Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

50 CC İLE CEZA YEDİM

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Eylül 2017
    Merhaba arkadaşlar bugün 5.30 sularında 50cc yuki gusto motorum ile ani fren sonucu dengemi toplayamayarak yere düştüm sürüklendim bunun üzerine 112 acil servis arandı biliyorsunuzki acil servise haber verilince polise felanda haber gidiyor polis geldi felan adli vaka olarak göstermişler hastaneye gittim 1 saat yatıp taburcu edildim emniyete götürüldüm ve asıl şok olayı burda başlıyor polis bana motorun 50cc olmadığını L3 sınıfı olduğunu söyledi halbuki 50 cc diye aldım silindir hacmi 50cc yazıyor ruhsatta L3 olduğu için böyle olduğunu söyledi ve bana 860 küsür lira ceza yazan bir makbuz verildi arkadaşlar bunun aslı sebebi nedir bi hata mı var aldığım yer ile konuştum bilmeyen polisler yazmış olabilir dedi ne yapmam gerek yol yordam gerek acil.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Oncelikle geçmiş olsun.

    Durum cok basit, muhtemelen ehliyetiniz yok, kullandığınız motosiklette 49 cm3 'ün üzeri. Siz düştüğünüzde ambulans gelmeseydi, ya da ambulans geldi, hastaneye gitmeseydiniz, olay adli vaka olarak kayıtlara geçmeyecekti. İlaveten yasa 49 Cm3 ve altını kapsıyor, yani 50 CC'lik gruba dahil bir alette olsa yasayı uygulamışlar, kısaca memuru mesgul ettiğiniz için inceden giydirmişler, diye yorumluyorum.

  3. #3

    Üyelik
    17 Ağustos 2017
    Geçmiş olsun öncelikle ,ruhsatınız da motorlu bisiklet ibaresi var mı yani B sürücü belgesi ile sürülen motorlarda motorlu bisiklet yazıyor eğer yok ise trafikten düzeltip itiraz edebilirsiniz ama bunun için de motorun gerçekten 49 CC olması gerek eğer yuki motoru bu şekilde tscil etmedi ise satın aldığınız bayi deki satış temsilcisini dövün ve cezayı ödeyin en azından içiniz serinler

  4. #4
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    adamlar malı satmak için her türlü şeyi söylüyorlar geçenlerde bir konuyada yazmıştım motorlu bisiklet olmalı e-bike veya 50 cc ye kadar scooter ı kapsıyor sizin motor cup tarzı yarı otomatik sanırım bu durumda vitesli olduğundan motosiklet sınıfına giriyor geçmiş olsun

  5. #5

    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R25
    Geçmiş olsun.
    Kendi kendine düşüyorsan arkadaşlarını ara. Kaldıki hastanelikte bir şeyin yokmuş 1 saatte yollamışlar seni. Kaldırıp motoru evine bırakıcan, sonra hastaneye gidicen diyeceksin ki 'merdivenlerden düştüm.' bir dahakine aklında olsun. Kendi kendine düşüp bir yerini kırmadığın sürece sakın polistir hastanedir arama sonra başını ağrıtırlar.
    frankestayn1 bunu beğendi.

  6. #6
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ruhsatı yazan memurun hatası. Bendede L1 yazdığı için muayeneden geçmemişti. Emniyete gidip baya uğraşarak geçirmiştim l3 yaptırmıştım. Yani sendede durum tam tersi. L1 yazması gerekirken L3 yazmışlar. Emniyette düzelttirebilirsin. Yediğin ceza iptal olur mu bilmiyorum.

  7. #7

    Üyelik
    06 Ekim 2017
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    LİFAN KP150
    Merhaba ayni motordan bende var ruhsatta 49,5 cc yazmalı sınıfında L1 ve kesinlikle 2 tekerli motorlu bisiklet olarak geçmeli aksi takdirde B sınıfı ile kullanamazsınız bazen trafik tescilde yanlış isleniyor uygunluk belgesine bakilmali ilk alinirken tescile goturdugunuz belgelere 49,5 cc geciyorsa L1 sinifi olarak islenmeli pesine dusun bence.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)