Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Super Soco! Elektrikli Motorsiklet Tecrübem...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı BladesTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    samsung-lg-panasonic üçlüsünün geliştirdiği dev batarya.. gönül rahatlığıyla paranız varsa alabilirsiniz.
    İki soru:

    1. Pil asitli mi (araç aküsü gibi) yoksa lityum bazlı mı (cep telefonu gibi)

    2. Pilin kapasitesi nedir? (genelde kilowatsaat cinsinden verilir bu değer)

    "Dev batarya" dediğiniz için soruyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    12 Ağustos 2016
    1 -
    2 - 80km ye kadar dayanır. 30 ah 6 saate şarj olur. (Batarya Kapasitesi 60V/30Ah) Batarya yönetim sistemi korumalı (BMS). Lityum-iyon batarya.
    3 - Kullanım klavuzu: https://www.supersoco.com.tr/wp-cont...co-TC-Yeni.pdf

    Batarya gayet dev.

  3. #43
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı BladesTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 - https://i.hizliresim.com/9YGYM3.png
    2 - 80km ye kadar dayanır. 30 ah 6 saate şarj olur. (Batarya Kapasitesi 60V/30Ah) Batarya yönetim sistemi korumalı (BMS). Lityum-iyon batarya.
    3 - Kullanım klavuzu: https://www.supersoco.com.tr/wp-cont...co-TC-Yeni.pdf

    Batarya gayet dev.
    Lityum olması güzel.

    60V 30Ah pilin kapasitesi 1.8 Kwh ediyor.

    Zero'nun önündeki depo boşluğuna alınabilen ve menzili uzatan yedek pili 3.6Kwh. Kendi pili ise 14.4Kwh. Yani toplamda on kat daha büyük pile sahip. Tabii ki ona göre de fiyatı var. Ancak şimdi buna "Dev pil" diyorsak ona ne diyeceğiz?
    MimTolga bunu beğendi.

  4. #44
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Satıcı firmalar çeşit çeşittir. Kimisi müşterisinin şikayetini dinler çözüm yolu gösterir. Kimisi de şikayetleri bastırmak için daha fazla reklam yapar. Kuralkan hangisi? Görüyorsunuz. Hiç bir şey söylemiyorum

  5. #45

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Gerçekten süper soko ...

  6. #46
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    KOŞUYOLU-İSTANBUL
    Kuralkan Bajaj Ns 200 de yakaladığı piyasa boşluğunu bu modelde segmentte yakalayamadı, yakalayamaz. 17000 TL ye arkanızda yolcunuzla yokuş çıkması şüpheli, hava sıcaklığına göre menzili değişebilen( çok da değil) bir araç alıyorsunuz. Bajaj Qute ve Hf Kanuni gibi yanlış seçim bence. Eldeki stoklar tükenir , hikaye biter. Bu arada sayısız satış elemanı, satış müdürü değişir.

  7. #47
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Satıcı firmalar çeşit çeşittir. Kimisi müşterisinin şikayetini dinler çözüm yolu gösterir. Kimisi de şikayetleri bastırmak için daha fazla reklam yapar. Kuralkan hangisi? Görüyorsunuz. Hiç bir şey söylemiyorum
    Aciktan kendini tanitip yazsa problem degil de, boyle siradan bir uyeymis gibi yazinca olmuyor... E okuyanlar da aptal degil herhalde durumu goruyor.

    Eger gercekten firmayla iliskiliyse de musteriye "suc sende" gibi bir ayip yapmak yerine adamakilli cevap yazmali, ki "Kuralkan musterisini dusunuyor" diyebilelim.

    Bu haliyle "Kuralkan musterisini aptal yerine koyuyor" seklinde dusunmek zorunda kaliyoruz. Hic profesyonel degil.

  8. #48

    Üyelik
    04 Haziran 2019
    Alıntı BladesTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlara okuduğumda inanamadım. Biri kuralkan firmasına demediğini bırakmamış, biri bu paraya motorsiklet alınır mı demiş ve bir diğeri de paranı sokağa atacak kadar safsın kardeş imasında bulunmuş.. Bizim milletimiz böyle araştırmadan yorum yapabiliyor.

    1 - Öncelikle motorsiklete sahip değilim fakat kuralkan firmasıylada görüşmem oldu. Kendilerinin satın alma departmanına ulaşmak zor fakat ilgili operatörler yardımcı olmakta. Benim ulaştığım kişinin telefonu ya kesildi yada suratıma kapattı bilemeyeceğim ama telefon bir şekilde kapandı ve akşama doğru bir operatör - hanımefendiyle konuştum. Ek bataryası 5000 lira civarı bir fiyat söyledi.
    2 - Konuyu açan arkadaşın bahsettiği "rampa çıkma sorunu" evet var fakat arkadaş hatalı. Le1 - Le2 - Le3 olarak motorsikletin üstünde bulunan 3 kademe dışında özel kilitli modları var.
    Le1 arkadaşın kullandığı mod.
    Le2 hızın biraz daha yükseldiği mod.
    Le3 hızın daha fazla yükseldiği rampaya çıkabileceğiniz mod. Burada ibre sona doğru gidebilmektedir. (75-80 görebilirsiniz)

    Ayrıca arkadaşın firmayı kötülemesi yanlış. Sitesinde de 1900w olduğu belirtiliyor. Yani belitmeseler haklısın diyeceğim ama adamlara bundan dolayı kızman yanlış. İyi araştırmamışsın bile..
    3 - Motorsikletin TS modelini almamanızı öneririm. Hızı düşük.

    4 - TC modelini alın ve Le3 kilidini açıp sürün. 1 sene sonra ikinci bataryayı alarak menzilini uzatın, hemen 5000-6000 tl batarya için para vermeyiniz. Maddi durumunuz iyiyse bilemeyeceğim.

    5 - Almaya değer mi?

    Bence değer. Le3 modunda oldukça hızlı oluyor. Kalkışı kuvvetli ve tam şehir içi kullanım için uygun. Sürekli rampaya çıkan biriyseniz zaten scooterlar da rampada zorlanır. Yarış motoru veya naked alın daha iyi..

    6 - Farklı elektirikli motorsiklet var mı?
    Havalı ve farklı istiyorsanız var. Alibaba.com da satılan Muki-max adlı motorsikletin normal fiyatı 4.000 tl civarı. Fakat ülkeye geldiğinde 11.000 tl ye kadar çıkmakta. Super Soco TS den bile daha yavaş motorsiklet 45 km-h max siz düşünün gerisini.

    Bir kaç motor daha var yarış motoruna benzeyen fakat elektirikli. Aynı süper socoya benzeyenlerde var fakat onları getirmesi etmesi vs çok uğraştıracağını düşünüyorum. Kaldı ki 4000 tl olan motoru 11bin tlye yakın paraya satılıyorsa burada sizin getirmeniz halinde ne kadar vergi ödeyeceksiniz bilemiyorum.

    7 - Neden süper soco?

    Elektirikli de benzin-mazot-yağ bakımı-servis-vergi gibi bir çok şey devredışı kalır. Sadece fren ve genel temizlik yapmanız yeterlidir. 6 saat de şarj oluyor. Oldukça havalı, elektirikli motorsiklete pek benzemiyor. (Elektirikli bisiklet diyenlerin beyinlerinden şüphe duymaktayım.. Elektirikli bisikletde de terlersiniz.. Elektirikli bisikletin tek özelliği siz "çok fazla" yorulmayın diye extra motordan kuvvet gelir ve pedal çevirirken daha kolay çevirirsiniz.. ama derdimiz o olsa zaten bisiklet alırdık dimi?)

    8 - Sonuç nedir?

    Piyasadaki en iyi elektirikli motorsiklet. 17.000 tl ye sıfırını alırsanız 4-5 sene bataryası rahat sizi götürür. Bosch motor 1900w ve samsung-lg-panasonic üçlüsünün geliştirdiği dev batarya.. gönül rahatlığıyla paranız varsa alabilirsiniz.
    Motosiklete sahip olmayıp bu kadar detaylı yazmanız ilginç doğrusu. Arkadaşım aldı kullandım falan da yazmamışsınız. Firmada çalıştığınız ve motosikletin adı çıkarsa satılmayacağını bildiğiniz için ne var ne yoksa yazmışsınız. Açık konuşayım siz bu konudaki arkadaşın mağduriyetini gidermedikçe elinizdeki stokları satamazsınız, şimdiden geçmiş olsun.

  9. #49

    Üyelik
    12 Ağustos 2016
    Öncelikle ben firma yetkilisi değilim, kendim araştırmalarım sonucu bu motorsiklete karar verdim fakat bizim türk milleti ne yazık ki çok ön yargılı. Bir şeyi beğenmediği zaman onu beğenen biri gördüğünde "aha bu kesin firma yetkilisidir, baksana o kadar kötü yorum içinde bi o destekliyor" damgası basıyorlar. En büyük hatanız bu, bence kendinize çeki düzen verin rica ediyorum.

    1 - Firmayla tekrar görüştüm. Konuyu açan arkadaşın bilgisizliğini dile getirerek Neden 1900w geldiğini, neden 3000w gelmediğini sordum.. Fiyat farkı olacağını söylediler(ki haklılar). Sebep olarakta TC MAX modelinin 30-40bin tl olacağını(5000w olarak geleceğini), daha da hızlı olacağını dile getirdiler. Sadece TC modelinin 45km-h hız limitinin olduğunu, plaka işlemlerinin ardından le1-le2-le3 özel kilidini açtırarak 70-80 yapabileceğini söylediler. 1900w dan fazlasını getirirlerse fiyat farkı daha fazla olacakmış özetle.

    2 - Motorsikleti üreten http://www.horwin.eu/ adındaki firmadır.

    3 - Motorsikletin dev bataryaya sahip olduğunu dile getirdim fakat arkadaşın biri motorsikletin bataryasını devliğinden bahsederken şarj kapasitesi zannetmiş. Hayır öyle değil, büyüklüğünden bahsettim. Çıkart-tak..

    4 - Zero adlı motorsikletin fiyatı ortalama 100.000 tl dir. Dış görünüşü iyi olmayan, tek özelliği elektrikli ve hızlı olan bir motorsiklet. Yani dış görünüş yok ama içi güzel.

    Peki bunun 17.000 liralık motorsikletle alakası nedir? 100.000 tl ye neler alınmaz? Polaris Slingshot - Can-Am spyder.. sayabilirim istediğiniz kadar.


    5 - https://www.alibaba.com/horwin-electric-motorcycle-super-soco-suppliers.html ufak bir analiz yapmanız için websitesi.

    6 - https://xlholdinggroup.en.alibaba.com/product/60732021466-0/140km_range_electric_motorcycle.html?spm=a2700.icb uShop.89.3.43ed3e5fJFckIH alibaba.com fiyatı.

    https://www.alibaba.com/product-detail/Alta-velocidad-Motos-Electrica-3000W-Chinas_60808689472.html?spm=a2700.7724838.2017115. 160.2d8b7fc66CfEtM Buda oldukça güzel.. gümrükçü tanıdığınız varsa sizde araştırabilirsiniz.

  10. #50
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    1 - Firma yetkilisi olmayan biri için çok fazla görüşüyorsunuz firmayla

    3 - Gereksiz yere pili kocaman mi üretmişler? Niye? İnsanları etkilemek için, "dev batarya" dedirtmek için mi? Pilin içi boşluk mu çoğunlukla?

    Gerçi güzel görünüp gitmeyen motosiklet üreten bir firma için normal olabilir

    4 - Güzellik biraz kişiden kişiye değişiyor. Mesela ben Soco'nun her yerine soktukları ucuz parlak plastiklere, kahve sandalyesi bacağından hallice arka maşasına, çay tabağı büyüklüğündeki fren diskine, motosikletin dinamiğini alt-üst etme pahasına arka tekerin göbeğine koydukları tencere kadar motoru gördükçe kusasım geliyor. Zero'nun ABS'li frenleri, dökme alaşım arka maşası, karbon fiber kayışlı arka aktarması ve şekilli alaşım şasesi "olmuş bu" dedirtiyor. SOCO ise her haliyle "ben göz boyamaya çalışan bir motorlu bisikletim" diye bağırıyor, ki başlığı açan müşteri de aynen bundan şikayet etmiş.

    Bu arada kimseye çaktırmayın ama Can-Am Spyder ve Polaris Slingshot motosiklet değil. Slingshot'ın fiyatını da yanlış duymuşsunuz...

    İnsanları SOCO markasına yönlendirmek istiyorsanız tavsiyem, "Kuralkan-özel" falan gibi nickli yeni bir hesap açın, ve "BladesTR'nin firmamızla bir ilişkisi yoktur" gibi bir açıklama yapın.

  11. #51

    Üyelik
    12 Ağustos 2016
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 - Firma yetkilisi olmayan biri için çok fazla görüşüyorsunuz firmayla

    3 - Gereksiz yere pili kocaman mi üretmişler? Niye? İnsanları etkilemek için, "dev batarya" dedirtmek için mi? Pilin içi boşluk mu çoğunlukla?

    Gerçi güzel görünüp gitmeyen motosiklet üreten bir firma için normal olabilir

    4 - Güzellik biraz kişiden kişiye değişiyor. Mesela ben Soco'nun her yerine soktukları ucuz parlak plastiklere, kahve sandalyesi bacağından hallice arka maşasına, çay tabağı büyüklüğündeki fren diskine, motosikletin dinamiğini alt-üst etme pahasına arka tekerin göbeğine koydukları tencere kadar motoru gördükçe kusasım geliyor. Zero'nun ABS'li frenleri, dökme alaşım arka maşası, karbon fiber kayışlı arka aktarması ve şekilli alaşım şasesi "olmuş bu" dedirtiyor. SOCO ise her haliyle "ben göz boyamaya çalışan bir motorlu bisikletim" diye bağırıyor, ki başlığı açan müşteri de aynen bundan şikayet etmiş.

    Bu arada kimseye çaktırmayın ama Can-Am Spyder ve Polaris Slingshot motosiklet değil. Slingshot'ın fiyatını da yanlış duymuşsunuz...

    İnsanları SOCO markasına yönlendirmek istiyorsanız tavsiyem, "Kuralkan-özel" falan gibi nickli yeni bir hesap açın, ve "BladesTR'nin firmamızla bir ilişkisi yoktur" gibi bir açıklama yapın.

    1 - Görüşmessek nasıl olacak bu iş? nasıl orta noktayı bulacağız? Yukarıya çıkın da okuyun yazdıklarınızı. Hala firma çalışanı demeye çalışıyorsunuz, hala devam.

    2 - 2 batarya destekli fakat 1 batarya ile geliyor. Extra batarya takmak istersen 5000-6500 tl civarı para vermen gerekli. Buda menzili arttırmakta. İki batarya 140-160km ye kadar çıkıyor. Bana fiyat söylenmişti fakat not almadığım için aklımda değil. 5000 civari bir rakam söylendi sonuç olarak. Verilen ek bilgi ise 4-5 sene sorun yaşanmayacağı. ( Ayrıca 140-160km ülkemizde hangi elektrikli motorsiklet ile gidebilirsiniz yazarsanız öğreniriz sizden.. )

    3 - Bence fazla kıskanıyorsunuz motorsikleti. Kedi uzanamadığı ciğere murdar eder diye boşuna dememişler.. Bugün verseler motorsikleti seve seve binersiniz ama işte maksat konuyu açan şahıs gibi kafa olunca normal. Yok şöyle yok böyle.. bir bahane bulmaya çalışmalar. Daha uygun fiyat olsaydı severdiniz net. 17.000 tl olunca "koltuk şöyle böyle plastik ben almam" oluyor. Ülkede bayisinden sıfır KTM RC 125 ABS bile kaç para oldu açın bakın isterseniz.. (30.000 tl civarı) Motorsikletler bu devirde pahalı.. 5-10bin tl arası elektrikli motorsikletler. Yuki vb. markaları araştırdınız mı bilmiyorum ama araştırınız..

    Motorsiklet fiyatları sürekli artarken( KTM örneği gibi)neden 17.000 tl ye çok diyoruz acaba? Motorsikletin yurt dışı fiyatı 8-10bin tl olsun hadi.. Gümrükten geçirirken "KG" üzerinden 1000 dolar fazla para verince artı mali müşavir işlerinden daha fazla para ödemeyecekmiyiz? ödeyeceğiz.. Birde yanlış satıcı üzerinden dolandırılma riski var. Bu motorsikleti almak için kuralkandan başka çare var mı? çok maddi durumunuz iyiyse var elbette ama öbür türlü uğraşılmaz.

    Şuan sahibinden.com da motorsikletin eskileri satılıyor. 13-15 civarı. TC-TS modelleri.. Demek ki alıcısı var, alınıyor ve satılıyor herkes memnun gibi sizin gibi düşünen yokmuş. Youtube üzerinden inceleme videolarınada bakacak olursak konu içerisinde bilgi eksikliği bir hayli fazla. Bahsettiğiniz arkadaşın "katalog" okuması yapmadan direk firmayi kötülemesi çok yanlış. Firmayada belirttim arkadaş okumamış bilgilerinizi onda da hata var.. 17.000 tl verdiği bir motorsikletin teknik özelliklerine bakmadan alması zaten saçmalığın daniskası kusura bakmasın. Bilgisayar toplarsın anlarım, önce araştırırsın sonra parçalar gelir takarsın işlem basittir al gitsin.

