Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Üniversiteli ÖğrencilerceTasarlanan 400 Km Menzilli Elektrikli Motosiket : Ethec

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Tesla sayesinde büyük bir elektrikli otomobil patlaması yaşanıyor. Ancak bu alandaki popülerlik diğer alanları da etkiliyor. Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan elektrikli motosiklet Ethec, alanın en etkileyicileri arasında yer alıyor.



    ETH Zurich ( Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü) ve sponsorların desteğiyle hazırlanan Ethec, her açıdan dikkatleri üzerine çekiyor. İlk olarak oldukça fütüristik duran bir tasarıma sahip motosiklet, çift tekerlekten çekişli. Bünyesinde gövdesinin büyük bir bölümünü oluşturan devasa 15-kWh pil paketi yer alan motor, bu sayede tam 400 km yol yapabiliyor. Bu birçok “gerçek” elektrikli otomobilin geçilmesi anlamına geliyor. Ön tekerine yerleştirilen ikinci bir motor ile yapılan frenden enerji depolayabilen motosiklet, hızlı şarj teknolojisiyle 1 saat içerisinde doldurulabiliyor. Yani yerleşik pil sistemine sadece bir saat içerisinde 400 km yol yapacak kadar enerji yüklenebiliyor. Burada 1260 lityum-iyon pillerin kullanıldığı belirtiliyor. Pil paketi aktif ve pasif olarak soğutulan Ethec, ön ve arka toplamında 67 beygir güç üretebiliyor.



    Elektrikli motosiklet Ethec‘in gerçekten dikkat çeken bazı tasarım detayları da var. Örneğin modelin önündeki lamba ilk bakışta bir turbofan motoru andırıyor. Aynı zamanda tüm bilgileri gidondaki tablet benzeri 7 inç dokunmatik ekrandan veren model, pil soğutma kanatlarını arkaya doğru uzatıyor. Bu sayede daha akıcı bir görüntüsü bulunan motosiklet, arka aydınlatmayı da buranın içerisinde barındırıyor. Bu bakıldığı zaman çok farklı bir görüntü ortaya koyuyor.



    Ethec büyük gelecek vadediyor

    Henüz ticari hali hakkında bir bilgi bulunmayan motosiklet, projeye dahil olan 16’dan fazla öğrenci için gerçekten harika bir deneyim oluşturmuş durumda. Motosikleti çalışırken sayfanın üzerindeki videoda görebilirsiniz.



    Kaynak : Log

    https://www.log.com.tr/ilginc-tasari...t-ethec-video/
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    kaldırsınlar arabaları trafik derdi bitsin herkese benden birer elektrikli motor

  3. #3
    Slayer5810 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2018
    Şehir
    Balıkesir/Erdek
    Motosikleti
    Suan Motosikletim Yok :(
    İkinci Destek Benden


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)