Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kışın motosiklet sürmeye hazırlanmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Pangaea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ybr 125
    Motosiklet ile olan dostluğuma çok ters bir zamanda başladım, yaklaşık 5 ay önce sezonun tam sonunda. Durum böyle olunca hem motosiklet sürme isteği hem de ulaşım gereksinimi ile tüm kış motosiklet sürdüm benim şansıma sanırım bu kış kar da yağmadı

    Kışın motosiklet sürmek ve üşümemek çok zor hele ki benim gibi haftada 2 kez 80 km, 1-1.5 saat yol yapacaksanız yandınız demektir, bu yazıda üşümemek için giydiklerimi sizle paylaşacağım;

    Motosiklete ilk başladığım zamanlarda gittim sıcak tutsun, korusun, hem de ucuz olsun diye bu ceketi aldım;
    https://www.mototeks.com.tr/nic-rove...-montu-kirmizi
    Ceket güzel içinde sıcacık tutan, sökülebilen astarı var korumaları da güzel kolay kolay su da geçirmiyor ama malzeme kalitesi çok yüksek değil, biri içte biri dışta 2 adet fermuarı vardı dıştaki fermuarın altı bozuldu, içteki astarı kollardan tutan yerler, zorlansa yırtılacak gibi biraz söküldü gene de işlevini çok güzel yerine getiriyor tavsiye ederim.

    Ceket tek başına uzun yolda iş görmüyor bir yerden sonra üşümeye başlıyorsunuz o yüzden alt üst güzel bir içlik aldım, yola cıkmadan içliği giyiyorum üstüne bi t-shirt giyiyorum onun üstüne bir kazak onun üstüne de ceketi giyiyorum yol boyunca azcık bir üşüme bile olmuyor.

    Üstünüzü bir şekilde sıcak tutuyorsunuz ama elinizi sıcak tutamıyorsunuz. Kuryeler gibi gidonu kaplatabilirsiniz ki ben hem hiç hoş bulmuyorum hem de kontrolleri çok zorlaştıracağını düşünüyorum, elcik ısıtması da taktırabilirsiniz, ilk fırsatta taktırmayı düşünüyorum. Eller üşüyünce üstüne bir kat daha giyme şansınız da yok o yüzden dedim ki güzel bir eldiven alayım, sonunda bunu aldım;
    https://www.sportsbikeshop.co.uk/mot...ent_prod/83815
    Eldiven hiçbir şekilde su geçirmiyor, korumaları çok güzel, hissiyatı gayet yeterli ama 30 dakikanın sonunda elinizin üşümeye başladığını hissediyorsunuz, 1 saatin sonunda durma ihtiyacı hissediyorsunuz (5-6 derece sıcaklıklarda yol alınca). Gittim Decathlon'dan eldiven içliği aldım ama çok da değişen birşey olmadı belki bi 10-15 dakika daha gidilebilir bir hale geldi.

    Başlarda pantolon işini çok önemsememiştim, altıma zaten içliğim ve tech90 den aldığım nispeten kalın, korumalı pantolonu giydiğimde çok sıkıntı olmuyordu. Havalar soğudukça daha da üşümeye başladım ardından yağmurda da pantolon su içinde kalınca dedim ki bu işi bir şekilde çözmek lazım. Gittim Decathlon'dan şu kayak pantolonunu aldım;
    https://www.decathlon.com.tr/firsthe...xoCZ1cQAvD_BwE
    Pantolonu xxl aldım korumalı pantolonun üstüne giyiyorum ne yağmur geçiriyor ne soğuk geçiriyor, mükemmel oldu çok da konforlu.

    Bot işini çözemedim, şuan motosiklet botu alacak durumda değilim o yüzden normalde dışarda giydiğim su geçirmez botu giyiyorum ama inanın bana normal bir bot ne kadar su geçirmez olursa olsun motosiklette kullandığınız zaman su geçiriyor ben de zorda kalınca ayağıma poşet bağlayıp devam ediyorum.

    Kaskım Mt Helmets Blade, motosiklet sürmeye başladığımdan beri boyunluk takıyorum, boyunluğun alt kısmını ceketin içine sokuuorum ve boyunluğu ağzımı ve burnumu kapatacak şekilde kaskın içinde takıyorum. Havalar soğudukça o boyunluğun kalınlığını arttırdım en sonunda ağzım burnum üşümüyordu ama boynum gene de üşüyordu ben de dedim ki bunun üstüne bir boyunluk daha takayim, biraz daha geniş bir boyunluk daha aldım, bu boyunluğu da alt tarafı ceketin üstünde kalacak üst tarafı kaskın alt tarafını biraz kapatacak şekilde taktım, bu durumda kask biraz buğu yapıyor ama pinlock takınca onu da çözeceğimi düşünüyorum.

    Yağmur çamur demeden motosiklet sürüyorum bunlar benim yaptıklarım, sizin daha pratik bir fikriniz varsa lütfen paylaşın. Herkese iyi sürüşler
    Kural [ Z ] ve tommygun bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Eldiven için çok zor durumda kalırsanız içine ve dışına 2 adet nitril eldiven geçirin. Elleriniz hava almaz o yüzden zararı var ve çıkarınca ayak gibi kokar. Bir yerden sonra o da bir işe yaramıyor tabii.

