Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Skuter canmıdır, siz karar verin? :) Honda Activa 100 (2004) ile yola devam ederken..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Yeniden merhaba arkadaşlar. Bir önceki yazı dizim olan "Piaggio X9 500 adam etmeye çalışacağız..."a gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Okuyan forum arkadaşlarım neler yaşadığımı azbuçuk biliyorlardır. O hikaye nasıl sonlandı bu hikaye nasıl başladı anlatmaya başlayayım.

    Piaggio X9 500'e yaklaşık 4000tl masraf açıp daha da masrafların arkası kesilmeyince, üstüne üslük açtığı masrafın parça değişimi gerektirmesi ve Piaggio fabrikasının Ağustosta 1 aylığına kepenk kapatması neticesinde Temmuzda sipariş vereceğim parçaların Ekim başında (rivayete göre) elimde olabileceğini söylemeleri üzerine bu motorla olan maceramdan vazgeçip satışa koymaya karar vermiştim. Adı malum siteye ilk etapta 5100tlden satışa koydum. 1 ay geçti pek ses çıkmadı. Baktım talep az, bu sefer fiyat olarak 4750tl belirleyip ilanın altına 1000 karakteri ucu ucuna yetirdiğim (her detayı yazdığım) ilan açıklamasıyla yeni bir ilan düzenleyip tekrar satışa çıkardım. İlan açıklamanızı samimiyetinizle yazmanızı ve gerçekten satmak istiyorsanız fiyatı makul tutmanızı tavsiye ederim. Telefonlarım susmadı...

    Bir gece ansızın telefon çaldı... Saat 23:00... İlan yayın süresinin 2. günü...

    Orta yaşlı bir amca sesi, Bursadan arıyorum ben diye giriş yaptı (evet). Dedi ben sizin motorunuzla ilgileniyorum (buyrun). Eee bende 5000kmde sym wolf 250 var takas düşünürmüsünüz? Dedim tabi ama üstüne çok veremem. Dedi üzerine 4250 ver yeter, dedim olmaz çünkü bende o kadar para yok. (Param var ama o motora vermem çünkü ilanda belirttiğim gibi düşük cc skuterle takas düşünüyorum ) Hımm dedi bende 4 tane motor var, bu piaggio 500lere de hastayım. Açıklamanı okudum ben bu motora böyle binicem. Dedim doğrudur, ama yine de ustanızı da getirip baktırınız, kararınızı ona göre verirseniz sizin için daha sağlıklı olur. Dedi gerek yok ben anlarım. Peki nasıl isterseniz dedim. Ama bende nakit yok nasıl yapçaz dedi. Dedim diğer motorlarınız neler belki onlarla anlaşırız? Dedi bende bi Activa bi de Beat var. (bi de vespa PX200 varmış 93 model ama onu vermem dedi ) Beat 60binde Activa 6 binde. O ikisini sana vereyim 250 daha ver senin olsun dedi. Ben de tamam dedim. Ama beatin şu an muayenesi yok dedi. Dedim satış veremezsiniz. O zaman activanın muayenesi var onu satabilirim üstüne 1500 vereyim dedi.

    Yahu konuşurken bi an düşündüm. Activa pizzacı motoru, az yakar çok binilir.. 2004 model 6 binde. Yok artık! Dedim adama 6 binde olduğundan eminmisiniz? Dedi evet eminim bi tane imam almış bunu kömürlükte yatırmış neredeyse hiç binmemiş dedi. Dedim yarın bana o an çektiğiniz resimlerini atın ben resimlere bakıp ufak da bir araştırma yapıp size dönüş yapacağım. (İnanması gerçekten güç çünki.)

    Ertesi gün resimleri bi attı. Anammm Vuruldum yahu motora resmen. Şu resim beni benden etti.



    O stepne ne yaa, aynı Honda Kineticler gibi... Normalde ben Beate hevesliydim activaları hakir görürdüm ama bunun resmini bi gördüm, (galiba stepneden dolayı) baya bi şapşik geldi gözüme. Diğer resimleri de var da uzun olduğu için atmadım. 5746,9kmde olduğunu gösteren resim falan da attı. Daha iyi fotolarını aşağıda paylaşacağım.

    Onayı verdim ve 15 Ağustosta Yalovada satış vereceğimize dair sözleştik. Forumdan Mert kardeşimle (selam olsun) Yalovaya motoru almaya gittik. Adamla buluştuk motorları deneyelim diye bi değiştik. Dedim bunun gidon yamuk. Sağ ön çamurluğunda nazarlık bi ezik var (Gönderilen resimlerde varmış, pek dikkatimi çekmemiş.) ama çok göze batmıyor. Bi an motor gözümde dökük gibi göründü. Dedim ulen yoksa ikinci bir "Adam etmeye çalışacağız"... Ama sonra üstüne oturdum sesine soluğuna baktım tipine duruşuna baktım, yeniden ısındım dedim alınır yaa. Parçaları ucuz en azından. Ben bu şapşiği adam ederim, çarşıya pazara sürerim.

