Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

mondial 50 revival hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Ekim 2017
    arkdaşlar merhaba aranızda yenıyım 2 hafta önce mondial 50 revival aldım suan 350 km deyım hızı 45 ı gecmıyor mondıal servısı ıle gorustum hızlandırma konusunda bırseyler yapabılırmısınız dıye adam 80 cc silindir takıcam dedı ama gıdermı gıtmezmı tam bılmıyorum dedı bende denemıs olurum dedı sımdı sızce 80cc silindir mondial revival e olurmu yardımlarınızı beklıyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Rodaj bari biteydi.
    Başka problem var galiba
    Servisi değiştir
    Birde bunlar kaç yapıyor ona da bakmak lazım

  3. #3
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Limitli oluyordu hız. Motoran vardı burda motor ustası kardeşine aldırmış. 50yi geçmiyormuş. Limitörmü ne dedi onu iptal etmiş 80i görüyor şimdi demişti.

  4. #4
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2012
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Farklı beyin takınca 80 km görüyormuş nette videosu denk gelmişti bir araştırın isterseniz

  5. #5

    Üyelik
    10 Nisan 2017
    Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    M sınıfı olduğu için 45 km ye sınırlı değil mi hızı bunun?

  6. #6
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Merhaba, öyle revivalin hizı. Bilmeyen insana deneme tahtası yaptirma pişman olma. Bilen birini ara illa oynayacaksan motorla..

  7. #7

    Üyelik
    17 Ağustos 2017
    50 cc motorun özelliği bu 45 km saat yada 50 km yi geçmez bu sebeple B ehliyet ile kullanırsın ,
    peki gerçekte geçmez mi tabi ki geçer bende kisbee var 70 e çıkıyor mondial de geçer basit bir yöntemi var beyin değişiyor yani hız sınırı koymuyor motor allah ne verdi ise gidiyor ki bu 60-70 km hız olur ama 80 cc ye cıkarırım falan bana pek inandırıcı gelmedi

  8. #8

    Üyelik
    05 Ekim 2017
    verdiğiniz bilgiler için tşk ederim arkadaşlar

  9. #9
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Yuki Snoppy 50 cc aldım bende.
    Hiç bir işlem yapmadan 80 km hızı görüyor (evet gps ile test ettim)

    Diğer modellerde fabrika çıkışı limitör var sanırım. Kimisi Aliexpress'ten beyin sipariş edip değiştiriyor, kiminde bir kablo sökünce limitör iptal oluyormuş falan filan
    Bence silindiri şimdilik elletmeyin, uzun yıllar kullanmayı düşünyorsanız eğer, 40-50 bin kilometre yaptıktan sonra iyi bir usta bulup 80 cc'ye yükseltin.
    Şimdilik, yukarıda bahsettiğim diğer seçenekleri değerlendirin.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  10. #10

    Üyelik
    08 Kasım 2017
    Motosikleti
    Mondial Revival
    Herkese selamlar,
    Foruma yeni üye oldum, bir ay önce Mondial Revival aldım, şu an 630 km.ye geldim, rodaj henüz bitmedi. Bu motosikletler kanun gereği 45 km./saat hızı geçmemesi için tasarlanmış, aslında tasarlanmış derken, çok basit bir limitör kullanılmış, ben 300 km. boyunca limitlerde kullandıktan sonra, limitörün çok basit bir kablosunu yerinden çıkarttırdım, şimdi düz yolda 60-70 km./saat, hafif rampa aşağı ise 80 km./saat ve üzerini görebiliyorum. (80'den sonrasını göremediğim için kaça çıktığımı bilmiyorum, gps ile test edeceğim bir ara.) Çok özel bir dipnot vereyim, sakın ola ki üzerindeki fabrika çıkışlı lastikler ile böyle bir şey yapmayın, ilk virajda uçar gidersiniz, (Çin malı neredeyse naylon denecek kadar berbat) ben Anlas marka kış tipi lastiklerle değiştirdim. İlk bakımını önümüzdeki hafta yaptıracağım, bakımdan sonra performansının daha da artacağını düşünüyorum. Durumu tekrar paylaşıp, kimilerine faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgileri paylaşacağım.

  11. #11
    ElektroNet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2018
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    MONDIAL

    Selamlar

    Merhaba arkadaşlar,
    2 hafta önce yeniden bir motor almak için araştırma yaptım ve revival almaya karar verdim ve aldım.
    Genel olarak şimdilik memnunum neticede 50cc motor ile ve yapısı itibarı ile beklentilerimi karşılıyor.
    Hız konusunda bende küçük bir araştırma yaptım ancak ne bir bilgi yok nette.
    Dün far ampülü ve sinyallere led ışıkları için kontakt anahtarının takılı olduğu plastik kısmı açtım ve hemen kontak anahtarı arkasında sağ sinyal lambası arkasına sabitlenmil bir soket dikkatimi çekti.
    Şöyle tarif edeyim çoklu bir soket elektrik tesisatından geliyor ve ucunda diğer bir başka soket takılı ancak bir tarafında mor beyaz sanırım bir kablo ile kısadevre yapılmış. Yani çoklu kablo tarafına giren soketin diğer kısmında sadece 1 kablo var ve bir soketten çıkıp diğer sokete kısadevre yapılmış sanırım bu soketi yerinden söktüğümüzde hız limitörü devre dışı kalacak.
    Gece geç saatlerde söktüğüm için dışarı çıkıp hız denemedim amcak normalde 45km ve 46 dediğinde motor geri asılıyor etkisi ile hızlanma kontrollü olarak sınırlanıyor.
    Beyin değişiyor vs. konusunda ben bir elektronikçi olarak itimat etmiyorum nihayetinde hız veya devir bir noktadan okunuyor ve limite ulaşıldığında hız kesiliyor.
    Dünden bugüne yağmur yağışı nedeni ile binemedim denemek isteyenler kontak anahtarı kısmında 3 vidayı gevşetip bahsettiğim sokete ulaşabilirler.
    Soket sökülmüş durumda motor çalışıyor ancak hız denemesi yapamadım.
    Bunun dışında kullanım kitapçığında elektrik şeması çok silik ve okunaksız çıkmış bende elinde revival kitapçığından veya service manuel pdf olan arkadaşımız var ise benimle paylaşabilirmi.
    Böylece şema ile far aç kapa park aç kapa gibi ihtiyaç olan noktaların şemalarını çizip dileyen arkadaşlara sunabilirim.
    yarın yağış olmaz ise kabloyu soketinden çıkartıp deneyeceğim hız limitörünü.
    Birkaç yerde koltuk selesi altından kablo kesiliyor galiba denmiş ama benim dikkatimi çeken bir kablo o bölgede göremedim.
    Geçmişte elektrikli birikletlerinde 25km sınırlamaları yine far arkası veya sağ fren elceği arkasında bulup yine aynı şekilde soket ayırıp limitörü devre dışı bırakmış bazılarınıda gizli anahtar ile kontrol etmiştim.

    Selamlar sevgile herkese iyi günler iyi sürüşler.
    Ali Kemal

  12. #12

    Üyelik
    18 Mayıs 2018
    Mondial revival kullanıcıları için yazıyorum bende iki aydır binicisiyim cok memnunum fakat düz ve uzun yollarda 45 ile gitmekten cok sıkıldım servis dahil bir cok yer gezdim 250 - 350 - 500 tl para istiyenler oldu cok kızdım motoru satmayı bile düşündüm yok ateşleme değişcek yok beyin takılcak bunlar para tuzagı bunlara itimat etmeyin arkadaşlar bugün vaktim oldu alet çantasını aldım motorumun karşısına geçtim ve ya yapıcam ya bozucam dedim ve aracımın bir bölümünü söktüm dagıttım elektirik tesisatını izledim siz benim yaptığımı yapmayın sadece mototora binince ayaklarınızın altında kalan akü bölümünün kapagını sökün ve akünün yanında el kadar kare bire beyin var ona gelen MOR VE BEYAZ şeridli kabloyu kesmeniz yeterli şuan denemekten geliyorum bir çok kişi saçmalamışta saçmalamış noktayı koyuyorum motorum 2017 mondial revival şuan hızım düz yolda 70 meyil aşşagı 80 bu işlemi yaptıktan sonra dikkatli olun firen kabiliyeti azalıyor güven hissi kayboluyor

  13. #13

    Üyelik
    24 Mayıs 2018

    Mondial revival hız kesiciyi kaldırmak için. 50 km yi geciyor

    Evet arkadaşlar mondial revival hız kesiciyi kaldırmak için ok
    https://youtu.be/x_EYoPolZ8I

  14. #14
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Alıntı Seqiz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar mondial revival hız kesiciyi kaldırmak için ok
    https://youtu.be/x_EYoPolZ8I
    Dayı vatana millete büyük hizmet yaptın.
    Bizim arkadaş aldı. Serviste rodajdan sonra açıvereyim demişti. Artık beklemeyecektir :D

  15. #15
    tccobb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Lifan LF250-B
    Herkese merhaba, yaklaşık 1 aydır Mondial 50 Revival scooter'ı kullanıyorum. İzlediğim videolar ve buradaki konuşmalar hem de kendi kısıtlı tecrübem doğrultusunda üzerindeki fabrikasyon lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Boyut olarak ön de arka da 3.50-10 51J fakat internette bu boyutlarda lastik arattığımda farklı kalınlıklar çıkıyor karşıma. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bir de bu boyutlardaki 59J bir lastik alsam o da bir sorun yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)