  3. #3
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    bende aralık ayında başladım kullanmaya üşüdüm açıkçası montun altına içlik filan kat kat giyinmeme rağmen hava 5 derecelerin altında oldumu hiçbişey fayda etmiyor

  4. #4

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Walla bende yaz kış kullanıyorum. Kat kat giyinme konusunda aşık atarım. Venom Protex2 montumun içine; içlik,tişört,gömlek,prohel 8080 yelek ( keşke prohel 8181 uzun versiyonunu alsaydım...),suni deri mont giyiyorum.

    Altımda içlik,tech 90 city kevlar kot giyiyorum. Baktım çok soğuk prohel'in eskiden aldığım askılı bir pantolon modeli(prohel 6767) var onu da üstüne giyiyorum. O zaman tech 90'nın ya korumalarını çıkarıyorum yada altıma günlük pantolon giyorum.

    Ellerimde scoyco eldivenler var kışlık. Modeli scoyco Mc 17b. Nispeten güzel. Su geçirmiyor ama elin akvaryumda gibi hissetmene sebep oluyor 25-30 dk dan sonra ve soğuk geçirmeğe başlıyor. Eldiven içliği şart uzun sürüşlerde.

    Botlarımı motomax dan almıştım. 4riders evo. Bu botlar normal kullanımda su geçiyormiyor lakin yağmurluk giydiğimde içine geçiriyor tüm suyu. Kanımca ayağın üst bölgesine denk gelen deri karışımı olmayan yerden alıyor. Önleri ilk yağmurda hafif açıldı gibi. Değiştirilmesi ivedi şart. Daha temiz ve korumalı hatta su geçirmeğen bir model alınması gerekiyor. Kaza anında ayak güzel darbe alıyor tecrübe ile sabit.

    Yağmurluklar Scoyco 034 alt-takım. Bizimkiler makinede yıkamışlar. Biraz alttan su alıyor gibi. Bacak arası kısmından.

    Kask işine gelince %100 olmazsa olmaz Pinlock takılmayan kask alınmamalı. AGV K3-SV kaskım var. Antifog vizör falan diyor hikaye. Yağmur yağdığında ya da hava soğuduğunda kesinlikle önünüzü göremiyorsunuz. Şehir içi pozizyonu olan hafif aralama mekanizması da hikaye. Her şekilde kask vizörü buğulanıyor ve kazalara sebebiyet veriyor.

    LS2'nin FF352 modeli var. Pinlock almıştım. AGV'nin vizörü 402tl olunca buna 55tl ye pinlock ready vizör alıp taktım pinlock'unu. Denedim süper görüntü kaybı yok. Yağmurlu havalarda bunu kullanıyorum. Çene rüzgar ped'i yok. Sıcak silikon ve eski bir kumaş parçasıyla kendim yaptım çene rüzgar ped'ini. Şimdilik daha iyi. Alttan gelen rüzgar eskiden gözlerimi kör ediyordu şimdi fazla gözlerime gelmiyor. Vizörü üstten de açıklık olduğu için ve genellikle artık kullanmadığım için fazla önemsemiyorum ama Pinlock takılmayan kask ile soğuk ve yağmurlu havalarda motor kullanmak direk intihar etmeğe eş değer gözümde.

    Ha bide sarı reflektif yeleğim olmazsa olmazım. Kışla alakası yok ama giymek şart
    Pangaea bunu beğendi.

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Venom Tourex Touring montlarını birkaç kezdir kullanıyorum, üzerimdeki eskimeye başladığından birtane daha edindim, birebir aynı renk ve modelinden tekrar aldım. Sonra eşime de birtane aldım. Ardından arkadaş o fiyata kalitesine inanmayınca fiyatını gösterdim, o da kendine birtane aldı.

    Yazın çok sıcaklarda terletiyor, kışın kısa yolculuklarda karda dahi içlikle üşütmüyor (içerisinde iki kat çıkarılabilir içliği ve iki dirsek, iki omuz ve sırt korumaları ile birlikte geliyor), hafif yağmurda kesinlikle sorun çıkarmıyor ve kumaş kalitesi bu fiyata mükemmel. Sağda ve solda iki adet kapaklı cepler aynı zamanda normal cep olarak da çalışıyor, ruhsat ve cüzdan için göğüs hizasında dışarıdan rahat ulaşılabilir iki cebi var, sol iç tarafta kolay erişilebilir bir de cep telefonu cebi var, dışarıdan üç noktadan cırtlarla bel genişliği ayarlanabiliyor ve reflektifleri çok kaliteli. Defalarca çamaşır makinesinde 60 derecede ve kurutmaya alınarak yıkandığı halde hala sorunsuz. Ben bu ürünü yenilemek için bir ay kadar önce450 tl' ye aldım.

    Bir de bunun fileli tipi var, 100-150 tl kadar daha ucuz ve fileli. Bahar ve yaz için çok daha uygun. Neredeyse tek farkı çok daha hava geçirir olması ve yandaki ceplerin sadece normal cep fonksiyonu olması. Bir de bel ayarı yok. Onun haricinde yine aynı kalitede ve o fiyata zor bulunacak bir ürün. Arkadaşım çok terlediği için bunu tercih etti, yaz için şimdiden birtane aldı. 360 TL' ye almıştık, 450 olmuş

    Tabi herşeye olduğu gibi bir ay içinde fiyatlar 50-100 lt uçmuş.
    Pangaea bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)