Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

sözlüklerdeki motorcu linci

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    blacktulip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2008
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    az kaçar,çok yakar.
    soz konusu baslik su;
    https://eksisozluk.com/motosikletler...3219?a=popular

    motovlog akimindan sonra kavga,gurultuden baska birsey izletmeyen motosiklet suruculeri bu konuda haksiz yere suclanmiyor diyebilir miyiz ?

    let the linc begin


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Olayın sadece moto vlog ile alakası yok.
    Kaldırımdan gitmek, trafikte fırtfırt aralara girmek, ışıklarda öne geçmek, şerit çizgisi üstünden sollama yapmak, kaldırma park etmek vs... araba ile yapılamayan bütün hareketler onlar için suç sebebidir.
    Acil112 bunu beğendi.

  3. #3
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Yeri geliyor bizde burda linç ediyoruz. Olaya spor kulübü taraftarı gibi motorcu bisikletci el arabacı diye ayrıştırıp genelleme yapmak veyahut kendimizi belli bir zümreye ait parça gibi görmemek lazım. Bir yerde motorcu linç ediliyorsa şahsen ben üstüme alınmıyorum. Her motorcu için savunma mekanizması geliştirmek bizi feministe benzer bişey yapar.

  4. #4
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    İki tarafında sığırı çok..İşte kim ne koparırsa kendi payiiiin .. ...
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  5. #5
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Kaldırımdan gitmenin,ışıkta geçmenin bi izahı yok ama öküz sözlükçüler beni beğenmese de olur.Daracık bakış açılarından durmadan bir şeyi eleştirme ihtiyaçlarını anlamıyorum.

  6. #6
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Avrupa'da motorun tekerleğini bile kaldırıma çıkarırsan ceza yiyorsun. Yedim oradan biliyorum Konu toplumumuzun insan kalitesiyle ilgili, birtakım eleştirilerinde haklılar. Mesela ben bile kırmızı ışıkta arabayla beklerken, iki araç arasından yalpalaya yalpalaya silme geçmeye çalışan motosikletliye gıcık oluyorum.

  7. #7
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Kaldırımdan gitme konusunda haklılar, özellikle İstanbul'da ulan motoru park etmiş kafamda kask varken beni silme geçti biri nan noluyo oldum bu yaşlı biride olabilir. Ürkütmenin manası yok 0,4 saniye kazanıcam diye kaldırıma çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Öte yandan bu alete binmeyen anlayamaz derdini..

  8. #8
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Kaaaaardeşim adamlar sol yana tek sıra komple araç parkedileceğini, yolun tek şeride düşeceğini trafiğin ellialtı olacağını bile bile otoban gibi kaldırım yapıyor. Çık hemşerim çık kaldırıma da çık düz duvara da çık ama hayvanlaşmadan, insanları rahatsız etmeden çık. Efendi ol kibar ol, kimse sana kaldırımde ne geziyon lan demez.

    Ben çıkıyorum arkadaş. Kalabalık yere dalmadan, kornaya bassmadan gaz vermeden, insan gibi... pardon, afedersiniz, özür dilerim diye diye yavaşça kenardan kenardan gidiyorum. Bu güne kadar da kimseden ters bir tepki almadım.

    İyi bişey mi...? Değil... Güzel örnek mi...? Değil. Ama gereklilik var ise makul bir şekilde, özenli, dikkatli, efendice davranarak istenen sonuca varılabilir.
    54RR bunu beğendi.

  9. #9
    Fr.Sante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Jet X
    Fularlı ekşicilerin bugünkü linç kitlesi motosikletliler mi olmuş? Hım...

  10. #10
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    yalan yok kaldırımdan gıden motorcuya ben acayıp tavım . lafa geldıgı zaman ' BU ARAC DEGIL MI TABI KI SERIDIM DE GIDECEM ' dıye cemkırıp sonra da kaldırımdan akıp gıden motorcuya kürek kürek söverım .

  11. #11

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Bende hem araba hem motosiklet kullanıyorum fakat bazı motosiklet sandığını zanneden yaratıkla yüzünden bunlar böyle konuşuyor.
    Arabadayken trafikte bekliyorum tam önüm açılıyor gaza basıcam tak önüme atlıyor motosikletli pat frene basıyorum. Bunun doğrusu önce sürücüye bakarsın göz göze gelip geçersin en azından ben motosiklet kullanırken öyle yapıyorum. Bide apaçiler var motosiklet kullanıyorum sağdan aradan geçerek ilerliyorum arkadan beni motosikletli devamlı geçmeye çalışıyor sağdan kırıyor soldan kırıyor pat önüme geçiyor basıyorum küfürü o zaman.

