Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Superbike Imola: Toprak Razgatlıoğlu 8. Oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500


    2018 Superbike Şampiyonası'nın Imola ayağında Jonathan Rea rüzgarı ikinci yarışta da devam etti.
    İlk yarışı rahat bir şekilde kazanmayı başaran Rea, ters grid uygulaması nedeniyle yarışa 9. sıradan başladı.


    Henüz daha yarışın 4. turu içerisindeyken önündeki 7 sürücüyü de geçmiş olan şampiyon sürücü, Ducati'den Chaz Davies'in arka tekerine adeta yapıştı.

    8 tur boyunca Davies'in üstüne kabus gibi çöken Rea, temas dahi yaşanan büyük bir savaşa tutuştu. İki sürücü birçok kez birbirlerine atak denerken, çoğu mücadele birkaç virajı yan yana dönmeye kadar gitti.

    13. tur içerisinde son sektöre gelmeden temiz bir atakla Davies'i geçmeyi başaran Rea, rakibinden kopmayı başardı ve son 7 turu rahat bir şekilde götürerek Imola'da hafta sonunun 2. zaferini almayı başardı.

    Rea bu zaferle birlikte Superbike tarihinde 59 zaferle en çok yarış kazanan sürücü rekorunda da Carl Fogarty'ye eşlik etmiş oldu.

    Davies, Ducati'ye ikincilik kürsüsünü getirirken, son 3 tur içerisinde Xavi Fores'ye atak yapan Tom Sykes da podyumu tamamlamayı başardı.

    Jordi Torres ve Alex Lowes çifti Fores'nin arkasında yarışı tamamlarken, startla birlikte liderliği eline geçiren ancak sonra düşüş yaşayan Michael Ruben Rinaldi de temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu'nun son turlardaki baskısına karşı koymayı başardı ve yarışı 7. sırada tamamladı.

    Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu bu sonuçla birlikte Superbike kariyerindeki en iyi finiş sonucuna bir kez daha ulaşmış oldu.

    Yarış içerisinde Yamaha sürücüsü Michael Van der Mark ve Ducati sürücüsü Marco Melandri arasında yaşanan kaza ise yarıştan sonra incelenecek. İki sürücü de bu temas sonucunda yarışı tamamlayamazken, Leonov, Savadori ve Gagne de hafta sonunda finişe ulaşamadı.

    motorsport
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Jon Rea adini onumuzdeki yillarda Moto GPde bolca duyacagiz bence Rossi, Marquez ve Lorenzo yerine. Toprak ise sadece iste Kenanin gazladigi, kabiliyetli ama egosunun kurbani zavalli genc bir kardesimiz.

    Cok iyi oldugunu hepimiz biliyoruz. Ama ondan da iyileri oldugu gercegine uyanana kadar akranlari Moto GPye gecmis olacak, sonra biz yine bir Kenan benzeri hikaye izliyor olacagiz.

    Onun yerine Can ve Deniz Oncu kardesleri takip edin derim.

  3. #3
    atalayalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2018
    Şehir
    İstanbul - Ulus
    Motosikleti
    CFMoto NK250
    Toprak çok iyi gerçekten ama maalesef daha da iyi olması lazım.Kabul etmek lazım kenan bu konularda yani pistte gözü daha kara bir pilottu. Toprakın çok daha fazla ve efektif çalışması lazım sanki. Yine de tebrikler Toprak Razgatlıoğluna.

  4. #4
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Alıntı atalayalper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Toprak çok iyi gerçekten ama maalesef daha da iyi olması lazım.Kabul etmek lazım kenan bu konularda yani pistte gözü daha kara bir pilottu. Toprakın çok daha fazla ve efektif çalışması lazım sanki. Yine de tebrikler Toprak Razgatlıoğluna.
    Aslında Toprak'ın gözüde bir hayli karadır. Şu yarışını tv den canlı izlemiştim ve tadı damağımda kalmıştır.

  5. #5
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Allah yar ve yardımcıları olsun. Türk olarak pistlerde olması çok sevindirici bir şey.Yaptıkları iş çok zor !!!! Kenan sofuoğlu ülkemiz adına ciddi adımlar attı arkasından gelecek arkadaşlara aslında bir yol çizdi....Takdir ve tebrik ediyoruz kendisini....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)