Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Türkiye Genelinde Motosikletlere Son Sürat Uygulaması..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500




    Türkiye genelinde motosiklet kullanıcılarına 'Son Sürat' uygulaması yapılıyor!

    Trafik kazalarından diğer araçlara oranla can kaybının daha fazla yaşandığı motosikletlerin kullanıcıları tarafından nizami kullanıp kullanmadığını denetlemek isteyen polis ve jandarma ekipleri 81 ilde "Son Sürat" uygulaması gerçekleştiriyor.

    Motosiklet kullanıcılarının aşırı hız yapmasını ve akrobatik hareketler yaparak canlarını tehlikeye atmasını engellenemek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş, Trafik Daire Başkanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Türkiye genelinde "Son Sürat" ismini verdikleri kontrol uygulaması gerçekleştirmeye başladı. Yurt genelide yapılan uygularda EGM ve Jandarma Komutanlığı'nda görevli 25 bin 247 personel katılıyor.

    Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, EGM Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Trafik Uygulama ile Denetleme Daire Başkanlığının koordinesinde, 81 il emniyet müdürlükleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli personellerce genel asayiş, trafik ve kamu düzeninin korunması gayretiyle motosiklet kullanıcılarına yönelik yurt genelinde "Son Sürat" ismi verilen uygulama icra ediliyor.

    "Son Sürat" uygulamasıyla çalıntı ve aranan motosikletler, aranan şüpheliler, motosikletlerin trafiğe çıkma durumu ve kullanıcıların nizami motosiklet sürüp sürmediği denetleniyor.

    Jandarma ve polis ekiplerinin yetki alanlarında kurulan 4 bin 315 noktada, 6 bin 873 ekipteki 25 bin 247 jandarma ve polisin katılımıyla icra edilen uygulamada, motosikletlerin plaka, sigorta, ruhsat, şasi numaraları ile gizli bölmeleri denetlenirken, kullanıcıların da GBT'leri sorgulanıyor.

    Çalıntı olduğu tespit edilen ve trafiğe çıkma uygunluğu bulunmayan motosikletler trafikten men edilirken, kask takmayan ve başta ehliyet olmak üzere eksik evrakları olan çok sayıda motosiklet kullanıcısına da para cezası kesiliyor.
    oxus ve mhmtesk bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Hadi hayırlı olsun

  3. #3
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Bugün evden çıktım gidiyorum. İlerdeki kavşakta polis çevirmesi olduğunu gördüm. Oraya gitmeden önce sağa dönüp kaçılacak 2 yer vardı. Adamlar orayada sivil dikmişler kaçamıyorsun. Önce ordaki siviller durduruyor.

    Neyse durdum evraklarım tam dedim. Yinede kontrol edelim dedi. Ekipmanda var zaten. Arkaya bindi polislerin yanına gittik sorgulama oldu. Baktım orda ehliyetsiz birine ceza yazmışlar. Plakasız birinin motoru bağlamışlar.

    Ordan çarşıya gittim. Bi çekicinin üstünü motorla doldurmuşlar.

    İyi yapıyorlar bence. Nizami şekilde motora binen insanlar için sıkıntı yok. Diğerleride binmesin zaten alsınlar motoru.
    oggomoggo bunu beğendi.

  4. #4
    efemontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2016
    Şehir
    Muratpaşa,Antalya
    Motosikleti
    2018 Mondial Extreme Maxx 200
    Keşke her gün her köşede çevirme olsa. Benim de eksiklerim var, yan çantalarım ruhsata işli değil ve küçük boy plakam var. Bana da yazsınlar eğer birilerini sıkıntıya sokuyorsam.
    Düşünsenize yola çıktığınızda 1 tane kask takmayan, plakası olmayan, salak saçma egzoz patlatan cg görmüyorsunuz. 1 ay içinde bilinçli motosiklet kullanan insanlara gösterilen saygı 5 kat artar. Efendi gibi motorumuza biner, gazlanacak yerde gazlarız.

  5. #5
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    Su habercilik mantiginin icine edeyim. Onca paragraf ve yazi var hepsi birbirinin aynisi farkli cumlelerle yazilmis. Anlatilmak istenen son 2 paragraftan birini okuyabilir( onlar bile birbirinin aynisi aciklama)

  6. #6

    Üyelik
    19 Haziran 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    honda pcx
    Daimi uygulama olması dileğiyle

  7. #7
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Bugün çok alakasız bir yerde beni de çevirdiler. Sadece motorlar kontrol ediliyordu. Para lazım herhalde, velakin benden ekmek çıkmadı.
    Shrieker bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Aynı hassasiyeti hafriyat kamyonları başta olmak üzere diğer çok tekerlekli araçlar için de bekliyoruz.

  9. #9
    ertoros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2013
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    Kawasaki KLX150L
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı hassasiyeti hafriyat kamyonları başta olmak üzere diğer çok tekerlekli araçlar için de bekliyoruz.
    Yapamazlar...Motosikleti alıp götürmek kolaydır. Çok tekerliler için böyle bir uygulamada en az bin futbol sahası alan lazım
    Mersin'de bazen kavşaklarda uygulama oluyor.İki tekerli kuş uçurtmuyorlar.Sonrası anlaşmalı kamyonetlerine doldurup çekip gidiyorlar.
    doğum yeri kainattır memleketi ise dünya

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    28 Aralık 2016
    Motosikleti
    Honda Cbr250r--> Yamaha Yzf R25-->Honda CBR600f4i
    Gayrettepe'de 5 ay önce Şahin polisleri tarafından çevirmeye girdim. Motorumda katlanır plaka vardı ve kapalı değildi ama haklı olarak bağladılar.(Bu konuda tabiki bir yaptırım gerekiyor). Sonrasında benim gibi toplam 8 motor çevrildi ve bağlama kararı alındı. 1 tane scooter çevrildi ve muanesi olmadığı anlaşıldı ! . Daha sonrasında aracın sahibi olan arkadaş telefonunu polis memuruna verdi ve polis gülerek konuşmaya başladı telefonda. Sonrasında tabiki arkadaş bırakıldı.

    O sırada plakasız çok sayıda motorunda geçtiğini görünce , memura neden arkadaşı bıraktınız? Neden bu kadar plakasız araçları çevirmiyosunuz.Neden araya tanıdık sokunca arkadaşı bıraktınız ? Günlük çevirmeniz gereken kota doldu mu? Dedim. O da yedieminden alırsın motorunu . Herkes işini 4-4 lük yapamaz dedi. Ben de o zaman benim aracımda 4-4 lük değil. İndir çekiciden dedim. Tabi yanlışını yüzüne vurunca daha bir sinirlendi. Bende sizi bimer'e şikayet edicem bu durumda Arif Bey dedim. Sustu kenara geçti. Tabiki tahmin edebilceğiniz gibi Bimer'den birşey çıkmadı......

    3. Emniyet müdürünün yazdığı mesaj kısaca;
    Personellerimize gerekli eğitimi veriyoruz. Bütün mesaj bunun çevresinde yazılmıştı.

    İşini doğru yapan arkadaşlara boynum kıldan ince , Fakat ! gün boyu hiç birşey yapmayıp, Günün belli saatinde sırf kota doldurmak için bu çevirmeleri yapıp , tanıdıklarını bırakan bu insanlara saygım yok ..

    Güzel bir uygulama olmuş(En azından çalıntı motorlar bulunur.)
    UĞUR77 bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bu polisten gelecek denetim başka yerden gelsin aman.

  12. #12

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Ne yapsın Polis ? O "tanıdık" kendisini Hakkari'ye sürebilecek ya da memuriyetten attırabilecek biriyse ? Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? ABD? Fransa ?

  13. #13

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Simit satsın onurlu yaşasın, söyledik zamanında bağıra bağıra.

  14. #14
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Yaklaşık bir 15 sene sonra ilk kez dün bu uygulama kapsamında ben de çevirmeye girdim. Trafik yoktu, asayiş ti sadece. Ehliyet bile soran olmadı.

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    28 Aralık 2016
    Motosikleti
    Honda Cbr250r--> Yamaha Yzf R25-->Honda CBR600f4i
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne yapsın Polis ? O "tanıdık" kendisini Hakkari'ye sürebilecek ya da memuriyetten attırabilecek biriyse ? Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? ABD? Fransa ?
    Nasıl ne yapsın arkadaşım ? Türkiyede yaşıyorum. Ama sanırım bilmiyorsun. Türkiyenin hukuk düzenide var . (ABD ve Fransa'da da olan şey yani) Ben ne yapacaktım? Haksızlığa karşı susucakmıydım? Ne kadar seviyesiz yorum yapıyorsun. '' Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ? '' Bunun benim anlattığım olayla ilgisi nedir ? Ben bir durumu ayrıntısıyla paylaştım. Ve sen bu konuda zaten yaptığın yorum ile '' tamam ya adamın eşi dostu varmış. Poliste adam öldürse bile bırakmalı. Ne de olsa sonucunda meslekte sürgün yemek var . Buna getiriyorsun lafı . Bence biraz düşünceni tartıp yazmalısın. Çünkü ben yorumu gördüğümde senin adına üzüldüm. Çünkü aynı mantalitedeki insanlar bütün haksızlığa boyun eğip , herşeye tamam diyen insanlardır.

    İyi forumlar diliyorum.

  16. #16

    Üyelik
    07 Ekim 2017
    Şehir
    YALOVA
    Motosikleti
    HONDA NC750X DCT
    DÜN YALOVA DA İDONUN ORDA DA VARDI
    GAM YOK ALLAH VAR.

  17. #17

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Ehliyeti olmayan katlanır plakalı biri, bana-eşime-çocupuma vurup öldürse, adamı da bulamayacağız. Denetimler sıkılaşsın, çekiciyle yeddiemine değil, devlet bu motora el koysun, satıp gelir elde etsin. İtiraz etme hiç. Binme olum ehliyetsiz!! Neyden tırsıyorsun ehliyetin-sigortan-ruhsatın varsa... Benim çocupumu öldürmeyecek olsan o plakayı katlamazsın. Ama şu, ama bu yok. Öyle. Plakayı katlayan suç işleme potansiyeli olup kaçan adamdır. Sigortan yoksa, arabama vurdun. Yok sigortası bilmem ne, yok güvence sigortası, yok icra haciz... Senle mi uğraşçam. Sigortasız motora binen, çarptığı araca, şahısa 5 kuruş ödeme yapmayacak olan adamlardır.

    Bir benzin istasyonunda olan aksaklıklar için pompacıdan çok, o şirketin üst yönetiminde suç aranmalı, onlar sorgulanmalı. Polislerde de öyle. İdda edildiği gibi "kota doldurma" durumu bile olsa "dur ben kotamı doldurayım" demiyorlar. Üstleri "git kotanı doldur" diyor.

  18. #18
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    uygulamaya verilen isme bak , sigarayı bıraktırma kampanyasında " ciğerlerinde hisset " der gibi son sürat ne yahu


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)