Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Küçük hacimli racing kullanıcılarının trafikteki durumları hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    atalayalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2018
    Şehir
    İstanbul - Ulus
    Motosikleti
    CFMoto NK250
    Gecen akşam istinye park İTÜ önünden büyükdere caddesi levent yönüne doğru gidiyorum kolay ve rahat ulaşım için şu anda 250cc maxi scooter kullanıyorum o istikametteki avm önündeki kırmızı ışıkta durdum yanımda da beyaz bir Yamaha R-25 varmış modelin bu olduğunu anladım gayri ihtiyari bakmış bulundum adamın motoruna eleman hemen eli tetikte ışığa konstantre olmuş bir canavar moduna geçti bir anda sanki ben bir şey demişim gibi triplere girdi ışık yanar yanmaz bir kalkışı bir makaslara girişi var ha patladı ha patlayacak. 250cc makina ile neler yapıyor ve biliyorum o makina durmuyor da. Arkasından umuyorum başına bir iş gelmez diye sadece ümit edebildim.

    Bu kadar sınırlarda kullanmak zorunda mıyız? Mantıken racing bir motora biniyor olabilirsin ama racing motorla da gayet sakin ilerleyebilirsin. Her vitesi redline'da değiştirmek zorunluluğun yok. Nedense ülkemizde böyle bir algı oluşmuş ya da biraz sanki bu tür kullanıcılarda maalesef biraz kompleks var. Ben daha akıllı uslu motor kullanana bir R-25 kullanıcısına istanbul caddelerinde denk gelmedim.Bu marka ve modeli kullananları da tenzih ederim ama maalesef samimi olarak söylüyorum görmedim.

    Ama dün akşam için çok başka bir örnek daha vereyim kıpkırmızı bir "Ducati Panigale 899" kullanan bir ablamız çok da cool ve güzel bir şekilde süzüle süzüle adeta trafikte akar gibi gidiyordu çırağan caddesinde. Eminim yerinde düşük CC'li bir racing motosiklet olsaydı o boş çırağan caddesini ayağa kaldırırdı. Görmüş geçirmiş olmak önemli bir husus kim ne derse desin. Umarım bu arkadaşlarımız bu kullanım tarzının evet zaman zaman gerekli ama her zaman istanbul içi trafikte uygulanabilir olmadığını da zamanı gelince anlarlar.
    kdiner, papanax, splender ve 7 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    boşverin ergendir büyük ihtimal.

  3. #3

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    valla geçen ben de başka bir konuya aşağıdaki gibi bir yazı yazdım.

    sonuç ; hepimiz aynı b.kun farklı renkleriyiz.

    Alıntı zapalka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sabah akşam temi kullanıyorum; git-gel 110 km.

    bu emniyet şeridindeki motosiklet terörünü size anlatamam. ben de emniyette gidiyorum ama bu cbf,xmax tarzı kullananların gidişi bir başka.

    yanda trafik durmuş, ben de hızımı otomatik olarak 40-50 arasına düşürüyorum ki bu bile tehlikeli. arkadan gelip sellektör yapan mı ararsın, habersiz yanından vınn diye geçen mi ararsın, arkadan sıkıştırıp seni daha hızlı gitmeye zorlayan mı ararsın. kendilerini tehlikeye atmaya kalmayıp diğer motorcuları da tehlikeye atıyorlar ve hiçbiri yarattığı tehlikenin farkında değil. kıçıma kadar niye giriyon birader ? biri ayna kontrol etmeden şeride dalsa ikimiz de gittik. bunu analiz edemiyor musun, düşünemiyor musun, kafan bu kadar mı basmıyor ?

    emniyet şeridi lan orası. aniden biri çıkar,biri durur, yol tıkanır ambulans gelir pat diye girer vs vs. seneryolar yazmakla bitmez ama bunlar yol sadece kendilerinin sanıyorlar. nasıl bir cesaret anlamak mümkün değil.

    kusura bakmayın ama böyle sürmeye devam ederlerse daha çok kişi ölecek.

    bari beni öldürmeseler.
    retox70 ve papanax bunu beğendiler.

  4. #4
    valeros46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Elemanın triplere girişi kaba tabirle kapışmaya çalışması onun cahilliği olmakla beraber makas atmalar vs trafik kuralı ihlali hareketleri de trafik suçudur. Fakat elemanın redline da vites değiştirmesi, sakin gidip gitmemesi sizi ilgilendirmemeli, rahatsız etmemeli. Akıllı uslu R25 kullanıcısıyla karşılaşmadığınız konusunda ben de samimi olarak söylüyorum: şanssız olduğunuza emin olabilirsiniz

  5. #5

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Sabahta trafikte bir tane RS200 sarı beni geçmek için kendini yırtıp durdu. Bıraktım bunu geçti ama kafası yerinde miydi? Merak ettiğim soru bu oldu. İşe 5dk geç gittim temiz gittim. İnsanlık hali bazen tutuk gidiyorum. Işık mevzusuna gelince bende hızlı kalkarım ki arkamdan bir artist kalkış yaparken makasla üstüme kırmasın die. Başıma 1-2 kez geldi. Kendimi güvene almak için hızlı kalkıyorum.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Arkadaşın dünyaya ispatlayacak birşeyleri vardır, o yüzdendir.
    doghouse bunu beğendi.

