Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Eski ve Yeni Teknoloji Motosiklet Arasında Kalmak.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2012
    Şehir
    Bursa / Setbaşı
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Merhaba arkadaşlar. Bizim kendi grubumuz içinde sürekli tartıştığımız bir konudur bu. Karbüratörlü ve 10 yaş üstü kendini kanıtlamış baba endurolar ile yani nesil enjeksiyonlu bir çok elektronik ekipmanla doldurulmuş 10 yaş altı endurolar arasında seçim yapmak. Şimdi ben eski kafalıyım ikisininde avantaj ve dezavantajlarını bilmeme rağmen eski kendini kanıtlamış baba endurolardan yanayım. Örnek Klr 650 - Dr 650 se - Xr 650 r - ktm 640 adv - yeni teknoloji olmasına ragmen xt 660 r falan. Şu sıralar 12000 ve 18000 arası bunlardan temiz bir motor bulabilirsiniz ve şansınıza temiz bir motor almışsanız muhtemelen bir 10 yıl daha sizi götürür. Ama bu paralara daha düşük hacimli yeni teknoloji bir motor alırsanız bu eskiler kadar uzun ömürlü ve basit ve ucuz onarımlı olabilirler mi? Tamam yenilerin alım satımı daha hızlı ve kolayda olur ama satmak için alırsanız. Benim gibi eski kafalılar satmak için almıyor ki motorunu. Kişiselleştirip uzun seneler binmek için alıyor.

    Biliyorum konu ile değişken ve faktör o kadar çok ki objektif bir sonuç çıkmasa da tartışılmaya değer bir konu bence. Sizlerin fikirleri nedir bu konuda? Tecrübeli abilerimizin fikirlerini özellikle merak ediyorum. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederiyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2010
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Hayat insanı hep bir şekilde yeniye doğru götürüyor.
    Eski makinelerde mekanik bir çok değişiklik yaparken yeni makinelerde de elektronik aksamlar çok fazla.
    Kendini kanıtlamış markaların hem mekanik hem de elektronik olarak arıza çıkarma olasılıkları düşük bence.
    Karar vermek gerçekten zor. Ama eğer satmayı düşünmüyor uzun yıllar binerim diyorsanız bugün alacağınız yeni teknoloji 10 yıl sonra zaten eskimiş bir teknoloji olacaktır. Bence çook eski bir teknoloji almaya gerek yok.
    Şahsi fikrim böyle. Tekeriniz düz bassın.
    Ahmanamra bunu beğendi.

  3. #3
    yzk2001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    DRAG200
    Atalarımızın meşhur sözüdür eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı eski yeni atılması sadece motosiklette değil insan dahil her nesnede mevcut bu konuda otomobil içinde eski arabalar daha sağlam diye sözler duyarsınız lakin toyota 1999 model efsane kasa corolla ile yeni modelini kafa kafaya çarpıştırdığı bir test var internette sonuç eski araba hurdaya dönüyor yenide ise cangüvenliği açısından sıkıntı yok yeni araçlar hem metal yorgunluğu olmadığından hemde teknoloji bakımından daha fazla özellik barındırdığından tercih edilmelidir bizler ise alışkanlık haline getirip değişime pek sıcak bakmıyoruz halbuki değişmeyen tek şey değişmenin kendisidir...
    Ahmanamra bunu beğendi.

  4. #4
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    eski kolaydır dostum. ben de genel olarak senin kafadayım. bir buji bir karbüratör bas gaza devam et.

    bozulsa tamiri kolaydır bilene. yolda bırakmaz (bu kısma aşağıda değineceğim) uydurur bulup buluşturur tamir eder devam edersin.

    ama yzk dostumun da söylediği gibi eskidikçe yıpranır. her zaman yeni sorunlar çıkarır, bir yerini yamarsın öteki yeri açılır bu böyle.

    ama yeni öyle değil. farkını hissedersin. daha güvenli, evet daha karmaşık ve zor ayrıca masraflı olabilir ama daha güvenli, daha konforlu, daha keyifli.

    bütçe meselesi en nihayetinde. ama şahsi tavsiyem yapabiliyorsanız yeni ve güvenilir bir aletle genel kullanımınızı yapmanızı, eski ve klasik (kişiselleştirdiğiniz bir makina olabilir) ile de arada kısa geziler, cadde, sıtarbaks önü muhabbetleri vs. yapmanızı tavsiye ederim.

    kolay gelsin.
    Ahmanamra bunu beğendi.

  5. #5
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Eski 650ler tercihim olurdu
    Ahmanamra bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)