Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Küçük hacimli racing kullanıcılarının trafikteki durumları hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Benzer şekilde bazı araç ve motosiklet sürücüleri karenaj görünce aklinca yarisiyor isiklarda falan.Motoru seçmemdeki sebeplerden birisi olmuştur, Güvenlik için motorun gittiği kadar uzaklaşmaya çalışıyorum bilhassa isiklarda,hem güzel oluyor, hem de yarışmıyorlar;)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Küçük cc kullananımız özenti, büyük cc kullananımız kendini beğenmiş. Ne biçim insanlarız?
    freelancer, Akias ve Ergün Er. bunu beğendiler.

  3. #23
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    saçma bir başlık bence süzülerek gitmek zorunda değil bi kere r25 dediğin motor zaten agresif elinde imkanlarla adrenalin yaşamak ister yapar trafiği riske atmadığı sürece bence onu eleştiremeyiz her zaman öyle sürdüğünüde sanmıyorum ben çok sakin giden r25 te gördüm e5 te tofaşlar solluyordu buda demek değil ki o adam hep öyle sürüyor insanın her dakikası aynı değil

  4. #24
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Sanırım nispeten daha genç ve yeni başlayan arkadaşlar oldukları için sınırında kullanıyorlar. Kısa süre sonra da sıkılıp yüksek cc derdine düşüyorlar zaten. Yine de bir musibet bin nasihat olayı burada da geçerli. Daha bugün çok acil yetişmem gereken bir yere doğru kendimce hızlı ve tehlikeli bir şekilde seyrediyorken biri cbr 250 biri ns 200 olmak üzere iki ayrı motosiklet 5 dakika arayla ben sanki ağır ağır gidiyormuşumcasına (böyle bir kelime var mı?) yanımdan geçip gözden kayboldular. Ben mi çok dede gibi kullanıyordum yoksa yaşla beraber gerçekten bir korku mu çöküyor bilmiyorum ama en azından tecrübelerinin ve reflekslerinin bana göre bu kadar fazla risk alınabilecek seviyede olduğunu düşünmüyorum. Tamam, belki benim 25 milisaniyede göstereceğim refleksi o 20 milisaniyede gösteriyordur ama ben 90 km hızla seyrederken 140 civarında bir süratle arabaların arasından slalom yaparak gitmenin riski benim aldığım riskin en az 10 katı.

    Umarım başlarına can sıkıcı bir durum gelmeden "bunu yapmamalıyım" diyebilir hepsi kendilerine.
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

  5. #25
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı atalayalper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecen akşam istinye park İTÜ önünden büyükdere caddesi levent yönüne doğru gidiyorum kolay ve rahat ulaşım için şu anda 250cc maxi scooter kullanıyorum o istikametteki avm önündeki kırmızı ışıkta durdum yanımda da beyaz bir Yamaha R-25 varmış modelin bu olduğunu anladım gayri ihtiyari bakmış bulundum adamın motoruna eleman hemen eli tetikte ışığa konstantre olmuş bir canavar moduna geçti bir anda sanki ben bir şey demişim gibi triplere girdi ışık yanar yanmaz bir kalkışı bir makaslara girişi var ha patladı ha patlayacak. 250cc makina ile neler yapıyor ve biliyorum o makina durmuyor da. Arkasından umuyorum başına bir iş gelmez diye sadece ümit edebildim.

    Bu kadar sınırlarda kullanmak zorunda mıyız? Mantıken racing bir motora biniyor olabilirsin ama racing motorla da gayet sakin ilerleyebilirsin. Her vitesi redline'da değiştirmek zorunluluğun yok. Nedense ülkemizde böyle bir algı oluşmuş ya da biraz sanki bu tür kullanıcılarda maalesef biraz kompleks var. Ben daha akıllı uslu motor kullanana bir R-25 kullanıcısına istanbul caddelerinde denk gelmedim.Bu marka ve modeli kullananları da tenzih ederim ama maalesef samimi olarak söylüyorum görmedim.