  7. #7
    harabe35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb 750 HORNET
    Hocam senin bakmanla arkadaş gaza gelmiş olabilir o ayrı bir mesele, ancak racing motosiklet alan biri hız ve agresif sürüşü sevdiğinden alıyordur zaten.. söylediğin hareketleri bir cruiser kullanıcısı yapsa anormal de racing kullananlar böyle tarz meselesi 😊

  8. #8
    frankestayn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Özellikle 250 cc r25 cbr 250 kullanıcılarının bazıları böyle :D Ya görüyorum cbr 250 var adam baston gibi oturmuş dim dik yavaş yavaş gidiyor ama sanarın moto gp motoru sürüyor hani bişeyler kanıtlyacak :d bazende görüyorum yatmış gidiyor sanarsın 1000 lik makine var :d ve 250 cc leri racing sanıyolar racingi icad eden adam duysa küfür eder
    conquista bunu beğendi.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Ankara'da dibime girip ara gazı veren kırmızı pulsarcı buradaysa onada selam olsun. Zaten araç aralarından 30 la felan ilerliyoruz daha hâlâ körün zörte zorladığı gibi zorlamanın bi anlamı yok . Yol verdim geçti sonra ben dibine girip kornaya asılınca aklı başına gelmiş olacak ki 2 şerit sağa kaymak zorunda kaldı.

  10. #10
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Bende ışıklarda hep hızlı kalkış yapıyorum. Kimseye bir şey ispatlama amacım yok sadece eğlenceli olduğu için kesiciye sokuyorum motoru. İstesem dizel araba gibi de sürebilirim ama ben genelde eğlenceli olanı seçiyorum

  11. #11
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Bence , hayatında dişe dokunur bı başarısı olmamış olabilir ve o reyzing ( bana göre grenajli commuter ) tepesine oturunca işte ben böyle kullanıyorum , kimse benden iyi motur kullanamaz havasında takilmaca yapıyordur . Bence durum bu .
    Bu tiplere sağlam makina ver rossi' ye mail atıp kapışmak bile isteyebilirler . Hee birde bu tip canlılara nasılsın diye sorsan ' reyzing makina kullanıyorum ben oluum ' diye cevap alman da olası .

  12. #12
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Sağlam kalan son R25'leri de patlatmaya çalışan bir grup var. Onlardan biridir gördüğünüz
    Carbondioxid ve zekeriyaimam bunu beğendiler.

  13. #13
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    1 elin 5 parmağı muhabbeti bu çokta takılmayın.

  14. #14
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Senin piaggioyu rakip sanmıştır kendine.Dün şehiler arası yolda araba ile eve dönüyorum.Geliş yönünden bir tır u dönüşü yaptı.Eğer hızlı giden bir motora deng gelseydi muhakkak patlardı.Hızın 110 km olduğu bir yolda hızımı 30km kadar düşürdü bu trafik canavarı tır.Trafiği ilerde süzmek çok önemli.Hızlı giderken bu mümkün olmuyor.Hemen hemen herkez hız yapıyor.Bende arada yapıyorum.İNŞALLAH patlamamak dileği ile.

  15. #15
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Bu motorları sürenler maalesef çoğunlukla böyle davranıyorlar. Bunun aşağılık kompleksi dışında bir açıklaması yok. Yanında daha pahalı motoru olan ya da kendinden daha yavaş süren biri varsa, genel tavır bu şekilde oluyor.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  16. #16
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    geçen hafta biraderle kisa bir tur yapalim dedik. 125'lik ve 150'lik fıtı fıtı takiliyoruz. ışıklara geldik. orta şeritte bir kawasaki. sirf giciklik olsun diye kawa'nın ben soluna birader de sağına geçip durduk. adam bir bana baktı, bir biradere baktı. kısa bir bakışmadan sonra yeşil yandı. biz biraderle bir kalkış, bir kalkış fakat biz daha 2'ye takmadan kawa gözden kayboldu.

    adam bize kıl oldu galiba.

  17. #17
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    şehir içinde racing motoru boş verin , naket candır.
    roadpeople ve Ergün Er. bunu beğendiler.

  18. #18
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Ülkemizdeki küçük cc kullanıcıları ile ilgili bu tarz bir yazı yazacaktım tam denk geldi üstüne.Konu ile ilgili fikirlerimiz hemen hemen aynı.

  19. #19

    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    sym fiddle 3
    En iğrenç görüntü de bu tür motorlara binen arkadaşlar motoru bağırttırarak üstüne yatınca ortaya çıkıyor.Her nedense bu haraketi yapan bazı motorcu arkadaşlar göbekli ve doğal olarak biraz koca dötlü oluyor.hiç hoş bir görüntü ortaya çıkmıyor.Bu arkadaşların neye dikkat çekmeye çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum.

  20. #20
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen hafta biraderle kisa bir tur yapalim dedik. 125'lik ve 150'lik fıtı fıtı takiliyoruz. ışıklara geldik. orta şeritte bir kawasaki. sirf giciklik olsun diye kawa'nın ben soluna birader de sağına geçip durduk. adam bir bana baktı, bir biradere baktı. kısa bir bakışmadan sonra yeşil yandı. biz biraderle bir kalkış, bir kalkış fakat biz daha 2'ye takmadan kawa gözden kayboldu.

    adam bize kıl oldu galiba.
    Adam,ulan kumpasa geldim galiba deyip asılmıştır gaza..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler