Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sigarayı bırakmak ve motosiklet...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    blue39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2017
    Şehir
    Kırklareli-Edirne
    Motosikleti
    YZF-R25
    Selamlar arkadaşlar. 22 yaşındayım ve 14 yaşımdan beri sigara kullanıyorum. Ben de herkes gibi ilk zamanlar zararlarının farkına varamadım, duyduklarımı ve bana söylenenleri ciddiye almadım. Fakat son 2-3 yıldır günde 2 paket içiyorum ve bittim diyebilirim. 200 metre yürüsem nefes nefese kalıyorum. Spor yapamıyorum ve biraz kilo aldım bu yüzden. Ciddi anlamda iğrenmeye başladım ve nihayet bırakıcam dedim.

    Ufak bi deneme yaptım ve 15 saat gibi bi süre ağzıma koymadım. Fakat ufak bi krizde yenik düştüm. Tam olarak bırakıcam, kararımı verdim ve bu gece kesmeyi düşünüyorum.

    Benden daha genç kardeşlerim görüp etkilensinler, veya abilerim ablalarım görüp de bana katılsınlar diye konu açıyorum. Ve tabi ki sigara kullanıp da bırakan arkadaşlar taktik versinler, nelerle karşılabileceğimizi ve nasıl önlem almamız gerektiğini söylesinler istiyorum.

    Sigarayı bırakınca ilk zamanlar agresif olurum diye düşünüyorum. Stres olucak, dikkat dağınıklığı olucak ve bunlar motosiklet üstünde işimizi zorlaştırıcak. Sizce bu zamanlarda motosiklet kullanmak tehlikeli olur mu? Bunlar yüzünden 1-2 hafta motosikletten uzak kalırsam da şöyle bi sorun beni bekliyo; bu süreçte bana en büyük destek motosikletimden mahrum kalıcam.

    Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum. Hatta çıkıp deyin ki "Ben de sana katılıp seninle beraber sigarayı bırakıcam." Belki sizin sayenizde gücüm artıcak, belki de benim sayemde bu illetten kurtulucaksınız. Denemekten bi zarar gelmez bunu unutmayın Son olarak bırakma kararı alırsanız diye bi film öneriyim "Bırakmak İstiyorum" . İzledim ve beni etkiledi. Yorumlarınızı esirgemeyin


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    1 yıl oldu bıraklı 8. sınıfta başlamıştım içmeye. YGS-LYS dönemi bitti , sevgilimden ayrıldım. Beni tetikleyen şey tamamen sinirimdi. Yani kendime çok kızgın olduğum zamanlar kararlı olabildiğim için bırakma kararı aldım. Bir daha da hayatta başlamam üniversitede olmama rağmen. Kendine bahaneler uydurmayı kes ve at çöpe gitsin. Bu kararlılığı gösteremezsen daha çok çekersin zaten.

  3. #3
    dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2011
    Şehir
    Bursa-Mudanya
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Bak ben burada kendi anılarımı paylaştım

    http://www.motosiklet.net/forum/konu...k-yazicam.html

    Ben kullanmaya devam ediyorum. Öksürüklerim ciddi oranda arttı. Umarım sen başarırsın.
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

  4. #4
    TurboTastic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul /Üsküdar
    8 yıl önceydi.. işten ayrılmıştım ve iş başvuruları yapıyordum. 8 ay kadar işsiz kaldım ve bu süre zarfında sigaram hariç bir masraf üretemiyor hatta üresede karşılayamıyordum. birgün iş görüşmesi için arandım ama inanın o gün oraya yürümek zorunda kaldım çünkü malum sigara ağır bastı. kendimden o kadar nefret ettimki anlatamam. sonra o para verip içinden 1-2 dal içtiğim sigarayı buruşturup attım. o gün bugündür Allaha şükür halen nefretim ve tiksinmem aynıdır. sigara bir madde bağımlılığı kötülüklerini burada anlatmaya gerek yok herkes biliyor. inanın içmeyen kız arkadaşıma sokulup öpüyordum ama şimdi diyorum ne kadar kahrımı çekmiş. çekilmez vallahi. ben böylemi kokuyordum diyorum. hiçbir insan böyle kokmamalı arkadaş.dolabımda ne var ne yok tüm kıyafetlerimin kokusunu sonradan aldım.. sağlık zaten işin çok başka boyutu. maddiyat keza öyle.

    tavsiyem şu olur.. düşünmeyi bırak. uygula. ben bırakmayı düşünüyorum .. olmuyor arkadaş boş iş. bırak ve arkana bakma. önemli olan ilk adımı atman ve geriye bakmaman. ne kadar dayanırım demeyeceksin bitti artık demen gerekli.tiksinmeden, o kullandığın şeyin seni nasıl esir ettiğine nefret etmeden, kararlı olmadan bu iş zor. umarım başarırsın
    blue39 bunu beğendi.

  5. #5
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    isteyen şak diye bırakır, stresmiş, üzüntüymüş falan feşmekan kendinize bahane uydurmayın

    irade meselesi
    LiseliMotorc ve zabuzaretta bunu beğendiler.

  6. #6
    dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2011
    Şehir
    Bursa-Mudanya
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    isteyen şak diye bırakır, stresmiş, üzüntüymüş falan feşmekan kendinize bahane uydurmayın

    irade meselesi
    Shruikan irade derken Milli iradeden bahsediyor bilginiz olsun
    Lucas bunu beğendi.
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

  7. #7
    bindiregandi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2015
    Bıraktıktan sonraki yoksunluk krizleri nikotin sakızıyla aşılabilir. Normal sakız gibi değil yavaş yavaş dinlenerek çiğnemeli.

  8. #8
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Biz de ağzımıza sürmezken, içmezken başlıyoruz sanırım.

  9. #9
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Ben de 33 yaşındayım 19 yasim da başladım sigaraya . Yazını okuyup 1 sigara daha yaktım .

    O değilde 2 paket nedir kardeşim , sen icmiyorsun bildiğin yiyorsun .
    fatih.met bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    15 Ekim 2017
    Hocam bende 22 yaşındayım 1.5 yıl önce ŞAK diye bıraktım halada içmiyorum sporda yapıyorum şuan. bıraktığım ilk zamanlar canım sigara istediğinde internetten zararlrını okuyordum,kullanıcıların düştüğü durumları yakalandığı hastalıkları gördükçe ,okudukça daha da istekli bir şekilde bıraktım ve çokta iyi yapmısım.hem paradan hem sağlıktan kazanıyosun,EMİN OL BAŞARICAKSIN! BENDEN NE EKSİĞİN VAR ? YOKSA BENİM KADAR GÜÇLÜ DEĞİL MİSİN ? NE DERSİN ?
    blue39 bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    24 Eylül 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    WR125R
    E sigaraya başla. E sigara forumu var oradan araştır e sigarayı. Ciddi manada anında bıraktırıyor, 20 yıldır sigara içen hocamız vardı okulda. Adama 1 haftalığına verdik e sigarayı, 1 hafta sonra sigaradan tiksinir durumuna geldi. Hem uğraşması çok zevkli hem de sigaraya göre %95-99 daha zararsız. Atomizerin içinde coil diye bir şey var. İçinde tel ve pamuk var. Telin yanlarını saran pamuk var. İçine likit dolduruyorsun, ateşleme düğmesine bastığın zaman teller ısınıp pamuktaki likiti buharlaştırıyor. Buharlaşan likiti ciğerine çekiyorsun olay bundan ibaret. Likitin içinde pg, vg ve nikotin var. Pg ve vg nin zararı paketlenmiş hazır büsküvilerin 10 da 1 i kadar bile değil. Her sigara canın çektiği zaman e sigaradan istediğin kadar içiyorsun, sigara içme isteğin anında kaçıyor. Bir süre sonra da tiksiniyorsun normal sigaradan. E sigara daha zararlı gibi haberlere inanma sakın, hepsi sigara satışları düşmesin diye yapılan palavra haberler hocam.

  12. #12

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Yaş 31. 8 senedir kullanıyorum. Bu aralar artık benim de canıma tak etti. Çalışırken stresten yakıyorum, haftasonu keyiften yakıyorum. Motorla seyahat ederken iki de bir sigara molası veriyorum. Tertemiz ormana gidiyorum sigara yakıyorum. Kendimden nefret ediyorum. Çocuğumdan ve eşimden utanıyorum resmen artık. Her pakette bu son diyorum paket bitsin diye harıl harıl içiyorum ama nafile.

