Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

trafıkte motosıkletlere bakıs acısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı VS60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genel yargıya göre sonuca ulaşarak, acele edip yanlış düşünceye kapılıyorsunuz. Farkındaysanız trafikte motorların da emniyet şeridinde gitmesi yasak olduğu halde araç sürücüleri bunu savunuyorlar. Hatta diyorlar ki bu onlar için daha güvenli. Sadraf'ın daha bahsettiği nokta bu. Sol şeridin solundaki boşluk çok dar olduğu için araç sürücüleri genel kanıda buraya bakmayabilir hatta acil durumda manevra için buraya hareket edebilir. Yaklaşımınız defansiflikten uzak agresif yapıda olduğu için yine bu ısrarcılıkta zarar gören siz olursunuz.

    O yüzden olabildiğince sürücüleri zorlamadan filtering'inizi bile araçların aynalarına bakabileceği orta şeritlerde yaparsanız güvende olursunuz. Burda olayımız haklı haksız değil motorcuların can güvenliğini sağlamak ve riski minimize etmek.
    Ben de açıkçası soldaki boşluğu daha güvenli bulduğum için oradan gidiyorum zaten. Onu anlatamadım galiba.
    Bizde özellikle huni etkisinden trafik yaşanan yerlerde araç sürücüleri bir de ekstradan gereksiz yere şerit değiştirip durarak bu trafiği daha da artırıyorlar, sonra kısır döngü içinde bu hareketlerden öütür trafik daha da artıyor, daha da fazla şerit değiştiriyorlar. Zaten şerit takibinin de başarılı olmadığı durumda, araçların kendilerine ait gördüğü bir yerde olmak istemiyorum. Bu nedenle soldaki boşluğun "yeterli" olduğu yerlerde burada durmak bana daha güvenli geliyor. Araçların %90'ı buraya girmeye yeltenmiyor.

    Ha acil durumda kaçış menavrası konusu apayrı. O durumda her zaman ekstra işi yapan (motosiklet kullanıcısı) kendine sahip çıkmakla mükelleftir. Önüne kedi atladı diye sola kaçan adama bir şey diyemem, bu nedenle de soldan giderken sürekli araçların önünü ve sağ önünü gözetmeye çalışıyorum.

    Bu arada bir yanlış anlaşılma daha var sanırım.
    Emniyet şeridinin olmadığı E5 gibi noktalarda soldaki alanı kullanıyorum ben. Kullanılabilir bir emniyet şeridi varsa, TEM gibi, I. köprü yolu gibi, ne işim olur solda, delilik olur işte o zaman. =)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------

    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en sol şeritin solunda şerit merit yoktur kimse kendini kandırmasın bariyer ile araba arasında kimse sol şeritte sol aynasına bakmak zorunda değil.. hatta motora yol vermek zorunda bile değil ben arabada denk gelsem yol mol vermem bir motorcu olarak .. hepde motorda denk geliyorum o tiplere..

    Adam en sol şeritte niye baksın soluna fizik kanunlarına göre ordan araba geçemez yasalara görede vasıta geçemez.. motorsiklet bisiklet her ne olursa..

    bunu araba süren değil 20 yılın üstünde motor süren biri olarak diyorum.. kimse en sol şeritte sol aynaya bakmak zorunda değil niye bakıcak bariyeremi bakıcak ..

    sağ şerit e-5 tem için konuşuyorsak ayrı en sağ şeridin sağında zaten güvenlik emniyet şeridi var orda bir şerit var yani ismide var emniyet şeridi.. solda şerit merit yok olsa onunda bir ismi adı sanı kullanım amacı olurdu..

    emniyet şeridinin bir adı sanı kullanım amacı var.. sırf şu hatalarınızı savunucaksınız diye hayali şeyler uydurmayın..
    Bakma kardeşim bakma? aynana bak diyen mi var sana?
    Yolda doğru düzgün git, başka bir şey bekleyen yok? Türkçe mi anlamıyorsunuz, canınız bir şey bulduğunu zannedince insanları sıkıştırmak falan mı istiyor?
    Ben soldaki boşluktan gitmek haktır, orası motor şerididir falan mı diyorum?

    Asla ayna kullanmayan insanlara, sanki bir tek orada sol aynaya bakılmıyor gibi bahane buluyorsunuz. Buyrun ben de bunu mu diyeyim?
    Bakma anasını satayım aynana sakın bakma. O da kabul, düz git bar şeridin dışına taşma? Yok, o da olmaz, niye? çünkü motor oradan gitmemeli.
    Dam üstünde saksağan, gel bize bazı bazı.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Hem araba kullanısıyım hemde motor kullanıcısıyım, bence motor kullanan arkadaşlara hep sabırlı davransınlar çünkü motor kullananın verdiği sinyal e bakılmıyor bile. Ayrıca nasılsa kenardan gider diye aralardan caddeden yola dalış yapan lar da az değil. Bizim burda 3/1 i yola dalış yapıyor bizi tehlikeye atıyor.
    Trafik levhası ile belirtilmiş 'yol ver' işaret edilmiş yollarda bile araba sürücüleri dikkatsiz.
    Nedense bir tek kamyon ve tır sürücülerinden memnunum.
    Motosiklet kullanan arkadaşların bir kısmı kural tanımıyor. Hız limitine uymuyor, kask yok, plaka yok, ışıklarda aralardan ilerleme yapmak gibi hatalar yapıyorlar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)