Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Binlerce İkilem Yardım :( İsyan edicem.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    10 Nisan 2017
    Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    :D İlk motora başladığımda sadece kask almıştım :D
    Sonra düştüm motoru kaldırıp ekipman almaya gitmiştim hala hatırlıyorum :D :D


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    26 Eylül 2016
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2017
    Alabileceğiniz en uygun motor 250 cc scotter abs olması muhtemelen sizi çok net kazalardan kurtaracak panik fren vs. yapacaksınız acami olduğunuz için o sırada bulunması çok değerli olacak. Öncelik güvenlik : kask için sharptan daha önemli snell ve dot sertifikalarına da bakın.Uygun bir kask aldıktan sonra yazlık 4riders felan almayın. Bütçeniz varken kaliteli bir mont alın. Sertifikalı korumaları olsun. Sırt korumasını ektra güçlü bir koruma alıp değiştirin. En önemlisi uzun kaliteli bir bot alın. En alt seviye olarak yds'deki bot olabilir. O motor düştüğünde ayak bileği kırılmamalı ömür boyu topal gezme hatta gezememe ihtimaliniz var. Dizlik'de danisee vs. markalardan tercih edin çok daha güven veriyor. Kotunuzun içine giyin ve iş yerinde tuvalette çıkarın (ben öyle yapıyordum) dışa takılan koruma ilk darbe dışında pek etkili olmuyor. Bel koruması her şeyden önce böbrek sağlığı için çok önemli. Başlarda önermem ama bir kaç ay sonra (motora alışınca) kulak tıkacı mutlaka alın. İleri yaşlarda çınlamadan kafanızı duvara vurmamak için. Güzel bir yağmurluk takımı mutlaka alın (alt ,üst bot yağmurluğu ). Mümkünse aksiyon kamerası 200 300 liralık olanlarda işinizi görecektir. Hıyarın biri önünüze atladığında elinizde kanıt olacaktır. En önemlisi güzel bir ehliyet kursunda eğitim. İmkan varsa bunun haricinde eğitimler. Bir kaç aydan önce sağınak yağmura çıkmamanız iyi olur. Ürünlerin markasına çok takılmayın güvenliğinden şüphe etmeyeceğiniz markalar belli zaten kalanı sadece şekilcilik o da sizin zevkinize kalmış bir konu.
    Ve bir gün geldiğinde ya bugünde sıcak şu botu giymeyim düşüncesi geldiğinde o botu giyin. Ne ustalar , profesyoneller bu aletin üzerinde göçtü. Bu özgüven bize sadece zarar verir.
    Hoşgeldiniz inşallah...
    CagrioneTR bunu beğendi.

  3. #43

    Üyelik
    05 Eylül 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Abi yerinde olsam çekerdim dainese deriyi , bitane yazlik revit,yanina shoei ve tech90 pantolon(bence pantolon daha iyi kalca korumasida var ve dizlikleri icinde ayrica gunluk kullanima uygun)
    2kaska 2.5 deri cekete gitse. 1.000de revite verdin diyelim. 1.500 bot 300yazlik 700kislik eldiven desek(saglam ekipmanlardan bahsediyorum) 8Lira gitti.2binde ehliyet kurs ve masraflari oldugunu varsayalim. 20.000lira ellerinden oper bence super motosiklet alabilirsin.Bende sizin gibi yapiyorum suanda tabi elimde 30.000yok ama, 2bin biriktiriyorum gidip kask aliyorim.1000 birikiyor gidip ceket aliyorum.Siz bilinclisinizdir isinizde gucunuzde yasinizda var.Ben 21yasindayim.Ekipmanlari once almazsam o motora bindikten sonra hayatta almam.Kendimi bildigimden.Sizde kendinizi nasil biliyorsaniz en guvenli wn duzgun nasil olur diyorsaniz oyle yapin bence ama 20.000e bence baslangic icin cok ideal gerek scooter gerek racing gerek naked motosikletler bulabilirsiniz gayet kaliteli absli diye dusunuyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:51 ----------

    Abi 8.500e Cbr250R keşke olsa.. 15 17 lira arasi satiyorlar. 125lige mi kaldik diye baktim. 10 11 de o

  4. #44
    CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Alıntı erdemsuslu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda Forza 250 // 300 Scooter çıkıyor fiyatlarına bi bak 22-24 arasi olacak galiba
    o fiyatlara temiz xmax 400 ler de var alacak olsam forza olmaz tercihim. İntegra falan olun honda da yada aşkım olan NC 750x DCT ler olurdu.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------

    Alıntı Vaporider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nmax155 ile dominar400 ; 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatlarda. Ikinci el iyi bir xmax250 ise onlardan da pahalı. Motor piyasası öyle celiskili ki insan birkaç saat degil birkac sene baksa istediği motoru bulamıyor. İşiniz zor valla.
    hemde nasıl :(

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:32 ----------

    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kadar yüksek km yapacak isen ve sorunsuz motor istiyorsan bütçen dahilinde Honda NC serisini tavsiye ederim. Dct şanzıman alırsan gayet kolay kullanırsın..

    💯 bin km ye kadar rutin(zincir dişli, bakım) masraflar dışı da sorun çıkmaz ve değerinde satabilirsin.
    AH AH kanayan yarama bastın ne yaptın sen. Avatarıma bak ne oradaki. XMAX gibi bir scooter la acemiliğimi atıp NC750X DCT ye geçiş yapma planım var zaten ama en az 3 yıl sonra.
    baba bilgisiyle adam olunmaz bekar hayatı yaşa.

  5. #45
    CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Benim 30.000 lik bütçe yalan oldu 19.000 e düştü. Var mı önerisi olan bu fiyata hem motor hem teçhizat. Abs li motor olmalı acemiyim.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler