Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Rus dostu Türk motosiklet kulübü, ‘Cehennem Melekleri'nin hedef tahtasında."

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Alıntı voljjn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Napıyım ulan senin varoş demetevlerinde?
    Ciddi misin ya? Adsjıasdjshsh diye gülen "elit gangster"... hadi abim başka yerde oyna
    erenedip bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niye? Saldırgan mı oluyolar? Virüs mü taşıyolar? Psikolojik rahatsızlıkları mı oluyor? Yaklaşmak sakıncalıysa toplum içine niye salıyolar?
    Üstat ironi yaptım, SOA dizisinde kulüp çıkarı için cinayet işleyen, dengesiz dengesiz işler yapan adamların aldığı bir ünvan bu

  3. #43
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor binmek için niye bi kılıfa gireyim? Hadi girdim diyelim o kılıkta niye birileri beni koyunmuş gibi gütsün ? Komedi bunlar tiplere bak :D
    katılıyorum, ve amaç başka motorculara da zarar vermek ise tamamen bunları hoş görmem ve değerlerine de saygı göstermem. insanlara ne faydaları var ben onu soruyorum? rahatsızlık vermekten bende keyif alırım ama kan emici kapitalist sistemin dalkavuklarına ve güçlü olup zayıfı ezmeye çalışanlara rahatsızlık vermekten zevk alırım sadece.

    bayileri işgal edelim servisleri basalım. kan emici kim varsa tesbit edip cezasını keselim. sabah işe gideceğim erken kalkıyorum gidip yatayım en iyisi.

  4. #44
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstat ironi yaptım, SOA dizisinde kulüp çıkarı için cinayet işleyen, dengesiz dengesiz işler yapan adamların aldığı bir ünvan bu
    Anladim. Burada en fazla meyhem'i Anadolu Tigers MC uyesi bu amca cikardi, plakayi motosikletin arkasina degil, bizzat kendi arkasina monte ederek:

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...lan-cigir.html

    Fotografi kaldirmislar, ama asagida aynisini yapmis bir teyze fotografi var. Teyzeyi kilolu deri yelekli bi amcayla degistirin, pozisyon ayni.

  5. #45

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar, hepimiz öyle ya da böyle aynı gemideyiz..
    sakin lütfen.
    şimdi, biri yelekli, öteki bilmem neli diye yolda görünce yardım etmeyecek miyiz birbirimize?
    ya da 19 mayıs, 29 ekim'de kortej yapmayacak mıyız yani?
    konuyu şahsileştirmeyin, mesafeli ve saygılı şekilde sürsün gitsin.
    hepimiz aynı olsak, kendimizin farkına nasıl varacağız?
    Abi iyi hoş diyorsun, haklısın ama şu var ben bu adamlardan birine yardım etmek istedim beni öyle bir bozduki... Anlatamam..
    Yaptığı kazanın stresine verdim ama 1 2 ay sonra aynı bunlardan bir tane daha, oda bozdu..

    Artık yerde yatan yelekli görsem kafamı çevirip devam ediyorum net..

  6. #46
    _chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Pesin soyleyeyim cruiser tarzı motosikletim var. Cruiserin chopper versiyonunu severim. Tarzını severim, kisisellestirilmesini severim, bu tarz motorlarin sürüş karakteristigini severim, yani chopper candir severim.

    Yalnız bu klüp meselesinde, patch, rütbe ve hiyerarşi meselesinde ve dahası bunların tarihsel kökeni hakkında bazı rahatsızlıklarım var.

    Chopper tarzının kökeni aslinda avrupalılar gibi hızlanma isteyen amerikalıların kendi hantal motorlarını dogramasindan gelir. 2. Dünya savaşı sırasında amerikan askerleri avrupalıların kıvrak ve hızlı motorlarını görüp beğenmiş ve kendi motorlarının da hızlanması için gereksiz gördükleri parçalari kesip bilerek performans artışı sağlamaya çalışmışlardır. Zaten chop ıngilizcede kesmek dogramak anlamına gelir. Chopper da kesilmiş dogranmis motosiklet demektir. Genel olarak cruiser tarzı motosikletler kesilip dogranip kisisellestirilerek chopper haline gelir. Hiçbir fabrikasyon motosiklete chopper denmez, denmesi için üzerinde degisiķik yapılmış, kisisellestirilmis olması gerekir.

