Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

BMW GS sahiplerindeki bu özgüven nereden geliyor? Videoyu izleyin

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkisi de var. Adam motosikleti seviyor, o belli. Avrupa'da yaşasa da alırdı bence.

    Ama etrafın motosiklete tepkisini farkediyor, bundan aldığı seçkinlik, ayrıcalık ve üstünlük hissi de egosunu okşuyor ve bunu da açıkça dile getiriyor.

    Velhasıl ikisi de mevcut. Olmaması da zor zaten...

    Peki bu problem mi? Bakış açınıza göre değişir. Sahip olduğu maldan statü, ayrıcalık ve değer kazanmak, genelde kendini zatında değersiz görme işareti olduğundan çok hoş bir şey olarak görmüyorum şahsen. Özgüveni tam olan, psikolojik yönden sağlıklı bir insan böyle bir şeye ihtiyaç duymaz.

    Ammaaa...

    Burada kullandığım motosikleti takan yok. Motosiklet sevenler hoşlanıyor, fotoğrafını çekenler oluyor, "nice bike" diyorlar, ama çalışan herkesin istese alabileceği bişey. Bi statü veya ayrıcalık getirdiği yok. Ama Türkiye'de yaşıyor olsam, motosikletiyle hava atmaya çalışan züppenin teki olurdum belki, kim bilir? İnsan çabuk değişebiliyor, ego herkeste var, kendinden emin olmak mümkün değil, vs.

    Velhasıl amcayı hor görme hakkını göremiyorum kendimde... Hiç bulunduğu durumda bulunmadım çünkü.

    Acaip yakışıklı ve çok zengin olsanız, gittiğiniz her yerde birbirinden güzel kadınlar kendini kucağınıza atıyor olsa, bir gün karınızı aldatır mıydınız? Hayır mı? Emin misiniz? Mesela yukarıdaki satırları okuyunca anında iğrendiniz mi, yoksa kafanızda güzel bi kadın sureti şekillendi mi?

    Keh Keh Keh
    Aynen bende tam olarak böyle düşünüyorum. Lafım kendini bu adamdan farklı zanneden ego dan muaf keşiş kardeşlerime. Motosiklet almamız , sanatla uğraşmamız akla gelebilecek herşeyin amacı senin de dediğin gibi etrafın tepkisini farkedip kendi içimizde üstünlük , ayrıcalık hissi ile egomuzu okşamak değil midir?

    Yaşadığımız çağda toplum , medya gittiğimiz heryerde bize sahip olduğun mal kadar statün var fikri diretilirken bizlerin buna direnmesi nasıl mümkün olur?

    Aynen dediğin gibi amcayı hor görme hakkını görmememiz lazım kendimizde. Ama empati yoksunu duygusal zekası gelişmemiş arkadaşlar kendini belli ediyor. Dikkat ediyorum da aynı kişiler hep aynı yorumları yapıyor, kendilerince tutarlı ve haklı olduklarını zannediyolar. Olayları hep buzdağının görünen kısmına göre yorumladıklarından sürekli ortaya samimiyetsiz gerçeklerden uzak fikirleri çıkıyor.

    Gerçeğin her şeyin üstünde, zavallı egoların bile üstünde tutulmasını isterim. (Dostoyevski)
    zekeriyaimam bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Gs çok güzel motor. Ancak bmw marka olarak en çok arıza yapan ikinci marka. Birinci can-am. Servisten tamirden nefret ederim. Sıfır aldığım araç 2 yaşında kalorfer fanı arızalanınca satmıştım. Arıza yapmasın varsın çirkin olsun. Bu sebeple bmw almayı hiç düşünmedim
    hasmet bunu beğendi.

  3. #63
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    sürekli ss çilerle neden kıyasa giriyo anlayabilmiş değilim.evet biz 125 hp için 300 kg motorla boğuşmadığımız için mi ?

    Veya 2 katı para vermediğimiz için mi ?

  4. #64
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet almamız, sanatla uğraşmamız akla gelebilecek herşeyin amacı senin de dediğin gibi etrafın tepkisini farkedip kendi içimizde üstünlük, ayrıcalık hissi ile egomuzu okşamak değil midir?
    Aslında değildir. Çünkü eğer öyleyse motosikletin, aynı işlevi görebilecek lüks saat veya arabadan farkı kalmıyor. Amacı sadece o olan bi insan için aslında motosikletin bi önemi yoktur, ona sağladığı statü ve ayrıcalığını önemi vardır.

    Bu amca tam olarak öyle değil ama. Bariz seviyor motosikletini.

    Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşadığımız çağda toplum , medya gittiğimiz heryerde bize sahip olduğun mal kadar statün var fikri diretilirken bizlerin buna direnmesi nasıl mümkün olur.
    Malesef... Amerika'da reklamlar daha çok statü yerine mutluluk ve zevk temalı. Alım gücü iyi olduğu için araba ve motosikletleri statü aracı olarak pazarlamak mümkün değil. Ama mutluluk aracı olarak pazarlamak mümkün

  5. #65
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı YBRMANİA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sürekli ss çilerle neden kıyasa giriyo anlayabilmiş değilim.evet biz 125 hp için 300 kg motorla boğuşmadığımız için mi ?

    Veya 2 katı para vermediğimiz için mi ?
    boşverin abi verin gazı yansın ortalık...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  6. #66

    Üyelik
    20 Ocak 2016
    Şehir
    DARICA
    parçası pahalı,bakımı pahalı,fiyatı pahalı diyor amcam.onu gösteriyorlarmış..................bu kadar kompleks olur mu?

  7. #67

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Terbiyesizliği görgüsüzlüğü yaşama sebebine bağlamışsında bizim pencereden öyle görünmüyor malesef Hepimiz motorumuzu seviyoruz hepimizin egosu var bir yere kadar. Olay görgü kuralları içerisinde hareket etmeyi bilmekte. Ağızdan dökülenler ortada kılıf bulmaya gerek yok. Eleştirenlere kızcağına kendini düzeltmeni tavsiye ederim sende 50 yaşına gelmeden.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)