Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklete supermoto ile başlamak?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Goldrush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul
    Merhaba konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Konuya balıklama dalmadan kendimi tanıtayım, İstanbul'da gününün 2 ila 3 saatini iettye bağışlamış bir öğrenciyim, ve zoruma giden bu durum, dedemin çocukken anlattığı motosiklet anıları ve de cross/enduro motorlara çocukluktan beri olan merakım sonunda beni ehliyet alıp motosiklet kullanma yoluna itti. Yeni çıkan yasa ile a1 ehliyet almak, fakat öncesinde ekipman ve eğitimimi tamamlamak istiyorum. İlk motosiklet olarak supermoto düşünüyorum fakat motosiklet için ayırdığım bütçe sadece 5 bin tl (ekipman ve eğitim masrafları hariç), wr 125x aslında aklıma en yatan motosiklet oldu fakat fiyatı bütçemi aşıyor. Hyosung RX 125' 4000 tl civarı bulabilirim fakat kendileri bir enduro ve asfalta gidecek ben için o motosiklet pek bir sıkıntı ve o motosikleti sonradan supermotoya çevirebilir miyim bilemiyorum.
    Sorum şu ki;
    1)Supermoto ile motosiklete başlamak kötü bi'karar mı olur?
    2)Bu bütçe ile alabileceğim supermoto var mıdır yoksa bir cross/enduro'yu ne kadar bir harcama ile supermotoya çevirebilirim?
    3)Kolayca giyip çıkarılabilen bir motosiklet pantolonu var mıdır?
    4)İstanbul anadolu yakasında motosiklet eğitimi alabileceğim kurumlar nerelerdir, nereleri önerirsiniz?

    Not: aradığım motosiklet, sele yüksekliği 80 cm'i geçmeyen (boyum 170 dolaylarında), 125cc civarında, yakıt tüketimi 2 ila 3 litre/100 km olan, anadolu yakasında servisi olan, çok titremeyen bir motosiklet. Sonuçta okula gidip gelmek için kullanacağım ama nadir de olsa uzun yola da çıkma planlarım var.

    Konuda bilgisi olmayan kişiler lütfen yanıt yazmasın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:24 ----------

    Kimsenin bilgisi yok mu


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Günaydın, öncelikle burası kamuya açık bir forum olduğu için, o yazsın bu yazmasın gibi ibareler hoş gözükmüyor. Diğer taraftan supermoto ile (kücük hacim) baslamak keyifli olacaktır, cok hareketli, hoplaya zıplaya kullanılabilecek, ve kırdığında canının yanmayacağı bir tercih olacak. Şehir trafiğinde oldukça kıvrak motosikletler, psikolojisi ise sadece bende mi böyle bilmiyorum ama, ne zaman bir supermotoya binsem, kıçı ayrı başı ayrı oynuyor, refleks olarak sürüşü eğlenceli bir hale sokma çabası sarıyor beni..

    Bence güzel secim, en azından motora başlıcam 125 olsun reyzzzzing olsundan daha faydalı.
    Goldrush bunu beğendi.

  3. #3
    Goldrush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul
    Öncelikle yorumunuz için teşekkürler, sonda yazdığım ibareye dikkat etmemişim özür dilerim, amacım daha çok kafa karışıklığı olmaması amaçlıydı fakat haklısınız. Supermoto hakkında bende öyle düşünüyorum, cross parkuru gibi olan İstanbul yolları ve dar trafikte çok kullanışlı duruyor. Hele ki yavaş ve torklu olması da amacıma daha uygun, ama sanırım Türkiye'de pek fazla tercih yok. Bulunanlar genelde cross/enduro oluyor, olan sm'lerde biraz tuzlu cross bi'motoru sm'ye çevirebilir miyim bu konuda da hiç bir fikirim yok maalesef.

  4. #4
    CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2016
    Şehir
    Assen
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500

  5. #5
    Goldrush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul
    Ne bütçeye, ne de ehliyete uyumlu... çok uygun fiyata crosslar buldum ama supermotoya çevirme imkanı olur mu veya olsa bile çok mu masraflı olur çok kararsız kaldım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler