Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Barkın Bayoğlu'nun Motosikletleri Satışa Çıkarıldı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    KAZALI RC390 dediği sanırım vefat ettiği motor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Kimsenin mutfağını bilmek mümkün değil o nedenle bu tarz durumlarda eğer bir olumsuzluk olduğunu düşünüyorsanız , aranızda organize olup , destek bulup para toplayıp yapılması gerekeni yapabiliyorsanız yaparsınız.Bol keseden konuşmak , bedel ödemeden eleştirmek kolay.
    velizrsln, hasmet, maktama ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #43
    rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    ayrıca ilana göre motorlar bostancı mengerler oto’da görüşe açıkmış. gidin alıcı gibi son bir defa daha görün.
    Volkan76 bunu beğendi.

  4. #44
    tokhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2017
    Şehir
    SAMSUN-BAFRA
    Keşke imkanım olsa da panigaleyi alıp garaja koysam😢

  5. #45
    smyRRna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2017
    Şehir
    İzmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    150MR VULTURE & AS 150T1 Scooter
    Gökhan Eren hocamız ile görüştüm maalesef ailesinin kararı , herkes üzgün... Manitu'ya çok üzülüyorum

  6. #46
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    "Evlat acısı" teriminin anlamını bir araştırın derim o müze falan olsun diyen kişilere... Valla açık konuşayım; ben ailesinin yerinde olsam yakarım o motorları, kapatırım kanalı falan.

    Bu nedir ya? Adamın oğlu ölmüş siz hala "yok bizde ailesiyiz, yok müze olsun, yok anısı yaşasın vs vs..." Çok anı meraklısıysanız satın kendi motorunuzu, gücünüzün yettiğini alın.

    maneviyatçılık ve ahde vefa adı altında birinci dereceden yakınlarını nasıl bunalttığınızın bir farkına varın bence.

  7. #47
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı efemontana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne zamandan beri duyguları dile gitmek gürültü oldu ya? Ne kadar geri kafalı yaklaşmışsınız olaya. Ben de sizi bilgili kültürlü birisi sanardım. Sanal ortamda karakter analizi yapmaya çalışınca böyle oluyor demek ki. Ben öğrenci harçlığımla mı alayım bütün motorları? Bu mesajları yazmamdaki amaç birilerinin gözünü açmak. Belki parası olan hayırsever birisi görür de destek olur veya motorları satın alır diye. Öyle 'gürültüyle' falan alakası yok yani. Saygısızlık etmeyin, saygı duyun.
    Gencsin, heyecanlisin, ve fazla hissi yaklasiyorsun olaya anladigim kadariyla. "Saygısızlık etmeyin, saygı duyun." yaziyorsun ama daha yeni biricik ogullarini kaybeden annesinin, ailesinin kararina saygi gostermeyin diyorsun? Sen Barkin'i kendi ailesinden, annesinden daha mi cok seviyorsun? Neymis, kaza hakkinda bilgilendirmemisler... Gazetelere carsaf carsaf haber oldu. Basin aciklamasi mi yapmalari lazim tatmin olman icin? Bence asil senin, evladini kaybetmis bir annenin hatirina duygularina hakim olmayi bilmen gerekir.

    Eger amacin hayırsever insanlari tesvik etmek ise, bunu Barkin'in ailesine saygisizlik etmeden de yapabilirdin. Dusunce ve ifade ozgurlugune gelince, Barkin'in ailesine ve kararlarina saygi durmak zorunda degilsin, tepkini de dile getirebilirsin, ama dogal olarak karsiliginda ben dahil diger uyelerden tepki de alabilirsin. Dusunce ve ifade ozgurlugu sadece sana ait degil cunku.
    espresso, Alonedark93 ve Volkan76 bunu beğendiler.

  8. #48

    Üyelik
    04 Nisan 2017
    Ulan belki ailesine barkın bakıyordu, barkın gidince parasal yönden sıkıntıları vardı motorları satarak geçimlerini sağlayabilecekler belki? Oturduğunuz yerden insanların durumunu bilmeden yok müze yapılsın yok cart curt geveleyip duruyosunuz. He 3-5 apaçi gelip baksın diye toplam değeri 300-400 bin lira olan motorlar çürüsün. 2 sene sonra 5 kişi giderse müzeye adam değilim.
    İhsan34 ve aviregal bunu beğendiler.

