Toro Rosso takım patronu Franz Tost, Honda ile yaptıkları motor anlaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
Toro Rosso, yeni sezonda Honda motoruna geçiş yaparken, tarihinde ilk kez fabrika takımı konumunda yer alacak.

İtalyan takım Honda motoru kullanan tek takım olması sebebiyle motorun tasarımını kendilerine uygun hale getirebilecek.
Fakat Japonya üreticinin son üç yılda gösterdiği performans ve dayanıklılık sorunları da büyük bir dezavantaj olacak gibi görünüyor.
Ancak Tost, bu anlaşmadan zarar görmeyeceklerinden emin.

Tost, "Honda anlaşması bizim için büyük bir değişiklik olacak. Geçen yılın son aylarında çalışmalara başladık ve işbirliğinin iyi gittiğini söyleyebilirim. Birbirimize uyum sağladık."

"Honda'nın hem dayanıklı hem de güçlü bir motor üretebileceğinden eminim, birlikte çalıştıktan sonra buna inanmaya başladım."

"Bu anlaşma Toro Rosso'ya sadece fayda getirecek çünkü bu motoru kullanan tek takım biziz. Bu da sade bize konsantre olacakları anlamına geliyor."

"Bunu zaten motoru araca adapte ederken de gördük. Her şey bize uygun şekilde tasarlandı. Diğer takımlar için taviz vermemiz gereken alanlar yoktu. Her şey istediğimiz gibiydi."

"Fabrika takımı olmak Toro Rosso için çok özel. Umarım bu şansı doğru şekilde kullanıp, performansımızı geliştirebiliriz." dedi.

Kaynak : Motorsport