Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

FUAR ÖNCESİ KASK SATIN ALMA REHBERİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Degerli bilgiler icin tskrler. Yazinin guzelliginin devaminda daha cok marka model kask hakkinda yorum yaparsiniz diye bekledim. Nasilsa bedava bu hizmet isteyeninde bi yüzü, daha fazla kask hakkında araştirma yapip yorumlayabilirmisin coq abicim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    anladığım kadarıyla orta-üst segment için yazılmış sadece, aslında düşük bütçe içinde yapılsa özellikle mt'de çok fazla faydalanan olur

  3. #23
    inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Naçizane kendi kullandığım, hem uygun fiyatlı hem de yüksek fiyatlı sayılabilecek 5 kask hakkında küçük birer yorum yazarak bir fikir vermek isterim. Malzeme, teknoloji konularına girmiyorum, onlar internetten bulunur, ben kullanım yorumumu yazıyorum.

    Öncelikle hemen herkesin ilk kask olarak tercih ettiği ls2 ve mt

    LS2: fiyat/performans oranı çok iyi olduğundan düşük bütçe için tercih edilebilir. (Benim kullandığım model 400 küsür liraydı, kodunu hatırlamıyorum) ses sorunu çok büyük ne yazık ki, alınıp birkaç ay kullanılıp terk edilesi bir kask. Enteresan bir biçimde denediğim kasklar içinde en rahatı diyebilirim, kullandıkça iç malzemesinin deforme olmasından olabilir, emin değilim.

    MT: LS2'nin bir tık önünde diyebilirim, ses sorunu LS2'den daha az olmakla birlikte yine de fena. Bir de dış kabuğu çok büyük, aerodinamiği fena olmasa da içi small olan kasklarının bile dışı xl kask büyüklüğünde.

    Givi x10: Terekli bir kask, daha çok enduro tipi. LS2 ve MT'de de olduğu gibi güneş vizörü iniyor. Çenesi istenirse çıkabiliyor (çene açılır değil) Terek de çıkabiliyor fakat normalde yakışıklı sayılabilecek kask bu şekilde çok çirkin oluyor. Yedek parçaları fena değil, gürültü fena. Çok sağlam olduğu hissi vermiyor fakat neyse ki sağlamlığını test etmem gerekmedi.

    Grex G9.1: Çene açılır, kullanışlı, güven veren, rahat bir kask. Bunun için de fiyat/performans ürünü diyebilirim. Çene açılır ve dahili güneş vizörü olmasına rağmen sınıfındaki diğer kasklara nispeten daha az gürültü alıyor. Bu kaskın güvenlik testini yaptım. Saatte yaklaşık 130 km hızla düştüğüm kazada direkt olarak yüzümün üstüne düşmeme rağmen çene açılmadı/kırılmadı. 30 metre kadar sürüklenip her yanım parçalanmış olmasına ve kaskın her tarafı defalarca yere çarpmasına rağmen tek parça kaldı, kırıldı, çatladı, eridi ama başımda ve boynumda bir sorun olmadı (size olmayacak demek değil tabi bu, benim şansımdır)

    Schubert S2: Acayip. Aradığım her şey bu kaskta çıktı diyebilirim. İnanılmaz sessiz (zaten piyasadaki en sessiz kask olma iddiasındalar) güven hissi ve rahatlığı da mükemmel. Fiyatı yüksek olduğu için f/p diyemeyeceğim ama sanırım şu anda alacak olsam tercih edeceğim yegane kask bu olurdu. Boyut konusuna dikkat etmek lazım ama. Diğer kasklarda 57-58 cm olanlar tam gelirken bu kaskı 56-57 cm (m beden) aldım, aldığım zaman da biraz küçük gibi gelmişti, ben kullanamazsam eşimin kaskı olur demiştim, nitekim ben kullanamadım küçük geldiği için, hanım da hamile olduğu için bir daha asla arkama binmeyeceğini söylediğinden 1 hafta kullanıp kaldırmak zorunda kaldım. Şimdi çok nadir ayda yılda bir heveslenip 2 gün kullanıp tekrar kaldırıyorum. Boyut konusuna dikkat.

    Son olarak puanlarım:
    LS2 7/10
    MT 7/10
    Grex 9/10
    Givi 6/10
    Schubert 10/10
    zekeriyaimam ve noqturno bunu beğendiler.

  4. #24

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    fuarda alışveriş çılgınlığı atacak arkadaşların uğraması için 2 yıllık başlığı mezarından kaldırıyorum izninizle
    espresso bunu beğendi.

  5. #25

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Çok güzel bir yazı olmuş. Ben de kendi kullandığım kasklar hakkında yorumumu söyleyeyim:

    Shoei Qwest: Süper sessiz olmasa da çok gürültülü olduğuna katılmıyorum. Vizör bağlantı noktaları biraz hassas. Havalandırması idare eder seviyede. Konfor olarak bence oldukça rahat. Vizör genişliği ve açısı sebebiyle racing sürüş posizyonunda motora kapandığınızda ileri görüş limitleniyor.

    Arai Pista GP-R: Geniş vizör, şık tasarım. su hortumu ile beraber geliyor dolayısıyla uygun bir ekipmanınız varsa kaskı çıkarmadan su içmek mümkün. Ses yalıtımı vasata yakın. Aerodinamik tasarımı tamamen racing için yapılmış. Racing oturuş pozisyonu ve hörgüçlü bir tulum/mont ile sürmekle dik oturuş ve normal bir ceketle sürmenin arasında çok ciddi gürültü farkı var, dik oturduğunuzda kaskın içinde fırtınalar kopuyor. Vizörü kapattığınızda kilitlenmesi güvenlik için iyi olsa da sürekli vizörü açıp kapatıyorsanız pratik değil. Çene bağlantı kayışı öyle sanıyorum ki biraz kalın yapıda ve kolaysa çekip çıkaramıyorsunuz, şahsen eldivenle açıp kaskı çıkaramıyorum.
    ryangt bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    Açık konuşayım 500€ kaska verecek adam burayı okumaz. 500€ = 3200 TL para yapar! Benim motorumun maddi değeri 3000 TL.

    Kötünün iyisi LS2 kullanıyoruz. Kaza da yaptım. Kask görevini yaptı ölmedim. ECE sertifikası var, Sharp testi var.

  7. #27
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Ülkerhan 500 Euro bir kaska verecek adam gayet burayı okur.Ekipman konusu bütçene göre.Ego konusu karakterine göre.Demekki 3200 tl bir kadka verebildiğin gün bu forumu okumayacaksın .😄
    espresso bunu beğendi.

  8. #28
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    3000-3500 liralardan bahsettiğiniz kaskları biraz daha araştırırsanız,net te 2200 lere veren mağazalarda var

  9. #29

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ülkerhan 500 Euro bir kaska verecek adam gayet burayı okur.Ekipman konusu bütçene göre.Ego konusu karakterine göre.Demekki 3200 tl bir kadka verebildiğin gün bu forumu okumayacaksın .��
    İstatistik yalan söylemez. Forumda 100 kişilik araştırma yap 2 kişide 500€ üstü kask vardır.
    Ha o yolda selam vermeyen şikayet ettikleriniz var ya, motosikletlerinin ve kasklarının fiyatına bak anlarsın ne demek istediğimi.

  10. #30

    Üyelik
    02 Aralık 2016
    Şehir
    ISTANBUL
    Motosikleti
    SYM FIDDLE
    Çok güzel bir yazı ve faydalı bilgilendirme olmuş.Uğraşınız için tesekkürler.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)