  9. #49
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Muze o kadar basit bi is degil. Kapatilmadan once microcar muzesine gitmistim Amerika'da... Adam ciklet icad edip milyoner olmus, hobisi olan kucuk araba almis bi suru, ve dile kolay dunyanin en buyuk kucuk araba muzesini kurmus. Kocaman bir bina almis, icine arabalari doldurmus, basina birini koymus, $5'a gezebiliyordunuz. Senelerce boyle devam etti. Sonra adam satiliga cikardi arabalari. Evet, yazik oldu, ama n'apalim? Kimse sahip cikmadi. Para adamin parasi, arabalar adamin arabasi... Cok isterdim yok olmasin, ama ben kimim ki adama kendi arabasi ve parasiyla ne yapacagini soyleyecegim? Hic yoktan boyle bir sey yaptigi, hobisini dunya ile paylastigi, ve kapanmadan once ziyaret edebildigim icin tesekkur edebilirim sadece adama...

    Merak edenlere: http://www.microcarmuseum.com/
    Muze turu: http://www.microcarmuseum.com/virtualtour.html

    Simdi karsilastirin... Bu adam milyoner, dunyanin en buyuk koleksiyonuna sahip, Amerika gibi zengin bir yerde anca bu kadar devam ettirebilmis... Turkiye'de, ciddi sinirli imkanlarla, Barkin'in 4-5 motosikleti ile muze kurup devam ettireceksiniz... Birileri yapmadi diye de dil uzatacasiniz...

  10. #50
    Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    Abi kisme kocaman bir müze kurun demiyor ki.Adamın hayatı o motorlardı.Barış akarsunun nasıl ufacık bi oda kadar müzesi olduysa en azından müze olmasa bile wunderwaffe ile mt 7 kalsaydı hatıra abi. aylarca uğraştı.Ben olsam hayatta satmazdım.Açlığımdan ölürdüm o motorları satmazdım
    Lazasker bunu beğendi.

  11. #51
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Muhtemelen motorları sponsorları alır mağazalarına koyar.Bizde görme şansı buluruz.

  12. #52
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    mezara ziyarete gittiğimden halasıyla karşılaşmıştım,
    müze yapmayı çok istediğini söylemişti, tabi zamana ihtiyaç var,

  13. #53

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Aklıma şöyle bir şey geliyor, hani yakınları buraları okur mu bilmem ama(ve tabii durumları da müsait midir madden bilemem, sadece bir öneri)
    Barkın'ın bildiğim kadarıyla Seyrantepe'de sanayide bir dükkanı, yani programları filan çektiği garajı vardı. Orayı hem müze hem stüdyo yapabilirler, motorlarını (hiç değilse Wunderwaffe ve Manitou'yu) orada sergileyebilirler, hatta ziyaretçi girişi de yapılabilir ve ücretli olur, hatta ücret öyle çok ucuz da olmasın, sevenleri verir girmek için. Ne bileyim, yine orada imkan var mı bilmiyorum minik bir motocafe yapılabilir, hem ziyaretçiler micro müzeyi gezip hem bir şeyler içebilir v.s. Yoksa zaten devasa bir müze yapılacak değil. Hani dünyada da ülkemizde de vardır, işte biri Barış Akarsu'dan bahsetmiş, hani evini ya da odasını ziyarete açmak gibi bir şey. İşte "Hababam Sınıfı yazarı Rıfat Ilgaz Kastamonu'da şu evde yaşadı" filan diye bir durum gibi. "Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu bu garajı kullanırdı" gibi.Aynı zamanda AEA ekibi programlara devam edecekse ücret karşılığı programa seyirci bile alınabilir(ama bu müze gibi değilde daha cüzi ücret olabilir) v.s. v.s. Hani insan böyle bir memlekette bu tip adamlardan pek çıkmayınca tek tük çıkanın da anısı yaşasın, yaşatılsın istiyor, ben gençleri az çok anlayabiliyorum o yüzden. Delikanlı ilk motorunu belki de Barkın yüzünden almış, şimdi haklı olarak onun anısı hep yaşasın istiyor, bunda anlaşılmayacak bir durum yok ki. Aileyi de madden sarsmaz bence böyle bir şey, diğer motorları satsınlar gerekirse, ne biliyim başka malzemelerini açık arttırma ile satsınlar. Ama o altın elbise olan tulumu, ve bu iki motor seyrantepe'deki yerinde sergilenebilir, fotoları, hatta minik ekranlarda videoları gösterilebilir.
    Bence bu anıya saygısızlık değil tam tersi anısını yaşatmaktır.

    Dünya çapında pek çok ünlünün mezarına gidin mesela, mezarını bile hayranları dilek ağacına, müzeye çevirmiştir, ve siz bunu engelleyemezsiniz ki, adam oraya gelecek ve bir motosiklet stickerı ya da patch'i koyacak, onun için saygı bu, hakaret ya da saygısızlık değil.
    Umarım aile ya da onlara yön veren biri, belki de ekipten olgun birisi, bu yönlendirmeyi yapabilir.
    Bence çok güzel minik bir müze ya da sergi salonu yapmak zor değil, gerekirse giriş ücretini de yüksek yapın hani gerçekten seven gelsin.
    Mesela Sunay Akın'ın oyuncak müzesi ortalama vatandaş için çok ucuz değildir ama ben bile daha çocuğum olmadan gidip gezmiş ve çok zevk almıştım, ücreti düşünmedim bile. Az daha büyünce kızımı da götüreceğim.
    Yapılsın aynı şeyi AEA müzesi ya da evi için de yaparım, çocuğumla eşimle bir kez olsun gider görürüm.

