Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Katil Var!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Merhaba ağabeylerim ,kardeşlerim ben 17 yaşında yeni motosiklet sahibi olmuş bir kardeşinizim.Forumada yeni katıldım.Bu sevda AEA sayesinde başladı;skytürkde program yaptığı vakitler.Sevdamız bir fakat ben binerken korkuyorum acaba bugün kim makas atacak yanımdan kim sıkıştıracak yada virajda kaysam bariyelerde bulur muyum kendimi diye ki daha yaşamak istiyorum 😊Özellikle bariyerler kaç can aldı almayada devam ediyor.Daha kaç can gitmesi gerekiyor bizim sesimisi duyurmamız için? İmzalar toplanıyor fakat elle tutulacak bir şeyler çıkmıyor.Büyük bir kitleye seslenen ağabeylerim bu konuda biraz daha sorumluluk sahibi olması gerektiğini düşünüyorum."Bir elin nesi var iki elin sesi var" Artık bir dur demenin vakti gelmedi mi ?
    Tekeriniz düz bassın sağlıcakla
    Riptalon ve rEnE bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    vişneçürüğü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Motosikleti
    piaggio beverly 300
    Öncelikle hoş geldin, ama neden böyle bir başlık açma gereği duydun ki?
    “Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok.”

  3. #3

    Üyelik
    17 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Neden açmayayım? Sol şeritde 100km/h ile giderken kayıp düşen birinin kaderi ölüm olmamalı.Üstüne bir yakınımıda 4 ay önce bariyerler sayesinde kaybettim.Yarın öbür gün senin benim bizim başımıza gelebilir.Elimizden geleni yapmalıyız değiştirmek için.

  4. #4

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Önemli bir konuya değinmişsin.

  5. #5
    vişneçürüğü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Motosikleti
    piaggio beverly 300
    Değindiğin konu tabii ki de önemli ve sıkça karşılaştığımız bir durum. Hepimiz üzülüyoruz ve önlem almaya çalışıyoruz ama açtığın başlık sanki şahit olduğun yeni bir kaza veya ihbar niteliğinde. Bu durumda şimdi beni umursamaz gibi göstermene ve zan altında tutmana hiç gerek yok.

    Bir yakınını kaza anında kaybettiğini açtığın ilk mesajda da belirtmemişsin bu arada. Başın sağolsun Allah rahmet eylesin.

  6. #6

    Üyelik
    10 Nisan 2017
    Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Ya burdan başlık açmanın hiç bi faydası yok bence sadece dert yanmış olursun.

  7. #7
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Sakin ol güzel kardeşim,

    O konu ile ilgili çalışmalar var ancak hop dediğin zaman olmuyor ne yazık ki. Bu arada bir çok yeni yapılan otoyollar da tehlikeli görülen yerlerde beton bariyerler kullanılmaya başladı. Çelik bariyerler sadece motosikletler için tehlikeli değildir. Benim sesleniş tercihim yapılanları takdir edip devamını talep etmekten yanadır. Kurumlara yaklaşım ve öneri dili sürekli eleştirisel değil biraz da yapıcı olmalıdır. Örneğin siz hiç su bariyeri diye birşey duydunuz mu ? Otoyol üzerinde keskin bir ayrımın üçgen kısmına içi su dolu kevlar destekli plastik su bidonları koyulur. Varil gibi sarı renk hani görmüşsünüzdür belki. Bir akşam çok afedersiniz acilen bir yer bulmam icab etti bende emniyet şeridinde girip o varillerin arkasına gittim, dönerken de ne göreyim, o varillerin içinde kum var. Karayollarına durumu yazdım. Alınan tedbir fevkalade ve başarılı hayat kurtaran türdendir bir sürücü olarak teşekkür ediyorum ama içlerinde su olması gerekli değilmiydi dedim. Bir hafta sonra geri bildirim geldi. Konu ile ilgili personel tedbirsizlik ve ihmal nedeni ile mevzuat hükümlerine göre idari soruşturmaya alınmış, neticede mahkemeye sevk edilmiş ve bariyerler teknik mevzuata göre yenilenmiş, diğer kavşak noktalarında da gerekli incelemeler sürmektedir diye. Yani diyeceğim o ki, öyle kurusıkıdan bağırmakla bu işler yürümüyor. Elinizi azcık taşın altına sokacaksınız. Kimse size gidin sıraya girin, randevu alın, dilekçe verin, yazın çizin demiyor. On dakikanızı alacak bir mail ile ve uygun bir dil ile doğrudan hedefe ulaşmanız mümkündür.