    Araba kullanırken de iki tarafa da kızıyorum motosiklet kullanırken de burada önemli olan faktör bence vicdan kimsenin canına malına kast etmemek lazım. Araba kullanırken bazen pat önüme geçiyolar aynama çarpıyolar aradan geçmeye çalışıyor yandan veya arkadan çarpıcam valla küfürüde basıyorum yolda veriyorum sonuçta bi can vicdanlı olmak gerekiyor.

    Bazılarıda sözlükte trafikte yol istiyolar aşağı inip dövesim geliyor ben bekliyorum o da beklicek demiş. O adam beklemek istese neden motosiklete vermiş 5 cm sağa sola kırınca noluyor sanki canını istiyolar adama bak ya valla böyle şeyleri okuyamıyorum sinirim bozuluyor.

  12. #12

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Mondial 100 Kh 2006. Honda CBF 150 2017
    Ekşi deyince bir tiksinme geliyor bana. Çok ciddiye almayın, o başlığa yazanların çoğunun arabası bile yoktur.

  13. #13
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Herkesi ayrı bir birey olarak değerlendirmek gerek. Genellemek işib basitine kaçmak oluyor. Motosiklet kardeşliğine veya motorcu kavramına inanmıyorum. Dolayısıyla genellemeler üstünden eleştirilerin benim için bir değeri yok, ötenler ötsün biz sürmeye bakalım

  14. #14
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Ülkece kin kusuyoruz, motosiklet bahane. Herkes herkesten nefret ediyor. Zaten birbirimizden nefret edelim diye uğraşıyorlar. Bu şekilde de yok olacağız, bunu görmek için alim olmaya gerek yok.

  15. #15

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Dün ikitelli hadımköy gişelerinde trafik sıkışık. Soldan ayrıcalcağım için en sol şeritle yanındaki şeridin arasından boşluk buldukça ufak ufak gidiyorum.

    Bir ara durdum. Sağda sarı kamyon solda otomobil. Kamyonların arasına kolay kolay girmem. Arkadamdan maxi scooter li bir arkadaş geldi. Durmadan dat dat kornaya basıyor. Yani geçsene diye taciz ediyor.

    Aynı şeyi hep söylüyorum emniyet şeridinde 50-60 km/h hızla gidiyorum, her gelen motorlu kardeşim solumdan 80-100 le geçip gidiyor. Üstelik aynen trafikte diğer araçların sıkıştırdığından -hatta beteri- acele edip sıkıştıran var.

    Emniyet şeridinde bir aracın binlerce geçiş sırasında bir gün önümüze dalmaları kaçınılmaz son..!

    Yani daha birbirimize bile saygımız yok. (Diğerlerini tenzih ederek yazıyorum).

    Birde kaldırımdan giden, saçma sapan hareketler yapanların diğer araç sürücüleri ve yayalar gözünde düşünün.

    Normal sonuç. Motorcular serseri sanılıyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------

    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ülkece kin kusuyoruz, motosiklet bahane. Herkes herkesten nefret ediyor. Zaten birbirimizden nefret edelim diye uğraşıyorlar. Bu şekilde de yok olacağız, bunu görmek için alim olmaya gerek yok.
    Oda doğru. Millet birbirini seviyor mu yoksa birbirini kırmak için yarışıyor mu belli değil. Toplum psikolojisi göçmüş bence.
    "Önemli olan acil durumda ne yapacağını bilerek sürmek değil, acil duruma hiç düşmeyecek şekilde sürebilmektir."

  16. #16

    Üyelik
    27 Nisan 2010
    Şehir
    Gemlik
    Motosikleti
    Yamaha xt 600
    kaldırımdan gidenlere tekme atasım geliyor benimde ve yol bomboşken olsa bile kırmızı ışıkta beklenmelidir diye düşünüyorum.ancak kusura bakmasın ekşiciler sollamaya çıktığınız araçla aynı hızda giderseniz dibinizden geçerim.bomboş yolda sol şeridi işgal ederseniz dibinizden geçerim.önünüzdeki aracı sol şeritten aynı hızda boşluk bırakarak takip ederseniz makası atarım.virajlı yollarda bütün şeritleri kullanarak aklınızca yarışmaya kalkarsanız fena bozarım.yol bomboş adam sol şeritten gidiyor 500 metre öteden selektör yapıyorum beyimizin zoruna gidiyor hızlanmaya çalışıyor.Dibinden sıyırarak geçince selektör yapamazsın kardeşim.Paşa paşa sağ şeride geçeceksin!sizin gibi otomobil sürücülerine bizim gibi apaçiler müstehak kardeşim.

  17. #17

    Üyelik
    27 Mart 2016
    Her yerde olduğu gibi insanlar içindede yaratıklar mevcuttur.Bu yaratıklar eskaza bir arabaya veya motosiklete binmekle motorcu veya araba sürücüsü olamazlar.İsterseniz genellemeyi İNSANLAR vede YARATIKLAR olarak yapın.Bu 'motorcu-arabacı'tartışmalarının son bulduğunu göreceksiniz....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)