    Şimdi ansiklopedik bilgi gibi oldu ama konunun arkaplanı ile ilgili oldugu için yazdım. Bir de belki okuyan birilerinin işine yarar diye yazdım bunları. Her neyse devam.

    Ikinci dünya savaşından sonra chopper kavramı başladı. Vietnam savaşından sonra da bu serseri motosiklet çetesi işi başladı. Aslında işin basi gayet iyi niyetli bir düşünceden çıkıyor. Vietnam savaşından sonra amerikan hükümeti, savaştan dönmüş askerlerin ptsd- travma sonrası stres bozukluğu- yaşadığını görüyor. Bu askerler savaşta tanık oldukları vahşetin etkisinden kurtulamamış, savaşın tramvasini iliklerine kadar yaşamış ve hayatta kalmak için adeta 24 saat tetikte, her an hayatından endişe eden ve bu yüzden en ufak şüphede saldirganlasabilen insanlar olarak dönmüşler savaştan. Bu eski askerlerin topluma kaynasmasini kolaylaştırmak için amerikan hükümeti bir çare düşünmüş. Bunlara motosiklet verip maas bağlayıp ülke içinde seyehat etmelerini sağlayarak normale döndürmeye çalışmışlar. Bunun için de harley davidson ile anlaşmışlar. Ptsd den muzdarip askerler bir anda kendilerini altlarında cruiser motorlar ceplerinde biraz para yıllarda bulmuşlar. Cruiser motorlarını choppera çevirip yollara düşmüşler.

    Fakat işler 100% yolunda gitmemiş. Bu askerlerin bir kısmı yine topluma entegre olamamış. Dolastiklari yerlerde sorun çıkarıp kavga edip saldırgan tutumlarını sürdürmüşler hata bazıları tamamen kanun dışı yollara sapmış. Bazıları da cetelesmis. Askerden kalan hiyerarşik alışkanlıklarını bu çetelerden de surdurmusler. Bu sergeant at arms filan bunlardan kalma. Hükümet bu motosiklet işine son vermiş fakat olan olmuş artık, chopper motosikletlilerin uzerine agresif, kanunsuz, baş belası imaji yapışmış kalmış.

    Bugün amerikadaki hells angels vb. klupler kanunsuz işler yapmazlar. Yapamazlar. Hükümet bunların tepesine çöker yoksa. Bugünkü işlevleri amerikan kültür emperyalizmine hizmet etmektir. Hollywood neyse, hells angels da o dur. Bir imaj yaratilir, bu imajın takipçileri toplanır ve bilincaltina amerikan kültürü pompalanir. Ruslar da amatorce bu işleri yapmaya calisirlar. Rus kulübünün putin ile doğrudan bağlantısı vardır. Amerikan kültür hegemonyasinin rus kontrasidir yani.
    Çok uzun oldu özür dilerim fakat bu kadar yazmisken şunları da soyleyeyim..

    Ben şundan eminim ki bu kluplere sosyalleşmek ve zamanını yararlı islerle degerlendirmek amaciyla katılan çok arkadaş vardır. Özgüven problemi yaşayıp kendini bir yere ait hissetmek isteyen ve bunun için katılan da çok vardır. Hatta filmlerde gördüğü imajın peşine düşüp yeni bir kimlik edinmek isteyen hayalperestler de vardır. Ya da sadece denemek için de katılan vardır. Yani ne kadar çeşit insan psikolojisi varsa o kadar çeşit klüp üyesi vardır. Hepsini anlayabiliyorum. Hiçbirini yargılamak bize düşmez fakat bence bu hiyerarşi ve patch meselesi motosikletin ruhuna aykırı.

    Ben mesela motosiklete özgürlüğe daha çok yaklastigim için biniyorum. Trafikten özgür, arabanin kapılarından tavanindan özgür, zamandan özgür, kendimle kalabildigim için seviyorum. Rüzgarı hissediyorum, dünyayı kokluyorum, kendime geliyorum.

    Peki klüp ne?

    Belirli bir süre prospect olacaksin. Dikkat aday değil prospect. Sonra patch almaya hak kazanacaksın. Dikkat yama değil patch. Sonra da birilerinin hiyerarşik altı olacaksin. Onlar da baskalarinin altı. E ne oldu özgürlük? Hani rüzgar? Hani dünya? Hani tavan istemiyordum? Tavanım klupteki birileri olmuş, rüzgarımi prospect iken kaybetmiştim çünkü birileri bana birşeyler bahsetmiş, borclanmisim. Üstelik bütün bu yapılanma, tüm terimler benim bile olmayan bir kültüre ait. Her şey ıngilizce, kliplerin ismi bile. Anatolian tigers nedir? Anadolu kaplanları desek olmaz miydi? Anadolu da kaplan mi var zaten? Hells angels şubesi nedir? Yani kendi klibin bile değil franchise gibi. McDonalds dan ne farkı var?

    Bir de üstüne bu atarlanmalar, agresif tavırlar. Insanlara bu yüzden özenti geliyor ışte. Bizim kültürumuzde yok kardeşim bunlar. Yok yani.

    Bir de kişisel gozlemimi yazıp huzrinuzdan ayrılıyorum, ne zaman yolda kalsam cogunlukla ss ci arkadaşlar durdu yardıma. Her birinden allah razı olsun. Bugüne kadar hiç bir patch taşıyan motorcunun durduğunu gormedim. Çoğu zaman selam bile almazlar. Almasınlar dert değil ben kendi prensiplerim gereği yine selam veriyorum. Kasksiz binenler dışında herkese de selam veririm.

    Çok uzun oldu kusura bakmayın
    Herkese iyi geceler.
    RoofRoof, SlimShady1, zaferce ve 9 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #47
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)



    KAMUOYUNA DUYURULUR




    KAMUOYUNA DUYURULUR


    Öncelikle, “Türkiye'nin Renkleri Kulüpler Birliği” olarak, son günlerde "Anatolian Tigers" adına dolaylı yoldan yapılan açıklamaların, birliğimizdeki “32 dost kulüple” oluşturduğumuz beraberliği sabote edecek nitelikte olmasından oldukça rahatsızız.

    “Anatolian Tigers” bünyesindeki bir kaç kişinin adının karıştığı uyuşturucu ticaretinin tüm kulüp üyelerini zan altında bırakmaması adına "bu kişilerin kulüple ilişikleri kesildiğine dair bir açıklama ve müzakere çağrımıza dönmelerini beklerken" tamamen iftiralarla dolu bir açıklama geldi. Üstelik Diyarbakır'dan teslim alınan uyuşturucunun PKK dışında bir yapıdan alınamayacağını kimse bilmiyormuş gibi, tüm ucuz mafya teşkilatlarının yıllardır denediği ve zerre kadar inandırıcılığı olmayan "Milliyetçilik" söylemleriyle dolu bir açıklama! Bu, insanların zekâsını küçümsemekten başka bir şey değildir. Uyuşturucu kaçakçılığına bulaşmış kişilerin “kulüple ilişkilerinin kesildiği ve yaşanan olumsuzluktan üzüntü duyduklarına” dair bir açıklama beklerken, sessiz kalmış olmaları ve olağan bir durummuş gibi tavır sergilenmesi üzücüdür.

    Bizler yelek giyen motosiklet kulüp üyeleri, “hayırlarda buluşmayı” ve her türlü şer odaklarına karşı olmayı, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini yaşayan ve yaşatan kulüpleriz. Bu olgularımızın sorgulanması da kimsenin haddine değildir.
    Türkiye’nin Renkleri Kulüpler Birliği, “Hells Angels MC” kulübünün de dahil olduğu bir oluşumdur. “Hells Angels MC” birliğimizin değerli bir üyesidir ve her zaman her türlü sosyal sorumluluk projesinin ortağı ve destekçisi olmuştur. Onları, isimlerini kullanarak hedef haline getirme çabaları, başkalarının kendi suçlarını kapatmaya yöneliktir ve beyhudedir.