    Ama dün akşam için çok başka bir örnek daha vereyim kıpkırmızı bir "Ducati Panigale 899" kullanan bir ablamız çok da cool ve güzel bir şekilde süzüle süzüle adeta trafikte akar gibi gidiyordu çırağan caddesinde. Eminim yerinde düşük CC'li bir racing motosiklet olsaydı o boş çırağan caddesini ayağa kaldırırdı. Görmüş geçirmiş olmak önemli bir husus kim ne derse desin. Umarım bu arkadaşlarımız bu kullanım tarzının evet zaman zaman gerekli ama her zaman istanbul içi trafikte uygulanabilir olmadığını da zamanı gelince anlarlar.
    İstanbulda ilk defamı başınıza böyle bir durum geldi :D çok şanslısınız. Hergün görüyorum yaşıyorum. Hevesli bir arkadaştır. Zaten hızı ve limitleri sevmese racing motor almazdı muhtemelen bir sonraki motoru 600 veya 1000 cc olur aynı şekilde devam eder

  6. #26
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Veya 1000cc nasip olmadan...

  7. #27
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Valla katılıyorum. Altında 1000 lik makina var gibi kullanıyorlar. Ses desen oda yok yani bağırta bağırta.. İlla istanbul olması şart değil ben başka il deyim burda da bi kaçtane gördüğüm o şekil sürüyordu. bu r25 e binenlere bir şey oluyor galiba
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

    Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

  8. #28
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam,ulan kumpasa geldim galiba deyip asılmıştır gaza..
    çocukların aklını bi alayım dedi herhalde.

  9. #29
    atalayalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2018
    Şehir
    İstanbul - Ulus
    Motosikleti
    CFMoto NK250
    Ya isteyen devir kesiciye girsin hatta piston çıkarana kadar da öyle kullansın ben bununla ilgilenmiyorum Türkiye ülke sınırları içindeki motorsiklet camiasının vahim durumunu bu camiadaki bilinçsiz cahil ve görmemiş kesimden bahsettim. Ama bundan bahsederken de bazı deneyimler illa kötü tecrübeler edinerek öğrenilmemeli dedim.

    Sürekli Motorunun son süratine ulaşmaya çalışarak motor kullanan bir sürücü elbet bir gün bir yerde zaten patlar. Yazık adrenalin trafikte her saniye pompalanacak birşey değil yol müsait olduğunda aç gazını ama aynı zamanda kendini de düşün o beden bir kere yamuldu mu toparlanamıyor maalesef. Kaportacıya götürüp düzelttiremiyoruz kemiklerimizi. Ölmez kurtulursan ve kaynarsa kemiklerin şanslısın.

    Hala anlamayan ve racing alan sürat yapar zaten diyen arkadaşlar bir zahmet kalabalık yapmasınlar. Bu zihniyet kask takmamayı da savunur, motor kullanırken sigara içmeyi de yaya geçidinde yayalara yol vermemeyi de!

  10. #30

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ybr esd 125-x max 250
    Bende ybr ile yapiyorum bazen ışıklarda gaz falan açıyorum 😀😁😁😁 niye ayipliyorsunuz

  11. #31
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Motordan ziyade zihniyet meselesi. Bunların cg süren modelide var mobilete binenide.

  12. #32
    trancexp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    ist/b.çekmece
    Motosikleti
    MT-07 &MT125
    Ben de aynı şeyi xmax tarzı sukuterciler için söyleyecektim Bence asıl arıza olan onlar. Racing 10bin devir ve üzeri çevirdiğinden genç arkdaşlar bu büyüye kapılıp gaza gelebilirler normal . De sukutercilere noluyorda gaza geliyorlar onu bilemedim. Varsa bilen beri gelsin.

  13. #33

    Üyelik
    10 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    cbf150, fzs600
    Bu grubun yaş ortalaması aşağı yukarı 23-24 veya aşağısı. Motosiklet ile alakalı duygu ve düşünceleri olgunlaşmamış sürücüler.

    Çoğunun imkanı olsa 600 veya 1000cc supersport la motora başlamak ister.

