Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

4 günde vitesli motor öğrenilir mi yardım edin lütfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Mayıs 2018
    Abilerim ablalarım öncelikle baştan sona okursanız sevinirim geçen ay ehliyet için kursa yazılmıştım hiç motordan vs anlamam o yüzden motor ehliyeti alacağımı söyleyip kaydımı oluşturdum ancak ilerleyen günlerde 400 lük sym scooter aldım ehliyet yazılısından geçtim 23 ünde direksiyon sınavım var scooter sürmeyi kısa sürede ögrendim sürüş eğitimlerim bugün başladı ancak eğitime gittigimde a2 vitesli olarak kayıt oldugumu ögrendim daha scooterı tam ögrenemeden hayatımda hiç binmedigim halde vitesli ile sınava gireceğimi ögrendim şok oldum 20-30 dakika kursta eğitim aldım ancak 10 kez sürdüysem 9 unda motor stop etti inanılmaz bir moral motivasyon kaybım var 4 gün sonra cumartesi günü direksiyon sınavım var 4 günde günde 1-2 saat eğitim ile bu direksiyon sınavını atlatabilirmiyim ögrenebilirmiyim bu motoru özellikle sınavda yapılan zik zak kısmında sürekli motoru stop ettiriyorum yoksa bi 2 ay daha ehliyetsiz kalacağım sizlere sorum 3-4 günde günde 1-2 saat pratik ile vitesli motor ögrenilirmi cevaplarsanız sevinirim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    Hocam merak etmeyin, 4 gün değil 4 saatte öğrenirsiniz motor kullanmayı, öncelikle o kaybettiğini moral motivasyonu bi kaç stunt videosu izleyerek "millet neler yapıyo, ben motor mu süremeyeceğim" diye yerine getirin, sonrasında da o seleye oturduğunuz zaman "ben bunu yaparım" deyin.
    Stop etme sorunu hız yapmaktan çekindiğiniz için gibi geldi bana, burda dediğim hız tabi ki motorun top speedi değil, aşırı yavaş kalıyosunuz ki motor stop ediyo, gaz kolunu çevirmekten korkmayın, motor sizi değil, siz motoru kullanıyosunuz unutmayın, siz istemediğiniz sürece stop etmesine ya da isteğiniz dışında bi hareket yapmasına izin vermeyin...

  3. #3

    Üyelik
    15 Mayıs 2018
    Mesajınız için sağolun ben zaten otomatik yerine vitesli ile gireceğimi ögrendikten sonra tamamen karamsar bir hale büründüm bi de üstüne daha önce vitesli motoru geçtim scootera bile sadece 2-3 defa oturdugum gerçegide eklenince tam oldu debriyajı tutmak vs çok karmaşık geldi bana inşallah allahta yardım ederse yarında gidip çözmeye çalışacağım

  4. #4

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    İlk motor sürdüğümde motora ilk kez oturmuştum, ne nerde, ne ne işe yarar sadece teorik olarak biliyordum, başınızda size neyin ne olduğunu adam gibi anlatan biri olduktan sonra motor kullanmayı öğrenmek işten bile değil, karmaşıklığı aklınıza takmayın, öğrendikten sonra yaptığınızı anlamayacaksınız bile, refleks haline gelecek hepsi, karamsarlığı bi kenara bırakın ve o motoru ağlatın, bir ömür boyu motosiklet sürün, hayırlı akşamlar...

  5. #5
    DesAres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2017
    Şehir
    İstabul
    Motosikleti
    Tricity
    İnternetten video izle. Denge konusunda, gaz konusunda scooterdan alışmışsındır. Sadece debriyaj kavrama noktasına alışman lazım.

  6. #6
    chevy64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2015
    Motosikleti
    04 monster 620
    Heyecan yapma sakin olursan sikinti yasamazsin. Bide hep soyle derler "
    debriyaji birakirken gaz ver " tabi ayarlayamayip stop vs eder normaldir.

    sen gazi belli bi devirde sabit tutup misal 3000devirde debriyaji hafifce salarsan kalkarsin . Yani gaza asilmana gerek yok ilk once. Debriyaji tam birakip hareket edince gaz ver.

  7. #7

    Üyelik
    13 Kasım 2017
    Motosikleti
    nc70x dct/dio/pcx
    Ogrenilmez.Motor hafiza uzun calisma ister ..kaslarin hafizasi beyin gibi calismaz..beyin anlik bildirim yapar ama kas hafizasi bu sekilde calismaz.

  8. #8
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Kurs hocan nasıl ne öğretti bilmiyorum, fakat rahat geçebilirsin.Buna inan ve heyecanlanma,zaten trafikte scooter kullanıyorsun anladığım kadarıyla. .Örnek istersen beni sayabilirsin.Yazdigin şartlar benim duruma kıyasla mükemmel diyebilirim, yazıp kafanı karıştırmayayim şuan. .

    Stop ettirmenin sebebi debrijayla kalkış yapmaya çalışman olabilir.Giderken stop ettiriyorsan eğer çok az gaz verdiğinden yine..3-4-5 bin devirlere kadar gaz vermeye korkma.Kalkısta debriyaj sıkılı olsun ver gazı, debriyajı ufak ufak bırak gaz kesmek yok, ver birak ver birak boyle, yine debrijayi cek yavas birak elin alisir..Motor hızlanır gibi olup panik yapıyorsan baş debriyaja dursun..Tabii biraz kombine frende çalışabilirsin..8 çizmen için sınavda, vitesli ye 8 çizme öncesi slalom çalış 2.viteste, dubanın yanından içe gidiyorken 4000 devire çıkar, öbür duba başina gelene kadar sal gazı 3000e insin, diğerinde 4000e çıkar, küçük bir viraj çalışması gibi...8 çizerken yine ikinci viteste yap bunu, tüm çalışmalarında gitmek istediğin yere bakman gerekli, henüz tam dönmeden kafanı o yöne çevirirsen kolaylaşır. Bunlari yaparken gidonu sıkmamali ve depoyu dizlerinle kavramalisin. .Platformdan ise gazı hafif artırarak ve karşıya bakarak ip gibi gecebilirsin..Sınav günü gidip parkuru kontrol et,mümkünse turla, heyecanın yatisir..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:40 ----------

    Bı okudum da mükemmel anlatmıştım ha! bir tek cibili cibili şak şak yazmamışım, uyuklarken epey kötü bir anlatım olmuş. Sınavı geçeceksin ya hani, öğrendim diye gaza gelme hemen..
    tommygun bunu beğendi.

  9. #9
    montanaturne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2018
    Motosikleti
    CB250R
    Ben a alacaktım. Normalde o vakit pcx kullanıyordum. Gelip kursta kısa sürede manuel araba da kullanmanın debriyaja hakimiyet olayından olsa gerek toplam 1 saat olmadan cb125, hunk, ns200 sonra mt07 ye geçmiştim. Onu da toplamda 9 saat kullanıp sınavı geçmiştim.

  10. #10
    harabe35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb 750 HORNET
    Dostum hiç motosikletim olmadı şu ana kadar, motosiklet tecrübemde toplasan 10 km yoktur. O da vitesli değil. Scoter yada mobilet. :D Kursun verdiği direksiyon eğitimi ile 3 günde, günde 5 yada 6 kez parkuru gezerek yani toplasan 1.5 - 2 saat motosiklet üzerinde kalarak, vitesliye alıştım. Ve tek sefer de geçtim. Hiç telaş yapma debriyaj kavrama noktasına alış, gerisi bisikletteki gibi

  11. #11

    Üyelik
    27 Aralık 2017
    Ben ehliyetsiz ve motor selesine 1 defa bile oturmamış bir halde ilk motorumu yani kawasaki ninja 250r ı almaya gitmiştim sadece teorik bilgim vardı, yani internetten “pedalı aşağı basınca 1.vites ortası boş üstü 2,3,4....” olduğunu biliyordum. Uzun zamandır araba kullandığım için debriyaj mantığını biliyordum zaten.

