Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

MUAYENE İÇİN ORİJİNAL PLAKA ÇIKARTMA ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Ben app plaka ile muayenen geçtim.

    Konumuzla alakası varmı bilmiyorum fakat 2015 yılında, ikinci el 2011 model bi 3.20 almıştım hasar kaydı vardı aracın kazalı fotoğraflarınıda görmüştüm. Aldığım kadın kaza sonrasında tampon üzerinde onarıma giden ve kaybolan plakası için dilekçe vermiş yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi, sonrasını tam olarak bilmiyorum ben arabayı üzerinde sıfır plakayla aldım.

    Kazanın üzerinden 1 seneden fazla bi zaman geçmişti, Kütahya'dan dönüyordum Burdur'da bi çevirmeye girdim ruhatı alıp kontrol ettikten sonra araba çalıntımı bunun plakasında bi sorun var gibi konuşmalar başladı trafik memurları arasında. Sonra ruhsat ve kimlik bilgilerimi kontrol edip çalıntı olmadığını anlayıp şubelerini aradılar. Bende geçtim arabada bekliyorum evraklarımı, polis memuru elinde bi dilekçeyle geldi ve imzalamı istedi, ban tam bi açıklama yapmadı ( yapamadı ) ama gidip trafik şubeden yeni plakamı aldım. 07 EGM 87 olan plakam 07 MIS 63 oldu. Polis sansınlar diyede bu egm'yi özellikle almıştım Alakasız bi plaka saçma sapan bi durum.

    Bunuda buraya neden yazdığımı açıklayayım; eğer gidip dilekçe verirseniz ve yeni plakanızı bastırırsanız işti bitti diyip geçmeyin bence bunun hakkında kesin bilgi alın ki ansızın benim yaşadığım gibi saçma bi durum yaşamayın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    karaca3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    Alıntı gerivites adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emniyette gidiyorsunuz eski plakayı veriyorsunuz. Ya da düştü bulamadım vs bir bahaneyle size verilen dilekçeyi dolduruyorsunuz. ücreti var mı bilmiyorum. size plaka bastırabilmeniz için bir belge veriyorlar. şöförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz. geçen yıl haziranda 15lira 50kuruş idi tek plaka ücreti.

    benim hatırladığım bu şekilde. yanlışlık varsa diğer üyeler düzeltecektir
    plakam düştü dersen yeni ruhsat çıkartırlar.
    app plakayı göstersen yasak
    memurun insafına kalmış.bence cemiyetin plaka kısmına eski plaka ve ruhsat ile gidip orda çalışana rica etsen belkı tekrar basarlar

  3. #23

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ne saçma bir uygulama. Ne alaka yeni plaka ile ruhsat çıkartmak? Bu motorun şaşi numarası ile motor numarası belli, Sendeki ruhsattaki de uyuyor. Plaka düşümüş, kaybolmuş. Kalkıp sana nasıl yeni ruhsat düzenlerler? Benim araba da 2 plaka var 1'i düşünce yenisini veriyorlar. 2tanesi de kaybetsek arabaya da mı yeni ruhsat çıkaracakmışız? Bunun kaskosu, sigortası, ıvırı zıvırı var.

    Nasıl bir mevzuatmış bu?

  4. #24
    karaca3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    ama mevzuat byle
    2 tekerde plakan kayıpsa yeni ruhsat plaka
    4 tekerde 1 plakan düştüyse trafikten kagıt alıp cemiyette yenisini bastırıyorsun
    yanlız app plakayı emniyete gotürse ceza yazarlarmı onu bilmiyorum

  5. #25
    jarre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    balıkesir/erdek
    Motosikleti
    kymco agility 125/ peugeot citystar 200i
    dün çıkarrtım yeni plaka önce trafiğe gidiyorsun plaka çıkartacağını bildir memur plakayı orada bulunan makas ile kesim çuvala atmamı istedi kontrol etmedi yani sonra bana bir kağıt verdi onula şoförler odasına gittim 1 saat sonra gel dedi 22 tl ücret karşılığı plakamı aldım.sonra servise gidip plakayı 20 tl ye çerçeve içine alıp motora sabitlediler .ortada vida falan kalmadı.

  6. #26
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eski plakayı verirseniz 25-30 tl falan tutuyor, 88 nerden geliyor?
    orjinal plaka yoksa kayıp olarak işlem yaparlar ve aynı plakayı vermexler o plaka 10 yıl boyunca iptal edilir yeni plaka verilir ve ruhsat değişir onun parası yanı o plaka diğer türlü ikiz plaka statüsüne girer kullandığı yollar,trafik cezaları herhangi bir olaya yada eyleme karışma durumunda ruhsat sahibinin başı ağrımasın diye yapılır ruhsat sahibi bunubildirmek zorundadır bildirmezse bütün o şeylerden kendisi sorumlu tutulur
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

  7. #27

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA

    Resmî Gazete

    Sayı : 29683

    YÖNETMELİK

    İçişleri Bakanlığından:

    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

    YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

    MADDE 1 – 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 43 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “30” ibaresi “10” olarak değiştirilmiştir.

    MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    “Tescil plakasının, birinin veya her ikisinin çalınması veya her ikisinin kaybolması halinde, aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşunca veya araç sahibinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunca araca Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam gruplarından sıra esasına göre yeni bir tescil plaka sıra numarası verilir.”

    MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

    “GEÇİCİ MADDE 11 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bir veya iki tescil plakası çalınmış ya da iki tescil plakası kayıp olarak bildirilmiş olan araçların plakaları, bu maddenin yürürlüğe girmesinden sonra araç sahibine yapılacak tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam grupları ile değiştirilir. Bu süre içerisinde tescil plakalarının bulunduğunun yazılı beyanı halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın sistemden çalıntı/kayıp şerhi kaldırılır.”

    MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

    MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları birlikte yürütür.




    Tmm kusura bakmayın yeni geçerliliği olmuş bu işlemin. Buna göre plaka giderse ruhsat değişir ıvır zıvır sigorta cart curt uğraştırmak zorunda kalır sizi...

  8. #28

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    bunlarla uğraşmak istemiyorsanız altı üstü bir plaka internetten sipariş verin


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)