Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Tracer 900 den Sonra Versys 1000 Nasıl Olur?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    basto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2015
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Z1000 SX ben de çok düşünüyorum. Levent mesajı kopyala da biz de faydalanalım patron


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul-maltepe
    Motosikleti
    Tracer 900
    Alıntı basto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Z1000 SX ben de çok düşünüyorum. Levent mesajı kopyala da biz de faydalanalım patron
    Ben bir özet geceyim..Çok uzun yol yapmayacaksaniz,şehir içi kullanırken top case olmazsa olmaziniz değilse..Konfordan ziyade güç,fren,aerodinamik ön planda ise..1000 lik SS ler gibi yakışıklı iken biraz daha "munis" AEA.. Oturuş pozisyonu daha rahat bir motor ne olabilir diyorsanız cevabı Z1000SX olabilir..Sport tarafı ağır basan hafif de turing i andıran bir motor diyebiliriz..Benim çıkardığım sonuç bu şekilde..

  3. #43

    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul-maltepe
    Motosikleti
    Tracer 900
    Bir değerlendirme yazısı eklemek istiyorum,zira şimdiye kadar Şile'ye git-gel,İzmit'e git-gel,Ankara'ya git-gel dışında gezi olarak uzun yol tura çıkmamıştım,geçen hafta 2.000 km ve 1 hafta süren bir tur yaptım kısa kısa biraz tecrübelerimi ve düşüncelerimi aktarmak istedim.

    Tracer da sele rahatsız dendiği oluyor (Benim denediğim birçok motordan rahat)..Tucano urbano sele minderi aldım seyahate çıkmadan önce ve ilk gün İstanbul-Burdur-Salda gölü-(gölde yarım saat yüzüp dinlendim denebilir)-Fethiye yaptım, toplam 850 km yol sabah 7 çıkış akşam 7 varış gibi..700 km den sonrası zor ve acılı oldu bilhassa asfalt mıcırlı yokuş aşağı virajlı idi sonlara doğru..Sağ el bileğim ağrıdı ve tabi alttan da isyan geldi..43 e girdim ve 90 kiloyum..

    850 km yolu bitirmeme yardımcı iki unsur:

    1.Burdur Salda gölü molası



    2.Tucano Urbano sele minderi..



    Uzun yolda yolu yiyip bitiriyor,genelde 125-135 bandında kullandım artçı full 3 çanta vs.80 tl yakıt ile 300 km yol yaptı..Benzin lt.fiyatı 5.30 tl..

    Zincir temizliği ve yağlaması,kullanılan yağ,hatta yağlamanın yönü bile çok şey farkettiriyor,aslfatta git gel yapacağım temizliğe gerek yok diye sadece yağ aldım yanıma ama gezerken toprak yola girdik 10 dk zincire binen toz balçık gibi oldu yağla birleşince bi garip titreşimler zırıldamalar başlıyor malum..



    Yanımda zincir temizleme spreyi yoktu akşam dönüşte doğruca şehir merkezinde yol üstünde gördüğüm Honda yetkili servisi Kıvrak motora gittim çok güzel ilgilendiler,zincir temizlik,yıkama-yağlama çiçek..Motor hemen yağ gibi oldu..

    Önemli not mesela ben Ipone zincir yağı kullanıyorum çok akışkan bir yağ değil serviste gördüğüm gibi zinciri dıştan yağlıyordum (servis akışkan yağ kullanıyordu),ama geçen farkettim Ipone yağın üzerinde kullanım talimatında içten yağlama şeklinde gösteriyor,öyle yaptım içten dıştan bastım yağı ve sonuç titreşim,zırıltı çok daha azaldı hatta vites geçişleri ve dahi 1.vitese atarken ki çat sesi azaldı..

    Gidon titreme kafa sallama ile ilgili de yeni bir şey öğrendim,''gidon bisiklet ayarı'' bunu yaptılar serviste hıza duyarlı elektro hidrolik araba direksiyonu gibi oldu.. (motordan anlamadığımı anladım)..

    Neyse Bodrum a geçtik yolda bir bisikletçiye girdim bisikletlerde kullanılan yumuşak sünger gibi elciklerden sordum,var abi 10 liraya takarız dedi,taktırdım gidondan gelen yol titreşimi vs.çok ama çok azaldı..(Ben kendi elcikleri üzerine taktırdım çok tombul oldu,kendi elcikleri çıkartılarak takmayı denemeli)..

    Taktırdığım yumuşak bisiklet elciği..



    Döönüşte bu elciklerle daha rahat ettim Bodrum-İstanbul arası tek günde yine 700 km yol yaptık (feribotu düşersen daha az olabilir)..

    Michelin lastik taktırmıştım temmuzda her koşulda harika,bugün yağışta da kullandım,dunlop ların kuru zemindeki performansından bile çok daha iyi ve tabi güvenli hissettim..

    Kısacası nemi demek istiyorum,tracer gerçekten çok güzel motor,ufak dokunuşlarla minik sorunlar kolaylıkla çözülüyor..Motorum 16.000 km oldu satıp başka marka motor almak yerine tekrar Tracer ımı yenilemek yani üst model az km li 2. el yada eski 49 luk fiyattan sıfır alsam diye düşünmeye başladım..

    Bu mesajı tracer başlığında da paylaşmak lazım sanırım..
    RoofRoof bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)