    Noterde verdik satışı hemen Yalovadaki Honda yetkili servisine gittim çünkü bariz yamuk olan gidon beni çok rahatsız etti. Servisten içeri girdim usta benim motora kitlendi kaldı. Baktı baktı elindeki anahtarı yere attı. İlk sorusu: "Siz bunu nerden buldunuz?" oldu. (Lan dedim bu herifindi çalındı da biz mi bulduk yoksa. Şaseyle motor numarasını kontrol etmedim. Fakamı bastık ne ) Sesimi çıkarmadım devam etti. Yahu dedi hiç mi binmemişler buna, bu nedir ya, bu kadar temizini uzun zamandır görmedim dedi. Çingen pazarından mı aldınız naaptınız (küfür) dedi. Yok abi dedim parasını verdik satın aldık. Biraz sohbet samimiyetten sonra hikayeyi özet geçtim. Bu arada bu motor bana 3000e gelmiş oldu. Usta bedavaya almışsın resmen dedi. Gidonu yamuk ama dedim. Ucundan tuttu çekti asıldı, gidon düzeldi.. Hepsi bu kadarmıydı yani!?!

    Neyse aldım geldim motoru ama ön fren ayarı baya kaçıktı. Cuma günü Honda GÜNGÖR Motosikletteki (buranın müdavimiyim çünkü çok memnunum) Servis danışmanı Dorukhan bey (umarım ismini yanlış hatırlamamışımdır, aksi takdirde kendisinden özür dilerim. ) motorumla baya ilgilendi. Oradaki ustalardan da benzer tepkiler aldım. Ama tabi mevzu servis kayıtlarına gelip eski defterler açılıncaaa, bir yalan da suüstüne çıkmış oldu... Nedir? Tabiki de orjinal kmsi... En son 2015 yılında 22750 kmde servise girmiş. Sonra tahminimce km saatini değiştirmişler çünkü km saat camı yepyeni. Aldığımda Servisteyken 6bin küsür km gösteriyordu. Hemen TÜVTÜRK'ü aradım dedim muayenesi yaklaşıyor başımıza iş almayalım. Dediler tespit edilmesi halinde araç hafif kusurlu sayılıyor. Sorun yaşamazsınız.

    Ustaların bakım sonunda dediğine göre alet çok temiz binilmiş, hiç hor kullanılmamış o yüzden şikayetçi olmayacağım. Zaten şikayetçi olsam ne. Alet kaç para ki?..

    Velhasıl bakıma girdi. Kayışı yağı ve hava filtresi değiştirildi. Sol fren maneti aşındığı için el freni tutmuyordu, değişti. Sibop ayarı yapıldı ve ufak tefer rütuşlar, ayarlar, gevşek civata sıkmalar, patlak arka ampul değişimi vs derken çok cüzi bir maliyetle motor şu an sıfır gibi oldu. Kalkışta pati çekiyor, son hıza da baya seri çıkıyor Maşallah. Frenler zımba gibi.

    Son halinin resimleri şu:















    Bugün bi arkadaşımı da yanıma alıp İstanbul içi küçük bir geziye çıktım. Motorumu görenlerden çok acayip tepkiler almaya devam ediyorum. Aynaya monteli bir telefon tutucu ve branda aldım. Ha bi de Motoplustan çok hoşuma gittiği için skuterli bir tişört aldım.



    Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Bu motor için satın alma planlarımda çok uzun olmayan bir ön cam ve eksik olan egzos koruma parçasını almak var. Aliexpresten sanırım tedarik edebiliyormuşuz. Başarabilirsem sizlerle onları da paylaşacağım.

    Bir sonraki yazımda bu motorla ilgili deneyimlerimi, yakıt tüketimi değerlerimi, trafikte küçük hacimli skuterimin artılarını eksilerini görebildiğim her yönüyle ele almaya çalışacağım, tabi İnşallah nazara gelmezsek...

