Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Ailelerin nedir bu motora olan kin ve nefreti ? :'(

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ana sayfadaki saçma sapan konulardan hangisini okuyayım diye bakarken bunu seçtim iyi ki de seçmişim. Ne eğlenceli forum oldu ya burası... Ne iyi insanlar varmış şu dünyada görüyor musunuz ? Adam 6000 TL'ye R25'i bırakıyor.
    zekeriyaimam bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    28 Aralık 2014
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    4. motor Honda
    Tüm gençlere tavsiyem çalış paranızı kazanıp istediğiniz motoru ekipmanlarınızı aldıktan sonra alın.
    Kimseye tırıvı yapmaya gerek yok 18 yaşında bu iş olmuyorsa 20 de olur 25 de olur motorlar kaçmıyor.

  3. #23
    Pcxbear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    "Sonra diyorlar ki motosiklet çok tehlikeli. Bunlar tehlikeli bunlar bu adamlar"

  4. #24

    Üyelik
    13 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı thedarkfire adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum kusura bakmada pek inandırıcı değil bu :D

    80-90 la giderken arada 5 metre mesafe olan aracında bi o kadar hızı vardır ki o hızda araç stop etmez.
    2. si kimse r25 gibi bi motoru hurda değilse 6 bine vermez
    3. sü 80 le giderken yere düşsen 2-3 metre sürüklenmezsin onlarca metre sürüklenirsin çok şanslı dahi olsan ekipmansız o an ayağa kalkabilmen neredeyse imkansız.

    Hadi motor alacaksın önce ekipmanını al tüm parayı motora verip yarın bir gün kaza yaptığında canından olma.

    Ben Mondial kullanıyorum bana neredeyse 6000 liraya patladı masrafıyla felan, kim o 6 bine sağlam r25 veya duke 200 veren söyle nerdeyse gelip ben alacam.
    1.) 80-90'la giderken önümdeki araca çarpmamak için ön freni sıkıp direksiyon 5 saniye boyunca sağ sol sağ sol yaptı ayaklarımla dengelemeye çalıştım lakin motor kendini fırlattı o an frenleme yaptığım için km'de yavaşlama oldu hafifte ayaklarımla yara basıp sürtünme yaşandığı içinde bunları düşünemicek kadar aciz olmayın biraz fizik kurallarını da düşünün onlara göre hesap kitap yapın. He inanmıyor iseniz R25'e ve Duke 200'e bugün notere gidicem arkadaşla motor satışını üstüme alıcam eğer çok istiyorsanız Ataşehir Fındıklı Mahallesine gelirseniz satıcıyla sizi tanıştırabilirim ve kaça bıraktığını sorarsınız R25 Satıldı 7'ye geçen. İsterseniz alıcısınında size telefonunu atayım konuşun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:23 ----------

    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ana sayfadaki saçma sapan konulardan hangisini okuyayım diye bakarken bunu seçtim iyi ki de seçmişim. Ne eğlenceli forum oldu ya burası... Ne iyi insanlar varmış şu dünyada görüyor musunuz ? Adam 6000 TL'ye R25'i bırakıyor.
    Anlatamıyorum derdimi ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Adam dediğinz 19 yaşında ki çocuk çocuğun hayatı motorlarla geçti. 5-6 Tane motoru var ve artık motor görmekten bıktım her yer motor dolu diye Duke 200 İle R25'i satışa çıkardı ucuzdan yani anlicağınız umrunda değil çocuk ve sadece 8-9 senelik kardeşliğimiz olduğu için bana bu fiyatlara bırakıyor başkasına 2-3 fazlasıyla satar çocukta farkında ne kadar olduğunu piyasanın ama artık bunalmış çocukta motor var fazlasıyla

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

    Alıntı Pcxbear adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Sonra diyorlar ki motosiklet çok tehlikeli. Bunlar tehlikeli bunlar bu adamlar"
    İlk motor sürüşümdü orta okula gidiyordum küçük bi çocuğun o anki heyecanı adrenalini ve hiç kullanmayışı sizcede kazaya sebebiyet vermez mi ? Verir zaten yol boştu sadece 1 araba vardı sabahın körü sıkıntı olmadı benim için ama tabi yaptığım düzgün bi iş değildi ondan sonra akıllanıp kasksız ve dizlik diresk korumalığı olmadan motora binmemeye başladım çok nadir 1-2 binerim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------

