Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Sigarayı bırakmak ve motosiklet...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Neredeyse butun arkadaslarim iciyor ben nasil baslamadim bilemiyorum annem icerdi belki onun etkisi ile nefret ettim. Sigara icenler igrenc kokuyorlar cok gencsin kendine bunu yapma once azalt sonra da birak


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Genç yaşta bu kadar çok sigara içmen hiç normal değil (günde 2 paket) saat hesabı yapıyorsan bırakman zor önce azaltmayı dene. Günde 5-6 dala düş önce. Veya destek al ALO171 den başla.

  3. #23
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Kardeşim istersen başarırsın. Ben bir buçuk yıl önce bi ameliyat geçirdim ve midemdeki dikişlerden dolayı 2 ay sıvıyla beslenmek zorunda kaldım.
    Bu süreçte sigarayıda bıraktım. 8 ay hiç kullanmadım. Ardından bi hediye pipo geldi ve içmeye başladım. Onu her yerde çıkarıp içemiyodum puroya döndüm, derken bigün kamp için gittiğimiz bi ilçede puro bulamayıp arkadaşımın sigarasından bir dal yaktım, yakış o yakış. 8 ay kadar içtim ve son bi kaç aydır tekrar içmeme kararı aldım. Sürekli leblebiyle gezdim, leblebi attım ağzıma sürekli sigara istedikte canım. Zaten 10 gün içme kokusundan bile tiksiniyosun. Ama ben yine saçma bi şekilde nargileye sardım hergün akşam evde kendime 2 nargile yapıyorum en az ) sonra tekrar puro. Sorana sigara içmiyorum diyorum yersen. Benim tavsiyem yine leblebi olabilir ve bol bol spor. Su tüketimini attır bırakmak istersen bırakırsın. Kolay gelsin Allah utandırmasın kardeşim.

  4. #24
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    konudaki hiçbir mesajı dikkate alma en önemli mesajı yazıyorum.
    artık hemen her ilçede halk sağlığına bağlı SİGARA BIRAKTIRMA POLİKLİNİKLERİ var.
    başvurursan hem takip seni çok daha motive eder , hem de kullanman gereken tedavilerle birlikte çok daha kolay bırakabilirsin.
    artemis99 bunu beğendi.

  5. #25

    Üyelik
    07 Mart 2017
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yuki YK-25 Midilli
    İlaç niyetine günü 5-6 sigara ile tamamlıyorum, 30 senedir içiyorum son 10 senedir bu şekilde günde 5-6 sigara içiyorum, bırakamıyorsanız azaltın.

  6. #26
    blue39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2017
    Şehir
    Kırklareli-Edirne
    Motosikleti
    YZF-R25
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konudaki hiçbir mesajı dikkate alma en önemli mesajı yazıyorum.
    artık hemen her ilçede halk sağlığına bağlı SİGARA BIRAKTIRMA POLİKLİNİKLERİ var.
    başvurursan hem takip seni çok daha motive eder , hem de kullanman gereken tedavilerle birlikte çok daha kolay bırakabilirsin.
    Konudaki her mesaj güzel bence hocam. Sizin söylediğinize gelince de verdikleri ilacın ciddi yan etkileri var. Kullanan yakınlarım (özellikle erkekler) sakın kullanma, sigaradan kurtulcam derken daha büyük sorunların olur dedi.

  7. #27
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Alıntı blue39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konudaki her mesaj güzel bence hocam. Sizin söylediğinize gelince de verdikleri ilacın ciddi yan etkileri var. Kullanan yakınlarım (özellikle erkekler) sakın kullanma, sigaradan kurtulcam derken daha büyük sorunların olur dedi.
    verdikleri ilacı derken , sigara bıraktırmak için piyasada çeşitli tedavi yöntemleri ve bir çok ilaç var. sigara bıraktırma polikliniği bir tane ilacı her gelene veren bir kurum değil. tedavi şemaları var. kişinin bağımlılık derecesi ölçümü var. ödül mekanizması kullanımı var.
    orda bir doktor size uygun tavsiye verecek. istersen o bahsi geçen ilaç yerine replasman tedavisini seçersin. istersen denersin. mesele senin oraya gitmen.

    konuudaki mesajlar sıradan geyikler. her yerde dinlersin ,
    cem yılmaz diyor ya
    Hazret kütükle vurdu , herif yürüdü.

  8. #28
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    2 yıl önce arkadaşım günde kaç paket içiyorsun diye sordu.
    1 paket dedim.
    Hemen hesap makinasını aldı ve bıraksan yılda 2500€ kâr edersin dedi.
    Düşündüm adam haklı.
    Ama biraz daha düşününce 2500 gözüme az geldi. Dedim günde 2 paket içsem bıraktığımda yılda 5000€ kazanacağım.
    İyi para.
    O gün karar verdim.
    Artık 2 paket içiyorum.
    Bıraktığımda acaip kâr yapıcam.
    .
    .
    .
    Ulem 3 pakete çıksam 7500€ yapıyor.
    Zorlasam mı acaba.🤤
    shruikan, Jemand ve RoofRoof bunu beğendiler.