    Okuduğunuz için teşekkürler. Görüşmek üzere...
    chetaq, OğuzÖztürk, Lucas ve 13 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mustang256 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Pulsar
    Ustam bu temizlikte bir tanede bana buluver maaşallah.
    Yıllar önce çinli skuterimi park ederken aynı bundan yanıma yanaştı, 60 lı yaşlarda amcam indi ve iner inmez binmeyin şunlara kaç km de bu diye sordu.
    Dedim 2 bin de memnunum idare ediyor falan ben öyle diyince kahkaha attı ben 160 bindeyim şuan falan dedi.
    Yaklaşık 4 5 yıl öncesiydi hala çarşıda görüyorum amcayı aynı motorla.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Önlerden rezervuar ben o konuyada yapamazsın yazacaktım ama ümidini kırmak istemedim piaciyo 500 vs vs hikaye abi ülkesinde peynir ekmek gibi parçası vardır ama italyancılar sana burda asla ucuza yaptırmaz biliyoruz az çok

    sym vatanında uygun bir motor olmasına ragmen burda yamaha ile yarışması herşeyi açıklıyor
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı mustang256 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ustam bu temizlikte bir tanede bana buluver maaşallah.
    Yıllar önce çinli skuterimi park ederken aynı bundan yanıma yanaştı, 60 lı yaşlarda amcam indi ve iner inmez binmeyin şunlara kaç km de bu diye sordu.
    Dedim 2 bin de memnunum idare ediyor falan ben öyle diyince kahkaha attı ben 160 bindeyim şuan falan dedi.
    Yaklaşık 4 5 yıl öncesiydi hala çarşıda görüyorum amcayı aynı motorla.
    Bu motoru ben bulmadım, motor beni buldu. Siz de satışa çekip takasa açığım diyin. Bunun gibi çok acayip teklifler gelebiliyor.
    Bu motorlarla ilgili çocukluktan alınıp bakımları zamanında yapıldığında toruna kadar gömdüğüne dair rivayetler var. Bakalım doğru mu hepberaber görürüz inşallah...

    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önlerden rezervuar ben o konuyada yapamazsın yazacaktım ama ümidini kırmak istemedim piaciyo 500 vs vs hikaye abi ülkesinde peynir ekmek gibi parçası vardır ama italyancılar sana burda asla ucuza yaptırmaz biliyoruz az çok

    sym vatanında uygun bir motor olmasına ragmen burda yamaha ile yarışması herşeyi açıklıyor
    Boşverin iyi ki dememişsiniz. Yaşadım ve tecrübe oldu. Bu tecrübeden diğer arkadaşlarım da nasiplenir inşallah...

  5. #5
    Lazasker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2017
    Motosikleti
    CRF 250 Rally
    Hayırlı olsun. Hepsini okuyamadım ama şunu söylemek isterim; ben de sizin gibi açık bir kask kullanıyor olsaydım şu an çenem elimde geziniyordum, bilginiz olsun.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  6. #6
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Hayırlı olsun
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı Lazasker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Hepsini okuyamadım ama şunu söylemek isterim; ben de sizin gibi açık bir kask kullanıyor olsaydım şu an çenem elimde geziniyordum, bilginiz olsun.
    Tavsiyeniz/uyarınız için teşekkür ederim. Açık kask/açılabilir kask kullanmıyorum, kullanmam da. Sadece o an tişörtümle şekil olsun diye denemiştim. Bell kapalı kask kullanıyorum. Bütçem yetse daha güvenlisini alırım, güvenlikte tavizim yok.
    Lazasker, erenedip ve SAZMAN bunu beğendiler.

  8. #8
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Müdür hayırlı olsun güle güle kullan taş gibim makina maşallah..

    Didişmeden duramayacağım Suzuki candır gerisi heyecandır..
    Mustaphalanx bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  9. #9

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı Uğur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun
    Teşekkür ederim Uğur bey.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------

    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Müdür hayırlı olsun güle güle kullan taş gibim makina maşallah..

    Didişmeden duramayacağım Suzuki candır gerisi heyecandır..
    Eyvallah abi, Maşallah.

    Abi kurban olayım bi gün Suzuki test ettir bana da ne varmış bu Suzukide ben de anlayayım..

  10. #10
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı Mustaphalanx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim Uğur bey.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------



    Eyvallah abi, Maşallah.

    Abi kurban olayım bi gün Suzuki test ettir bana da ne varmış bu Suzukide ben de anlayayım..
    Ayıp ediyorsun bir ara geleyim yanına..
    Mustaphalanx bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  11. #11
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Scooter gerçekten benimde hoşuma gidiyor. Şehiriçi kullanım için çok iyi. Babama diyorum alayım sana diye. ikna olursa alırım, bende binerim. :D :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:15 ----------

    He birde hayırlı olsun. Önceki motorda çektiğin çileye değer bu. İyi yönünden bakalım. Onda o kadar uğraşmasaydın böyle temiz motorun olmayacaktı.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  12. #12
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    Sifir cbf takasi gelse hikayenin basina döner misin hayirli olsun
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Çok tatlıymış maşallah 😂
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  14. #14
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    2005 te kuryelik yaparken şirket motoruydu.. eşek niyetine binilse bile her türlü işi gören bir motordu.. temizini bulsam bende alırdım belkide..