    Gittim motoru aldım büyükçekmeceden bahçelievlere geldim, hava da yağmurluydu.

    Ama ben bala g*te yaşamışım kaza bela olmadan motoru getirmişim şuan düşünüyorum, siz yapmayın çok ciddiyim.

    Yani demem o ki öğrenirsin raad ol. Atomu parçalamıyorsun sonuçta.

    Not : ertesi gün düştüm, hızım 80-90 dı ben tabi ki eğitimsiz olduğum için ve yerler ıslak olduğu için önüme atlayan arabayı görür görmez panik fren yapıp tekeri kitledim ve düştüm, sol grenajı ve çamurluğu değiştirdim ki kawasakinin parça fiyatları malum...

    Ehliyet ve eğitim almadan binmeyin, canınıza veya malınıza zarar gelir.. benim malıma zarar geldi allah korudu...

  12. #12
    Carlsberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2018
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    YZF R25
    Hayatımda hiç vitesli motor kullanmamışken pazar günü A2 sınavım vardı, ben sürücü kursumdan ilk dersi 1 gün öncesi, yani cumartesi gününde aldım ve sorun çıkmadı, bir defa bile istop ettirmedim. Sen kendi kendine kuruntu yapmışsın, ya yapamazsam moduna girip kendini olumsuz etkilemişsin, kendini olaya ver, emin ol ki yaparsın.

  13. #13
    EternaL_80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Benim ehliyet kursum 5 gün sürdü
    5 günün sonunda direksiyon sınavına girdim ve kazandım
    4 günde rahat öğrenirsin
    Ayrıca ben hayatımda scooter bile sürmemiştim

  14. #14
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    mt 25
    debriyajın kavrama noktasına alısın gaz vermeden hmm burda kavrıyo fln.

    sonra oraya gelirken surekli aragaz cekin ve debriyaji yere yumurta bırakır gibi bırakın stop etmeden kaldirirsiniz

  15. #15
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Şükret a2 ehliyet.

    5 gün ders alıp A sınıfından gireceğim tırsıyorum
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  16. #16
    montanaturne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2018
    Motosikleti
    CB250R
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şükret a2 ehliyet.

    5 gün ders alıp A sınıfından gireceğim tırsıyorum

    Gözünüzde büyütmeyin, ben ilk dersime youtubedan bize izleyip gittim. İlk seferde mt07 ile geçtim sınavı. Parkur zor değil. Hatta küçük cc motor ile daha zor. ns200 le parkurda zorlanırken mt07 ile müthiş kolay yapıyordum parkuru.

  17. #17
    EternaL_80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Bende çok stop ettiriyordum
    Yapman gereken debriyajı çok çok az bırak
    Gitmeye başladığında hafifçe debriyajı bırak

  18. #18

    Üyelik
    15 Mayıs 2018
    Arkadaşlar şimdi eğitime gidiyorum 1-2 saat eğitim yapıcam allahın izniyle iyi geçer inşallah

  19. #19
    re_death - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    stop ettirme korkun varsa yarım debriyaj parkuru tamamlayada bilirsin ama tavsiye etmem tabiki
    sınavı geçmek için küçük bir püf nokta , biraz motor bağırır, gözlemci farkederse uyarabilir tabiki
    stop ettirmekten korkma yarım debriyaj kalk vitesi 2 ye attınmı dahada stop etmez zaten

  20. #20

    Üyelik
    20 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Hiç bilmiyorken dahi 4 gün ful sürerek çalışarak sürücü belgesi sınavı geçilir. Geçilebilir demiyorum bak. Zihinsel ya da ortopedik engel ya da nörolojik psikiyatrik rahatsızlıklar yoksa fazlsıyla yeter. İyi sürücü olmak en az 2 yıl 10k sürüş ister. En az. Ama 4 günde sınav geçilir. Sabah motosiklet sürme denemelerine sıfırdan başlayan insan akşam en geç ertesi akşam stop ettirmeden yürüyebilir hale gelir. Zaman ayır emek harca bu 4 günü bol pratikle geçir. En ufak sorun olmaz


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)