    Ama motorsiklet alıyorsun, elektrikli motorsiklet. Araştır, bayisine git sür gez dolaş sonra içini aç incele.. En düşük modda 45km-h gitmiş arkadaş, pişmanlığı o yüzden aslında. Rampa çıkamaması sebebide le3 modunu açmıyor oluşu.

    4 - Polaris slingshot döviz arttırımı öncesi daha mantıklı seviyelerdeydi. Ortalama 150bin tl civarı satılmaktaydı, şimdikine göre fiyat daha da arttı oda ülkemizin izlediği yanlış politikalar nedeniyle.

  12. #52
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı BladesTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence fazla kıskanıyorsunuz motorsikleti. Kedi uzanamadığı ciğere murdar eder diye boşuna dememişler.. Bugün verseler motorsikleti seve seve binersiniz ama işte maksat konuyu açan şahıs gibi kafa olunca normal. Yok şöyle yok böyle.. bir bahane bulmaya çalışmalar. Daha uygun fiyat olsaydı severdiniz net. 17.000 tl olunca "koltuk şöyle böyle plastik ben almam" oluyor.
    Sesli güldüm. Şimdi yazsam bir şeyler pusuda bekleyen imam zekeriya kapak yapacak yine. Son seferkinden zar zor sıyırdım zaten... Şansımı daha fazla zorlamayayım en iyisi. Kalın sağlıcakla.

  13. #53
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Malesef yuksek kw guc uretemedikten sonra hicbirnise yaramaz bos bir urun istanbulda yokus cikamaz inemez

  14. #54
    Alikenan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2011
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Aprilia RSV4 Factory, SR-GT 200
    Konu durup dururken hortlatilip, calisani birak musterisi bile olunmayan bir firmayi neden bu kadar koruma yonune gidilmis ki
    Herkes her mali sevmek zorunda degil, kimse de kimseye birseyi zorla sevdirmek zorunda degil.
    Ama yasal olarak 2 hafta geri iade suresi varken daha 2. gununde geri almiyoruz denmesi ve cozumde sunulmamasi firma adina basiretsiz bir cevap olmus

  15. #55

    Üyelik
    12 Ağustos 2016
    Arkadaşlar mantıklı konuşmuyorsunuz.

    Motorsiklet hakkında bilgi sahibi olmam için bana ait olmak zorunda mı? hangi kafayi yaşıyorsunuz içip içip buraya mı yazıyorsunuz? Hadi bırakın motorsikleti..En basitinden BMW veya Mercedes hakkında toplumumuz büyük bilgilere sahip iken, o arabalara çoğu sahip mi? değil. Aynı şey mi? aynı şey. Satın almamış, binmemiş ama yorum yapıyor. Çünkü araştırıyor, internet var eliniz altında sizde araştırabilirsiniz. Benim babamın oğlu değil bu insanlar ben beğendim ve gerekçelerini belirttim. Şuanda ise fiyatı düştü 16.000 tl olmuş.

    Bir egzoza 17.000 tl veren zihniyetin konusunu buraya atıp paylaşmanın ne anlamı var onuda anlamadım. Tekrar yazıyorum, 3000w olsaydı fiyatı artardı arkadaş anlamak istemiyor. Konuyu açan şahıs aldığı motorsikleti araştırmadan satın almış. Sizin dediğiniz arkadaş için geçerli olmuş oluyor böylelikle.

    Müşterisi olmayan bir adam müşterisi olan bir adamdan daha bilgili..