    Birliğimiz, çeşitli meslek dallarından oluşan, aileleri olan, disiplinli, vicdan sahibi, vatansever ve birbirini önemseyen insanların doğru işler yapıldığını görüp inandığı için bir araya geldiği bir yapıdır. Ülkemizdeki motosiklet kültürüne ve kulüpçülere büyük hizmetleri vardır. Hiç bir motosiklet kulübünün de bu yapıya zarar vermeye ve itibarını zedelemeye, aynı zamanda da bunca yıllık emeğe leke sürmeye hakkı yoktur. Bizim amacımız Türkiye’mizde motosiklete ve motosiklet sürücülerine her hangi bir zarar gelmemesini sağlamaya çalışmaktan başka bir kaygı değildir. Bu süreçte birlikte olduğumuz insanlardan sevgi ve dostluk dışında bir şey görmedik. Örneğin; Çanakkale'ye gazilerle birlikte 138 motor sürdük. Kimse kimsenin üstünde hangi "patch" olduğuna bakmadı. Hep beraber ailelerimizle birlikte keyifli zaman geçirip döndük. Keşke Anatolian Tigers da kendi kafalarında kurduğu halüsinasyonlara inanacaklarına bu yapının içinde yer alsaydı.

    Biz "Türkiye'nin Renkleri Kulüpler Birliği" olarak “Anatolian Tigers” gibi köklü bir kulübün bu “pislikleri” bünyesinden atıp bizim platformumuzda yer almalarıyla alakalı umudumuzu canlı tutuyoruz. İnsanın olduğu her yapıda çürük yumurta olur. Bunları ayıklamak, yapıyı güçlü ve sayu kişilerin kulüple ilişikleri kesildiğine dair bir açıklama ve müzakere çağrımıza dönmelerini beklerken" tamamen iftiralarla dolu bir açıklama geldi. Üstelik Diyarbakır'dan teslim alınan uyuşturucunun PKK dışında bir yapıdan alınamayacağını kimse bilmiyormuş gibi, tüm ucuz mafya teşkilatlarının yıllardır denediği ve zerre kadar inandırıcılığı olmayan "Milliyetçilik" söylemleriyle dolu bir açıklama! Bu, insanların zekâsını küçümsemekten başka bir şey değildir. Uyuşturucu kaçakçılığına bulaşmış kişilerin “kulüple ilişkilerinin kesildiği ve yaşanan olumsuzluktan üzüntü duyduklarına” dair bir açıklama beklerken, sessiz kalmış olmaları ve olağan bir durummuş gibi tavır sergilenmesi üzücüdür.

    Biz "Türkiye'nin Renkleri Kulüpler Birliği" olarak “Anatolian Tigers” gibi köklü bir kulübün bu “pislikleri” bünyesinden atıp bizim platformumuzda yer almalarıyla alakalı umudumuzu canlı tutuyoruz. İnsanın olduğu her yapıda çürük yumurta olur. Bunları ayıklamak, yapıyı güçlü ve saygıdeğer yapar.

    Adı ne olursa olsun Uyuşturucu ve Teröre bulaşmış hiç bir kulübe anlayış göstermeyeceğimizi de herkesin bilmesini isteriz.
    Bütün bunlardan sonra Anatolian Tigers üyelerinin insanlara iftiralar atarak kendi pisliklerini kapatmaya çalışan üç beş kendini bilmeze gereken dersi verip onurlu bir duruş sergilemeleri en büyük isteğimizdir.

    TÜRKİYE'NİN RENKLERİ KULÜPLER BİRLİĞİ

    ____________________________________________


    Chaos Turkey CC
    Türkiye'nin Renkleri Kulüpler Birliği Üyesi
    ObsesifInsan ve çalbay bunu beğendiler.

  8. #48
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    1. Hangi olay üzerine bu açıklama yapılmış, ve bu konuyla ne alakası var, bilmiyoruz.

    2. Hells Angels bir çok ülkenin güvenlik güçlerince motosiklet klubu değil, motosiklet çetesi olarak klasifiye ediliyor. Onlarca ülkede uyuşturucu ticareti, gasp, fuhuş dahil bir sürü suça karışmış durumdalar. Türkiye'de de bir barda olay çıkarıp haber olmuşlardı.

