Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İstanbul Emniyet Müdürü 'çakar'dan açığa alınan polisle ilgili ilk kez konuştu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Türkiye günlerdir durdurduğu çakar lambalı araçta bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile tartışan ve açığa alınan polis memuru N.Ç.'yi konuşuyor. Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan açıklama geldi. Çalışkan, polis memurunun cezadan dolayı değil 50 dakika beklettiği için açığa alındığını söyledi. Çalışkan, "Biz polisiz, kanunlar neyi emrederse onu uygularız. Kimseyi ayırmayız. Polisin hiç kimseyi keyfi bekletmeye ne bir hakkı ne de yetkisi vardır. Müfettiş atadık" dedi. Polis memurunun avukatı ise "Müvekkilim Milli Eğitim Müdürü’nü 50 dakika bekletmemiş. Peş peşe arayan, mobing yapan müdürlerine telefondan cevap vermek zorunda kaldığı için işlem yapamamış" diye konuştu.





    Akşam'ın haberine göre Mustafa Çalışkan, “2017 yılında 22 milyon kişiye GBT yaptık. Her gün 100 bin kişiye GBT yapıyoruz. Tek bir şikayet gelmedi. Buradaki sıkıntı polis memurunun görevini doğru yapmamasıdır. O gün aracı çakar olduğu için durduruyor. Kendisi trafikçi değil. Hemen trafik ekibini çağırması gerekirdi. Bunu yapmıyor. 50 dakika boyunca aracı bekletiyor. İl Emniyet Müdür Yardımcısı olay yerine gelene kadar aracı salmıyor. Nitekim gereken yapılıyor ve 106 TL ceza kesiliyor. Konunun İl Milli Eğitim Müdürü'yle bir ilgisi yoktur. O gün araçta o hareket kime yapılırsa yapılsın aynı şeyi yapardık. Biz polisiz, kanunlar neyi emrederse onu uygularız. Kimseyi ayırmayız. Polisin hiç kimseyi keyfi bekletmeye ne bir hakkı ne de yetkisi vardır. Müfettiş atadık. En ince noktasına kadar konunun takipçisi olacağım" dedi.

    POLİS MEMURUNUN AVUKATI KONUŞTU

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin 34 MEM 05 plakalı kiralık Audi aracını, çakar kullandığı gerekçesiyle durdurunca açığa alınan polis memuru N.Ç’nin avukatı Bilal Sadık Yurtçu ise “Müvekkilim iddia edildiği gibi Milli Eğitim Müdürü’nü 50 dakika bekletmemiş. Peş peşe arayan, mobing yapan müdürlerine telefondan cevap vermek zorunda kaldığı için işlem yapamamış. Sadece bir müdür 13 dakika görüşmüş. Bu sırada da 5 cevapsız çağrı var telefonda. Hepsini savcılığa verdik” dedi.

    'SENİN ÇOCUĞUN VAR MI?'

    Avukat Bilal Sadık Yurtçu, o gün müvekkilini arayan bir şube müdürünün tehdit ettiğini, “Ben vatandaşa işlem yaparken bu tip kişilere işlem yapmayayım mı” diye itiraz eden müvekkiliyle aralarında şöyle bir diyaloğun geçtiğini anlattı:

    Müdür: Senin çocuğun var mı?
    Müvekkil: Var.
    Müdür: Yarın okulda işi olsa ne yapacaksın
    Müvekkil: Müdürüm illegal bir şey talep etmiyorum çocuklarım için. Sizin illegal bir işiniz mi var. Zaman geçiyor, beni engelliyorsunuz dedim. Tutanak tutacağım, sizden şikayetçi olacağım.

    'CEZAYI PLAKAYA YAZARSIN'

    Sonrasını şöyle anlatıyor Avukat Bilal Sadık Yurtçu:
    “İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. oraya kadar gelmiş. ‘Sen kimsin, sana ulaşamıyoruz’ diye bağırmış. Evrakı müvekkilimin elinden alıp adamları göndermiş. Müvekkilim ‘Bunu yapamazsınız bu suç’ diye itiraz edince ‘Cezayı plakasına yazarsın’ demiş.

    ÜÇ ÇOCUK BABASI

    Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde başpolis olarak görev yaparken Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde geçici olarak gönderilen müvekkilim üç çocuk babası. 18 yıldır emniyete hizmet ediyor. Açığa alındığı için maaşından kesinti yapıldı. Eşi ev hanımı. Bu durum onun ekonomik durumunu olumsuz olarak etkiledi. Hakkında soruşturma açıldı ama ifadeye bile çağırmadılar.”

    Kaynak: Hürriyet
    Shrieker bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    Kimlik isteyince verseymiş müdür bey. biz kimlik vermesek ne yaparlar acaba. kimse şikayetçi olmuyormuş vatandaş uğraşabilecek mi ki bu kadar. Görevini düzgün yapandan çok görevini kötüye kullanan olduğu için üzülemiyorum bile.
    Shrieker ve birbilent bunu beğendiler.
    instagram.com/gerivites
    youtube.com/user/nimbus8222

  3. #3
    sdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2010
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Yanlış işleyen sistemler silsilesi ve açığa alınan bir memur.
    Kime yazık oldu şimdi?
    106 TL ceza yememek için kendini paralayan vekile mi?
    Açığa alınan memura mı?
    Yazık...

  4. #4
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Çok yorum da doğru değilde aslında, kimin ne olduğunu biliyoruz. Bu olayı da az buçuk aklı olan, bizdeki işleyişi bilen anlaya bilir zorlanmadan.. Şayet acil bir görüşmesi vb. durum varsa polisten destek isteye bilir yada memur'a açıklaya bilirdi. Aciliyeti yoksa zaten orayı kullanması yasal değil Olayı beklettin bekletmedin e döndermişler ..
    birbilent bunu beğendi.
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

    Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

  5. #5
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    böyle olursa normal vatandaşlar ne yapsın?

  6. #6
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    türk polis teşkilatı bir kaç gün önce valide hanımın gbt'sine bakmışlar.
    valide artık hangi terör örgütüne bağlı göründüyse,
    bu kadar işgüzar polisin bu kadar işgüzar amirleri olur.

    bir de bu konunun neden bu kadar abartıldığını anlamadım ?
    motorla gittiğim 12 kmlik yolda onlar ile ifade edilebilecek çakarlı araç görüyorum,
    sivil, değişik markalar, resmi vs.
    bu sistem bu şekilde çalışıyor.

    pazartesi günü işe gelmeye çalışırken ciddi sıkışık trafik içerisinde polis kenara çekip ehliyet kontrolü yaptı,
    önümde akmayan trafik içerisinde onlarca araç var.
    anladığım kadarı ile belirli sayıda kişi, araç kontrol etme zorunluluğu var.
    belirli miktarda ceza kesme zorunluluğu var.

    bu bezirgan salatanatı kurulurken çok söylendi,
    kimse dinlemedi
    şimdi ise sonuçları ile uğraşıyorlar.

    polisin arkasında tepkili halk var,
    halkın tepkisi de kendileri trafik içerisinde iken kendilerine özel yol belledikleri emniyet şeridini kullanan ne idüğü belirsiz tipler.

    şahsi tavsiyem kimseye bulaşmadan işinize gücünüze bakın,
    bulaştım,
    devlet malzeme ofisi aracındaki elemanla nahoş bir durumumuz oldu,
    gelen polis de bana yüklendi,
    "bokunuzda boğulun" (barbaros şansal yaklaşımı) diyerek arkama bakmadım.

    bu gözler yetkili kişi gelecek diye tem ve ankara asfaltının kapatıldığını,
    şerit kısıtlaması yapıldığını vs gördü.
    Shrieker bunu beğendi.

  7. #7
    SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2016
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    soru: bir milli eğitim müdürünün trafikte bir an önce yetişmesi gereken yerler neresidir? hangi ilim kurumu hangi bilim okulu için yetişmesi gerekmektedir?

    soru: trafikte çakarlı araçların çakar takabilmesi için hangi yetilere sahip olması gerekmektedir? mesela il müfütüsü çakar sahibi olabiliyor mu? cumaya yetişiyorum dese, polis bırakacak mı?

    soru: yalnızca ambulans ve acil göreve giden polislerin hakkı olan emniyet şeritlerinde, bizzat şahit olduğum ambulansın önünü kapatan çakarlı araçlar için hiç işlem yapılmakta mıdır?

    soru: hukuk ülkesi olduğu iddia edilen ülkede, emniyet şeridi ihlali yapan bir çakarlı araç sahibi nasıl olup da polisi 50 dakika meşgul edecek kadar çok arama yaptırtabilmiştir?

    asıl soru: "sen benim kim olduğumu bliyor musun" soru cümlesi ile iş yaptırtacağını ve kuralsızlığını örteceğini düşünen bir milli eğtim müdürünün başında olduğu şehirde eğitim alan öğrenciler bu vakadan nasıl bir ders çıkarmalıdırlar?

    soru: olası bir sonraki eğitim sınavında, "balık baştan kokar" atasözünün açıklaması için yarın bu vaka gösterildiğinde milli eğitim müdür soru kitapçıklarını basımını engelleyebilecek midir? kanunsuzlukların örtülmesi için ekstra kanunsuzluklar yaratmak bizim maküs talihimiz midir?

    soru: bu kokuşmuşlukta hala trafikte gerektiğinde sağ şeride çekebilen motosikletlere ceza yazma yüzü var mıdır polisin?
    Metehan07-70, birbilent ve xawa bunu beğendiler.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    GB
    Başımdan yıllar önce geçen bir olay: kuzenim ve ben kız arkadaşlarımız ile birlikte eğlence için Avrupa yakasına geçmek için yol alırken, kuzenimin dikkatsizliği sonucu sarıdan kırmızıya dönerken ışıktan geçtik.erkek ve bayan şeklinde iki ekip olarak yunuslar peşimize düştü yaklaşık 1 km sonra bize siren çaldıklarını aldık sağa çektik sorunun ne olduğunu anlayana kadar akla karayı seçtik.mesele kırmızı ışık meselesi.Tamam dedik kes cezayı biz gidelim işimiz var,ama ceza kesme yetkisi yok, trafik çağıracağım dedi çağır dedik.trafik geldi cezayı kesti.işimiz bitti ve gitmek isterken yanimizdaki kızların kimliklerini iade etmiyor.neden mi? Çünkü bizi karakola götürmek istiyor.sebep bize gıcık olmuş sabaha kadar bizi nezarete tutacak, sırf keyfî uygulama.neyse karakola da ise sanki dağda 15 asker öldürmüş PKK'li lar var uygulaması. Şükür nezarete atılmadan bir dosta ulaştık da emniyet müdürünün kendisi geldi.ve çıktık.ve o polisler bizden özür dilemek zorunda kaldı.
    Daha geçen gün int bir yayınlamıştı,polis vatandaşa küfür ediyor..
    Şimdi polis bizim polisimiz eee bizde gavur değiliz nasıl olacak bu işler....
    Ne olursa olsun bu polisin cezayı kesip göndermesi lazım. tartışıyorlarsa yazarsın plakaya cezayı gönderirsin kimse sana bir şey diyemez ama keyfî uygulama olduğu zaman öyle sonuçlarına katlanırsin.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Mart 2018
    Yazıp yazıp sildim neyse...

  10. #10
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Ulkede ,adaletin hic bir mekanizmada islemediginin net kanitidir.Bitikleri oynuyoruz tamamiyle

  11. #11

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Atladığınız bir şey var,o bürokrat partinin en üst düzey temsilcisi gibi bir şey,biraz destur çekmesi de doğal.

  12. #12
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Devleti babalarının malları gibi kullanıyorlar.Ne adalet duyguları var ne hukuk anlayışları nede kul hakkı.

  13. #13
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    İtibardan tasarruf olmaz

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    "vazifeyi ihmale uğratan merhamet vatana ihanettir"

  15. #15
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Şimdi bu yazıyı okuyan bana kızacak ama şöyle gökten meteor düşüp nüfusun en az yarısı aynı anda kırılmadıkça bu ülke insanı düzelmez. Ancak öyle sıfırdan başlayabiliriz.
    jimi_hendrix ve fatih.met bunu beğendiler.

  16. #16
    TurboTastic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul /Üsküdar
    Arkadaşlar bu olay sebebiyle polisimiz için imza kampanyası vardır. lütfen yayalım ve ayrıca destek olalım.

    https://www.change.org/p/haks%C4%B1z...sini-istiyoruz
    mgora bunu beğendi.

  17. #17
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi bu yazıyı okuyan bana kızacak ama şöyle gökten meteor düşüp nüfusun en az yarısı aynı anda kırılmadıkça bu ülke insanı düzelmez. Ancak öyle sıfırdan başlayabiliriz.
    haklısınız +1
    tommygun bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  18. #18

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Yazdım.
    Sildim.
    Yazdım.
    Sildim.
    Müdürlere zıvanalık kart basın...

  19. #19

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi bu yazıyı okuyan bana kızacak ama şöyle gökten meteor düşüp nüfusun en az yarısı aynı anda kırılmadıkça bu ülke insanı düzelmez. Ancak öyle sıfırdan başlayabiliriz.
    İşte öyle büyük felaketler ne yazıkki kutsal kitaplarda mevcut. Örnekleri nuh tufanı, pompei vs vs vs...

    Dinozorların suçu neydi?

  20. #20
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte öyle büyük felaketler ne yazıkki kutsal kitaplarda mevcut. Örnekleri nuh tufanı, pompei vs vs vs...

    Dinozorların suçu neydi?
    Ben (inanan) halkın büyük çoğunluğunun Allah'tan korkmadığını düşünüyorum. Bu kadar adaletsizliği, ahlaksızlığı, yalanı, hırsızlığı, zulmü başka türlü açıklamak mümkün değil.
    mgora bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)