  16. #56
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Ama motorsiklet alıyorsun, elektrikli motorsiklet. Araştır, bayisine git sür gez dolaş sonra içini aç incele.. En düşük modda 45km-h gitmiş arkadaş, pişmanlığı o yüzden aslında. Rampa çıkamaması sebebide le3 modunu açmıyor oluşu.
    Lakin hikaye şimdi başlıyor,
    Motoru aldıktan sonra büyük bir heyecanla motoru teste koyuldum, evimden çıktım daha ilk yokuşta ciddi bir zorlanma geçirdi. Bende duruma şaşırdım ve doğru modda olup olmadığımı inceledim (1-2-3). En yüksek gücün aktarıldığı 3.modda idim.
    Konunun ilk mesajını tekrar okuyun isterseniz.
    Bir de baştan okuyun bir bakın motosiklet kim almış. Ondan sonra belki durum hakkında daha iyi yorum yaparsınız.
    Firma yetkilisi olun olmayın mesele değil. Aleti kullanın, ondan sonra yorum yapın. Arkadaş en üst güç seviyesindeki sıkıntıyı yazmış ve benim dilim yandı başkalarınınkisi yanmasın demiş, düşünceli davranmış. Siz ise araştırdım diyerek yorum yapıyorsunuz. Araştırmanız somut delillere(tecrübe) dayanıyor mu? Yoksa kağıt üstü araştırması mı sadece acaba?
    Eğer kağıt üstü araştırmasıysa 17bin Tl(yada artık fiyatı ne ise) alet hakkında elle tutulur bir araştırmayla gelin. Konu sahibinin yazdığı tecrübeler doğru ve güvenilir ise sizin yaptığınız kağıt üstü araştırma ve firma ile yapılan görüşmelerin hiç bir önemi kalmaz kusura bakmayın.
    Son kez ve açıkça sorayım:Siz bu aleti denediniz mi? Özellikle dediğiniz L3 modunda bir yokuşta(yukarı eğimde).

  17. #57

    Üyelik
    23 Şubat 2015
    Bende alalı bir ay oldu. 2. el aldım. Tek sıkıntısı süspansiyon ve koltuk konforu yetersiz. Bu motorlarda kilit var. Kilit açmadan kullanıldığında 50 km hıza çıkabiliyor ve güçsüz kalıyor. Benim motorda kilit açık. Ben 2 kişi üstünde 75 km hızlara çıktım. Biraz eğimde tek kişi 85 km hızları gördüm. Şarjı %10 iken bile iki kişiyi çok rahat taşıyabiliyor. İşyerim 22 km uzakta 60-70 km hızlarla gidip geliyorum. Bu paralara çok daha güçlü motosikletler alınabilir ama sorunsuz ve b ehliyetle şehir içinde ücretsiz ulaşım yönünden ideal.

  18. #58

    Üyelik
    30 Ekim 2019
    Arkadaşlar öncelikle selamlar aranıza yeni katıldım. Şu anda Super Soco TC kullanıyorum buradaki yorumları görünce yazmadan edemedim. Ben trafikten yıldım motosiklet ehliyetine başvurdum açıkçası ehliyet gelene kadar 1 - 2 ayda denge menge öğrenirim diye super soco'yu aldım. Hiç artçı ile kullanmadım hep tek bindim. Her gün ataşehirden çıkıyorum Harem - Sirkeci vapuru ile Kasımpaşa'ya geliyorum. Ana yollardaki en dik yokuşta 40 km'ye düştü hızı daha azını görmedim. 80 km menzili de hiç görmedim maks 60 - 65 km gidiyor benim kullanmama. Zaten yokuş'ta çok fark ediyor şöyle söyliyim evden işe gelirken %35 pil azalıyor dönerken %50'ye yaklaşıyor.

    Öyle performans istiyorum kaçmak uçmak istiyorum diyorsanız hiç size göre değil sakın almayın. Ayağımı yerden kessin sağa sola götürsün şehir içinde gezsem yeter diyorsanız abi düşünmeyin alın. Fiyatı ucuz değil ama en ucuz scooter kaç para şu anda zaten. Ben 6 haftadır kullanıyorum 1.500 km yaptım kendi adıma kendi işimi görüyor. Bu ay sonu ehliyet sınavına gireceğim kısmetse önümüzdeki ay ehliyetin geldiği gün satışa koyacağım çünkü motor olayına bayıldım artık günü birlik sağa sola kaçmak istiyorum.

    Arkadaşlar her motoru kendi sınıfında kendi alternatifi ile değerlendirin. B sınıfı ehliyeti olan adam ufak işlerde kullanacaksa ya 50 cc motor alacak ya elektrikli alacak ya da gidecek A ehliyet alacak. Konu sadece para ise aynı paralara Pulsar 200 NS de alabilirsin git al ama A2 ehliyet lazım, bakım lazım, trafik sigortası lazım vs... İhtiyaç ve seçim meselesi ama motor gitmeyen yolda bırakan falan bir motor değil.

  19. #59
    Anfibi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Aralık 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MT-07 ABS
    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NEDEN?

  20. #60
    ________ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    CFMOTO 650 MT
    Bir ara 1800watt TC modelini düşünmüştüm, tecrübenizi okuyunca kesinlikle listeden çıkardım. Sanırım 3000watt TC Max modeli dışındakilere bakmamak gerek. Onun da fiyatı 26,000TL'dan başlıyor



    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)