Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Plaka kayıp

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Ocak 2018
    Arkadaşlar merhaba,
    Plakamı kaybettim bu konuda ne işlem yapmam gerekli bilgi verebilir misiniz?
    Emniyete gittim.Tekrar pla çıkaracaksın ücreti 135 TL diyor.İnternetten bakıyorum 205 TL gösteriyor.Bir de şasi numarası için illa ki araç muayneye mi gitmem gerek ? yoksa trafik poliçesi yeterli olur mu ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Ocak 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar rs 200
    Bende plaka kaybetmiştim rüzgardan uçmuştu. Emniyete gittim yeni ruhsat plaka çıkacak dedi baya külfeti vardı. Sonra sigortacıma gitmiştim o bi şekilde halletmişti. Bi sigortacına gitmeni tavsiye ederim.

  3. #3
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Plakanı kaybettiysen en kısa sürede ulaşabildiğin ilk polis yada jandarma merkezine gidip ifadeni ver. Hangi gün, muhtemelen hangi güzergahta, ve muhtemelen hangi saatte diye zabıt tuttur. Ardından Emniyetten plaka kaybı ile ilgili müracaat için randevunu al. Randevu tarihi gelinceye kadar başına gelebilecek olaylardan seni o tutturduğun zabıt koruyacaktır. Yok almayız gerek bilmemne deseler dahi olayı zorla ısrar et, İfadeni ver, bir örneğini al.

    Randevu tarihinde trafik şubeye gitmeden önce bankaya yatırman gereken bir tutar var, bu tutar ruhsat yenileme harcıdır. Çünkü kayıp plakada ruhsat değiştirilmekte ve yeni bir plaka numarası tahsis edilmektedir. Randevu tarihini tutturduğunuz zabıt tarihinden itibaren 15 gün içinde almakla mükellefsiniz. Zabıt tutturmak zorunda değilsiniz bu sadece plakanızın bir suç unsurunda kullanıldığı zaman sizin masumiyetinizi herhangi bir soruşturmaya gerek olmadan kısa zamanda delillendirecektir.

    Şu gün için yeni ruhsat harcı olarak 120 tl tutarını Halkbank, Vakıfbank yahut Ziraatbankın herhengi bir ATM sinden yatırmanız mümkündür. Diğer anlaşmalı bankaları int.liste üzerinden bulabilirsiniz. Buna ek olarak yeni plaka basımı için TŞOF Plaka Basım noktalarına gittiğinizde sizden plaka basım metaryel ücreti alınacaktır o da zamlanması ise 15-20 tl kadar.


    İlaveten 2018 yılı itibarı ile ruhsat işlemlerinin noter aracılığı ile yapılacağına dair haberlerin kapsamı ve uygulamasına dair yönetmeliği netlik kazanmadığı için, bu işlemlerin evvelinde mutlaka ilçenizdeki trafik şube müdürlüğünden bilgi alınız. İnternet ortamındaki bilgiler şu dönem için yanıltıcı olabilir, zaman kaybedebilirsiniz.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:07 ----------

    eklemek istiyorum, kat-i surette int ortamında belirtilen 50-60 tl ye orjinal plaka basım işine girmeyiniz. Siz 50-60 tl daha fazla verip yarım gün kayvetmekle fakirleşmezsiniz ama bu işi yapan sahtekarlar zenginleşiyorlar. Plakanızın bir olay mahalinde tespiti sonrasında, yada yakalama sonrasında yapılan incelemede tabiki orjinal plakanın kötü maksatla kullanıldığı polis tarafından hemde anında tespit edilir. Size de ulaşılır, sizin aracınıza da. İnceleme devam eder. Yok öyle hah tamam yakaladık suçluyu olayı. Incığını cıncığını çıkarmak güvenlik güçlerinin vazifesidir. Onlar karar vermez savcıya iletir. Savcı demez mi ki tamam bu plaka orjinal, ama bunun sahibi ne yapmış, yeni plaka çıkarmışmı yoksa kendi plakasını suça karışanlaramı verip kendisi çakma plaka mı bastırmış diye. Sen ben basında on tane haber görüyor, vay be diyoruz.. Adamlar nelerini görüp biliyor, şaşarsın. Adli teşkilatta en büyük sorumluluk Sayın Savcılarımızındır. Bu kadar uzattığıma ve zaman ayırdığıma göre bir bildiğim vardır desem bana ukala, çok bilmiş demezsin umarım. Unutulmamalıdır ki yasal mevzuatta geçen bir konuyu yine yasal mevzuata göre tamamlamazsanız, o iş bir gün gelir ayağınıza dolanır. Hadi diyelim dolanmadı ama emin olun yanınıza kar kalmaz. Gerekeni size yastığınız düşündürür. O yastık evinizde olur, bir otelde olur, bir hastanede olur yada sağınıza çevirler başınız kıbledeyken, bir avuç toprak olur başınızın altında.....
    yilmazozkan ve Kural [ Z ] bunu beğendiler.

  4. #4
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Geçen yaz, Avrupa turuna çıkacağım Cuma günü öğleden sonra 3 'de plakamın düştüğünü fark ettim, ve 2 saat sonra hafta tatili başlayacaktı, 2 seçeneğim vardı, Ya app plaka bastırıp gidecektim, ya da Emniyetten işlemleri yetiştirecektim.

    Emniyete gidip durumu izah ettim, 1 yıl boyunca planladığım yurt dışı seyatime 2 saat sonra çıkmayı planlıyorken plakam düştü ve yıllık iznim, planım programım herşeyim alt üst olmak üzere dedim.

