Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Antalya'da Tek Teker Arif'in Kazasından Sonra Yeni Düzenleme..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500



    Motosiklet şovlarıyla tanınan ‘Tek Teker’ lakaplı Arif Razgatlıoğlu’nun Gazipaşa’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçelerin tamamına gönderdiği resmi yazı ile standart dışı ve UKOME Genel Kurul kararı olmadan yapılan hız kesicilerin sökülmesini istedi.
    TÜRKİYE’nin motosiklet şovlarıyla tanıdığı ‘Tek Teker’ lakaplı Arif Razgatlıoğlu ve kız arkadaşı Ülkü Özcan’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası Antalya’daki ‘standart dışı’ hız kesicileri gündeme taşıdı.

    KARAR BİLE YOK!

    Kent genelindeki hız kesicilerin standartlara uygun olup olmadığıyla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlatılırken, bazı noktalardaki hız kesicilerle ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı dahi alınmadığı ortaya çıktı.

    BÜYÜKŞEHİR UYARDI

    Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürlüğü, ilçelerin tamamına gönderdiği resmi yazı ile standart dışı ve UKOME Genel Kurul kararı olmadan yapılan hız kesicilerin acil biçimde sökülmesini istedi.

    SÖKÜM BAŞLADI

    Büyükşehir’in talimatı üzerine harekete geçen ilçe belediyeler, öncelikli olarak resmi karar olmadan yapılan hız kesicileri sökmeye başladı. Uygulama bütün ilçelerde planlı biçimde devam edecek.

    RESMİ YAZI YAZILDI

    Çalışmayla ilgili Hürriyet’e konuşan UKOME Şube Müdürü Sevcan Atalay, “İlçe belediyelere gerekli uyarılar yapıldı. Kurul kararı olmayan hız kesicilerin tamamı sökülecek. Eğer yola hız kesici konulması talep ediliyorsa önce bunun UKOME’de görüşülmesi gerekiyor. Tek amacımız güvenlik” dedi.

    GEREKEN YAPILIYOR

    Büyükşehir’in uyarısı sonrası ilçe genelinde çalışma başlatıldığını vurgulayan Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, “Hız keslerin söküm işlemleri başladı. Ayrıca standart tespiti de yapılıyor. Kurul kararı olan hız keslerle ilgili ise şu anda herhangi bir işlem yapmıyoruz.”

    NE OLMUŞTU?

    Kaza sonrası açıklama yapan Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, kazanın yaşandığı yoldaki hız kesicilerin standartlara aykırı olduğunu savunarak, “Gazipaşa Belediyesi bu yola standardı ve teknik geçerliliği olmayan hız tümsekleri koydu. Şu ana kadar en az 20 kişi yaşamını yitirdi” demişti. Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ise iddiayı yalanlamıştı.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Taner YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2008
    Şehir
    İzmit
    Motosikleti
    Sırasıyla: Hyo GT250R, YAMAHA R1, HONDA 1000 RR,
    Ben bir bağlantı kuramadım. Kazanın sebebi hız kesici mi yani?

  3. #3

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Hangi hiz kesiciler bunlar anlamadim ama sanirim su su sari cakilan ses cikarmaktan baska bi ise yaramayan seylerden bahsediyolar

  4. #4
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Hiz kesici diye ifade edilen tümsekler olsa gerek, görmezde üzerinden hızlı geçerseniz bir an cros yaptığınızı sanırsınız.

  5. #5
    kanoburda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2007
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    Bajaj Rs 200
    Kasis la kasis!!!

  6. #6
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Bir önceki belediye başkanının bir açıklaması vardı.
    "Biz o yolda dünya standartlarına uygun hız kesiciler koymuştuk 20 yılda(yılı tam hatırlayamadım) doğru düzgün ölüm olmadı o yolda. Bu belediye başkanı geldi onları söküp hiç bir standarda uymayan hız kesiciler koydu ve o günden beri orada 20 kişi öldü."
    Bu açıklamaya da şuanki belediye başkanı "Yav nea alakası var" minvalinde cevap vermişti.

    Şimdi bu durumda biraz alakası var gibi gözüküyor
    pea bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    İnsanlar bu konulan şeyler yüzünden mi ölüyor? Bunun cevabı ya evet ya hayır. İnsanları bunlar öldürüyorsa 20 tane ölümü beklemeden ilk ölümün sonunda da bu şeyleri kaldırırsın, bu şeyleri oraya koyan yetkilileri de hapse tıkarsın. Yok eğer bunlar yüzünden kaza filan olmuyorsa yerinde bırakırsın.

  8. #8
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Al birini vur ötekini,cem burak çokmu iyi idi değildi.Şuanki çokmu iyi elbette değil.İkiside kendine çalıştı.Cem burak kilitli parke döşemiş 2 metre eninde kasis koymuştu.Yalnız yinede isteyen tek teker yapabiliyordu.Çünki buna müsait mesafe vardı.Yani ölümleri engellemeleri kasislerle pek kolay değil.Eğitim şart.Yeni başkanda asvalt döktü oda pilastik kasis koydu.Arif kasislerde tek teker yapamazdı ama kasislerin arasında uzun mesafe tek teker yapmana müsait.Eski başkanın yaptığı kasis kenarları boştu motorlar yüksek hızlar yaparak kenardan geçebiliyordu.Yeni başkanın yaptığı kasislerdede aynı keza motorlar yanlardan geçerek yüksek hıza çıkabiliyor.Arif öldü ne yapacaklarını şaşırdılar.Sanki bundan önce ölenler bu vatanın evladı değildi.Vaybe diyorum.

  9. #9
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    Ya kasis koyun kimse ses cikarmaz yeter ki 200 300metre oteden kasis uyari levhasi koyun. Sabah evimden ciktim kasis yoktu aksam geldim kasis yapilmis ne bir uyari levhasi var ne bisey. Birde asfaltta ayni renk yapmislar herhangi bir renklendirmede yok bende ustunden laaap diye gectim zor topladim.

    Birde kasislerin yuksekligi 4cm olmak zorunda ama istanbuldaki tum kasisler dag gibi bazi olcumler yapildi 20cm kasis bile var gozunu sevdigimin istanbulunda. Yeminle kasis yuzunden olecegiz bir gun guya insan cani icin yapiliyor bu kasisler ama bircogu adam olduruyor.

    1 uyari levhasi koyun ama simdimiler gibi kasisin dibine degil 200metre geriye koyun su levhalar. Kasisin yanina levha koymussunuz ne ara frene basacagiz?
    2 su kasisleri 4cm yuksekliginde yapin gozumuzu seveyim 4cm arkadas 4


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)