Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121
    nedym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    t.dağ
    Motosikleti
    Alıcım
    Alıntı -BSI- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asya kesin olmamakla beraber 8-9 beygir civarı. Ömürleri daha da belirsiz. Kimi 1.000 km gidemiyor. Kimi 10.000 km. Kimi 20.000 km. 1.000 km de 1 kayış değiştirilir. Son sürati de km saati doğru göstermemekle beraber 90-100 km/h dir. Hava soğutmalıdır. Parçaları ucuzdur. Ancak sık parça değiştirteceği için Dylandan daha pahalıya gelir. Bakım ücretleri ucuzdur, 1.000 km de 1 bakıma götürürsün.

    Dylan 15.8 beygirdir. Motoru biten Dylan görmedim, duymadım. Hepsi hala kullanılıyor. 100.000 km kullanılanı biliyorum maksimum. 40.000 km ,30.000 km 20.000 km Dylanlar biliyorum hala da kullanılıyor. 16.000 kmde kayışı değişir. Son sürati 130 km/h dir. Rampa aşağı 140 km/h ve daha fazlasını yaptım. Su soğutmalıdır. Sen sürebildiğin sürece benzinin bitene kadar tam gaz sürebilirsin gücünde en ufak bir azalma olmaz. Parçaları pahalıdır. Özellikle dış plastik kısmından bir parça değiştireyim dersen uçuk kaçık fiyatlar var. Örnek olarak ön lastik üstü çamurluk 120 lira. Motor kısımda zaten parça ihtiyacı olmuyor. Bakım ücretleri km ye göre değişiyor 50-60 lira civarı. Ancak balata,kayış gibi bitip değişmesi gereken bakımlarda 200 lira civarına çıktığıda oluyor. Ancak o bakımlar 16.000 kmden sonra gerekiyor. BAkımları da 4.000 km de 1 dir.

    Birde burası biraz küçük kaldı asıl Dylan başlığı şurasıdır:
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...lan-150-a.html
    Çok vaktinizi alır ama Dylan hakkında çok şey öğrenirsiniz.

    Benim fikrim sağa sola bakkala, pazara gitmek için alacaksanız asya almayın yine bir honda activa ve ya beat alın oda 2. el olabilir. Asya alırsanız motordan soğuma ihtimaliniz var. Belki hiçbir sorun çıkartmayadabilir ancak çin malı motorların biri diğerini tutmuyor. 1.500 lira civarı para verip risk alırsınız. 2.el bir hondaya verdiğiniz paranın tamamı motora olur. Ama çok gezen biriyseniz ve keyif almak istiyorsanız Dylan alın. Kmsi düşük olursa tabiki daha iyi olur ama 20.000-30.000 km deki temiz DYlan lar bile Asyadan kat kat üstündür.
    Sayin bsi SIZE KESINLIKLE KATILIYORUM
    tarkanzeybek bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122
    ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Göztepe
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Dylan'dan sonra Beverly 250ie İzlenimleri

    Dylan'dan sonra insan geçeceği motorda da aynı rahatlığı ve konforu arıyor ama maalesef bu konuda Beverly 250ie dışında pek seçenek yok. Honda kalite ve rahatlığını servis bakımlarını vs Piaggioya geçince arıyor insan. Duruş olarak Beverly çok çok kaliteli ve özenli görünüyor ama eksilerinden söz etmeden geçemeyeceğim.

    Ben kendi orjinal camını kullanıyorum cam zaten uzun rüzgarı iyi kesiyor ama camın kendi kötü, cam olarak değil rüzgar siperliği olarak görmek lazım. Camdan önünü rahat göremiyorsun.
    Arka koltuk sürücüden daha yüksek olduğu için artçın havadar gidiyor, tüm rüzgarı o yiyor
    Servis bakımları hondaya göre çok daha pahalı. Parçaları da anormal pahalı.
    Orjinal lastikleri çok kötü, yol tutuşusu zayıf ve ıslak zeminde çok kayıyor (Gerci Dylan da böyle)
    Frenleri Dylan kadar iyi değil. Böyle güçlü bir makinada böyle zayıf fren sürüşünü tedirginleştiriyor.
    Hızlanması Dylan'a göre daha yavaş. Dylan gibi atik değil ama daha hızlı gidiyor Keşke Dylan gibi de dursaydı.
    İlk aldığım günlerde Aküsü zayıflamış çalışmadı servise gitti şarj edildi düzeldi, arasıra durduk yerde stop etti, zaman zaman sıkıntı yaptı en sonunda aküyü değiştirdim kurtuldum.
    Direksiyonu Dylan'a göre daha sert, haliyle yoruyor. (Direksiyon bilyalarım paslanmış, değiştirildi biraz rahatladı)
    Ön teker bilyalarım da aynı şekilde paslandığı için bozulmuş, geçenlerde yolda kilitlenip kaldım, servise gitti parasıyla değiştirildi garanti kapsamına girmiyormuş, dikkatinizi çekerim 2008 model, 10.000 km.de bir motordan bahsediyorum)
    Alt bagajı çok dar, arka çanta kullanmak şart.
    Debriyajdan ses geliyor kronik bir sorunmuş.

    Bir arkadaşım kayışını değiştirdi, debriyajda torna çalışması yapıldı, lastikler Pirelli GTS takıldı motorun yukarıda saydığım sorunları kalmadı, oldukça keyifli olmuştu.

    Tabi bunca olumsuz yanlarını gösterip makineyi kötülemek istemiyorum iyi yanları da yok değil
    Özellikle uzun yolda 2 kişi çok rahat gidiyor vede oturumu çok konforlu.
    Kolaylıkla hızlanıp araçları gerinde bırakabiliyorsun. Dylandaki gibi araçların seni arkadan sıkıştırmaları bunda pek olmaz basar gidersin. Maksimum 140-145 yapıyor. zaten 145'i gördüğünde otomatik gaz kesiyor.
    Yan ayaklık açıkken motor emniyet açısından çalışmıyor, bu güzel birşey.
    Titreşim yok denecek kadar az, motor sesi çok güzel, motorun sesi de yok denecek kadar az. Dolayısıyla motor sesinden basınız hiç ağrımıyor.
    Sürüşü çok dengeli, direksiyonu da dylana göre biraz daha sert olduğundan yüksek hızlarda bile çok dengeli gidiyor. Herhangi bir yalpalama durumu hiç olmuyor.
    Yakıt tüketimi dylan ile aynı sayılır belki daha bile az olabilir.
    Plastik aksamı çok kaliteli, uzun yıllar kullanılabilecek kalitede. Yan plastik korumaları da çok iyi düşünülmüş, motor yan yattığında koruma plastikleri yere sürtüyor asıl grenaj sağlam ve çiziksiz kalıyor.

    Şimdilik izlenimlerim bu kadar.
    Uzun yolda çok keyifli sürüş vereceği aşikar. Dylandaki gibi 2 kişi uzun yolda perişan olmayız. Ama Şehir içinde de Dylan kadar rahat hareket edemeyiz.
    Hayatonda

  3. #123
    TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Erdoğan arkadaşım anlatımın mükemmel roman yazarı gibisin Yeni motorunu güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah.Benim makinada Kymco People S 200 Beverly gibi büyük tekere sahip dediğin gibi şehir içinde çok seri hareket edemiyorsun ama uzun yolda gitgide ivmelenme kazanarak daha hızlı gidebiliyorsun tahminimce senin makina daha hızlıdır. Fiyat farkından dolayı o kadarda olsun..

  4. #124

    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    DYLAN,PUCH S
    merhaba arkadaşlar bende uzun zamandır dylan kullanıyorum biraz modifiye merakım var geçen gün biryerde NGK RACİNG BUJİ buldum.dylan'a olurmu filan diye konuşurken honda bunları satıyormuş(70tl).ngk katalogtan birazda netten araştırdım ve sonuçta taktım makinaya bitane performansı şaşılacak derecede değişti.uzun zamandır bu işlerle uğraşıyorum ilk ken bir rollera sadece bujiyle bukadar güç kattığını hissettim.normalde hep okurum ama bu defa sizinle paylaşmak istedim.50tlye satıyorlar bujiyi hatta 45tl çıktı benden önemsemedi Yaşar bey kalan 5tl'yi.isterseniz yeri pendikte 02163900460 telefonu 45/50 den alırsınız.bir arkadaşımın ps150 sinede taktık.çok titiz bir arkadaşımnır orjinal harici bişi takmazdı o bile 90ile çıktığı yokuşu 100le çıktığı için hem sevindi hemde şaşırdı.bugün birtane daha bir arkadaşıma aldım.sahibinden.com'a ilan vericem herkez bilsin hiç olmazsa.keyifli gezmeler dilerim.
    silverman

  5. #125
    sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    bende taktım o dedıgındendır herhalde ngk ırıdyum dedıklerınden yakıt dustu az bısey ama performans sankı aynı gıbı geldı bana
    MOTOR bence bır hastalıktır.

  6. #126

    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    DYLAN,PUCH S
    merhaba
    yok arkadaşım iridium buji değil başka bir buji üzerinde tırnak yok .dün denemek için 200 klm yol yaptım hem daha az yakıyor hem daha kuvvetli gidiyor.yokuşta daha belirgin aynı yokuşu daha yüksek hızda çıkıyor.

    herhangibir aksilik olmazsa geliyorum kabul ederseniz.
    silverman

  7. #127

    Üyelik
    27 Mayıs 2009
    Şehir
    Beykoz Çavuşbaşı İSTANBUL
    Motosikleti
    Regal Raptor - SATILDI kısmetse SYM :)
    arkadaşlar selam
    öncelikle kazasız sürüşler dilerim regal raptor kullanıcısıyım işe gidip gelmek için honda dylan'a geçmek istiyorum fakat bir sürü ses çıkıyor bilinçli bilinçsiz kafalardan bende dostluğun ve motorcunun bol olduğu motosiklet.net üzerinden sizlere sormak zorunda kaldım bilgi veya ilgili linki paylaşabilirseniz çok memnun olurum
    aklımdaki sorular
    kaç beygir kimi 16 kimi 26 diyor
    fren sistemi kimi kombine fren diyor ön arka tek fren elciğinde kimi ayrı ayrı diyor
    uzun yola mesela durmadan en fazla kaç km yapabilirim yani bu motorla tatile gidilirmi

    yardımcı olursanız çok sevinirim kazasız sürüşler.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:46 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:27 AM ----------

    birde bu ses 150 var birde dylan 150 var aradaki far nedir acaba
    Tekeriniz Taş Kaskınız Asfalt Görmesin Dostlar.

  8. #128
    farukyayla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2005
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Honda Dylan.Honda NT 700 Deauville
    motosiklet 17 beygirdir tork ve sürat çok güzeldir uzun yolda 1 depo ile yani 20-23 tl arasında dolan depo ile hava filtresi temiz ve buji de iyi olursa kullanıma göre 180-230 km arasında yol yapabilirisniz.fren sistemidekombine fren sadece ön frenin kızaklama yapmaması için çok güzel düşünülmüş çok keyif aldığım motosiklettir geçen hafta kawasaki klr 650 aldım ikinci motosiklet olarak ama dylan satmaya kıyamadım burdan yola çıkarak sanırım motosikleti meth etmeye gerek yok

  9. #129

    Üyelik
    19 Şubat 2010
    Şehir
    İzmir/Göztepe
    Motosikleti
    Honda Dylan ses 150

    Dylan'ımı çok seviyorum ;)

    Merhaba adım Volkan yaklaşık 3 haftadır Dylan ses 150 sahibiyim, en az sizler kadar bende dylan'ımdan çok memnunum.
    İkinci el uygun fiyatlı ön cam arıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  10. #130
    szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Şehir
    Güngören
    Motosikleti
    Ybr125
    http://www.sahibinden.com/2008_model...XQQdisplayitem

    Arkadaşlar, arkadaşın Dylan'ı satılık , fiyatta azda olsa bişeyler yapılabilir.