    Neyse; bu yaz sezonunda da sahillerde enfes gürültülerini duyarak kulaklarımıza bayram ettiricez. Trafikte ise tam bir vahşi gibi davranıyorlar.

  14. #34
    atalayalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2018
    Şehir
    İstanbul - Ulus
    Motosikleti
    CFMoto NK250
    Kim bu şekilde kullanıyorsa lafımızı esirgemeyiz. Scooter, cruiser, chopper, racing tür fark etmez yanlış hepsinde yanlış oluyor. Benim gözlemim istanbul'da trafik içinde kendini marc marquez zanneden hayal aleminde yaşayan bir güruhun olduğu yönündeydi. Çeşitli aralıklarla da patlıyorlar zaten. Gençler eyvallah fakat aynı zamanda cahillikten,yanlış yönlendirilmekten ve ülkemizdeki motor kültürünün berbat olmasından kaynaklanıyor bu yaşananlar.

    Daha dün arkasında kız arkadaşı olan bir pulsar rs200 kilit olmuş büyükdere caddesinde son derece açık egzosuyla tapa gaz arabaları birer santim aralıklarla silme geçerek ilerliyordu arada geçecek yer bulamayınca kaldırıma yayaların arasına da dalıyordu! Bu neyin tarzı bu neyin çabası bu neyin kompleksi.. Bir santim diyorum ya. Ducaticisi de geldi, tenerecisi de geldi, Gs'cisi de geldi aynı trafikte efendi gibi geçebilecekleri yerden geçtiler geçemeyecekleri yeri zorlamadılar bile. Bu değil midir abicim bu işin doğrusu? Yoksa sıkışık Levent trafiğinde araçların arasından gazlayana kaldırıma çıkıp inene ekstra bir şeyler mi veriyorlar? Neyi kaçırıyoruz biz?
    Gönenç bunu beğendi.

  15. #35
    splender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2014
    Şehir
    İst / Ispartakule
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R25
    Duygulara tercüman...

    ama ne oluyorsa bazen tüm motorculara geliyor bu gaza gelme durumu onun önüne kesinkes geçebilen ben hiç görmedim açıkçası bende kendimi model ve çevre bağlamında kıyasladığımda sakin kullanan biri olarak addederim ama bana bile geliyor bazen

    ve evet r25 durmuyor abi 2x2= R25 DURMUYOR!!!
    atalayalper bunu beğendi.

  16. #36
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    hele egzosu degıstırıp o cırkın seslerı yokmu... bide aynaları falan kapatıyor bu arkadaslar hızları artsın dıye herhalde

  17. #37
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Arabacısı da aynı ki,dün piknikten dönerken köy yolunda yavaş bir aracı solladım.Arkadan gelen siyah passat benim sollamam bitmeden beni de geçti.
    Virajın içinde fren yapmak zorunda kaldı kafadan kaydı.Allah trafikteki herkese sabır versin

  18. #38
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Pipisi küçüktür.
    Gönenç bunu beğendi.

  19. #39
    conquista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    izmir bayındır
    Motosikleti
    kawasaki Z750S
    aynen katılıyorum 33 yaşındayım kendımı bıldım bılelı motosıklet kullanırım biçok geziye de katıldım eskıden motorculuk bir kültür meselesıydı ama son yıllarda babasında harçlıgı fazla alan koşup gidip 200 lük 250 lik makına aldıgı için o eski motokültür kalmamış. hafta sonu bende izmir merkezde gezeyım dedım 200 lük 250 likler atın kuyruğunda sinek gibi etrafımda dolanıyor. otobanda mola verdım bıçok motosıklet gecti (hepsı ufak cc) bırıde durup hayırdır bı sorun mu var demedı en sonunda araba durdu o sordu sonra soyledıkı o arkadaşta motorcuymuş. demem o ki sizin tek sılındır çift silindir makınalarınızın sesı sizi cool etmyor. biraz saygı gösterelımkı bızlerde saygı görelim...
    atalayalper bunu beğendi.

  20. #40

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    küçük cc racingleri kim seviyorki zaten çoğu karı kız için alıyo


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler