Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Benzine Zam ! Hadi canım...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sigorta muafiyet öncesi,2bin tl´ye yuzune bakilmayan çinli 50cc´ler 4.5-5 bin arasi fiyattan satiliyor.

    Tavsiyem,4-4.5 tl´ye 50cc motor yerine,1700-2000bin tl´ye 2.el 97cc lifan tay almaniz.malum sitede duzgun ve duşuk km´de tay modelleri mevcut.

    Aradaki sigorta ve yakit farkini her şekilde amorti eder.önerdigim motor cidden az yakiyor 3supapli ve gidişide gayet yeterli.
    Biraz benzin fiyatına tamamen yeni ayıkmam tetikledi yukarda yazdığım gibi satış isini, yoksa motordan cok memnunum gerçi z250 ile aynı yakıyor galiba, üç buçuk dört arası yüksek devir kullanıp fazla şapiyorum motoru.

    Cok km yaptığım da yok şu sıra, bi taraftan yedek parça bakim sigortaya motorun yüzde yirmibeş fiyatını vermek can sıkıyor hepsi üst üste geldi, dragon 50 sıfırı üç buçuk falan masraf yapmadan satıp değiştireyim fikri ordan çıktı, arka takoz,debriyaj balata, 2 litre motul, yağ filtresi,motor contasi sağ-sol, işçiliği, sigortası 1000 liraya yaklaşacak.200 300 liraya araç bakimi yapilirken parasından ziyade bu masraflar kazıklaniyor hissi oluşturmaya basladi bende, harcar geçersin fakat o his can sıkıcı zaten motorun ederi 4000tl bakim sonrasi.

    Önerin için teşekkür ediyorum güzel motordur lifan tav muhakkak, nedense cub motorlara alışamadım görüntü olarak ayrıca sigorta onda da var 100 cc büyük gelir yani bana ikinci motor olarak, çok km yapmayacağım yazın genellikle diğerini kullanmayı düşünüyorum çünkü. Maksat kısa mesafe işe, bakkala manava gitmek ve biraz yakıt ve 500 lük sigortadan yırtmak coğunlukla,bu hafta bi karar verecegim sanırım.
    levend84 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    ben çok ciddi kovalıyorum bu 50c.c işini yurtdışı forumlarınıda okuyorum piyasadaki 50c.c lik motorların %90 ı 139qmb kodlu çin motoru bunun ufak bir farklı versiyonu daha var dünyadaki bir iki marka dışında alayı bu motoru kullanıyor pegeout sym çin malları hepsi..

    bu 139qmb kodlu motorlarda 50c.c ve 80c.c olarak satılıyor dünyada çünkü aynı motor sadece ikisi arasında piston farkı var o kadar.. yani 50 liği 80 lik yapmak aliexpress den alınan 10 dolarlık bir pistona ve bileziklerine bakıyor..

    aliexpress de 20-25 dolara 100c.c lik kitleride satılıyor bu 139qmb motorun ama sağlıklı değilmiş sıkıntılı oluyormuş ilerde piston kırıyormuş yatak sarıyormuş falan motor..

    benim kafamda ikinci motor olarak şehir içi kısa mesafe git gellere 139qmb den ikincielden 2-3 bin liraya bir scooter almak var ondan fazlada 50c.c ye vermem hatta o bile fazlaya yapıcak bir şey yok ondan aşağıda bulunmaz...

    tek şartım en az bir 12 inç jantı olması 120-130 genişlik lastik olması o kadar.. jantta lastikde o ölçülerin altı sıkıntılı olur suda yağmurda çamurda toprakda bozuk yolda ..

    bu forumda dahil kullanıcı yorumlarını okuyorum 50 lik 80 lik sürenlerin millet yakmıyor kokluyor maşallah..

  3. #23
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Hangi dil bu?


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)