Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sıcak İklim ve Hava Soğutmalı Motosiklet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Ağustos 2016
    Merhaba. 2016 model 16 bin km de Ybr 125 model motosiklete sahibim. İşim gereği yakın zamanda Urfa-Mardin illerinden birine taşınacağım. Bilenler bilir bahse konu illerde yazın termometreler 50 dereceyi buluyor. Bu şekildeki sıcak şehirlerde yaşayan ve hava soğutmalı motosiklet kullanan arkadaşlar yazın motosiklet kullanımında sorun yaşıyorlar mı ? Aralıksız 100 km üzeri kullanımda sıkıntı yaşar mıyız? Verilecek yanıtlara göre motosikletimi satıp su soğutmalı bir motosiklet almayı düşünüyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Aralık 2017
    Şehir
    Frankfurt am Main
    Motosikleti
    BMW g310r
    Sürekli dur kalk yapmazsan kalkista tapa gaz acip motoru bogmazsan sorun olmaz ki zaten dedigin illerde trafik istanbul gibi degil tam tersi akici, hava sogutmali motor tapa gaz gitmeden akici bir sekilde sürüldügünde yeteri kadar hava-rüzgar alir ve kendini sogutur. Cok zorlarsan motor siser

  3. #3
    Deadly Sto(R)m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 / Mondial X-Treme Maxx 200i
    İşin tekniğinden anlamam ama yıllarca Dakar Rallisi'ni kazanmış bir çok hava-yağ soğutmalı motosiklet var. Sıcaktan etkilenmemişler...

  4. #4
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Orada kullanılan motorların %99'ı çinli hava soğutmalı makineler.50 derece olsa bile rüzgardan vs soğur o makine dert etme.

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Motor yağınızı sıcaklık durumuna uygun seçtiğiniz ve güneş altında çalışır vaziyette boşta uzun süre çalıştırmadığınız sürece sorun yaşamazsınız. Ancak supap ayarlarınızın daha kolay bozulacağını ve yaz kış geçişlerinde mutlaka ayar yaptırmanız gerekeceğini (yakıt tüketimini ve çekişi doğrudan etkileyecektir, su soğutma da olsa durum aynıdır) unutmayın, zincirinizi bir nebze daha sık yağlayın.

  6. #6
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Motor, büyük hacimli değil ise, sürekli sıkışık trafikte kullanma, sürekli düşük vites yüksek devir dağ bayır tırmanmıyor isen, hava sağutmalı motor her zaman sıvı saoğutmalı dan daha avantajlıdır.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)