    Bakınız;

    Motosiklet tutkunlarının verdiği uzun uğraşlar sonrasında motosiklet dostu bariyerler hayata geçirildi. İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı İstanbul’daki viraj ve tehlikeli noktalara motosiklet kazalarında yaralanmaları en aza indiren özel çift sıra bariyerler koydu.
    Motosiklet tutkunlarının verdiği uzun uğraşlar ve yaptığı çeşitli kampanyalar karşılığını buldu. Mottomon ve İstanbul Yıldızları gibi motosiklet kulüplerinin başını çektiği motosiklet kulüpleri, meydana gelen motosiklet kazaları neticesinde yaşanan feci ölümlerin bariyerlerden kaynaklandığını belirterek bariyerlerin değiştirilmesi yönünde çalışmalar başlatmıştı. İstanbul’daki viraj ve tehlikeli noktaları belirleyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına ileten motosiklet kulüpleri, sonunda muratlarına erdi. Yol Bakım Onarım Müdürlüğü, belirlenen noktalardaki bariyerleri kaldırarak yerlerine motosiklet kazalarında yaralanmaları en aza indiren özel çift sıra bariyerleri yerleştirdi.
    Öncelikle riskli virajlardan başlanarak konan özel bariyerler sayesinde olası motosiklet kazalarında sürücüler kazayı daha hafif atlatacak. Motosiklet dostu bariyer çalışmalarının İstanbul’un tamamına yayılması ile birlikte tehlikeli bariyerler nedeniyle yaşanan kötü yaralanmalarda son bulacak.
    Yıllardan beri katil bariyerlerle uğraştıklarını belirten Mottoman Moto Grup Başkanı Ender Yıldız, “Kazazede arkadaşlarımızla bir çok etkinlik yaptık. Sonunda yol bakım daire başkanlığı sesimizi duydu. Motorcu dostu olarak bilinen bariyerleri sisteme koydu. Kendilerine buradan teşekkür ederiz. Gönüllü olarak biz taşın altına elimizi koyduk ve sıkıntı olan bölgeleri ilgililere bildirdik. Umarız bu diğer illerde de örnek teşkil eder ve yol kenarlarına motorcu dostu bariyerler konur. Bu uygulama bizim açımızdan hayat kurtaran bir uygulamadır. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
    Motorcu dostu bariyerlerle artık daha güvende olduklarını sözlerine ekleyen Yıldız, “Diğer araçların sıkıştırması veya bizim kullanıcı hatalarımızdan kaynaklanan kazalar neticesinde bariyerlerin altına kayarak kol bacak hatta kafa koplarına kadar giden olaylar oluyordu. Sakat kalan arkadaşlarımız oldu. Şimdi uygulamaya konan bu bariyerle ile bir nevi bu kazalara önlem alınmış oldu. Biz bu durumdan çok mutluyuz” diye konuştu.
    Motosiklet kullanıcısı olarak trafikte birçok kazaya tanıklık ettiğini belirten İstanbul Yıldızları Motosikler Kulübü Başkanı Hüseyin Çelik, “Katil bariyerlerin bize ve yakınlarımıza verdiği zararları biliyoruz. Özellikle viraj ve bazı kavşaklarda bariyerler çok tehlike arz ediyordu. Belirlediğimiz noktaları ilgili yerlere bildirdik ve bunlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Aslında sıkıntı metrobüs güzergahındaki bariyerlerdeydi. İki arkadaşımız birer gafta arayla hayatlarını kaybetmesi sebebi ile motorcu dostu bariyerlerin konması için harekete geçtik. Sonuçları da oldukça olumlu oldu” ifadelerini kullandı.
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığından Ali Tuğrul Kaya ise “Motorcu arkadaşlar tehlikeli buldukları güzergahları bizlerle paylaştı. Virajlı ve riskli gördüğümüz noktalarda ilk etapta bir çalışma yaptık. Yol Bakım Daire Başkanlığı olarak bununla alakalı daha önce de bir çalışmamız vardı. Metrobüs bariyerlerindeki sıkıntıları da göz önüne alarak çelik halat korkuluklarımızı değiştirmeye başladık. Toplamda 70 kilo metrelik bir alanda çelik halat korkuluklarını kaldırarak ağır hizmet tipi oto korkuluklar koyacağız. Bu hem motosikletlilere, hem de metrobüslerin daha sağlıklı bir yol alması için önemliydi. Çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