  11. #131

    Üyelik
    29 Kasım 2011
    ßenimde Hayalim Honda Dylan Ama Biraz TuzLu

  12. #132

    Üyelik
    13 Şubat 2013
    Motosikleti
    Honda DYLAN 150
    Bu bujiden nerden temin edebilirim acaba hala var mıdır bu bujilerden ?

  13. #133
    waeder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2012
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    Aprilia Sportcity 250ie vardı satıldı :( (2009)
    Arda kardeşim önce kendini tanıtsaydın daha güzel olurdu. Neyse ben şu anda ngk cr9evx kullanıoyorum oldukçada memnunum cr9e taktım performansı azaldı gibi geldi. Ngk CR9EVX Orjinalini al sıkıntı yaşamazsın.
    2008 - 2011 Mondial 125Mt , 2012 - 2013 Honda Dylan, 2013 - ...... Aprilia Sportcity 250ie
    Motosiklet özgürlüğümün tek yolu.

  14. #134

    Üyelik
    24 Mayıs 2013
    arkadaşlar benim kafama sürekli takılan bi konu var benim honda dylan 150 2008 model motorum var motorum krank yedi bende servise götürüp 1.190 liraya orjinal krank taktım ayrıca piston contada 300 tlye geldi motorum önceden yağ yakıyordu şimdi gene yağ yakıyor 800 km rodaj dönemi geçirdim baktım yağ azalmış götürdüm yağını değiştirmeye motorcuya gittim dedi ki motorunu yeni taktıysan yağ yakmaması lazım dedi gitbi sor dedi servise benimde hiç vaktim olmuyor gidemiyorum yardım edebilirseniz çok mutlu oluum şimdiden teşekkürler herkeze

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:55 ----------

    ayrıca serviste bana 1000 km bakımından sonra 4000 de bir gelirsin demişlerdi ama benim motorum 800 kmde 300 ml eksiltti 4000de bida yer krank ne yapabilirm

  15. #135

    Üyelik
    11 Ekim 2013
    ARKADAŞLAR HEPİNİZE SELAMLAR... HONDA DYLAN KULLANICISIYIM 50.000 SATMIŞTIM YENİDEN ALMAK NASİP OLDU BİR ARKADAŞTAN MOTORU YENİ YAPTIRDIĞINI SÖYLEDİ KUŞADASI DETAY MOTORDAN ORADAKİ ARKADAŞ 500 KM OLUNCA YAĞ DEĞİŞSİN SUBAB AYARI VE SAPLAMALAR SIKILSIN DEMİŞ OKEY DEDİK YAĞ DEĞİSTİ DAHA MOTORU KULLANMADAN EKSOZDAN BEYAZ DUMAN SEYİR HALİNDE YIĞILMA VE ZOR ÇALIŞMA BAŞLADI ARTI MOTORDAN TIKIRDI GELİYOR BAZI MOTORCU ARKADAŞLAR MOTORUN YAPILMADIĞINI İDAA EDİYOR YAPILSA BU SORUNLARIN OLMAYACAĞINI BELİRTİYORLAR 1000 İLE 1500 TL MASRAF ÇIKABİLİR DİYORLAR NE YAPMAM LAZIM İZMİRDE KİME GÖTÜRSEM BİLEMEDİM TEŞEKKÜR DEDERİM

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

    MOTOR 68.000 BİNDE MOTORUN SİGORTA NOTER RUHSAT MASRAFINI YAPTIK BİNEMİYORUZ ÇOK CAN SIKICI


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler