Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2.El ilanlarda yazanlar ve serviste baktırınca ortaya çıkan gerçekler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    "full+full, yatması, düşmesi, boyası yok, sıfırdan farksız, ikinci sahibiyim" diye taa şehrin öte tarafına gidip baktığınız motoru araştırıp bir de servise sokunca şahsın üçüncü sahibi (niye bir kişiyi atlıyorsa), ön çamurluğun değiştiği, her iki tarafın derin çiziklerle harita gibi olduğu, egzosun göçtüğü "eee hocam, ilanda ne diyordun bunlar ne?" diyince "haaa, bir önceki sahibinde durduğu yerde düşmüş!" standart cevabının alındığı,(durduğu yerde sağa devirip logo silinecek kadar sürüklenmeyi nasıl başardıysa) ve kazaya karıştığı ama sıfır masraf olduğu vs. gibi binbir türlü katakulli yüzünden gerçekten temiz 2.el bulunamayıp, sıfırına da o para verilemediği için katlanıp kalınan pis durum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    bütün ilanlar bu şekilde. kaza yok yan yatması yok her şey orjinal keyfe keder dosta gider gibi klasik iğrenç lafları kullanıyorlar.

    piyasa at hırsızlarına kaldı ne yazık ki aslında bunlarla ilgili bir ifşa sitesi hazırlansa keşke

  3. #3

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Eğer düzgün bir ustaya baktırmadan ikinci el alırsak bir çok yalanını yakın zamanda anlıyoruz. Tabi kirli motora temiz parası vererek almış oluyoruz. Yersen yiteliyor gardaş

  4. #4
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    hasar kayıtlarını da değişen parçaları da varsa çiziği/döküğü de yazdım. böyle yazınca da kimse gelmiyo

  5. #5

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hasar kayıtlarını da değişen parçaları da varsa çiziği/döküğü de yazdım. böyle yazınca da kimse gelmiyo
    Bakın adam ne demiş.

    İnsan psikolojisidir. İlandaki 2 satıra bakar çıkarım yaparsınız. "A bunun çiziği varmış bunu almayayım." dersiniz. Öbürünün bloğu çatlak belki...
    Yıllarca mal pazarladım. Müşteriye malı 1 saat övün. Finalde "Ama şöyle bir kusuru vardır..." deyin. Müşterinin anladığı "Bu malı alma, fena pişman olursun." dur.
    Çok net bir arıza değilse satıcı motorunun kusurunu yazmak zorunda değil. Hatta yazmaması daha doğru.
    Kötü niyetli olmasına da gerek yok. Belki de haberi yoktur. Bilmiyordur.

    2. el alıyorsanız öncelikle acele etmemeniz gerek. Birkaç alternatifi birden değerlendirmeniz gerek. En nihayetinde işini ciddiye alan bir tamirciye götürüp bir miktar ödemeyi taahhüt ederek incelemesini istemeniz gerek. Bunu yapmak satıcının değil sizin yükümlülüğünüz.

  6. #6
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    25 temmuzda bi cbf bakmaya gittim. Sözde 25000 km de 2012 model pırıl pırıl sapasağlam motor. Neyse. El sıkıştık okey dedik. Notere gidelim ama önce bi baktıralım. Bikaç gün sonraya anlaştık. Parayı cebe koydum mecidiyeköyden ümraniyeye gittim. Gitmeden de servisi arayayım dedim. İsmini hatırlamadığım bi serviste Aydın bey varmış. Onunla konuştum. Tamam gel dedi. Ama plakadan bi bakalım dedi. Sağlam diye gittiğim motor hakkında şunlar dendi
    "kardeşim motor 2014 yılında 89000 de motor yapılmış. O zamandan beri ve öncesinde hiç bakıma girmemiş. 2015 yılında kazalı olarak gelmiş yapılmamış çekilmiş. 2014 de 89000 deki motor şuan temmuz 2017 de belki 125 belki 225 bin kmde. Kısaca kardeşim sen adamla buluşmada geri git. O motor öğrencisin madem sana yaramaz." Bu laflardan sonra direk adamı arayıp aktardım ve efendi gibi telefonu kapattım. Akşam ilan güncellendi. Kurye motorudur motor yapılmıştır vs vs. Bana 3750 den 3650 ye inmeyen motor birden 3000 oluverdi. Şimdiki motorum da düşmüş devrilmiş vs ama adam harbi adam olduğu için gözüm kapalı aldım motorumu.
    HONDA

    #BZ3082

  7. #7
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    ikinci el tasit alimlarinda bilmemkaç km garanti, satici sozlesmesi falan bi dunya mevzu gundeme geldi... ne oldu.. ne oldu da bu akseki durumlar devam ediyor. Nedeni, şu... alirken bakaydin hemserim zihniyeti devam ediyor... edecektir de, buna care yok. Ben hukumetim ben suyum ben buyum yaparim ederim, din, iman, iltaat cart curt derken, biraz da gercekleri gormek lazimdir. kimsenin kimse umrunda degil. Kim ne halt ederse etsin, ben isime gelenin yanindayim zihniyeti devlette hakimdir.

    Almasaydin hemserim, alirken baksaydin..

    Bu yazdiklarim hosuna gitmedimi.... okumasaydin hemserim o zaman...

    Durum aynen budur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)