Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Replica Egzoz Almak ??

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Full sistemlere yakıt kontrol ünitesi de gerekir genelde, yoksa çok fakir karışım yakarsınız motoru boşu boşuna aşırı ısıtmış olursunuz; uzun vadede hep sorun hep sorun...
    Hava filtresi de değiştirip yakıt kontrol ünitesi de eklerseniz anlamlı bir performans farkı olabilir, ama ona göre de içer motor.
    Ben süper manasız buluyorum bu modifikasyonları. (Fabrikadan - ruhsat şartları gereği - hadım çıkan supermoto vs tarzı araçlar hariç...)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------

    Slip-on'lar daha güzel (bas ve tok, s.ktir-i b.ktan zurna sesi değil!) ve biraz daha yüksek ses için tercih edilebilir, hem de katalizörü iptal etmeyip milleti zehirleyip kul hakkına girmezsiniz...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Ben de nasıl daha sessiz yaparım egsozu onu düşünüyorum. Çünkü uzun yolda 30-40 km den sonra rahatsız etmeye başlıyor.
    Bir de şöyle bir gerçek var; minimun 3 silindir ve daha fazlası olacak ki, aldığın egsoz güzel bir ses versin, özellikle tek silindirde kafa s.kmekten başka bir işe yaramıyor.

  3. #23

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Walla bende çift silindir var. Motor soğukken güzel patırdıyor, ısınınca birşey kalmıyor. Bende patırdasınki trafikte elinde telefon ile oynayan bebeler farketsin istiyorum.

  4. #24
    izmir3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2012
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Yamaha tdm900
    Bende Yoshimura E47 eksoz var cift. orjinal Amerikan. kelepceleri dahil orjinal.
    Suan motor ustunde.
    ciftini 1500tl ye verebilirim.

  5. #25
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    İlkel bir güdü olan yüksek ses ile dikkat çekmeyi, gürültü çıkarmayı çok seviyor ülke insanımız. "Trafikte görülmeme" adı altında farkındalık yaratma endişesiyle de bu mesele oldukça meşrulaştırılıyor. Haklılar; otomobil sahipleri de kör noktasının fazla olduklarını bildikleri TIR sürücülerinin kendilerini fark etmesi için olsa gerek abartılı düzeyde ses çıkaran egsozlar taktırıyorlar araçlarına. E tabii Honda mühendisinin cahil olması sebebiyle ihmal ettiği aracı yere yakınlaştırma metoduyla aerodinamizmi de artırmayı ihmal etmiyorlar çoğu zaman.

    Büyük aracın, küçük aracı fark etmemesi durumu ülke trafik kültürü ile alakalıdır; yaklaşık 10 yıl süresince yurt dışı seyahatlerim dahil takriben 40.000 km'lik motosiklet sürüş tecrübem var ve evet en sorunlu sürüşlerim ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleşti. Ancak bu zaman dilimi içerisinde hiçbir trafikteki hamlelerimi karşımdakinin beni fark etmesi kriterine bağlı olarak gerçekleştirmedim. Türkiye'de motosiklet sürüyor olduğumuzu bizlerin "farkında" olması gerekiyor. Motosiklet, transit geçiş aracı değildir. Transit geçişe destek verdiğini düşündüğünüz yüksek sesli egsozlar, yeryüzüne iniş yapan UFO tadında yüksek güçlü lambalar, çakarlar yalnızca trafikteki insanların zaten pamuk ipliğine bağlı konsantrasyonlarını bozmaya, sinirlerini titretmeye, zararlı ön yargıların ortaya çıkmasına vesile oluyor.

    Motosiklet seven biri olarak elde olmadan hareket ya da park halinde olan motosikletlere göz ucuyla bakıyorum; ancak silindir hacmi önem arz etmiyor olsa da bilhassa 125-250cc motoskiletlere bindiğinde çıkarttığı gürültü ile 1500cc motosiklete biniyormuş plasebosu yaşayan arkadaşlara elimde olmadan hoş olmayan sözler sarf ediyorum içimden. Dünya üzerinde herkesin "benim özellikle fark edilmem lazım, ben çok önemli bir şahsım" demesi sonucunda ortaya çıkacak gürültü kaosunu tahayyül edebiliyor musunuz?

    Kimse kimseyi fark etmiyor, kimseye de yol vermiyor. Bu gerçek ile aracınızı çevrenize saygı çerçevesinde kullanmanızı öneriyorum. Yurt dışında yollarda karşılaştığım fazileti ülkemizde bekliyor değilim elbette, o eğitim düzeyine erişmemiz imkansız; ancak trafiği paylaşıyor olduğumuz hakikati ile biraz daha itinalı olmakta fayda var. Kimse gece yarısı sizin çirkin egsoz sesinizin farkındalığı ile yatağından fırlamak zorunda değil.

    Kendinizi muhtelif gerekçeler ile telkin etmiş olabilirsiniz, ancak kırıcı olsa da primatların yumruklarını göğsüne vurarak ve bağırarak icra ettikleri gövde gösterisi ile aynı egoyu paylaşmaktasınız farkında olmadan. Üst insan, dikkatlidir ve zekidir.

    Herkese iyi sürüşler dilerim.
    Cyan ve yaşlıveacemi bunu beğendiler.

  6. #26
    wetehan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Z900
    Alıntı toreador adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlkel bir güdü olan yüksek ses ile dikkat çekmeyi, gürültü çıkarmayı çok seviyor ülke insanımız. "Trafikte görülmeme" adı altında farkındalık yaratma endişesiyle de bu mesele oldukça meşrulaştırılıyor.
    Bu metinin açılan her egzoz başlığı altına otomatik olarak eklenmesi gerekiyor.

    Trafik için onay veren onca kurumun aklına gelmez iken bizim insanımız egzoz sesini güvenlik donanımı olarak ekleyebiliyor.

    Sakin sakin aracınızda ilerlerken kulak dibinizde çılgınlar gibi ara gazı veren bir motorcu farkediyorsunuz ve her ara gazı ile size mesaj iletiyor; "ben geldim hey, sağdan veya soldan geçecem sakın kıpraşma" gizli mesaji ile yanınızdan uzaklaşıyor.

    Egzoz konusuna gelir isek, katalitik söküp afr ayarı yapılmadan eski stabil sürüşünüze ulaşmanız imkansızdır. Ayar için yarışlara katılma şartı yoktur, kısaca motor ömrü, cebinizden çıkacak yakıt masrafı vs sağlıklı olmayacaktır.

    Katalitik sökmeden takılacak marka uyumlu veya replica slip-on (tüp) size desibel olarak değil tını/ton olarak ses farkı verecektir. Orijinal egzozunuzun görselliği çok olumsuz değil ise binlerce lira verip tüp almanız size sadece görsellik katacaktır.
    Sitelerde verilen sadece tüp ile +4ps+2nm değerler yazılımsız sadece hayal ürünüdür. 1-1.5kg için yine binlerce lirayı gözden çıkaracaksanız bir şey diyemem.
    Cyan bunu beğendi.

  7. #27
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Yazılanlara katılmakla birlikte egzozla trafkte görünür olmak düşüncesi aslında motosiklet sürüş mantığına bi noktada ters.
    Eğer “ben de aracım, beni görecekler , duyacaklar, yol verecekler!” inadıyla sürerseniz patlamanız kaçınılmaz. Görünmez olduğunuzu düşünüp sürün
    Cyan bunu beğendi.

  8. #28
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Motosikletimle kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelip 10 bin devir ara gaz verip gürültü batırtı yapan, en önde ben olacağım edasındaki, hayatta birbaltaya sap olamamış, okumayı bırakın konuşmaktan aciz, hiçbir konuda "yani, abi yaaa" dan başka fikri olmayan, altındaki motosikletle bir b.k olduğunu sanan o...u çocuğu apaçilerden nefret ediyorum.

    Yukarda güzel yazılmış.

    PRİMAT bunlar...
    tommygun bunu beğendi.

  9. #29
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı izmir3535 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende Yoshimura E47 eksoz var cift. orjinal Amerikan.
    Japon olmasin?

  10. #30

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazılanlara katılmakla birlikte egzozla trafkte görünür olmak düşüncesi aslında motosiklet sürüş mantığına bi noktada ters.
    Eğer “ben de aracım, beni görecekler , duyacaklar, yol verecekler!” inadıyla sürerseniz patlamanız kaçınılmaz. Görünmez olduğunuzu düşünüp sürün
    Haklı olmanla birlikte arada trafik içinde patırdadığında dur burada bir motosiklet var galiba die bakanı çok gördüm. Benim hiç orjinal egzoz dışında egzozum olmadı ama yanımdaki adamın bana yol vermeyip, arkadan barbar ara gazı verene gitsin de rahatlayayım die yol verdiğine çok şahit oldum.

  11. #31
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim hiç orjinal egzoz dışında egzozum olmadı ama yanımdaki adamın bana yol vermeyip, arkadan barbar ara gazı verene gitsin de rahatlayayım die yol verdiğine çok şahit oldum.
    Yanlış anladıysam lütfen düzeltin: "Öküzün biri bana yol vermediğinde, öküzlükte onu geçerek zorla yolu almak" mı gürültülü egsoz edinmekteki amaç?

  12. #32

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anladıysam lütfen düzeltin: "Öküzün biri bana yol vermediğinde, öküzlükte onu geçerek zorla yolu almak" mı gürültülü egsoz edinmekteki amaç?
    Hayır öküzün teki trafikte telefonla uğraşırken sadece arabalara dikkat ediyor çünkü tam şerit kaplıyor ve aracı hasar alacak die dikkatinin bir bölümünü ayırıyor fakat motosiklet olunca (hacimde küçük olduğundan)görmüyor ve dikkat etmiyor. Yanında birşeyler patırdayınca kaza riski var ve ben dikkat edeyim moduna giriyor.

    Veyahut trafikte sinyal vermeden bir yere atlayacağı zaman bir ara gaz duyunca hemen eyleminden vazgeçiyor, korna çaldığında ise dikkat etmiyor. Bunlar gözlemlerle söylenmiş sözler.

    Ayrıca egzoza 4000tl ceza yazmak yerine telefonla konuşmaya 4000tl ceza yazsalar, ne egzoz gazı olur milletin ne de egzoza alsak mı acaba die ekstradan eğilim olur.

  13. #33
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır öküzün teki trafikte telefonla uğraşırken sadece arabalara dikkat ediyor çünkü tam şerit kaplıyor ve aracı hasar alacak die dikkatinin bir bölümünü ayırıyor fakat motosiklet olunca (hacimde küçük olduğundan)görmüyor ve dikkat etmiyor. Yanında birşeyler patırdayınca kaza riski var ve ben dikkat edeyim moduna giriyor.

    Veyahut trafikte sinyal vermeden bir yere atlayacağı zaman bir ara gaz duyunca hemen eyleminden vazgeçiyor, korna çaldığında ise dikkat etmiyor. Bunlar gözlemlerle söylenmiş sözler.

    Ayrıca egzoza 4000tl ceza yazmak yerine telefonla konuşmaya 4000tl ceza yazsalar, ne egzoz gazı olur milletin ne de egzoza alsak mı acaba die ekstradan eğilim olur.

    Soru retorikti ama olsun.

    Ulkemizde etrafina sorun olusturan insanlar var.

    Siz de baskalarinin olusturdugu sorunu yasayan insanlar grubundan, sorun olusturan insanlar grubuna gecmeyi planliyorsunuz.

    Acikcasi sorun olusturan insan yuzdesi belli bir siniri gectiginde bu tercih kacinilmaz.

    Bu noktada soru: Gercekten o siniri gectik mi? Eger oyleyse alin egsozu gitsin.

    Cok mu uzayli bir yaklasim oldu?

  14. #34

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    %50 %50 ise bu insanlar %50+1'e ben yürürüm

    Walla senede kaç gün Türkiye'de özellikle İstanbul trafiğinde kalıyorsun? Kaç kez motosiklet ile sürüş yapıyorsun bilmiyorum ama bizim buralarda hayat biraz çetrefilleşti. Saygı yerine kimin arabası büyük mantığına döndü.

    Araba ile bile sinyal verip beklediğimde yol benim hakkım iken bile herkes önüme kırıyor ve yol vermiyor. Arabanın farlarını ve sis farlarını açıp, tam gaz yolu kesince yada agresifliği hissettirince yol veriyorlar.

    Yaya yolunda yaya'ya yol verdim die küfür yiyorum ben bu memlekette. Sen, senin yaşadığın ülkede yaya'ya yol verince küfür yiyor musun?

  15. #35

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    %50 %50 ise bu insanlar %50+1'e ben yürürüm

    Walla senede kaç gün Türkiye'de özellikle İstanbul trafiğinde kalıyorsun? Kaç kez motosiklet ile sürüş yapıyorsun bilmiyorum ama bizim buralarda hayat biraz çetrefilleşti. Saygı yerine kimin arabası büyük mantığına döndü.

    Araba ile bile sinyal verip beklediğimde yol benim hakkım iken bile herkes önüme kırıyor ve yol vermiyor. Arabanın farlarını ve sis farlarını açıp, tam gaz yolu kesince yada agresifliği hissettirince yol veriyorlar.

    Yaya yolunda yaya'ya yol verdim die küfür yiyorum ben bu memlekette. Sen, senin yaşadığın ülkede yaya'ya yol verince küfür yiyor musun?
    Kısacası ülke vahşi batı oldu. Saygı, sevgi sizlere ömür. Kimin gücü, kime yeterse egzozlu veya egzozsuz diyorsun.

  16. #36
    frankestayn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır öküzün teki trafikte telefonla uğraşırken sadece arabalara dikkat ediyor çünkü tam şerit kaplıyor ve aracı hasar alacak die dikkatinin bir bölümünü ayırıyor fakat motosiklet olunca (hacimde küçük olduğundan)görmüyor ve dikkat etmiyor. Yanında birşeyler patırdayınca kaza riski var ve ben dikkat edeyim moduna giriyor.

    Veyahut trafikte sinyal vermeden bir yere atlayacağı zaman bir ara gaz duyunca hemen eyleminden vazgeçiyor, korna çaldığında ise dikkat etmiyor. Bunlar gözlemlerle söylenmiş sözler.

    Ayrıca egzoza 4000tl ceza yazmak yerine telefonla konuşmaya 4000tl ceza yazsalar, ne egzoz gazı olur milletin ne de egzoza alsak mı acaba die ekstradan eğilim olur.
    Böyle bi ülke de böyle kendini duyuracaksın başka çaren yok. Egzoz o yüzden bütün motosikletlere gereklidir diye düşünüyorum.

  17. #37

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısacası ülke vahşi batı oldu. Saygı, sevgi sizlere ömür. Kimin gücü, kime yeterse egzozlu veya egzozsuz diyorsun.
    Yurtdışına çıkan biri olarak sen söyle abi. Bir kıyas yapabilecek donanıma sahipsin. Belki ben dar görüşlüyümdür ve yanlış baktığım bir açı vardır. Sence?


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)