    Alıntı c4gin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm gençlere tavsiyem çalış paranızı kazanıp istediğiniz motoru ekipmanlarınızı aldıktan sonra alın.
    Kimseye tırıvı yapmaya gerek yok 18 yaşında bu iş olmuyorsa 20 de olur 25 de olur motorlar kaçmıyor.
    Maalesef bizim peder bey 25-30 yaşınada gelsen motoru almicam diyor izin yok diyor yok diyor motor falan.. Yani evli olupta alsam bile hakkını helal etmiyor.Yani ne diyim ki

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------

    Ve cidden insanlara destek olucağınıza çoğu kişi burda gelmiş köstek oluyor. Bi kardeşiniz olarak bana doğruları ve yanlışları gösterminizi istiyorum.Sizin kadar belki tecrübem yok çoğu şeyi yaşamıssınız bilmişliğiniz var ama bazı abilerim ablalarım burda bana 'yalancı, troll, kim 6 Bine R25 verir' gibi muhabbet yapıyor. İnsanın kendi motoru 10'da satar 1 De satar o onun biliceği iş ben sadece sattığını söylüyorum. Dediğim gibi inanmayan var ise atlasın motoruna gelsin Cuma günü Ataşehir Fındıklı Mahallesine satıcısıyla sizi görüştürüp konuşturayım. Tek istediğim sizden bana akıl vermeniz yanlışlarımı söylemeniz biraz destek olmanız bi abi olarak benden yaşça büyük insanlar ve biriyler olarak.

  5. #25

    Üyelik
    15 Nisan 2014
    Motosikleti
    Suzuki Gsxr 600
    1 yıl önce konu açmıştım bende ama yalan oldu malesef.. ninja 300 cbr 250 hangisini almalıyım diye..üniversite kazanırsam 4 yıllık iyi bir yer 20bin bütçe ayrılmıştı..gidemedim 2 yıllığa yazıldım ama aldıramadım cbr ı bırak drift bile alamadım izin vermedi tüm sülale..ehliyet kask eldiven hazır sadece mont ve motor eksik uygun anı bekliyorum bakalım habersiz iş yapmak istemiyorum

  6. #26

    Üyelik
    13 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Abi emin ol almıyorlar sadece gaza getirmek için heves yapıp hırs yapsın diye 'Şunu yap bunu yap alıcaz edicez' diyorlar. 2 sene öncede 18 yaşını doldur ehliyetinle beraber motor alıcaz diyorlardı. Sonra işte takdir getir alıcaz diyorlardı. Yok yani hep böyle bir şey bulup yine almıyorlar o motoru..

  7. #27

    Üyelik
    13 Mayıs 2016
    Eger troll değilsen iki motoru da al sonra bir buçuk katina sat kendi motor parani beleşe getir.

  8. #28

    Üyelik
    14 Temmuz 2017
    Konulara cevap yazarken rakamlar, kişiler, detaylara takılıp kalmak yerine asıl konuya odaklanırsak daha yararlı oluruz diye düşünüyorum.
    Ben bu konuyu okurken, foruma kayıtlı olmayan 2 kişi daha göz atıyor bu mesajlara.

    hayzinger trol veya değil, gerçek veya yalan, bu bizi pek ilgilendirmiyor. Asıl konu ailelerin motosiklet hakkındaki olumsuz düşünceleri ve bir aile bireyi olarak bizim bu konuda ne yapmamız gerektiği.

    Konu sahibi arkadaşı özel mesajlarla istediğimiz kadar sorgulayabiliriz fakat genele yazılan mesajları sadece konu sahibine değil, bu konuyu görüntüleyen, benzer sorunları olan insanlara hitaben yazarsak daha okunabilir, daha seviyeli bir ortam oluştururuz diye düşünüyorum.