    Umarım bu tip micro bir müze ya da aea evi hayata geçirilir.
    Buradan motosiklet firmalarına ve sponsorluğunu yapmış olanlara da sesleniyorum, gelin o garaja sponsor olun ve orada motosiklet camiası adına bir micro müze kurun, siz de daimi orada kapısında "Bu müze ... marka tarafından desteklenmektedir" ibaresini koyun, prestij böyle kazanılır.

    Yamaha ile temasa geçilse mesela (wub-nderwaffe de manitou da bir yamaha neticede) veya Panigale adına Ducati ile temasa geçilse, yurtdışı ana firmalara bile bu durum iletise biri biri sponsor olur bence o mini müzeye.


    NOT: Fikir beyan edilmeyecekse forumlar niye var, anlamam, siz fikir beyan etmeyin derken bile fikir beyan ediyorsunuz zaten.
    Lazasker bunu beğendi.

  14. #54

    Üyelik
    27 Ocak 2016
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    Karar aileye aittir buradan atıp tutmak tartışmak yada dil uzatmak hoş değil illaki hepimizin bir fikri vardır fakat beyan etmek saygısızlık olur diye düşünüyorum hayırlısı olsun, biz aea kaybettik onlar evlat, can.
    RAMİREZ ve Volkan76 bunu beğendiler.

  15. #55

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Alıntı ferdelance adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karar aileye aittir buradan atıp tutmak tartışmak yada dil uzatmak hoş değil illaki hepimizin bir fikri vardır fakat beyan etmek saygısızlık olur diye düşünüyorum hayırlısı olsun, biz aea kaybettik onlar evlat, can.
    Aileye hakaret ya da saygısızlık yapılmadıkça fikir beyan etmenin kendisi niye saygısızlık olsun ki, ne saçma şey. O zaman forumlar niye var? Amaç zaten yorum ve fikir beyanı değil mi? Siz bunu yazarken bile fikir beyan etmiş olmuyor musunuz?

  16. #56
    rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Bizim müze kültürümüz mü var? Aranızda kaçınız, mesela Topkapı Sarayı müzesine gitti? Kaç kere gitti? Müze dediğin bir kere gidersin. Sonra?

    En iyi müze Altın Elbiseli Adam - YouTube kanalıdır. Esas mücadeleyi, o videoların durması için vermek gerek.

  17. #57

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Alıntı rumelian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim müze kültürümüz mü var? Aranızda kaçınız, mesela Topkapı Sarayı müzesine gitti? Kaç kere gitti? Müze dediğin bir kere gidersin. Sonra?

    En iyi müze Altın Elbiseli Adam - YouTube kanalıdır. Esas mücadeleyi, o videoların durması için vermek gerek.
    Bizi bu kafa bitirdi be dostum.
    Ben topkapı müzesine kaç kez gittiğimi hatırlamayacak kadar çok gittim, ama haklısın genelleme yapınca giden azdır, İstanbul'da deniz görenler istatistiği gibi mesela ya da 3 tarafı deniz olan ülkede hakkıyla yüzme bilenler istatistiği gibi. mevzunun orasına girersen binlerce konuda kültürün çıkmaz medeniyetler beşiği dediğin topraklarda.
    Ama İstanbul Arkeoloji Müzesini kurarken Osman Hamdi bey böyle düşünseydi şimdi dünya çapında eserler olan bir arkeoloji müzemiz olmazdı mesela. Bizim müze kültürümüz yok, peki motosiklet kültürümüz de yok atalım motorları o zaman. Sosyal medya kültürümüz de küfür etmekten öteye gitmiyor ne işimiz var kapatalım youtube kanalını da aea'nın.
    Gibi gibi gibi...

    Yaklaşım çokça doğru değil, kültürler böyle böyle oluşur. Zaten müzeye ortalama, okumayan, merak etmeyen vatandaş gitmez, bu dünyada da böyledir, hele hele böyle genele hitap etmeyen müzeye hiç gitmez ama motosikletçi gidebilir.
    Müze dediğinde hani Topkapı müzesi olmayacak ki, bir odadan bir küçük salondan oluşacak bir sergi yeri misal, niye olmasın ki.
    2 motor, bir tulum, bir kaç foto konsa o garaja ve bunu da sponsor firmalar yapsa, bakımını üstlense fena mı olur?
    Her yıl Barkın'ın ölüm yıldönümünde MT etkinlik yapsa motorlarla o sergiyi, o mini müzeyi ziyaret etse filan, bunlar güzel olmaz mıydı? Bence bir kaç deniz yıldızını denize geri atabilmekte mesele, yoksa "o işler öyle olmazzz" diyenimiz gırla gidiyor, ondan iki ileri bir geri gidiyoruz ya zaten.

    Neyse, bugünkü mesaj hakkımı fazlaca kullandım, gideyim ben. Yine de bunun olabilme ihtimali bile güzel ve heyecan verici be yav.
    rumelian bunu beğendi.

  18. #58
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aklıma şöyle bir şey geliyor, hani yakınları buraları okur mu bilmem ama(ve tabii durumları da müsait midir madden bilemem, sadece bir öneri)
    Barkın'ın bildiğim kadarıyla Seyrantepe'de sanayide bir dükkanı, yani programları filan çektiği garajı vardı. Orayı hem müze hem stüdyo yapabilirler, motorlarını (hiç değilse Wunderwaffe ve Manitou'yu) orada sergileyebilirler, hatta ziyaretçi girişi de yapılabilir ve ücretli olur, hatta ücret öyle çok ucuz da olmasın, sevenleri verir girmek için. Ne bileyim, yine orada imkan var mı bilmiyorum minik bir motocafe yapılabilir, hem ziyaretçiler micro müzeyi gezip hem bir şeyler içebilir v.s. Yoksa zaten devasa bir müze yapılacak değil.
    Müze için ilk başta tadilat ve masraf. Sonrasında:

    Aylık kira, günlük temizlik, ısıtma-soğutma, elektrik, oranın başında duracak kişinin aylığı ve sigortası, bütün bunları düzenleyip devamını saklayacak kişinin masrafı. Bütün bunların düzenli karşılanması gerekecek.

    Yıllık masrafını hesaplayın... Peki kaç kişi gelecek, görecek düzenli?

    Yüksek giriş ücretini koyun, bi anda Barkın suistimali yapan, Barkın'ın hatırası üzerinden para kazanmaya çalışan kötü aile oluverirler hemen gözümüzde. Protesto edilirler, yemedikleri laf kalmaz. Çünkü motor fuarı beleş bilet vermedi diye protesto eden motor kulüplerinin ülkesiyiz biz...

    Tekrar düşünüyorum da, en iyisini yapıyorlar. Videoları yasaklatmada da haklılardı, bunda da...

    Adamlar vefat eden oğullarının motosikletini satıyorken bile dil uzatabiliyoruz. Bi de bizi düşünüp bir sey yapmaya kalksalar doğduklarına pişman ederiz. Değmez bizim gibilere. Keşke öyle olmasa ama öyle.
    Alonedark93 ve Volkan76 bunu beğendiler.

  19. #59

    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Brutale de varmış Barkın Abi'de.Muhtemelen yeni almıştı.

  20. #60

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Müze için ilk başta tadilat ve masraf. Sonrasında:

    Aylık kira, günlük temizlik, ısıtma-soğutma, elektrik, oranın başında duracak kişinin aylığı ve sigortası, bütün bunları düzenleyip devamını saklayacak kişinin masrafı. Bütün bunların düzenli karşılanması gerekecek.

    Yıllık masrafını hesaplayın... Peki kaç kişi gelecek, görecek düzenli?

    Yüksek giriş ücretini koyun, bi anda Barkın suistimali yapan, Barkın'ın hatırası üzerinden para kazanmaya çalışan kötü aile oluverirler hemen gözümüzde. Protesto edilirler, yemedikleri laf kalmaz. Çünkü motor fuarı beleş bilet vermedi diye protesto eden motor kulüplerinin ülkesiyiz biz...

    Tekrar düşünüyorum da, en iyisini yapıyorlar. Videoları yasaklatmada da haklılardı, bunda da...

    Adamlar vefat eden oğullarının motosikletini satıyorken bile dil uzatabiliyoruz. Bi de bizi düşünüp bir sey yapmaya kalksalar doğduklarına pişman ederiz. Değmez bizim gibilere. Keşke öyle olmasa ama öyle.
    ben o garaj duracaksa diye düşünerek yazdım zaten, yok orayı elden çıkaracaklarsa zaten olmaz.Bi de ne demiştim, orada minik bi bölüm, şayet orası duracaksa ekstra masraf ya da adam istemezdi, müze bile değil sergi diyelim. Ama dediğim gibi aile orayı tutacaksa ve sponsorla olur o iş.

    Neyse yav. Siz de haklısınız, çok şey istiyoruz biz bazen memleketten ve insanından galiba. Gerçeklerin böyle olması gücümüze gidiyor, idealini söylüyoruz, boşa dil döküyoruz aslında haklısınız.

    İyi geceler.
    YasinC ve Lazasker bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)