Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

Köpek saldırısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Mertcan39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayatımda bir köpek ısırdı oda traktöre binerken kedi kadar bir şey paçamdan kaptı salladım düştü hiç aşı filanda olmadım demekki sağlıklıymış motosiklette kovalıyorlar bende hızlanıyorum daha biri yakalamadı yakalamasında
    Köpek ısırırsa, yara iğne deliği kadar olsa dahi, mutlaka gidip kuduz aşısı olun. Şakası yok. Kuduzun belirtileri çıktığı anda çok geç...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    29 Aralık 2017
    bu yaşlı ve sağır köpeklerde işe yaramıyoruş elektrikli cop en iyisi gibi köpeği öldürür mü bilemem

  3. #43
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı sadraf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yavas ya da hizli gecmekle ilgisi yok. Yanlarindan gecerken egzoztan rahatsiz olmasinlar diye debriyaji sıkarak geciyorum yine saldiriyorlar. Bin kere yemek verdim su verdim ama pacaya yapisiyorlar. Daha bu yaz koluma saldirdi kanatti ugrasip durduk sonra.

    Ac desen ac degiller hepsi camis gibi dertleri ne anlamiyorum. Belediyeyi arayip sikayet edenlere hep saydirdim bu zamana kadar su hayvanlarin ne zarari var size diye ama insanlarda bir noktada hakli sikayette.
    Köpek senin korku hormonlarını koklayabiliyor. Ve seni alt edebileceği rakip olarak görüyor. Yani korktuğun sürece köpeklerin derdi korkanla bitmez.

    Köpek korkusuda bir garip. Korkan naapsa korkuyor.
    Genetik bir olay mı yetişme şartlarıyla mı alakalı acaba

  4. #44

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    sağlıklı köpeği nerede görüyoruz
    şehir bizi, biz onları psikopat yaptık
    saçma sapan tepkiler veriyolar!

  5. #45
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Çiftleşme dönemleri dışında her hayvan öngürülebilir, korkmayın bu kadar. Bele hele düşmanınız hiç yapmayın.
    İnananlar için; Allahın yarattığına düşmanlık beslenmez. İnanmayanlar için; dünya sadece insanlara ait değil. Hayvanlarda art niyet yoktur, içgüdüsel davranırlar. Timer çekip 5 lira peşine düşmezşer hiç bir zaman. Onları anlamaya çalışır, dillerini çözerseniz ısırma niyetndeki bir köpeği dahi sakinleştirebilirsiniz

  6. #46
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    motoru durdurup elinizi uzattığınızda bazen hemen kuyruk sallıyor keratalar ama birkaç kez aynı taktiği uygularken bacağı kaptırdım ne yapacakları belli olmuyor bazen. fazla yanaşmamak lazım. genel olarak bu hayvanların motorlu taşıtlarla bir alıp veremediği var

  7. #47

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpek ısırırsa, yara iğne deliği kadar olsa dahi, mutlaka gidip kuduz aşısı olun. Şakası yok. Kuduzun belirtileri çıktığı anda çok geç...
    haklısınız o zamanlar ne kafayla gitmediysem bilmiyorum teşekkürler
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

  8. #48
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayvanlarda art niyet yoktur, içgüdüsel davranırlar. Timer çekip 5 lira peşine düşmezşer hiç bir zaman. Onları anlamaya çalışır, dillerini çözerseniz ısırma niyetndeki bir köpeği dahi sakinleştirebilirsiniz
    Valla ben olaya o kadar hümanist bakamıyorum. Köpeklerin az da olsa aklı var ve o akılları gayet de art niyete çalışabiliyor. Mesela köpek kendinden güçlü bir canlı görüyor ve yanına gidip sevimli hareketler yaparak kendini sevdiriyor ki o güçlü canlı kendisine yiyecek versin. Sonra aynı köpek kendisinden güçsüz bir canlı görüyor ve ona saldırıyor çünkü yiyecek edindiği mıntıkasını paylaşmak istemiyor. Bu yüzden bir köpek grubunun olduğu bölgede kediler barınamaz.

    Köpek denilen canlı oldukça bencil, riyakar, yalaka ve yavşak bir canlı. Dişini geçirebildiğine saldırır, dişini geçiremediğine abi çeker dalkavukluk yapar. Tabii köpekten ahlak beklemiyorum ama beni kendinden güçsüz görüp saldıran hayvana da merhamet hissetmiyorum. Eğer bir köpek beni ısırmaya kalkıyorsa hiç acımam zopalarım oturup milletin sokağa saldığı hayvanı rehabilite etmekle uğraşamam. Zaten az önce dediğim gibi köpek kendisini zopalayacak adama saldırmaz. Savunmasız anını bekler.

    Yukarıda gaza gelip köpeklere saydırdım fakat sakın yerde yatan köpeği tekmeleyen tiplerden sanmayın beni. Şimdiye kadar hiçbir köpeğe zarar vermedim bu gidişle de verecek gibi durmuyorum çünkü köpekler bana hep silahsız olduğumda toplanarak saldırıyorlar.
    bursalıali bunu beğendi.

  9. #49
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne idüğü belirsiz sokak köpeklerini durup sevmeye cesaret edebilecekler; Krokodil Dandi tarzında bunu denemeye devam edebilirler.

    Kıyısından kenarından kaçıp uzaklaşmak isteyenler ise şunu dikkate almalılar:

    Köpek çok uzaktaysa, doğrudan üstünüze doğru gelmiyor; sizin hızınıza ve yolunuza göre "ilerde bir yerde yolunuzu kesmek üzere" yay çizerek koşuyor. (Bek oyuncusunun hücum oyuncusuna doğru değil de topa doğru koştuğunu düşünün). Böyle de akıllı hayvanlar .

    Bu durumda, köpeği görür görmez "sabit hızda" devam ederseniz, muhtemelen yakalanma ihtimaliniz artar...

    Köpeği kandırmak için yapılabilecek bir numara muhtemel "kesişme noktanıza" hızınızı bir süre düşürerek yaklaşıp, "burdan sonra daha bana yetişemez" dediğiniz noktada seri bir şekilde topuklayıp hızlanmak...

    Muhtemelen sizinle yeni kesişme koordinatlarını anında hesaplayıp yolunu değiştirecek olmakla birlikte, küsür saniyede 50 km/h hıza çıkan makine karşısında saatte 48 km/h yapabilen köpeğin çok bir şansı olmayacaktır.

    Peşinizden saatte 120 km/h yapabilen çita kovalamıyorsa, yırttınız sayılır


    Not: Sayın Orhan hocanın köpeklerle ve diğer belli başlı aklınıza gelebilecek hayvanlarla karşılaşma durumunda yapılabilecekler üzerine incelemesi vardı, bu forumda bir yerlerde; hayvanların hızlarına, tabiatlarına ve sese karşı tepkilerine dair... Örneğin yolunuza manda çıkmışsa, kornanın hiç bir şekilde faydası yok, boşuna basıp da siz gelesiye yoldan çekileceğini ummayın, gibisinden... Bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim.
    Baya baya AIM 120 AMRAMM dan Kinetik kaçınma taktiği

  10. #50
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    Yarim saat once eve girdim asayis berkemal

  11. #51

    Üyelik
    24 Mart 2016
    Bence de dogrusu, bu saldirgan hayvanlari belediyenin derhal toplamasi gerekli. Hem insanlarin, hemde hayvanlarin güvenligi icin, simdilik en hayirlisi bu.

  12. #52
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Köpekler kendi arasinda boğuşurken,oyun oynarken bile,arada piyango çikip isirilan kişiler biliyorum,köpek sahibide dahil,dikkatli olmak lazim,hayvanin ne yapacaği belli olmaz.

    Göz temasindan sakinip,nefes kontrolu ile uzaklasmak,hayvan sinsi bir sekilde yaklasirken el kol hareketi yapmadan,yüksek sesle ve keskin komutlar vermek.

