Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Karakol Şikayeti İçerir

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Merhaba,

    Dün başıma gelen ve iki gün öncesine dayanan olaylar zinciridir. Enteresan bir durum olduğu için paylaşma gereği duydum.
    Dün sabah her zamanki saatlerde yain 8.10 ya da çeyrek geçe gibi Batıkent'ten Çiftlik istikametine doğru ilerlerken Şaşmaz kavşaktaki ışıklarda yanımdaki bir arabanın korna çaldığını farkettim, üzerime alınmadım. Sonrasında ısrarla seslenildiğini farkedince kafayı çevirdim. Bir adam yanında da bir kadın var. Çirkin bir sırıtışla "beni hatırladın mı" dedi telaşlı telaşlı. Hatırlayamadım dedim. Sonrasında iyi bak iyi hatırlarsın falan deyince tepem attı. Hayırdır hocam hatırlayamadım kimsin sen dedim? Hani geçen gün yol istemiştim de vermemiştin ya o yolu bana verecektin deyince dank etti. Yahu hem hayatıma kastediyorsunuz hem de beni hatırladın mı diyorsunuz bırakın Allah aşkına size yol vermek zorunda mıyım dedim? Vereceksin tabi terbiyesizlik yapma, bundan sonra da trafikte karşıma çıkma diye el kol sallamaya başlayınca hem ışıkların çoktan yanması hem de arkadaki araçların duruma gösterdiği tepkiden mütevellit hareket ettik. Ama solda köprünün altında kalan kaldırıma motosikletimi parkettim.

    Bu arada bir anektod olarak bahsettiği ve iki gün önce başıma gelen olaydan da bahsetmek isterim. Yine İstanbul yolu üzerinde bir beş on dakika daha ileri bir saatte orta şeritti ve önümdeki araçla normal takip mesafesinde giderken sol şerit akıyor bu arada. Arkadan bir araç ısrarla dibime kadar girip sellektör korna çalıyor önümdeki araçla aramdaki mesafede çok yakın, el kol sallıyor çekil çekil diye, enteresan geldi. solumdan gitsene diye boş şeridi gösterdiğim halde inata bindi ısrarla arkamda silme geliyor. Sonrasında tam da tahmin ettiğim gibi soldan araç katarları sıkılaşmaya başladığında tam da solda kımıldayacak yerim kalmadı ki ani bir hareketle sağımdan beni sola doğru sürüklemeye çalıştı şeritten ittirerek ki yanda da gidecek yerim olmadığı için panik yaptırım düşürmekti niyeti. Neyse ben bunu tahmin ettiğim için önümdeki aradan geçmek için hiçde makbul olmayan darlıktaki bir aradan ani bir hareketle geçmek durumunda kaldım. Ama beyefendinin amacı hem önde hem de yandaki mesafenin darlaştığı bir noktada beni sola ittirip kitabına uydurmaktı başıma kötü bir hadise gelseydi. Çünkü beş dakka sellektör korna yapıp sol şerit boşken akıp gitmeyen bir şahsın derdinin yol olmadığı aşikar. Sonrasında arayı açtım aralardan derelerden ulaştım işyerine. Hatta işyerindeki arkadaşlara falan da anlattım hergün karşılaşıyoruz piskopatlarla ama bugünkü tam katildi falan diye.

    Neyse dönelim yine başa, beyefendi böyle atarlı konuşmalar falan yapınca dedim yine bu trafikte aslan kesilecek kaldırımda biraz bekleyim uzaklaşsın yoluma öyle devam edeyim derken baktım kaldırıma o da park etti. Bir hışım üzerime doğru geliyor. Bende motosikletten topcase duruyor telefonum sırt çantamın içerisinde. Telefonu çıkarttım ve 155 i arıyorum dedim. Ama yüzüne hiç bakmadım. Beyefendi daha celallendi. Bana bak terbiyesizleşme ben zaten polisim deyince kafamı kaldırdım gayri ihtiyari. Hakikaten biraz önce gömlek pantolon oturan beyefendi üzerine polis yağmurluğu geçirmiş tehditlerine devam ediyor hala. Polisi arasan ne olacak ben zaten polisim sana yapacağımı biliyorum. Bundon sonra trafikte karşıma çıkma, Aklını başına al falanlardan tutun da plakanı da alıyorum bundan sonra sen düşün ödeyeceğin cezaları mı dersiniz, yoksa kapat diyorum sana telefonu. Sen üniformalı polise karşı mı geliyorsun ları mı? lafların bini bi para. 155 deki ilgiliye aynı zamanda bakın şu an karşımda polis montu giymiş ve polis olduğunu iddia eden birisi bana türlü hakaret ve tehditte bulunuyor. Trafikte karşısına çıkarsam benim için hiç iyi olmayacağını söylüyor, hatta aldığı motosikletimin plakasına envaye çeşit trafik cezası yazdıracağını söylüyor falan diyorum. Neyse adam bir taraftan motosikletin plakasını falan aldı hiç umursamadım.

    Orada karşıda dolmuş bekleyen insanların falan da ilgisini çekti herkes pür dikkat izliyor olayı. Bu arada ben de karşılık olarak biraz önce arabada üniformanız yoktu bir, ben size eğer biraz dürüstseniz inkar edemezsiniz tek bir kötü cümle ya da kelime sarfetmedim bu iki, ayrıca polis olmanız sizin bana hakaret ya da tehditte bulunabileceğiniz anlamına gelmiyor, polis bile olsanız sizi emniyete şikayet edebilirim dedim. Nese diceğim adam orada izleyen kesim olmasa telefonu elimden alıp beni de bi güzel pataklayacak dişlerini gıcırdatmasından anlaşılıyor bariz. Sonrasında o benim motosikletin plakasını falan alırken bende onun aracının fotoğraflarını çektim, plakasını aldım. 155 bu olayla ilgili hakaret ve tehdit vs. karakola şikayette bulunmamı ama diğer türlü tehlikeli araç kullanmaktan kendilerine ihbarda bulunabileceğimi belirttiler. Plakasını vs. verdim güzergahını söyledim. Sonrasında da bağlı bulunduğu karakol etimesgut muş şaşmaz ana yol üzerinde olduğu için. Şikayet dilekçesinde bulundum. bu arada ifadede kullandığım aracın motosiklet olduğunu belirtmemişler ama çok üzerinde durmadım. Şikayetimde öncelikle bu kişinin polis olup olmadığından emin olmadığımı iki gün önce başıma gelen olayları, olayın en başında arabada üzerinde polis üniformasının bulunmadığnı sonradan üzerine geçirip yanıma gelerek yine bana hakaretler ve tehditler savurduğunu belirttim. İlginç gelen taraf da polisim deyip sadece kimlik gösterse onunla da vermeye çalıştığı gözdağını verebilirdi kanımca müsamere çocuğu gibi üniforma geçirip gelmesi enteresan geldi.

    Ayrıca sana gününü göstereceğim cezaların ardı arkası kesilmeyecek derken ehliyet ya da ruhsat bile sorma gereği duymadı. Şimdi tüm bunları neden anlatıyorum büyük olasılıkla polis bile değildi aklısıra beni korkutma niyetiyle yaptı. Çünkü polisse eğer 155 i aramam onu neden bu kadar rahatsız etsin ki? dediğim gibi telefonu kapatmam için türlü türlü bağrıntı yaptı. Neyse uzun lafın kısası diyeceğim ama pek de kısa olmadı. Şikayet dilekçesinde bulundum. Şu yaşıma kadar trafik cezası yemedim bundan sonra eğer dediği gibi birçok trafik cezası gelirse hukuki olarak itiraz edeceğimi belirttim. Birde geriye dönük olarak belki birşey yapılmaz çünkü kamera kayıtları bile alınsa karşıdaki benzinlikten falan hakaret tehdit etmedim diyecektir. Ama en azından aklısıra trafikte sadece ayna takıldı yok bilmem ne oldu diye bir kazaya kurban etme çabasındaysa alenen öldürme niyeti taşıdığı için yakasına daha kolay yapışılır diye düşünüyorum. Kayıtlara geçmesi adına karakola da şikayette bulundum. sağolsunlar karakolda dinlediler şikayetimi, hatta koruma talebi de oluşturdular. Şayet trafikte falan tekrar karşıma çıkıp tehdit ederse direkt olarak işleme alınacak. Polisler yakalayabilecekler. Akıbeti nasıl ilerler bilmiyorum ama en azından polis mi değil mi o konu netleşir herhalde. Umarım vaktinizi çok almadım. Saygılar, sevgiler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Geçmiş olsun. Şahane tavır gerçekten. Okurken en sonunda dayanamadım patlattım bi tane, veya uzaklaşırken aynasını kırdım gelecek kesin diye okudum. bu ara moda biliyorsunuz. Çok iyi idare etmişsiniz. Polis de olabilir eleman. Hakkında dosya açılması falan dertli iş ondan tepki vermiştir. Bu arada bi şekilde insanın 2 gün önce trafikte sorun yaşadığı adamı bulup takip edip müsamere önlüğüyle falan bağırıp çağırması ne acaip çocukluk geçirdiğini ortaya koyuyor. Artık iktidarsız mıdır, ne tür cinsel sorunu vardır blinmez. Bu kadar öfkeli, kindar tipler genelde ciğeri beş para etmez lazım olduğu yerde cesaret gösteremez tipler çıkar. Tebrikler tekrar.

  3. #3
    C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Bu arada ben bayanım düşünün birde ha adamın yaşı da var yine 45-50 enteresandı yani.

  4. #4
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Dostum öncelikle çok geçmiş olsun,

    Ancak yazını okumak o kadar zordu ki anlatamam.

    Paragraflar bırakırsan bir daha kine okumak daha kolay ve keyifli olacaktır.
    C@LiMeRO bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    DİKKAT DİKKAT!

    POLIS SEVİCİLER ACILEN KONUYA BEKLENİYOR

    Adam polis çıkmazsa şaşırırım. Bir poliste bu dediklerini yapabilecek potansiyel fazlasıyla mevcut. Ülkeye bak kendi hâlinde yaşamana bile müsaade etmiyorlar. Bu adamlar sözde bizi koruyacak

    Neyse diyeceğim şudur, hatırlayanlar anlar.
    "O son tekmeyi unutma."
    gurkanerkan, berk_cglr ve kalidor bunu beğendiler.

  6. #6
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    Aynı şekilde bana yol vermeyen araç yol ayrımında durdu camı açıp seni evinden aldırıcam dedi:
    Otabanda kenara çektim bekle geliyorum dedim topuk yaptılar.
    Sen çok ağırdan almışsın direk arayacaktın...

    Bayan olduğunu okudum böyle mevzularda lütfen asla sözlü ya da fiziksel bir dalaşmaya girme. Ya hemen uzaklaş ya da direk polisi ara çekebiliyorsan video çek.

  7. #7
    C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Alıntı jackonbir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı şekilde bana yol vermeyen araç yol ayrımında durdu camı açıp seni evinden aldırıcam dedi:
    Otabanda kenara çektim bekle geliyorum dedim topuk yaptılar.
    Sen çok ağırdan almışsın direk arayacaktın...
    umursamadım çok ilk olayı trafikte öyle yada böyle bi sürü böyle harekete maruz kalıyoruz, ama sonrasında baktım mesela haline getirmiş ondan şikayette bulundum.
    AsLaNLaR ve SıRTLaNLaR HiÇBiR ZaMaN DoST OLaMaZLaR..

  8. #8

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bayan ne? Kadın.
    Geçmiş olsun, süper sakin kalmışsın tebrik ederim, ben şu ana kadar 100 defa vazgeçtiğim ayna işine girerim böyle durumda diye korkuyorum hep.
    Bu şekilde burada paylaşmış olman da iyi olmuş, umarım olmaz ama bir salaklık denerse mümkün olduğunca çok yerde önceden bilgilendirme bulunması iyi. Polis olmadığını da zannetmiyorum, tipik polis davranışı zira anlattıkların.

  9. #9
    C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Allah'ım her olayda mı bu bayanım /kadınım polimiği farketmez çok takılmıyorum kelimelere bayan/kadın aynı benim için bi farkı var mı yahu onu da bilmiyorum. Yani erkek değilim diyelim kısacası
    frankestayn1 bunu beğendi.

  10. #10
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Hiç bitmeyecek bu adiler. Evde karısına, çocuğuna laf geçiremez, trafikte buldu mu bi kadın yada gariban tek bi birini gökgürültüsü gibi kükrer ama ısıramaz :(
    Benimde çok başıma geliyor böyle karaktersizler. Arkamda mesafe bırakmadan dibime giriyorlar. Hızlanmam yada yol vermem gerekiyor. Bazı durumlarda ne hızlanmam ne de yol verebilmem mümkün olmuyor. İnsan fren yapıp yavaşlamaya korkuyor bu durumlarda. Yahu neden dibimize girersiniz. Önüme kasis çıkıyor, yavaşlamam gerek, yavaşlayamıyorum :( Elim frene gidecek, önüme bakmaktan çok aynaya bakmak zorunda kalıyorum. Bu şerefsizler insana zarar vermeselerde tedirgin ediyorlar. Buna ne hakları var...

  11. #11
    vişneçürüğü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Motosikleti
    piaggio beverly 300
    Böyle bir durumda gerçekten çok mantıklı ve serinkanlı bir tutum sergilemişsiniz. Trafikte her çeşit magandalıklar mevcut malesef ki.. O kadar boş ve iğrenç sürücü var ki memlekette. Umarım çabalarınızın sonucunu bir an önce alırsınız ve bi daha böyle bir olay yaşamazsınız..

  12. #12
    C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    derdi yol istemek de değildi sollayıp gayet de rahat akıp gidebilirdi, sağlıklı biri de değildi bana kalırsa. Bakalım ne çıkacak sonuçtan merak ediyorum. Büyük olasılıkla takipsizlik falan verirler, ne biliyim bu ülkede bazı şeyler cidden boşuna.

  13. #13

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı C@LiMeRO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah'ım her olayda mı bu bayanım /kadınım polimiği farketmez çok takılmıyorum kelimelere bayan/kadın aynı benim için bi farkı var mı yahu onu da bilmiyorum. Yani erkek değilim diyelim kısacası
    İnan çok var, o kadar naif bir şekilde farketmemişsin ki. =)

    Derdi tabii ki gitmek değildi, aynısı bana bağdat caddesinde oldu 1-2 ay önce, orta şeritte 30'la falan gidiyorum telefonla konuşuyorum. Arkadan geldi biri bipbip falan selektörler.. Aa lan çok mu yavaşım dedim gaz açıcam, baktım sağım solum iki şerit de boş.. Aynadan baktım napıyosun falan diye? El kol kaş göz türlü saçma hareketler. Gazı biraz daha kapadım ben de, baktım adam vazgeçmeyecek, hafiften sağa geldim.. Napıyosun sen dedim geçerken, sağından mı geçeyim dedi..

  14. #14
    mehmetseza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2010
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    SYM / GTS 250, FİDDLE 2, ORBİT 2, JOYMAX, JET 4
    bu tür durumlarda dırek trafık ekıbının yada polısını oldugu yerlerde durmanı tavsıye ederım
    veyahut takıp et benı deyıp dırek karakola cekmenı salık verırım
    maalesef kendını bılmez ınsanlr oluyor
    kımısı meslekten kımısı ozentı kurtlar vadısı pusu
    fazla da takılmamak lazım
    yıne de tatsız bır durum cok cok gecmıs olsun

  15. #15
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    lise mezunu ipten kazıktan kopmaları polis yaparsan böyle olur
    aquarist4 bunu beğendi.

  16. #16
    TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Kardeş nacizene tavsiyem , bir dahaki piskopata yol ver gitsin. İnsanlara yolda bir şeyler öğretmeye, doğrusunu göstermeye çalışmayın. Normal insanlar, zaten saçma sapan davranışlar sergileyip sizden o şekilde yol istemez.
    aquarist4 bunu beğendi.

  17. #17
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Geçmiş olsun.

    Keşke action cam falan olsaymış,kayıt alsaymışsınız.

    Umarım gerekli cezayı alır...
    C@LiMeRO ve Akias bunu beğendiler.

  18. #18
    C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnan çok var, o kadar naif bir şekilde farketmemişsin ki. =)

    Derdi tabii ki gitmek değildi, aynısı bana bağdat caddesinde oldu 1-2 ay önce, orta şeritte 30'la falan gidiyorum telefonla konuşuyorum. Arkadan geldi biri bipbip falan selektörler.. Aa lan çok mu yavaşım dedim gaz açıcam, baktım sağım solum iki şerit de boş.. Aynadan baktım napıyosun falan diye? El kol kaş göz türlü saçma hareketler. Gazı biraz daha kapadım ben de, baktım adam vazgeçmeyecek, hafiften sağa geldim.. Napıyosun sen dedim geçerken, sağından mı geçeyim dedi..
    anlamadım ama anlatmak istediğinizi, bir kinaye sözkonusu ise hızım otuz falan değildi diğer araçlarla aynı hızdaydım ve elimde de telefon yoktu.
    AsLaNLaR ve SıRTLaNLaR HiÇBiR ZaMaN DoST OLaMaZLaR..

  19. #19

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı C@LiMeRO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlamadım ama anlatmak istediğinizi, bir kinaye sözkonusu ise hızım otuz falan değildi diğer araçlarla aynı hızdaydım ve elimde de telefon yoktu.
    Yahu ne kinayesi =) Interkomdan konuşuyodum ben de =)) benzer bir barzoluğa maruz kaldığım için anlatmak istedim sadece =)

  20. #20

    Üyelik
    07 Haziran 2017
    Karakola şikayet etmişsin yeterli diyecekler ama savcılığa gidip yine de şikayetçi olmanı tavsiye ederim,bir nebze süreci hızlandırabilir.Eğer benzinliğin kameraları gözüküyorsa delil olarak işyerinin kamera görüntülerini talep ediyorum diyorsun.Muhtemelen savcılık yazıyı hazırlayıp karakola götürmeni isteyecek.
    **Daha sonrasında hangi madde ye girer bilmiyorum ama tehdit,kişil özgürlüğün vs. gibi nedenlerden dolayı davacı oluyorsun.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)