    KAYNAK:

    İHA

    http://www.milliyet.com.tr/motosiklet-dostu-bariyerler-istanbul-yerelhaber-1882185/
    zekeriyaimam bunu beğendi.
    VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ

  8. #8

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    mondial mt 125
    neden motovloglar kız tavlama videoları falan yerine bunları gündeme getirmiyor? ya da bana mı denk gelmiyor?

  9. #9
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Vallahi aradaşlar ben artık öyle bir pisikolojiye geldim ki böyle canımıza kast eden sürücüleri inip dövesim geliyor yani bazen iniyorum bakıyorum adam arabada git diyorum git git belanı başka yerde ara yani dövsen olmuyor artık birisi bir gün böyle patlama anıma denk gelicekki inşaALLAH gelmez çok kötü olucak artık ya devletimiz bir ceza getirsin bunların gözünü korkutsun gerçi s*lak adam gene s*lak ama artık ne diyim belkide saçmalamış olabilirim ama mazur görün artık siz anladınız benim ne ifade etmek istediğimi

  10. #10

    Üyelik
    17 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı serconline adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vallahi aradaşlar ben artık öyle bir pisikolojiye geldim ki böyle canımıza kast eden sürücüleri inip dövesim geliyor yani bazen iniyorum bakıyorum adam arabada git diyorum git git belanı başka yerde ara yani dövsen olmuyor artık birisi bir gün böyle patlama anıma denk gelicekki inşaALLAH gelmez çok kötü olucak artık ya devletimiz bir ceza getirsin bunların gözünü korkutsun gerçi s*lak adam gene s*lak ama artık ne diyim belkide saçmalamış olabilirim ama mazur görün artık siz anladınız benim ne ifade etmek istediğimi
    Anlıyorum maalesef hak edene,özür dilemeyip diklenene odunu vermek gerekiyor bazen 😃

  11. #11
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    selam
    motora verdiğin paranın yanında ne kadarını ekipmana yatırdın, eae seyretmekle olmuyor , emniyet tedbirini sen almakla mükellefsin.
    ehliyet ve sürüş eğitimi aldın mı ? motorunun lastiklerinin markası durumu ne ? güvenlik ekipmanlarından kask, korumalı mont pantolon, eldiven ve bot tedarik ettinmi?
    bu sorulara kem küm ileride alacağım bir kısmını aldım gibi çevap veriyor isen güvenliğinden kimseyi sorumlu tutamazsın. başkalarına dikkatli olun diyemezsin ,önce kendin şartını şurtunu yerine geireceksin, motorsiklet kazalarının %70 çivarı SÜRÜCÜ ihmali ve dikkatsizliği kaynaklıdır. diğer kısmı ise karşı taraf hataları.
    motorsikle sürüş eğitimi çan kurtarır motor almadan önce bu eğitim ve ekipman alınmalıdır.

  12. #12
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Motorcu duyarlılığı feministlere benzemeye başladı. Ağlayıp zırlayıp farkındalık yaramazsın. Bizim temel olarak trafikte arabacı motorcu demeden sıkıntımız büyük.

    Ay arabacılar çok rererö bariyerler katil cnmm.

    Ya motora binme yada hayatta kalmayı öğren.
    zekeriyaimam ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    17 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Ehliyetimi aldım A1,sürüş eğitimi alacak zamanım ve param yoktu çalışıyordum ekipmana 1200 tl ayırdım ama eski bir motor aldım lastikleri yeniydi.Ekipmanımda tamdı bu arada onları halletmesem burda bu başlığı açacak kadar düşüncesiz değilim.Önyargılı yaklaşmazsınız sevinirim iyi forumlar.

  14. #14
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    oguzhanx kardeşim
    bende ön yargı yok , farkındalık var, yazdıklarından yaşanan kazaların hepsinden karşı taraf sorumluymuş sonucunu çıkardım. yaşanan her olaydan karşındakileri sorumlu tutmak yerine, önce kendin yapman gerekenleri yapıp yapmadığına bakmak lazım . motor sürüş eğitimlerine gitseydin bir günün yarısında daha motoru görmeden kendi algılama kapasiteni en yüksek oranda kullanman gerektiğini öğrenecektin. trafik kurallarına ve yol , hava durumuna uygun hızda gidersen , kesinlikle hatalı sollama yapmaz isen zig zag çizmeden net bir şekilde hareket ederek motor sürer isen , diğer araçlar ile UYUM VE AHENK içinde kimseyi gıcık etmez isen ÇOOOK UZUN BİR SÜRE KAZA YAPMADAN keyif ile motor sürersin. ecelin ve yaşayacakların var ise onu yaşamana kimse engel olamaz.
    bir defa açtığın başlığa bir bak , yazdıklarının amacı manası ne, başlık ile ne alakası var.

  15. #15
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli
    Abicim bu yaşta gösterdiğin hassasiyet gerçekten geleceğe umutla bakmamı sağladı öncelikle teşekkür ediyorum sana. ikinci olarak katil bariyerler konusu yıllardır var ancak bir adım öteye gidilmiş değil, neden bir alternatif düşünmüyorlar diye sorunca insanın aklına çözümün daha maliyetli olabileceği bu yüzden hasır altı ettikleri geliyor. Bunca yıldır bir çok motorcu canından oldu bu bariyerler yüzünden, ancak hala yeni yollara dahi bu bariyerleri koyuyorlar. Sana motosikletle geçireceğin yaşamında başarılar diliyorum, her zaman dikkati elden bırakma.

  16. #16

    Üyelik
    17 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oguzhanx kardeşim
    bende ön yargı yok , farkındalık var, yazdıklarından yaşanan kazaların hepsinden karşı taraf sorumluymuş sonucunu çıkardım. yaşanan her olaydan karşındakileri sorumlu tutmak yerine, önce kendin yapman gerekenleri yapıp yapmadığına bakmak lazım . motor sürüş eğitimlerine gitseydin bir günün yarısında daha motoru görmeden kendi algılama kapasiteni en yüksek oranda kullanman gerektiğini öğrenecektin. trafik kurallarına ve yol , hava durumuna uygun hızda gidersen , kesinlikle hatalı sollama yapmaz isen zig zag çizmeden net bir şekilde hareket ederek motor sürer isen , diğer araçlar ile UYUM VE AHENK içinde kimseyi gıcık etmez isen ÇOOOK UZUN BİR SÜRE KAZA YAPMADAN keyif ile motor sürersin. ecelin ve yaşayacakların var ise onu yaşamana kimse engel olamaz.
    bir defa açtığın başlığa bir bak , yazdıklarının amacı manası ne, başlık ile ne alakası var.
    Suçunuz olmadan kaç kazaya karıştınız ve nasıl bir hasarla atlattınız merak ediyorum.Kendi hatamla düştüm her kurala uymama rağmen eyvallah bu benim hatamdır ama kurallara uygun sürmek bizim ülkemizde pek doğru durmuyor.Kastım yollarda apaçilik yapmak değil.Elimden geldiğince frensiz sürüp önümdeki aracın önüne hatta onunda önüne bakarım.Her kazada karşı taraf sorumlu diyede bir şey ima etmedim yanlış anladınız

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

    Ne mutlu bana o zaman abi,teşekkürler iyi dileklerin için.Tekerin düz bassın

  17. #17
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    selam bu güne kadar motosiklet kazası hiç yapmadım. havamda değilsem, işim acele ise, uykumu alamadı isem, hava bozuk ise, birisi ile tartıştıysam veya kafamda elli tilki dolaşıyorsa motosiklete binmem. motor ile yaptığım km 60-70 bin arasıdır 3. motorum
    otomobil ile en az 7 -8 kere kaza yaptım. kullandığım 2 aracımı pert ettim . en az bir milyon km yapmışımdır. yaptığım her kazada da az çok hatam ve kusurum vardı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)