  13. #53

    Üyelik
    24 Mart 2016
    Sence cözüm hangisi? Yaklasan bir köpege el kol hareketi yapmadan, yüksek sesle ve keskin komutlar vererek, göz trmasindan sakinip nefes kontrolü ile uzaklasmak mi? Yoksa senin yanina sinsi bir sekilde sokulan hayvanin olmamasi mi?

  14. #54
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana saldırdı. Isırdı. 2 kez kuduz aşısı olmak zorunda kaldım, köpeğin kuduz olmadığı anlaşılıncaya kadar. Ve kuduz aşısı menenjit riski içeren bir aşı. Tanımadığın köpeğe güven olmaz.
    Saldırmasın diye yapmanız gerekenleri söyledim bende. Benimde bir kere bacağımı ağzına aldı. Oda korkudan yanında çok gürültü bir egzozla durduğum için ağzına aldı napıyorsun ulan falan derken korkup bıraktı kaçtı. Köpekleri saldırgan hale getirenler insanlar. Yoksa hepsi korkuyor insanlardan. Hergün görüyoruz tekmelenen üzerine araç sürülen motosikletle korkutulan.. Hele büyük şehirlerde en büyük hayvanlığı her yere bina diken ve hayvanların doğal yaşamını düşünmeyen insanlar. Kimse bana köpeklere güven olmaz demesin. Gözlerimizin içine bakıyorlar. Size saldıran köpeğe dönüp hiç yemek verdiniz mi bir tas su veya benzeri birşey götürdünüz mü ? İnsanlar hayvanlardan daha güvensiz buna emin olun. Heleki havaların soğudu şu günlerde saldırılan bölgede bir durup bir yemek verin onlara.. onlar için birşeyler yapın. Bütün doğal alanlarını katlettik hayvan ne yapacak tek yapabildiği şey havlamak üzerinize koşmak ... bi tekmenize bakar... Okadar güçsüz bu hayvanlar.

  15. #55

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Havlayarak üzerinize doğru gelen bir köpek varken insan nasıl durur da köpeğe el uzatır sevmeye kalkar. Bunu açıklayın. Ben yapamam yapmadim doğrusu...
    Hele hele seyir halinde sırtından kemik çıkarıp atacaksın.

    Koylerde olur suru halinde gezenler , bir grup köpek karşı yoldan gelirlerken sakin sakin ben korkup durdum. Yanlarından geçerken havlarlar saldırılar diye. Zaten havliyor olsalar bırak durmayı , gaz verirdim.

    O sırada bir ses tirrrrrrrrrrirrtirrrrtirrr
    Mobiletli amca geldiiii gecti yanimdan... utan oluroyle dedim yola devam ettim .

    Şehrin göbeğinde kangal saldırdı hic beklemediğim anda hayvan direk ayağa pacaya odaklanıyor. Gaz vermeseydim tutmustu pacami .. siz durun el uzatın diyorsunuz.

  16. #56
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Havlayarak üzerinize doğru gelen bir köpek varken insan nasıl durur da köpeğe el uzatır sevmeye kalkar. Bunu açıklayın. Ben yapamam yapmadim doğrusu...
    Hele hele seyir halinde sırtından kemik çıkarıp atacaksın.

    Koylerde olur suru halinde gezenler , bir grup köpek karşı yoldan gelirlerken sakin sakin ben korkup durdum. Yanlarından geçerken havlarlar saldırılar diye. Zaten havliyor olsalar bırak durmayı , gaz verirdim.

    O sırada bir ses tirrrrrrrrrrirrtirrrrtirrr
    Mobiletli amca geldiiii gecti yanimdan... utan oluroyle dedim yola devam ettim .

    Şehrin göbeğinde kangal saldırdı hic beklemediğim anda hayvan direk ayağa pacaya odaklanıyor. Gaz vermeseydim tutmustu pacami .. siz durun el uzatın diyorsunuz.
    Vallahi forum kör olmuş emin olun şu yazılanlardan sonra burdaki hayvanların daha tehlikeli olduğunu anladım. Onların doğalarına tecavüz edip binaların arasına sıkıştırdıktan sonra doğalarının bozulduğu için bu şekilde saldırgan hale geldiklerini söylüyorum. Birkezdaha nekadar çok bilinçsiz olduğumuzu gördüm. Yetmiyor bu yapılanlar birde köpekleri bulundukları yerlerden kaçırmak için onları korkutup uzaklaştırmak için cihazlar geliştirilmiş bravo size. Şu foruma bu saatten sonra teknik detaylar dışında hiç bir yorum yapmayacağım.

  17. #57

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vallahi forum kör olmuş emin olun şu yazılanlardan sonra burdaki hayvanların daha tehlikeli olduğunu anladım. Onların doğalarına tecavüz edip binaların arasına sıkıştırdıktan sonra doğalarının bozulduğu için bu şekilde saldırgan hale geldiklerini söylüyorum. Birkezdaha nekadar çok bilinçsiz olduğumuzu gördüm. Yetmiyor bu yapılanlar birde köpekleri bulundukları yerlerden kaçırmak için onları korkutup uzaklaştırmak için cihazlar geliştirilmiş bravo size. Şu foruma bu saatten sonra teknik detaylar dışında hiç bir yorum yapmayacağım.
    Hayvanları severim. Hele hele sokaktaki canları ayri severim. Bu tarz cihazların kullanılmasını saçma buluyorum.
    Neden saldırgan hale geldikleri hakkında bir yoruma müdahil olmadim.

    Ben, bana havlayan ve bana doğru koşan bir köpek varken , motoru durduramam ve el uzatamam KORKUYORUM dedim kangal , pacami kapiyodu. Dursam dusunemiyorum hayvanla yan yana gelsek benden iri idi.

    Siz yorumlariniza dilediğiniz gibi devam edin.. kimsenin karşıt görüşü için bu hakkinizdan vazgeçmeyin

  18. #58
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Şimdi insanüzerler (hayvansever de denir)konuya gelir ve aslında sokakların köpeklere ait olduğunu ve senin ısırılmayı hakkettiğini söylerler.


    Bu arada dazer 2 çok etkilidir koşarken çok kullanıyorum. Bir tutuyorum ya donup kalıyor yada kaçıyor
    Hayvana zararı yok. Ama insanüzerler şimdi onun da köpeğin psikolojisine zarar verdiğini filan söylerler

  19. #59
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi insanüzerler (hayvansever de denir)konuya gelir ve aslında sokakların köpeklere ait olduğunu ve senin ısırılmayı hakkettiğini söylerler.


    Bu arada dazer 2 çok etkilidir koşarken çok kullanıyorum. Bir tutuyorum ya donup kalıyor yada kaçıyor
    Hayvana zararı yok. Ama insanüzerler şimdi onun da köpeğin psikolojisine zarar verdiğini filan söylerler
    Keşke insan kılığındaki hayvanları uzaklaştırmak içinde bir cihaz olsa düğmeye bassak bu şekilde kaçsalar. Çaresiz olanı kaçırması kolay.

  20. #60
    yeditepely - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio xevo 250, cf moto 250 sr
    Bizim oturdugumuz mahallenin hemen hemen her sokagında kopek grupları vardır.Bizde hayvansever olarak bu hayvanları kediler ve kopekler olsun besliyoruz.Geceleri sokakda kopeklerin olması güzel birsey.Gece saat 2de yabancı birisi sokakta yururse havlamalar baslıyor.Cama cıkıp bakıyor mıllet hırsızmı geldi diye.Çünkü gece 2 de vasıta yok.taksıyle gelen evının onunde iner cünkü.

    Bazen yabancı kopeklerle karsılastıgımda saldırcakları sırada hemen kaskımı cıkartıyorum.Gel oglum deyınce yada kızım ne oldu dıye seslenınce yumusuyorlar.Sizde deneyın kaskı cıkarmak 5 sn surmuyor ki.Kask yuzunden bizi farklı bir canlı olarak gorup bolgelerını koruma cabasına gırıyorlar.

    Belediyeyi cagırmak toplatmak,bir kilo et alıp zehırlemek cok zor degıl arkadaslar.Ama onlarlada yasamayı ogrenmelıyız,öğrenmek zorundayız.Hepimiz Allah'ın yarattıgı canlılarız.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)