Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Lastiğimi ne zaman değiştirmeliyim ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu mevsimde sert hamurlu lastikle yollara çıkma derim
    veya atraksiyonlar yapma sakin sakin gez
    ashes35 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Pangaea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ybr 125
    Geçmis olsun dostum böyle küçük kazalar görünce üzülüyorum ama üzüldüğüm kadar seviniyorum da aslında çünkü bu durumlarda tecrübe ettiğiniz olaylar hatanızı düzeltmenizi sağlıyor ve size birşeyler öğretiyor.

    Geçmiş olsun canınıza birşey gelmesin inşallah.
    ashes35 ve Kural [ Z ] bunu beğendiler.

  3. #23
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    maddi imkanların el veriyorsa git hemen değiştir derim macera aramaya gerek yok. seni asfaltta tutan 2 tane tekerlek var şakaya gelmez.
    ashes35 bunu beğendi.

  4. #24
    ashes35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul/Sarıyer
    Motosikleti
    CBR 250 R --> CBR 650F
    Rosso 2 için iki tane sitede farklı fiyatlar buldum. Montaj ücreti mi bu aradaki farkı oluşturan ? 1.sinden alıp taktırmak daha karlı olmaz mı ?

    http://www.lastikdeposu.com.tr/pirel...RoCuX8QAvD_BwE
    https://www.motolastik.com/pirelli-d...7-66h-pmu30191

  5. #25
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı ashes35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rosso 2 için iki tane sitede farklı fiyatlar buldum. Montaj ücreti mi bu aradaki farkı oluşturan ? 1.sinden alıp taktırmak daha karlı olmaz mı ?

    http://www.lastikdeposu.com.tr/pirel...RoCuX8QAvD_BwE
    https://www.motolastik.com/pirelli-d...7-66h-pmu30191
    Anlaş' ı deneyin. Emin olun memnun kalacaksınız. Yol tutuşunun RossoII' den fazla farkını göremedim, belki benim kullanımımla ilgiliydi bilemem. Ama o farka değmeyecek bir rakkam olduğuna şüphe yok. Aradaki fiyat farkıyla da kendinize yeni ve güzel bir Eldiven + Pantolon veya mont / kask alabilirsiniz. Anlaş hakkında da konu açıp arkadaşların fikrini almak da güzel bir fikir olabilir. Anlaş kullanan veya kullandıran arkadaşların kullandıkları motosikletler ile o lastikteki tecrübelerini yazarlarsa paramız ve milli servetimizin bir kısmını da olsa elimizde tutarken kaliteli llastiğin ayrıcalığını yaşayabiliriz.

  6. #26

    Üyelik
    03 Şubat 2018
    IRC lastikleri değiştirmeni HEMEN tavsiye ederim

  7. #27
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söz verdiğim gibi, video kaydını buldum. Siz de izleyip gülüp eğlenebilirsiniz. Sağdan soldan kaçabilirdin diyen arkadaşları duyar gibiyim ama inanın ön ve arka fren lastikleri bir an kilitle halde düşmeden kurtarılmış bir kaza. Hızım düşük olduğu için bedava kurtarmıştım. Gerçekten tek suçlu benim, çarptığım arkadaşta da hata var elbet ama benim büyük hatam o yeni ama dandik lastiklerin ne mal olduğunu bildiğim halde "idare eder" düşüncesiydi. Normalde idare eder de kazalar normal durumda olmuyor ki.

    Orjinal lastikler için şunu söylemek isterim; yazın eşim artı olarak Levent' den Beşiktala doğru gelirken hızım 10 km/h var yok(şaka gibi), yerde bir avuç su var, önümdeki araç durdu ve freni normal sıkmama rağmen ön teker kilitlendi ve kaymaya başladı, 10 km/h ile giderken ön tekerin kaymasıyla yarım metreden fazla mesafede, öndeki aracın arka tamponuna iki parmak kala zor durdum.

    Yurt dışındaki asfalt kalitesiyle makul sonuç alınabilir ama yurdumun müthiş kaliteli (Türkiye Cumhuriyetine o asfaltın metrekaresi için kesilen fatura 6.000 TL' dir.) asfaltında işler farklı yürüyor. Videonun altındaki yazımla bitirmek istiyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=NpmRnkpRvqA


    "Yağmur yağmış, yerler ıslak, fabrika çıkışı lastikler (yerde su görse kayıyor), bütün bunlara göre sakin ve kontrollü sürüş düşüncesiyle hareket. Kör noktada iki aracın buluşması, kaçış noktasının engel araç tarafından kapatılması, kontra kaçışı için lastiklerin yetersizliği nedeniyle düşüp araç altında kalma ile çarpma seçimi. Sonuç: Komik bir kaza. Her iki taraf da anlayışlıydı ve rapor dahi tutulmadı. Ancak ön grenaj kırımı ve ön iki amortisörde eğrilik nedeniyle değişim = 350TL + Kaliteli lastik takımı 270 TL. Lastik candır, ekipman hayattır."
    Öncelikle geçmiş olsun. Daha sonrasında ise 6 yıllık naçizane tecrübelerim ile konuşacak olursam bu kazaya lastikten ziyade senin sürüş stilin sebep olmuş gibi duruyor. Aracı gördükten sonra tepki verme süren biraz uzun. Ön freni de efektif kullanamamışsın.

    125 cc motosikletimin fabrika çıkışı üstünde gelen çin malı naylon lastikle 20 bin km yaptım, kötü lastik ne demek bilirim lakin senin bu kaza lastikten öte.

    Ayrıca, kaçınma manevrası yapmıyor olmanın yanı sıra hedefe de kilitlenmişsin. Bol bol kaçı ve fren antremanı yapmanı tavsiye eder fren balatalarından öperim.

    Anlas winter grip kullanıyorum. 2 kelimeyle amele sümüğü gibin yapışıyor yola. Az paraya lastik arayanlara tavsiye ederim.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)