Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Arkanıza Kesinlikle Artçı Almayın !!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul/Artvin
    Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Arkadaşlar bu hafta üzücü bir olay yaşadım sizinle paylaşmak istiyorum.
    93 senesinden beri aynı yerde oturduğumuz yan komşumuz 97 98 doğumlu gencecik manken gibi bir oğlu var. Yıllık izinde bizim buralardan bir arkadaşıyla izmire gidiyorlar arabayla. Ertesi gün gece izmirde yine bizim mahallede oturan bir aile yazları izmirde kalıyorlar o ailenin 15 yaşındaki oğlu ile denk geliyorlar cafede.

    Şimdi samimi değiller fakat yıllardır hani selamlaşmışlığı sohbeti illaki oluyor. Bizim ki gece uykum geldi felan diyor, diğer 15 yaşındaki olan ise gel abi turlayalım uykun açılır diyor alıyor arkasına.
    İkisinde de kask yok tabi daha 1 km yol gitmiyolar ki yurtdışından tatile gelmiş bir bayan sürücü kör noktadan pat diye ters şeride bunların yola dalıp kafa kafaya 110 km civarı hız ile giriyorlar...
    Motoru süren 15 yaşındaki genç 4 ameliyat oldu durumu iyi şimdilik kaburgalar felan kırık hayati tehlike yok ama tabi 3 4 tane parmağı felan kopmuş kötü ağır yaralı.
    Kullandığı motor cbr 250
    Bizim artçı oğlan fırlayıp kafayı kaldırıma vurmasıyla kafa tası açılıyor olay yerinde hayatını kaybediyor. Tatile gittiğinin ertesi günü cenazesi geliyor ne yazıkki hepimiz kahrolmuştuk daha 3 sene olmadı babasını kaybetmiştik şimdi bir ablası bir annesi kaldı perişan durumdalar...

    Geri kalanlara ne oluyor şimdi 15 yaşındaki çocuğa ve motosiklet annesinin üzerine olduğu için 2 sine birden hapis cezası çıkmış ölümlü kazaya karışmaktan , çocuk aynı zamanda ehliyetsiz yani herkese yazık oldu durduk yere. Bende geçen ay amcamın kızını bebeği kucağında şekilde trafik kazasında bir kamyon tarafından ezilerek can kaybetmesinin üzerine iyice etkilendim üzerine aea , bu arkadaşım derken durum kötü. Siz siz olun artçı felan almayın arkanıza durumun ciddiyeti farklı , motorunuzu yakın arkadaşınız dahi kimseye vermeyin lütfen olmaz demeyin oluyor
    Alonedark93 ve muvodo bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul/Kağıthane
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Kesinlikle ehliyeti olmayan adamın arkasına binmeyin kimseyi ama hiç kimseye motorunuzu vermeyin. Bırakın eşiniz dostunuz arkadaşınız size darılsın ama vermeyin arkanıza almayın.
    tkalfaoglu bunu beğendi.

  3. #3
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    Kaza arkaya artçı aldığı için mi meydana gelmiş? bu artçı kısmını anlamadım.. yani motor kullanırken ölürsek tek mi ölelim bu sebepten mi yazdınız bunu?
    cıbılduck, tkalfaoglu ve Kızıl pars bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Dünya o kadar kalabalıktır ki aklınıza gelebilecek her türlü ihtimali birileri yaşıyor.
    İhtimallere takılıp hayallerinizden geri kalmayın. Ekipmanınızı takın, güvenli sürün, dolduruşa gelmeyin, keyfini çıkarın.
    Shrieker ve Kızıl pars bunu beğendiler.

  5. #5
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    "Kesinlikle artçı almayın" denecek bir olay değil hocam bu.

    Olayda üç kişinin ağır sorumsuzluğundan ölüm var.

    Motosikletin sahibi olan çocuğun sorumsuzluğu,
    Motosikletin sahibi olan çocuğun annesinin sorumsuzluğu,
    Ölen çocuğun sorumsuzluğu.
    erenedip, MotoRR, tkalfaoglu ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    hardy1234 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2017
    Hocam tabiki acınızı anlıyorum fakat artçı almamak bir çözüm değil maalesef arkadaş 15 yaşında olunca ve 250lik makina olunca altında yapacak bir şey kalmamış tamamen gençlik ateşiyle hem kendini hem ailesini hem başka aileyi yakmış..
    Kızıl pars bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    12 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul/Artvin
    Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Alıntı ..YaNKee.. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza arkaya artçı aldığı için mi meydana gelmiş? bu artçı kısmını anlamadım.. yani motor kullanırken ölürsek tek mi ölelim bu sebepten mi yazdınız bunu?
    Hayır, kazada arkasında ki artçı ölüyor. Evet tek ölelim , motoru süren 15yaşında çocuk ölmedi parmakları koptu ama artçısı öldüğü için kendi hapis yatacak , motorda annesinin üzerine olduğu için anneside hapis yatacak. Birde ölen kişinin ailesine tazminat ödeyecekler..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:31 ----------

    Alıntı hardy1234 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam tabiki acınızı anlıyorum fakat artçı almamak bir çözüm değil maalesef arkadaş 15 yaşında olunca ve 250lik makina olunca altında yapacak bir şey kalmamış tamamen gençlik ateşiyle hem kendini hem ailesini hem başka aileyi yakmış..
    tabiki doğrusunuz artçı almamak çözüm değil , ben sadece artçının farkında olmadığımız tehlikesinden bahsetmeye çalıştım hani eşimiz dostumuz arkadaşımız caddede bir yere felan giderken biner arkamıza kıramayız o durum

  8. #8
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Emre kardeşim başın sağolsun ne diyeyim hepsi üst üste geldi gerçekten ruh halini düşünemiyorum allah sabırlar versin..

  9. #9
    yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul/Kağıthane
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Not:Benim artçıdan kastım sağda solda
    “abi beni şuraya atıver,babacım yürütme"
    beni tarzında arkaya atlayan kişiler.

  10. #10
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı Emre Fırat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır, kazada arkasında ki artçı ölüyor. Evet tek ölelim , motoru süren 15yaşında çocuk ölmedi parmakları koptu ama artçısı öldüğü için kendi hapis yatacak , motorda annesinin üzerine olduğu için anneside hapis yatacak. Birde ölen kişinin ailesine tazminat ödeyecekler.
    hepsini anladım ama sanki kazalar artçı yüzünde oluyormuş gibi bir başlık olmuş.. peki bu kazada artçı değilde şöför ölseydi o zaman şöför olmayın artçı olun mu gibi bir sonuç çıkacaktık.. demek istediğinizi anlıyorum ama başlık yanlış olmuş bence.. ihmaller peşpeşe gelmiş.. 15 yaşındaki ehliyeti olmayan bir çocuğun teklifini geri çevirebiliriz mesela.. yada ekipman yok diyerek binmeyebiliriz mesela.. hızı yüksekse şöförü uyarabiliriz mesela vs... gibi birçok şeyden kendimiz de sorumluyuz.. allah rahmet eylesin demek düşer bu saatten sonra ne yazsak ne desek boş..

    doğru bilgilenelim, bilgilendirelim diye yazıyorum bende..
    Kızıl pars bunu beğendi.

  11. #11
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    bencede artçı almayın motoru ilk aldığım zamanlarda yakın arkadaşımın ısrarı ile kendisini arkama kasksız bindirmiştim. daha yarım yamalak sürüyorum motoru kavşak girişine geldik sağa doğru eğimli durmak yerine devam etmeyi seçtim yanımızdaki tüm araçların beklemesine rağmen, çünkü dursam motoru deviricektim o eğimde çok acemiydim. kıl payı hızla gelen arabanın bize çarpmasından kurtulduk devam ettik hiçbişey olmamış gibi. böyle büyük bir hata yapmama sebep olan duygu motoru yeni almamla yakın arkadaşıma hava atmak istememdi. böyle basit nedenler bize normalde yapmadığımız şeyler yaptırtabiliyor.
    Onur34 bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT07
    Evden çıkmayın kafanıza balkondan saksı düşüp beyninizi patlatabilir hatta yataktan çıkmayın banyoda sabuna basıp boynunuzu kırabilirsiniz.

  13. #13
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Başınız sağolsun,mekanı cennet olsun. Tüm kayıplarınız için üzüldüm. Ölüm var fakat çok genç yaşta olması insanı çok daha derinden sarsıyor..

    Kendi ülkemde Türkiye'de sosyal hayatın içinde özellikle son yıllarda artan şekilde gördüğüm olaylardan edindiğim net sonuçlar; acıma duygumuz kalmamış,merhamet yok,saygı, sevgi yok,birbirimize tahammülümüz sıfır. Ruhunu kaybetmiş,her fırsatta birbirine saldırmayı bekleyen insanlara dönüşmüşüz.

    Arkadaşımızın başlığı içeriğe ve ana fikre kesinlikle uygun olmamış , kendini doğru şekilde ifade edememiş fakat burda bile uyarirken ne kadar sert cevaplar yazılmış. Yanlış içerik ve başlık uyumsuzluğu olduğunu yazarken dahi ne kadar sert,saldırganız.

    Verilen cevaplar,ifade şekli,okuyunca canım sıkıldı,biz bile burda birbirimizi anlamaktan,empati kurmaktan ne kadar uzağız... Birde toplumdan motor binicilerini anlamalarını, kendilerini rahat güvenli arabalarının içindeyken bizim yerimize koymalarini bekliyoruz. Hayalden başka birşey değil...

    Evet,içerik,soylemek istenilen fikir vs konu bu haliyle olmamış. Doğru.

    Yaşanan acı olaya gelince; 15 yaşında bir insanın motorunun olması ve aktif şekilde kullanabilmesi hata. Anne, en başta en büyük sorumlu. Bu kadar genc yasta , kendi bilinci yokken artçiyi dusunmesini beklemek iyimserlik olur. Kaldı ki durumun farkında olsa ehliyetsiz,ekipmansiz motora binmeyi aklından bile gecirmezdi.

    Nerden tutsanız hatalarla dolu bir süreç.

    Yeterli tecrubeniz vardır,artçılı sürüşe hakimsinizdir, artçıya motoru ve risklerini anlatır, full ekipmanını sağlarsınız,tüm bunlardan sonra bindirirsiniz.

    Sorun artçı almamak değil, sorun bilincsiz,kuralsızca her işi yapmaya çalışmamızdır. Bugün motor üzerinde bir konuda , yarın başka bir alanda.Egitime saygı duymadığımiz, değer vermedigimiz sürece daha çok kayıplar vereceğiz...

    Tekrar başınız sağolsun...
    Kızıl pars bunu beğendi.

  14. #14
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Başınız sağolsun. Malesef anlattıklarınız motosiklete yolcu alıp almamaktan çok, Türkiye'nin üçüncü dünya ülkesi olduğu gerçeğiyle alakalı şeyler.

  15. #15
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    allah rahmet eylesın , yanlıs anlama ama konu baslıgını gorunce artcı kazaya sebebıyet vermıs gıbı bı baslık olmus .

  16. #16

    Üyelik
    12 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul/Artvin
    Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Cevaplarınız için teşekkür ederim abilerim kardeşlerim Yani başlık mı ters oldu tam anlayamadım ama özeti şudur ki hani demek istediğim motora tek bindiğinizde kendi hayatınızdan sorumlusunuz yada ailenizden birini aldığınızda yine kendi ailenizden sorumlusunuz ama gidip bir arkadaşı aldığınızda allah göstermesin olası bir olayda çok daha kötü şeylerle karşılaşıyorsunuz. Sürücüsünüz kazadan siz kurtuldunuz ama artçınız kurtulamadı, arkadaşınızın ailesinin gözünde kafadan katilsiniz. bir ton cezası vs vs... Yani aldığımız sorumluluğun bilincinde olalım demek istiyorum.
    Şimdi ters yola girip kafa kafaya kazaya sebep olan kişi burada başta araç sürücüsü bayan. Motorcu istediği kadar haklıda olsa hayatta olmadıktan sonra bir şeyi değiştirmiyor
    EldekiDebryj ve Justforfun bunu beğendiler.

  17. #17
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Konu sahibi arkadaş biyerde haklı bence. Daha kendini zor goturup birde artci alanlar var. Kendine güvensen bile oyle herkeste artci alinmaz, alinmamali bence.
    Ben esimide uyariyorum bu konuda. Arkadas vs alma arkana öyle diye.
    Ha illa aliyorsan arkadaki adami, kadini herkimse tam takim giydirmek zorundasin bence.
    Bugun o kadar cok gordum ki. Tisort, atlet geziyorlar motor tepesinde en fazla kask takiyorlar. Arkaya almis kizi sifir ekipman sadece 1 tane kask var onuda kiza vermis kendi takmis gozlugu... iş olsun işte. Kask artciya verilmez, zaten kask buyuk olunca o kisiyede faydasi yok.
    Biseyi anlamak icin illa sonunun boyle olmasi gerekiyor demekki

  18. #18
    hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2016
    Şehir
    Antalya <-> İstanbul
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    15 yaş, 250 cc motor, kask yok, ehliyet yok, artçıda da kask yok.

    Geçmiş olsun olmasına da, boşa gitmiş hayatlar bunlar. Sorumsuzluk yüzünden yokolan hayatlar, neden mi?

    Burada ve bir çok mecrada bir çok kişi, kasksız, korumasız kullanmayın diye kızarken, ehliyetsiz kullananı zaten bu camiada istemezken hiç umursamayan bir kitle var, hatta bazıları adileşebiliyorlar bile.

    İlla böyle sonuçlar çevrelerinde birinin başına gelince akıllanıyorlar sanırım. Yazık.

    Kimse kusura bakmasın, hastanedeki kardeşime geçmiş olsun, ölen kardeşim de nur içinde yatsın, ama anneye de hapis cezası çıksın bir zahmet. Ben de babayım, oğlum 15 yaşına gelince altına 250cc motoru verip, kasksız dolaştırırsam beni de tıksınlar içeri. Bu nasıl ebeveynliktir yahu?

  19. #19

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Kesinlikle artçı almayın" denecek bir olay değil hocam bu.

    Olayda üç kişinin ağır sorumsuzluğundan ölüm var.

    Motosikletin sahibi olan çocuğun sorumsuzluğu,
    Motosikletin sahibi olan çocuğun annesinin sorumsuzluğu,
    Ölen çocuğun sorumsuzluğu.
    3 değil 4kişinin sorumsuzluğu
    4. Ters yönden gelip motora çarpan kişinin sorumsuzluğu.

  20. #20

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şu olaydan çıkarılacak dersin arkaya artçı almamak olması, ülke olarak neden bu noktada olduğumuzun özeti gibi olmuş. Neden sonuç ilişkisi kuramıyoruz, analitik düşünemiyoruz, yaşadıklarımızdan ders alamıyoruz, cahilliği görmezden geliyoruz veya göremiyoruz.

    Bu arada iki hafta önce İzmir'ime geri döndüm, artık çok şükür burada yaşayacağım. Gözlemlediğim kadarıyla trafikte 48, 09, 20 ve tatil için gelen 34 plakalıların terörü devam ediyor. 48 plakalı bir tane insan gibi araba kullanan çıkmaz mı bu memlekette merak ediyorum ? 48'lere ve süper saygısız 20'lere çok dikkat edin.

    İster inanın isterseniz inanmayın küfredin ama bu ülkede insanların nasıl araç kullandıklarını belirleyen tek şey hangi ilde doğup büyüdükleri ve araç kullandıklarıdır. Evet istisnalar mutlaka vardır ancak bunlar kaideyi bozmuyorlar. Artık tamamen plaka bazında yaftalama yapıyorum, küfürü basıyorum. O şekilde araç kullanan hayvanların yaşadığı memleketlerde veya yollarda yaptıkları hiçbir kaza kaza değildir, bile bile ladestir. Artık bu noktaya gelmiş durumdayım. Bu cahillikle, bu saygısızlıkla nereye varacağız, nasıl olacak bilmiyorum ?
    yamtareroglu ve ..YaNKee.. bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)