Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor Freni

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Selam arkadaşlar,

    Yaklaşık 1 ay oldu sanırım veya olmadı cf moto 400nk aldım. Şuana kadar çok şükür sıkıntı yok çok beğendim fakat dikkatimi çeken bişey oldu ustayada söyledim fakat söylediği şey içime sinmedi.

    Motosiklette sanki motor freni yok gibi elimi gazdan çekiyorum belli biyere kadar yavaşlıyor fakat çok yavaş şekilde ben çok anlamıyorum motosikletlerden ama bundan önceki motorlarımdan r25 olsun duke 250 rc 200 olsun elimi gazdan çekince yavaşlıyordu hızlı şekilde ama bu motosiklette çok yavaş şekilde oluyor bu olay ve belli biyerden sonra otomatik araba gibi gidiyor durmuyor bu tuhafıma gitti.

    Bide elimi gazdan çekince kendi veriyor bazen gazı öne doğru atıyor beni boştayken biraz gaz açıyorum devir yükseliyor 4 bin civarında bırakınca önce 3 bin devirde duruyor sonra devir iniyor. Ustaya söylediğimde gaz kelebeğinden kullandıkça düzelecek dedi fakat bu konuları size de danışmak istedim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Euro4 motorlarda genelde böyle bir şey var , aslında kompresöre biniyor fakat devir 2500 e kadar indiğinde rölanti regülatörü devri yükseltmeye çalışıyor , emisyon sınırlamalarını tutturmak amacıyla katalitik konvertörü belli bir ısıda tutmak vede dur kalk trafikte sürücünün gazla fazla oynamasına gerek bırakmayacak şekilde ilerlemesi için olabilir , kullandığım yeni motorlar 2. hatta 3. vitesde bile gaz açmadan düşük hızda ilerlemeye devam ediyordu

  3. #3

    Üyelik
    18 Temmuz 2017
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Çok teşekkür ederim bilgi için bu gerçekten güzel bişey gazla çok oynamıyorum daha rahat oluyor gerçekten fakat bi sıkıntısı var mı diye düşünüyodum tekrar teşekkür ederim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)