  9. #29
    NeXuSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2017
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    Xmax 250 ironmax - Honda İntegra - Xmax 250
    25 yıl içtim
    2012 yılında 3 ay süren bir tedavi ile doktor kontrolünde bıraktım.
    seneyi çok iyi hatırlıyorum. çünkü tekrar başlama ihtimali beni korkutuyordu. bu sebeple 2012 yılında 23 binlik arabamı satıp 50 binliraya sıfır jetta aldım. kredi taksiti benim sigara parama denk geliyordu. motivasyon sağlamdı. Allaha çok şükür bir daha başlamadım.

  10. #30
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Yaş 26, ilk sigara paketimi 15 yaşımda almıştım, son 3 yıldır da bıraktığım için hiç paket almadım. İçiyorken de çok içmezdim zaten bir paket 2-3 gün gidiyordu. Hayatımın hiçbir döneminde sigara krizi geçirmedim, kimse kusura bakmasın ama geçirenleri de yapmacık buluyorum. Bu tamamen irade meselesi, sigaranın insana tek faydası da bazı organlarının hızlı çalışmasını sağlayıp tuvalete rahat çıkarması, bunun dışında neresinden tutarsanız elinizde kalır. Maddi, manevi zarara uğratır, sağlığınızı yitirirsiniz. Sigaraya her insan özentilikten başlar, bunun başka türlüsü yoktur.

    Maddi zarar:

    Maddi zararını ele alalım. İnsanların normalleştirdiği şeyin maddi zararı bugün günde ortalama 1 paket sigara içen bir insan için aylık gideri ortalama günde 10 liradan hesaplanırsa 300 liradır. Bu da yılda 3600 lira eder. Bakın bu rakamlar günde 1 paket ve ortalama 10 liradan hesaplanmış hali. Bir de günde 2 paket ve 12-13 liralık içenleri de var. Size zarardan başka hiçbir şey vermeyen bu illetin sizin cebinize yıllık zararı 3600 lira. Sağlığınıza verdiğiniz zararı tedavi etmenin cebinize zararını açıklamıyorum bile, belki para ile bile kavuşamayacaksınız eski sağlığınıza.

    Sağlığa zararı:

    İşin en ciddi kısmı sağlığa verilen zarar. Öncelikle ciğerinize verdiğiniz zararın telafisi bir yerden sonra imkansız oluyor, bu bakımdan yol yakınken dönenler şanslı oluyor. Arkadaşlar ciğerleriniz havadaki oksijeni vücudunuza sokabilen ve sizi hayatta tutan yegane organınız, bunu ona nasıl yapabilirsiniz? Oksijenin hayatınız üzerindeki rolünü bilmiyor musunuz ki sigarayı bırakmamak için bahaneler üretiyorsunuz? Peki dişleriniz? Nefesiniz? Cildiniz? Damarlarınız? Bu seçim bu kadar basit olmamalı.

    Bırakmak için tavsiyeler:

    Benim fikrim sigarayı bırakmak için tek yol kafada bitirmektir. Lamı cimi yok, içmeyeceksin. Ama yine de iradesi sağlam olmayanlar için birkaç tavsiye verebilirim.

    1-) İçtiğin sigarayı değiştir. Tadı hoşuna gitmeyen bir marka sigara al ve onu içmeye başla.

    2-) Dişlerini fırçaladıktan sonra yak bir sigara. Tadı en iğrenç o zaman oluyor bence.

    3-) Paket almayı artık bırak, ama gerçekten ne olursa olsun sakın satın alma otlanmaya başla. Otlanmaya başlayınca psikolojik baskı oluşacak üstünde, bir süre sonra istemeye utanır hale geleceksin.

    4-) İradene sahip çık. Bu iş tamamen irade meselesi, çocuk olma. Kimse o sigarayı eline zorla tutturmuyor.

    Sigarayı bıraktıktan sonra yaşam kalitenizin artacağı bir gerçek. Yemek yerken daha güzel tat almaya başlayacaksınız. Yürürken yorulmayacaksınız, merdiven çıkarken tıkanmayacaksınız. Kokmayacaksınız. Toplum içinde ikinci sınıf insan muamelesi görmeyeceksiniz.

    İşin özü aslında para verip kendinizi zehirliyorsunuz. Bunu her yaktığınız sigarada aklınıza getirin.

  11. #31
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Elektrikli sigara işe yarıyormu evet yarıyor ama yani bir yere kadar bendede var 1 hafta 10 gün kullandım bıraktım evde şu anda biblo gibi duruyor :(

  12. #32

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    Not düşmeyi unutmuşum , her zayıf düştüğünde ona sarılmak isteyeceksin. Her şarkıda sigara içmek isteyeceksin , her alkol alışında canın çekecek ama zevkli olan kısmı s*ktir git demeyi bilmek sigaraya.

  13. #33
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Sigara çok sinsi bi bağımlılık ve içenler bağımlı olduklarını kabul etmiyor. Sigaranın bir keyif değil, bağımlılık olduğunu fark ettiğinizde sigarayı bırakmak çok daha kolay olacaktır.
    Bırakmayı düşünen arkadaşlara başarılar, halinden memnun olanlara farkındalık diliyorum

  14. #34

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    sigara kullanmıyorum bilmiyorum ama sanıyorum ki kolay değildir aynen motosikleti bırakmak gibi, ama motosikletin sana vericeği zarar sigaradan kat kat daha fazla olucaktır özellikle böyle bir ülkede


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)