    Bir dilekçe doldurdum, yeni plaka için işlemleri başlattılar, aynı zamanda ruhsatım tekrar değişti, ve mesai bitimine 30 dk kala yeni plakam hazırdı.. İş o kadar zor değil aslında, fakat sistem ötelemekten geçtiği için, biraz insan canından bezebiliyor. Ben şanslıydım.
    tiawern ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Şu plakayı nası düşürmeyi beceriyorlar anlamıyorum

  6. #6
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı tian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    heh işte ben de anlamıyorum. Nasıl bir titreşim varsa plakalık demirinden kırılmış düşmüş :/ mühendislik hatası diyelim mi ?
    Geçenlerde biraz gaz açayım dedim, 180 gibi bir hızda arka tekerleğin patinaj çeker gibi altımda gezdiğini farkettim. Buna orjinal plakalık ve üstündeki plaka sebep oluyor. Resmen kanat gibi bir işleve sahip olup tutuşu zayıflatıyor. O zamandan beri kısa plakalık ve Ali'deki kuyruk lambasına entegre sinyallere bakınıyorum..

  7. #7
    balthasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar
    Motosikleti
    Honda Shadow VT750 C5
    Güncel bilgi olsun...
    İstanbul Üsküdar için...

    Randevu alarak Emniyet Müdürlüğü'ne gidiliyor. Gitmeden önce 2 adet Ek-1 hazırlayın (hazırlatın), çünkü emniyetin orada 2 forma 6 TL, doldurmaya ve dilekçeye de 30 TL alıyorlar. (Emniyetten matbu dilekçe verilmiyor)
    2 adet EK-1, eski ruhsat, kimlik fotokopisi ve dilekçe ile başvuruluyor. Toplam süre 10 dk.
    Size vergi dairesine götürülmek üzere 1 det EK-1, yeni plaka basımı için belge ve yeni plakaya ruhsatınızı hemen veriyorlar.
    Ardından Ümraniye son duraktaki Şoförler Odası'na giderek plaka bastırıyorsunuz. O da toplam yarım saat sürüyor. (Aman öğle arasına dikkat 11.30'dan sonra yapılan başvuruyu direkt 13.00'e sallıyorlar). Ücret 17.50 TL...
    Eğer PTT'den HGS'niz varsa Şoförler Odası'nın yanındaki PTT'den 5 dakikada yeni plakaya taşıttırın. Ücret yok...
    Gelmişken Ümraniye'deki vergi dairesinde eski plakaya ait vergi işlemlerini yenisine taşımak için size verilen EK-1 ile başvuru yapın.
    10.00'da başladığım işlemler 12.00'de sona erdi. Buna toplu taşıma ile Üsküdar-Ümraniye seyahati de dahil.
    EK-1 form (2 adet) : 6 TL
    Doldurma ve dilekçe: 30 TL
    Ruhsat: 120 TL
    Plaka: 17,5 TL
    Toplam: 173.50 TL

    Ama bu dediğim Üsküdar için geçerli. İlçeden ilçeye ilden ile değişiklik gösterebilir.
    Emreerol bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    03 Şubat 2017
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    Honda PCX 150
    Yahu arkadas vidalarsin vizeden gecmez. Yapistirirsin duser ya da biri gelir asilir duser suclu olursun. Ne ulkeyiz vesselam.

  9. #9

    Üyelik
    21 Haziran 2011
    imkani olanlar icin , eşine yada kardeşine motorun satisini verip plaka degisikligi istemek daha kolay olur sanki

  10. #10

    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Dün başıma gelen olaydan sonra bugün biraz araştırma yaptım, aslında plaka çıkarmak zor değil sadece 5 dakika, polisle falanda uğraşmıyorsun, direk plaka basan yere gidip ruhsatını gösteriyorsun adam tamam deyip basıyor, birde plaka basılan yerin mühürünü basıyor işlem biti, ikinci mühüre gerek yok zaten bakanda yok, eğer tanıdık falan varsa ruhsata bile gerek yok, bir selam çakıyorsun plakan 5 dakikaya hazır.
    Kızıl pars bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    21 Haziran 2011
    burdaki sorun ayni plakayi cikarmak degil ki, senin kaybolan plakanı kotu niyetli birinin bulup suc işlemesi.
    plakanin degismesi bence önemli.
    espresso bunu beğendi.

  12. #12
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    ya ben anlamıyorum.
    kötü niyetli falan kişiler diyorsunuz. ok haklısınız. ama sokakta geçerken atıyorum aracınız mavı ybr 125 plaka da 34xx0001 diyelim.

    suç işleyecek kişi de yamaha ybr 125 mavi var. senin plakayı görüp app plaka pastırıyor. ki artık internette bile çok rahat bastırabiliriz.

    sonra adam o sahte plaka ile suç işliyor. al başına bela. şimdi plakan kaybolup adam o plakayı takıp suç işlemesi ile app plaka ile suç işlemesiarasında ne fark var ki?
    Kızıl pars bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    13 Mayıs 2020
    Siz siz olun karakolda nerede kaybettiğimi bilmiyorum deyin. Ben Ayaş’ta kaybettim hafta sonu ancak mesai saati içinde gel dediler. Aynı gün Ankara’ya döndüm. Hafta içi evimin yanındaki karakola gittim. Nerede kaybettin deyince Ayaş dedim. O zaman Ayaş’a gidip ifade ver dediler. Eğer bilmiyorum deseydim işleme alacaklarmış. Tabi ben bu bilgiyi Ayaş’a tekrar geldikten sonra öğrendim )


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler