Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Düşük Bütçeli Cross Önerileri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Merhaba arkadaşlar,

    Hazır gelmişken sizlerin de fikirlerinizi alayım dedim. Dağ bayır olayları çocukluğumdan beri tutkum, motor alırken de cross'la başlayacaktım fek'ât arkadaşlar aklımı çeldiler beraber gezeriz diye. Şimdi ne zamandır kafamda olan işi yapmaya karar verdim; özetle cross motor alacağım. Bütçe düşük, ama çok düşük değil; 6000'i çok geçmezse iyi olacağı kanısındayım. "Bak hacıgülle, bu motor çok iyi" diyeceğiniz modeller varsa bütçede ufak tefek oynamalar yapabilirim, yine de "Az daha koy CRF al" diyecek arkadaşlarla baştan sarılışıp, ayrılalım (bana 6000'e temiz CRF bulmadığınız sürece). Ha, demeyin demiyorum, hobi olarak yine deyin lakin bilemedim, kafanıza göre takılın işte; şurada biz bizeyiz.

    Uzun zamandır motor araştırıyorum ama bir modelde karar kılamadım. Forumu da bayağı kurcaladım dolayısıyla, yine de atlamış ve/veya unutmuş olduğum şeylerin olması doğaldır. Cenkito ve saz arkadaşları sağ olsunlar (burdan saygılarımı sunar, selam ederim) X-treme Max'lere sıcak bakıyorum; yine de ne kadar ekmek, o kadar köfte durumları olduğunun farkındayım. X-treme Max'ler sıcak baktığım yegane modeller değil tabii ki, Asya RX 250, Kuba STR 250 / Black Cat 150, Motoran XF 250 gibi birçok modeli araştırdım, kendimce notlar aldım. Mesela size soracaklarımdan biri de 200 GY serisinden herhangi bir motorun hala rahatça parça bulunurluğu vesairesi var mıdır?

    189 cm boyunda, uzun vadeye vurduğumuz zaman 80 kilo civarındayım. Vücudu aktif kullandığım için kilo/metresi artabilir, o yüzden ufak oynamaları kafaya takmayın. Cross camiasına tümden yabancı değilim ancak cross motor tecrübem oldukça az, alacağım motor cross için başlangıç motoru olacak sayılır. Yine de ara sıra arazide commuter kullanan biri olarak "birader sana 250 fazla gelir" görüşü olursa katılmayacağımı belirteyim. Aldığım motoru da fiyatına bağlı olarak tahminen parçalayıncaya kadar kullanacağım. İstediğim şey beni öğrenme sürecinde yarı yolda bırakmayacak, whip and scrub yaptırmasa da sağda solda ufak tefek atlama zıplamalara yenik düşmeyecek, zeminle sıcak sahneler yaşadığımda beni fellik fellik yedek parça aratmayacak, eh, gücü ve torku da fena olmayan bir şey önerirseniz; büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.

    Son olarak da lojistik konusu var tabii, Karabük'te olmam münasebetiyle her modele direk erişimim yok; ama "oğlum bu motor tam senlik" konusunda karar kılacağımız bir motor olursa Ankara'ya kadar giderim. Ha, küp şeker lastikle nasıl geri dönerim; orasını ayrıca düşünürüz ama minnettarınız olabilirim.

    Beni kırmayıp buraya kadar okuduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    önceki elektrikliyi saymazsam motosiklet kullanmaya kuba black cat ile başladım. zaten 1 yıl oldu daha :D son sürati otobanda beni üzdüğü için satıp pulsar aldım. birçok kişi 120küsürler söylese de benim motor 80de kalıyordu. ammaa çıkamadığı kaldırım yoktu ve tabi ki istanbulun yolları kazılar inşaatlar metro çalışması kasisler derken hafif bi enduro parkuru zaten o açıdan o amartisörlerle yaylana yaylana süpper gidiyordum. artçı ile seyahat pek mümkün değildi. 2 ay 700-800km kullanmama rağmen fotoğraflarına bakıp vay çekiyorum özlüyorum keratayı. parçası ucuz tabi ama istanbulda bile bir gaz teli için 1 hafta beklemiştim. başka modelinki de olmuyor falan dediler tabi beni mi yediler orasını bilmiyorum. bakımları yapılınca canavar gibi motor oluyor. tabi biraz zırıltı geliyor sağından solundan. o pulsarda da var. bir japon tecrübesi edinemediğim için kıyaslayamıyorum. diğer modellerle ilgili de bilgim yok. black cat ikinci el fiyatları düşük baya. ben 3400e aldım 2ay kullandım ilan koyduktan 2gün sonra 3500e sattım (mayıs 2017) kendi çapında piyasası olan bir motor
    instagram.com/gerivites
    youtube.com/user/nimbus8222

  3. #3

    Üyelik
    29 Ocak 2018
    Motosikleti
    KTM RC 250
    Bende bir öneride bulunayın o bütçeye en iyi gidicek sağlamlık olsun gerek asfaltta gerek dağ orman bayır her yola gelebilecek ömürlük bir motor Honda XL 200 parça sıkıntın olmasın hertürlü bulunur parça zaten çok fazla arıza yapmıcağı için parça aramak gibi bir derdiniz olmaz hocam

  4. #4
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Black Cat'i hala değerlendiriyorum; zamanında bayiye gidip üzerine oturmuştum bir tanesinin, boyu çok kısa kalmasa da biraz minik gelmişti bana. Üstelik amortisörleri yumuşacıktı, bindiğimde motor herhalde bir 8-10 cm alçalıyordu. Bu tarz motorların amortisörlerinde preload ve rebound ayarı yoktur diye tahmin ediyorum, haklı mıyım?

    Yine de buralarda bir yerde bir Black Cat görürsem gidip deneme peşindeyim, araziye bir yere kadar müsait bir motor olduğunu düşünüyorum. Bir de 11 beygir olmasaydı iyiydi esasında.

    Alıntı ugurylman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bir öneride bulunayın o bütçeye en iyi gidicek sağlamlık olsun gerek asfaltta gerek dağ orman bayır her yola gelebilecek ömürlük bir motor Honda XL 200 parça sıkıntın olmasın hertürlü bulunur parça zaten çok fazla arıza yapmıcağı için parça aramak gibi bir derdiniz olmaz hocam
    XL200'lere hala parça bulunuyor mu ki dersiniz? Yani sadece debriyaj maneti, fren balatası gibi sormuyorum, sağını solunu kırdığımda hakikaten karenaj olsun, amortisör olsun, her türlü parçasını sorunsuz bulur muyum?

    Bir de, kampana arka frenden çok çekmiş biri olarak arkanın disk olmasını tercih ederim aslında Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim beyler
    cenkito bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    29 Ocak 2018
    Motosikleti
    KTM RC 250
    Size şöyle söyleyim hocam bu motoru babam kullanıyor amortisör koruma plastiğinin orjinalini buldu bir kaç gün içerisinde gerisini sen düşün bulunur yani bulunmaz değil. En azından japon almış olursun uzun ömürlü olur koruma demirlerlerinden o grenajlara zarar gelmez kampana işinide biraz idare edip bitane crf arka cantı bulup disk frene çevirebilirsin ama yinede üzmez seni xl nin kampanası. İyi geceler

  6. #6
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Çinli crosslardan uzak dur derim. Çok güçsüz gelir. Ben yandım başkası yanmasın. Xt600 alabilirsin o paraya. Forumdan KUVVETMİRA ya ulaş onda var xt600 hemde ktm 640 adventure grenajlı.

  7. #7
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Öneri için teşekkür ederim, hakikaten Çinli cross güçsüz genel olarak, baktıklarım arasında herhalde en güçlü olan XF250, o da topu topu 19 beygir ve tork değerini bulamadım. Sıkıntı şu ki, yakınlarımda herhangi bir yerde XT600 yok , üstelik en ucuzları harici bütçemi aşıyor. Yoksa buralarda bir yerde temiz bulacağımı bilsem 600'e binme fikri beni de cezbediyor. Yine de KUVVETMİRA'ya ulaşmayı bir deneyeyim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

    Bu arada Cenkito, Tolga Can ve her zaman görmeye alışkın olduğumuz tayfa, nerelerdesiniz? Değerli fikirleriniz bekleniyor

    Ha, bu arada, Çinli krosu da çok gömmeyelim; bugüne kadar hep Çinliden, Hintliden beslendik; bir sonraki motorum gayet Çinli olmak zorunda kalabilir :D
    cenkito bunu beğendi.

  8. #8
    gitaristgkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha xt 600 e
    Bende xt 600 var efsane makina imkanın varsa al kesinlikle llah sattırmasın hayatta satmam

  9. #9
    MotoRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2017
    Şehir
    Kırşehir
    Motosikleti
    -YOK-
    Çok güzel bir topic açmışsınız ban kalsa ikinci el xt 660 veya black cat tercih ederdim.

  10. #10
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Mondialin bir modeli vardı ben olsam onu tercih ederdim.parçası bol ve klasik Cg motorunu kullanıyor.

  11. #11

    Üyelik
    10 Ekim 2008
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Fazer
    Çok kez yazdım,kullanıp memnun kaldığım,sağlam sorunsuz çinli cross Yuki İzci.
    Test etmenizi öneririm.

  12. #12
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı MotoRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir topic açmışsınız ban kalsa ikinci el xt 660 veya black cat tercih ederdim.
    660ların fiyatları yüksek. Xt600 daha uyguna var. Nevşehir'de vardı 5e veriyordu.

  13. #13
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(

    Bir arkadaşa 2016 model şu makineyi sıfır aldık, Arora 200, 5.600 TL'ye.. Taş gibi çıktı 5 aydır kullanıyor dere tepe.. Sesi de çok güzel, yüksekliği ve çekişi de. Düzgün bir bisiklet 1500 lira zaten, bana çok ucuz geldi bilemiyorum bütçenizi tabii ki..

  14. #14
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    10 bin km olmadan parcalari elinizde kalacak cinli sifira para ayirmak, sonra da elinizde kalan parcalarini yenilemek isterken cuzi de olsa(yukinin cross'unda egzoz 100 lira komple. nasil ya haha) masraf yapmak yerine 1000 tl daha ekleyip XT660 gibi bir efsaneyi edinebilirsiniz. 10 yillik olsa bile sorunsuz saat gibi makinadir. 5nci 6nci sahibi olarak yillarca binmeye devam edersiniz.

  15. #15
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 bin km olmadan parcalari elinizde kalacak cinli sifira para ayirmak, sonra da elinizde kalan parcalarini yenilemek isterken cuzi de olsa(yukinin cross'unda egzoz 100 lira komple. nasil ya haha) masraf yapmak yerine 1000 tl daha ekleyip XT660 gibi bir efsaneyi edinebilirsiniz. 10 yillik olsa bile sorunsuz saat gibi makinadir. 5nci 6nci sahibi olarak yillarca binmeye devam edersiniz.
    Pardon ama siz Kawasaki ve Yamaha'nın prça fiyatlarından haberdarsınızdır herhalde :D Ben Çin mallarına bu kadar önyargılı davranılmasını popülist bir yaklaşım olarak görüyorum, çünkü bugün her şey Çin'de yapılıyor. Hummer da Honda da, diğerleri de.. Her makinenin parçalarını 10.000KM 'de elimize alabiliriz, Japonları elimize alırsak 3 aylık maaşı da verebiliriz aldığımızda.. Benim bir arkadaşım ikinci el KLX250 aldı para harcamaktan iflahı kesildi..
    Kursad55 bunu beğendi.

  16. #16
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Bu forumu seviyorum arkadaş, birkaç saat boş bırakıyorum; yardırıyorsunuz Çok çok teşekkürler tavsiyeler için Konular hakkında düşündüklerime gelince;

    Yakınlarımda bir Yuki İzci'ye denk geldim, bu yüzden bu motoru da araştırıyorum. Tüm yedek parçalarını bulamayabilirmişim gibi geldi; Regnum sanırım Yuki'nin orijinal parça distribütörü, onlarda da tüm parçalar yok. Bir iki sitede denk geldim gelmesine de, mesela hala gaz teli bulabilmiş değilim. Kullanan arkadaşlar daha detaylı bilgilendirme yapabilirler umarım, çünkü beni mutlu edecek bir motorsa almak için hiçbir yere gitmeme gerek kalmayacak.

    XT600 konusunda çok haklı buluyorum sizi (660'lar da pahalı, evet), lakin dediğim gibi; etrafımdaki şehirlerin hiçbirinde yok ne yazık ki. Bir tane Ankara'da var, o da neredeyse 10.000 lira

    Lifan X-plore 200M de listemde var, ufak tefek araştırmıştım zamanında. Kullanıcıları mutlu görünüyor, lakin henüz yedek parça araştırması yapamadım. Kullanıcıları yine yorum yapabilirse minnettar olurum.

    Arora'yı hiç dikkate almamıştım aslında, eğer araştırmaya değer diyorsanız araştırabilirim. Buralarda bayii olduğundan emin değilim sadece.

    Sj's'in dediğine bir sonraki motorumda belki gelebilirim; ben de ne olursa olsun güvenebileceğim bir motorum olmasını isterim tabii. Lakin şimdilik bütçe sınırlı; XT600 çok pahalı olduğundan değil, benim seçeneklerim az olduğundan. Bir de, XT600'ü kırıp dökmek bana atıyorum İzci'yi kırıp dökmekten daha pahalıya gelir. Malum, motora yeni olmasam da cross'a yeni sayılırım; elbet düşülüp kalkılacak.

    Böyle işte baylar bayanlar. Düşünceleriniz nedir?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:51 ----------

    Ha bir de, unutmadan... Yine buralarda biraz dökülmüş bir WR 125R buldum, 5500 lira istiyor eleman. Her motoru üzmenin bir yolu vardır elbette; ancak benim sorum, bu motor yürüyen aksam açısından hakikaten üzülmüş olabilir mi? Karenajları tekrar toplamak bana çok pahalıya mal olmaz ama motoru toplamak olur diye tahmin ediyorum. Benden daha uzman gözler bakıp da yorum yapabilirse çok memnun olurum. İsteyenler için link de atabilirim ancak şimdilik ilan numarasını vermekle yetineyim: 537003591.

  17. #17

    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mondial 150 MG Superboy
    Seninle ayni durumdayim. Koyde kullanmak icin cross almak istiyorum. Mondial daha cok aklima yatiyor sanki parcasini bulmak cok daha kolay olur gibi geliyor. Kullanan arkadaslar yorum yaparsa eminim cok daha faydali olacaktir. Takipteyim...

  18. #18
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı yamtareroglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pardon ama siz Kawasaki ve Yamaha'nın prça fiyatlarından haberdarsınızdır herhalde :D Ben Çin mallarına bu kadar önyargılı davranılmasını popülist bir yaklaşım olarak görüyorum, çünkü bugün her şey Çin'de yapılıyor. Hummer da Honda da, diğerleri de.. Her makinenin parçalarını 10.000KM 'de elimize alabiliriz, Japonları elimize alırsak 3 aylık maaşı da verebiliriz aldığımızda.. Benim bir arkadaşım ikinci el KLX250 aldı para harcamaktan iflahı kesildi..

    Mesele bu, parca fiyatlarindan cok haberdar oldugum icin son zamlardan sonra japonlari birakip avrupa motorlar kullaniyorum cunku egzotik motorlar ve parcalari bile japonlardan ucuz artik!

    Ama XT660da ne parcasi arayacaksin? Makine saat gibi, 200 bin km yap devam et. Neyin parcasi bozulacak?

  19. #19
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Açıkçası biz Mondial'in XTreme 200'ünü almak için dolaşmaya başladık, bütün Antalyayı dolaştık fakat sadece 150'liği mevcuttu. 150'liğin kasası biraz ince arkadaşım da 1.90 civarı biri. İsim vermek istemiyorum ama meşhur motor bayilerinden birinde ikinci ellere bakarken arkadaşım ellerinde tek kalan (yukarıda verdiğim motoru) beğendi ve aldı. Çünkü zaten yazdan yaza binilip ormanda sağda solda stres atacağı ve tekrar depoya kapatacağı bir şey arıyordu.. Ben bu motoru zaten düşüreceğim sağa sola çarptıracağım kalkıp bir aynaya 400 lira vermem dedi ve karar kıldı. Bu motorun bayisi onarım olanakları nasıldır ne değildir pek bilgim yok, çünkü biz bunu önemsemeden aldık. Fakat motoru gerçekten beğendik ve gezintilerimiz sırasında çevreden de olumlu yorumlar aldık. Tabii ki 40 bin lira bütçemiz olsa gidip 5000'liralık motor alacak halimiz de yok

    Kararınız ne olursa olsun umarım içinize sinen ve mutlulukla kullanacağınız bir motorunuz olur..

    Not: Motosiklet konusunda deneyimliyim, o halde neden CBF kullanıyorsunuz diyebilirsiniz çünkü ben de çiftlik evimde arada dolaşmalık bisiklet niyetine kullanıyorum bu motoru )

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesele bu, parca fiyatlarindan cok haberdar oldugum icin son zamlardan sonra japonlari birakip avrupa motorlar kullaniyorum cunku egzotik motorlar ve parcalari bile japonlardan ucuz artik!

    Ama XT660da ne parcasi arayacaksin? Makine saat gibi, 200 bin km yap devam et. Neyin parcasi bozulacak?

    Haklısınız senkronel çalışma konsundan japonlar gerçekten iyi iş çıkarıyorlar, tabii ki arıza derken düşmekten ve parça temininden bahsediyordum. Çünkü cross motorlarla illaki dalıyorsun ormana, dağa taşa, bir yerlere Selamlar.

  20. #20
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Sj's hocam, XT600'den bahsettiğimizi biliyorsunuz değil mi, teyit etmek için soruyorum Eğer hakikaten 660'tan bahsediyorsanız 11 binden başlıyorlar ve benim elim oralara kadar uzanmaz ne yazık ki Lakin XT600 konusunda da aynı şeyleri söyleyebilirim diyorsanız bu güzel haber, bu seferde alamasam da bir iki yıl sonra sıradaki motorum olabilir. Denk gelebilirsem şimdi de alırım; ama denk geleceğimden şüpheliyim. Dediğim gibi, en büyük sorunlarımdan biri lojistik şu an, gidebileceğim yerler oldukça kısıtlı.

    Sevgili yamtareroglu, sizin de düşünceleriniz ve özellikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben de arkadaşınızla büyük oranda aynı fikirdeyim; yalnızca motoru yazdan yaza kullanmak için değil, bütün yıl binmek için alıyorum. X-treme Max 200 benim için de ilk sıradaydı, üstelik burada da vardı ama gidip motoru denediğimde tam bir hayal kırıklığına uğradım; motor 7000'inci kilometresinde Azrail'le kucaklaşmaya başlamıştı bile. Elbette ki motoru baştan toplamak 1000 liraya mal olmasa bile bu duruma gelebiliyor olması beni üzdü. Sahibi motordan pek anlamıyordu; motoru nasıl kullandıysa artık ne çekişi 200'lük gibiydi, ne de frenleri doğru dürüst tutuyordu. Bir daha da Max 200 deneme şansım olmadı ne yazık ki, başka bulamadım burada. Belki daha düzgün kullanılmışına denk gelirsem umutlarımı tazeleyebilir. Parça bulunurluğu konusunda sıkıntı pek yok, Mondial kendisi satıyor parçaları. Benim bayiye gidip almam sorun olacak biraz, bayiyle sorunlarımız var. Onun dışında Max 200'ü gayet alınabilir bir motor olarak görüyorum, normalde rahat olan selesi arazide biraz engel teşkil edebilecek olsa da.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)