    Hafta sonları bu ara cumadan itibaren paket almıyorum pazartesiye kadar. Arada bir kaç dal yakıyorum. Tamamen nasıl bırakılır bilmiyorum.

    Şu an harıl harıl öksürüyorum hâlâ yakıyorum. Şunu hasta olduktan sonra değil de sağlam iken seve seve bırakmayı istiyorum.

    Bunu bırakmaya çalıştığım zamanlar ağzım kuruyor su içesim bile gelmiyor. Başım dönüyor. Biliyorum bu geçici bir süreç,belki bi 10 gün içmesem rahatlığını anlayabileceğim ama onu bile başaramıyorum. İradesizlik hat safhada.

  13. #13
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Babam 35 sene içti. Sonra bi gün arkadaş grubunda gaza gelme neticesinde bıraktı. Başlarda nikotin bandı kullandı ama sonrasında başını ağrıttığı için onuda kullanmadı. 11 sene oldu hala içmiyor.

    Bense günde 2 paket içiyorum. Bırakmayı düşünmüyorum çünkü seviyorum. Kamyonda neysede motorda içmek zor oluyor. Yarım saatte bi sigara molasına durduğum için yol bitmiyor motorla.

    Evlenince bırakırım diyorum hep. Bakalım göreceğiz.

  14. #14
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Ben ortaokulda arkadaş ortamından dolayı başladım günde üç beş dal vs ama devam etmedim nadiren içerim öyle alkolle beraber arkadaş ortamında deniz kenarında vs..Git çereze olmadı abur cubura dadan..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  15. #15
    54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2013
    Şehir
    Sapanca
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Nikotin sakızını dene. Ben sakız sayesinde günde 1 paketten 4-5 dal sigaraya kadar düşürmüstum sonra stresli zamanlar başlayınca sakızı bıraktım. Şu sıkıntılı dönemi atlatinca tekrar denicem. Umarım sen tek seferde bırakırsın.

  16. #16
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-10 SP
    çare:



    eşime dostuma da bulaştırdım. herkes sigarayı bıraktı. ben de yaklaşık 5 aydır içmiyorum. (günde yarım paketten fazla camel içiyordum senelerdir)
    patlıyo,
    daha zararlı,
    kanser eder
    bu tarzda yaklaşımlarda bulunacak arkadaşlar az ötede dursun ve şu ardından da şu araştırmaya bir göz gezdirsin.

  17. #17

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Tavsiye ederim. Önce kitabını okuyup sonra videoyu izleyip bırakmıştım. 5 sene kadar sürdü

    https://www.youtube.com/watch?v=NaL6ROAasjg

  18. #18

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    hiç sigara içmedim, dolayısıyla nasıl birşeydir bilemem. Fakat uzun yıllar sigara içip bir çırpıda bırakanları tanıyorum. Şu kitabı okudular, belki faydası olur ;

    http://www.kitapyurdu.com/kitap/siga...20kolay%20yolu

  19. #19

    Üyelik
    03 Aralık 2016
    E sigara öneriyorum bir çok tanıdığım öyle bıraktı gerçektende zararı %95 daha az bizim ülkemizdeki vergi olayından dolayı medya baya kötü yansıtıyor öneriyorum
    Edit:Bu arada e sigara alıcaksan lütfen çok fazla paraşar verip sitelerden alma Facebook gruplarında daha uygun fiyatlar onlarada bakın.

  20. #20
    erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2007
    Şehir
    Ekmek Kocaeli / Memleket Eskişehir
    Motosikleti
    versys650
    E sigara ile bırakacaksanız hiç uğraşmayın içmeye devam edin.
    Sigarayı bahanesiz bırakacak ve asla yenik düşmemek için inatla savaşacaksınız. Het ne kadar zorlarsa zorlasın yenilmemek için direneceksin. En sonunda yendim demek için bu övünmeyi yaşamak için direneceksim. Bahane üretip zamana yaydığın sürece O PİSLİKLE YAŞAYACAKSIN.
    EMİN OL SİGARA KULLANMAYAN HER İNSAN SENİN YANINDAYKEN NE KADAR PİS KOKTUĞUNU KENDİ KENDİNE SÖYLÜYOR.
    Sigara içmeyen bir sevgili yada eş bunu ancak size anlatabilir.
    Baba çok pis kokuyorsun diyen bir çocuğum olmasını ben istemezdim ya sen.
    zabuzaretta bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)