    Konuya gelirsek, biz farkedemesek de ailemizin daima bizim iyiliğimizi istediğinde şüphe yok. Fakat aileler bazen en değerli varlıkları olan evlatlarını koruma adına bir takım hatalı tutumlar sergileyebiliyorlar.
    Bu konuyu Altın Elbiseli Adam bir lise söyleşisinde gayet ustaca işlemişti.
    Ailenizi ikna etmeden motosiklete başlamak tamamen sizin kararınız. Bu konuda hiç kimse size en ufak bir fikir dahi veremez. Ailenizi ikna etmek istiyorsanız bunun da yolu yordamı var.
    Ailenizi ikna etmenin yolu, öncelikle kendinizi ikna etmekten geçiyor. Acaba motosiklet sizin için sadece geçici bir heves mi, yoksa motosikletle evlenip bir ömür beraber yaşamaya, yeri gelince ölümü paylaşmaya hazır mısınız?
    Bu sorunun cevabını kendi kendinize ne kadar tutarlı, ne kadar net verirseniz ailenizi ikna etmeniz de o derece kolaylaşır.
    Ailenizle oturup konuşmak ne yazık ki bu konuda pek olumlu sonuç vermiyor. Genellikle son söz ebeveyn tarafından sert bir dille söyleniyor ve tartışma kapanıyor. Sözlü tartışmalara girmek yerine motosikletin sizin için bir ihtiyaç olduğunu ailenize hissettirmeniz gerekli. Bu noktada, bir işe girerek kendi imkanlarınızla motosiklet almaya niyetlenmeniz bayağı etkili olur. Motosiklete binmek, ailenizin onayı ile olacaktır fakat kendi paranızla, binmeseniz bile motosiklet almanıza karışamazlar.
    Konu sahibi arkadaş gibi yeterli paranız olması durumunda pat diye motoru kapıya dayamanız aileniz üzerinde olumsuz bir şok etkisi yapacaktır. Öncelikle ekipmanlarınızı tamamlayın. Ekipmanlarınızın eksiksiz ve kaliteli olması ailenize, motor konusunda ne kadar kararlı ve bir o kadar da bilgili olduğunuzu ıspatlar. Ardından, kaliteli kurumlardan motosiklet eğitimleri almaya başlayın. Kapalı alanda eğitmen eşliğinde motosiklet kullanmanız aileniz için sorun olmayacaktır. Tam aksine motosiklete olan ilginizin arkadaşlarınızla yarışmak, teker yapmak, egzozu delip mahalleyi ayağa kaldırmak için olmadığını ailenize ıspatlamanızı sağlayacaktır. Bu süreçte ailenizle sözlü tartışmaya girmek, sesinizi yükseltmek, taşkınlık yapmak kesinlikle kaçınmanız gereken davranışlar. Aileniz için, motosiklet konusunda gösterdiğiniz olgun ve tutarlı davranış, motosiklet üzerinde de aynı olgunluğu muhafaza edeceğinizin göstergesidir.
    Ekipmanınızı, eğitiminizi, ehliyetinizi ve motorunuzu aldıktan sonra artık ailenize de "bin bi tur at da göreyim" demek kalıyor.
    hayzinger bunu beğendi.

  9. #29

    Üyelik
    13 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Evet arkadaşlar bugün an itibari ile KTM DUKE 200 4000 TL'YE ALDIM İNANMAYAN ARKADAŞLARA BURDAN ....



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------

    Alıntı Stock Sever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlamadığım şey arkadaşın kimmiş de piyasası 14-16 olan motoru sana 6 bine bırakıyo? 7ye duke 200 falan veriyolar. Acaba alamayacağını bildikleri için seni mi yiyolar?

    Seni tanımam etmem. Hakkında hiçbir şey de bilmem. Ama şu yazdıklarına bakarsak motot alıncak en son kişisin.

    Ayrıca ailen almak zorunda değil. Gidersin yazları çalışırsın kışları okursun 3-4 e temizinden bi motor alır binersin. Kızlara şekil yapıp kesiciye sokacan diye r125 de alacak değilsin. Sabret daha adamım sabret. Yazdıklarımdan da bana kızma. Hiç bilmeden 80-90 la kasise dalmışsın öndeki araca patlamışsın. Sen motor alsan trafikte neler yaparsın neler...


    Buyrun ))

  10. #30
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Alıntı hayzinger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar bugün an itibari ile KTM DUKE 200 4000 TL'YE ALDIM İNANMAYAN ARKADAŞLARA BURDAN ....

    https://i.hizliresim.com/g9LO85.jpg

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------



    https://i.hizliresim.com/g9LO85.jpg

    Buyrun ))
    Hayırlı olsun. Dikkat et
    HONDA

    #BZ3082

  11. #31

    Üyelik
    13 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı Stock Sever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Dikkat et
    Teşekkür ederim, isterseniz ilgileniyorsanız size uygun fiyatlarda motorlar bulabilirim

  12. #32
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Alıntı hayzinger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim, isterseniz ilgileniyorsanız size uygun fiyatlarda motorlar bulabilirim
    Ben benim cbfi alana kadar 16-17 saat çalıştığım günler oldu. Kusura bakma ucuza mal alacak kadar zengin değilim.
    HONDA

    #BZ3082

  13. #33

    Üyelik
    13 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı Stock Sever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben benim cbfi alana kadar 16-17 saat çalıştığım günler oldu. Kusura bakma ucuza mal alacak kadar zengin değilim.
    Cidden o duyguyu biliyorum çünkü bende sabah 9 dan gece 3-4 e kadar hiç oturmadan mola yapmadan çalıştığımı biliyorum. Eve geldiğimde ölüyorum sandım.. Ama değdi Şimdi sadece aileye ' Motorumu aldım anne babaaa' diye bağırığ evden atılma sürecini bekliyorum :DDD

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------

    Alıntı Birheves adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eger troll değilsen iki motoru da al sonra bir buçuk katina sat kendi motor parani beleşe getir.
    Maalesef o kadar param yok :((

  14. #34

    Üyelik
    10 Nisan 2017
    Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Geçen dediğinde 13 ünde açmışsın konuyu 14 ünde cevap vermişsin ayın 13 ile 14 ü arasında bi gün daha mı var yoksa :D
    Bu arada senin gibi tecrübesiz biri ön freni o hızla kullanırsa asfaltın tadına bakar. İşi bilmediğin için heralde oyuncak sanıyosun, burda motor süren tecrübesi olan kimse inanmaz buna. Boş yere forumda konu kalabalığı yapıp başkalarının hakkını yiyosun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:37 ----------

    Trafikten çekilmiş motor büyük konuşmayım ama almam.
    İstediği kadar ucuz versin. Kasko değerinde 18 bin yazıyo ama adam 4 bine veriyo ben bunun altında bişiy ararım.

  15. #35

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Ailelerin motor nefreti büyük ihtimalle çocuklarını asfaltta üstü gazete kağıdı örtülü şekilde görmek istememesinden kaynaklı.

    Sana da hayırlı olsun. böyle ucuza motor düşürebiliyorsan al sat işine gir..

  16. #36

    Üyelik
    13 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı EmirŞengezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ailelerin motor nefreti büyük ihtimalle çocuklarını asfaltta üstü gazete kağıdı örtülü şekilde görmek istememesinden kaynaklı.

    Sana da hayırlı olsun. böyle ucuza motor düşürebiliyorsan al sat işine gir..
    Şuan onu yapmayı düşünüyorum zaten çok ucuza motor bulabiliyorum sağlam temiz şekilde

  17. #37
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Ben ne okudum aq

    Neyse almışsın motoru hayırlı olsun.
    hayzinger bunu beğendi.

  18. #38
    tokhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2017
    Şehir
    SAMSUN-BAFRA
    Hayırlı olsun o zaman.
    hayzinger bunu beğendi.

  19. #39

    Üyelik
    13 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı Greenut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben ne okudum aq

    Neyse almışsın motoru hayırlı olsun.
    Daha iyilerine siz binersiniz inşallah ^^

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

    Alıntı tokhanoğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun o zaman.
    Daha iyilerine binmeniz dilegiyle abi ^^


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)