    Hayırlı olsun..
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  15. #15
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    hayirli olsun, kazasiz kullanin. ama ben isinamadim bu scooterlara. hatta motosiklet olarak dahi gormuyorum.
    zevk tabii.. tekrar hayirli olsun.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Scooter şehir içinde gerçekten bulunmaz nimet. Ekipmanları bagaja doldurup, sivil dolaşmak gerçekten harika oluyor.

    Tekeriniz düz bassın, aynen devam.
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayıp ediyorsun bir ara geleyim yanına..
    Abi her zaman beklerim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------

    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scooter gerçekten benimde hoşuma gidiyor. Şehiriçi kullanım için çok iyi. Babama diyorum alayım sana diye. ikna olursa alırım, bende binerim. :D :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:15 ----------

    He birde hayırlı olsun. Önceki motorda çektiğin çileye değer bu. İyi yönünden bakalım. Onda o kadar uğraşmasaydın böyle temiz motorun olmayacaktı.
    Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Teşekkür ederim. Evet işin bir de o boyutu var. Bu motosiklet ilanda şurda burda satılık değildi. Adam teklif etmese bu activaya denk gelme şansım sıfırdı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------

    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sifir cbf takasi gelse hikayenin basina döner misin hayirli olsun
    Kafa kafaya takas derlerse ticaret açısından düşünebilirim. Onun dışında CBF'e daha da 5 para vermem. Kötü motor değil ama bence Activadan daha işlevsel değil.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------

    Alıntı ..YaNKee.. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2005 te kuryelik yaparken şirket motoruydu.. eşek niyetine binilse bile her türlü işi gören bir motordu.. temizini bulsam bende alırdım belkide..

    Hayırlı olsun..
    Piyasayı takip edin. İlla ki işinizi görecek temizlikte çıkabiliyor.

  18. #18
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Hayırlı olsun kazasız belasız
    Mustaphalanx bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayirli olsun, kazasiz kullanin. ama ben isinamadim bu scooterlara. hatta motosiklet olarak dahi gormuyorum.
    zevk tabii.. tekrar hayirli olsun.
    Teşekkür ederim.

    Motosiklet genel olarak zevk işi. Skuterse amaca yönelik bişi. 150cc Commuter de kullandım 500cc naked de kullandım, bu 3. skuterim. Benim gayeme skuter uyduğu için onu kullanıyorum. Geçiş aşaması her zaman sancılıdır. Skuterden motosiklete ya da motosikletten skutere geçmeyi androidden iosa ya da iostan androide geçmek gibi nitelendiriyorum. Alışkanlıkları terketmekle alakalı bir durum.

    Ama motosiklet olarak görmeme hususunda size katılmıyorum. Bu durum kişisel görüştür saygı duyarım ama Skuter de bir motosiklettir. Aynı fizik kurallarına ve maneviyata tabi. Yani üzerine bindiğimizde dertlerimizi unutturan, trafikte benzer sıkıntılar yaşadığımız, yavaş da gitseniz hızlı da gitseniz kendinizi özgür hissettiren vs vs bir cihaz. Tek farkı deposu bacak arasında değil. İlk kullandığımda bana da tuhaf gelmişti ama şu an Motosiklet kullanıp viraj alırken bacak arasına illa bişi almak, birşeye sarılmak zorunda hissetmiyorum. Hatta şu an baya baya alıştım zaman zaman motosiklet bana tuhaf geliyor.

    Bence yargılarınızı kırıp hiç kullanmadıysanız özellikle şehir içinde 1 ay kadar skuter kullanmayı denemenizi öneririm.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scooter şehir içinde gerçekten bulunmaz nimet. Ekipmanları bagaja doldurup, sivil dolaşmak gerçekten harika oluyor.

    Tekeriniz düz bassın, aynen devam.
    Size katılıyorum. Pratiklik konusunda amaca iyi hizmet eden bir motosiklet türü.

    Teşekkür ederim sizin de tekeriniz düz bassın

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------

    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun kazasız belasız
    Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------

    Alıntı Aydoxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok tatlıymış maşallah ��
    Teşekkür ederim. Herkesin sıpası kendine güzel derler, bizimki de o hesap herhalde.

  20. #20
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Yazını keyifle okudum. X9 500 hikayeni de biliyordum, gerçekten fazla uğraştırmıştı seni.

    Bu motor gerçekten çok sevimliymiş, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullan.
    Mustaphalanx bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)