    3. Halkla ilişkiler elemanı iyi iş çıkarmamış. Aynı şeyi sürekli tekrarladığı yetmiyormuş gibi üstüne bir de copy paste hatası yapmış, aynı şeyler sürekli tekrarlanmış.
    erenedip ve killingroad bunu beğendiler.

  9. #49
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    her şeye alıştığınız gibi bu mc'lere de alışırsınız sorun olmaz merak etmeyin

  10. #50
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel konu bu. Anarşist tanımımız önem arz ediyor. "Anarşist kimdir? Anarşizm nedir?" sorusuna "Siyasete bulaşmış üniversite öğrencisidir." cevabının ötesinde davranış bilimleri/felsefe çerçevesinde verilen cevap ile baktığımızda daha derin ve aydınlatıcı açıklamalara ulaşabiliriz.

    ABD'de "chopper" kulüplerinin ortaya çıkışının tarihsel alt yapısı, kimlerin bu grupları oluşturduğu, bu grupların ortaya çıkış dinamikleri ile sonradan global ölçeğe yayılışı ve özelinde ülkemizde kurulmalarındaki dinamikler arasındaki farklar ilginç olmalı. Grupları oluşturan insanların kim olduğu ile ülkemizdekilerin kimler olduğu kıyaslandığında da olayın evriminin ne kadar ilginç olduğu görülebilir gibi. Tutarsız gibi görünen bu gelişmelerin, davranış/düşünce biçimlerinin ve özgürlükçü görünen ama hiyerarşik bir yapılanmaya sahip olmalarının dikkate değer açıklamaları olduğunu düşünüyorum.

    Aslında bu konuda yazılmış güzel metinler kesin vardır. Paylaşan olursa okumak isterim. Kendi görüşlerim, açıklamalarım da var ama ben tanımadığı insanları kendi değerlerine saygı duymaya çağıran organize insan gruplarından çekiniyorum. Neye alınacakları da belli olmayabiliyor. Ya bizden yanasın, ya da bize karşısın gibi bir eğilim hızlıca vuku bulabiliyor. O yüzden davranış bilimleri perspektifinden çok ilginç olabilecek bu konuda yazmaya değil okumaya daha meyilliyim.
    hocam teşekkür ederim.
    evet hocam güzel kitaplar var.
    bağzıları denk geldi.
    kendi coğrafyamdakiler daha çok ilgimi çekiyor.
    amerikan işleri propaganda üzerine kurulu,
    ancak filmlerden seyrettiğimiz kadarını biliyoruz.

    hocam ırk , hudut, milliyet, din gibi kavramların insanları ayırdığına inanmam,
    basit farklar olabilir ama hayat her yerde aynı şekilde akıyor,
    misal bu kısım oldukça dikkatimi çeker

    yanlış hatırlamıyorsam enter the dragon filminden bir replikti;
    gettolar her yerde aynı. ( ya da buna benzer bir şey).

    bu arada bu tür gruplara şöyle bir eleştiri getirebilirim,
    sivaslılar kahvesinden farkları yok,
    hep bir arkamız olsun ve aidiyet duygusu.
    zaferce bunu beğendi.

  11. #51

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Sergeant-at-arms aksjdhakljsdalshdgasd
    The Dude bunu beğendi.

  12. #52

    Üyelik
    17 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Cebefe
    Disipilin subayı

    Kaplanların çarşısını kitlemiş

  13. #53
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    ben burada kimseye artislik yapmıyorum aslında. ama benmi anlatamıyorum bilemedim. özeti şu: sizler, temiz yüzlü, daha şiddet ne bilmeyen, çoğunluğu ünili, liseli, işli güçlü amcalı eğlence amaçlı tiplersiniz. bu da güzel birşey. bu amaçtan çıkıp kendinizi o çeteler gibi sanıp atar yapmayın. dediğim bu. eğlencenize, gezinize bakın. oturun yemekler yiyin vs... ama kalkıp millete ultimatom vermeyin arkadaş. he eğer yok biz aksiyiz diyorsan fayda sağla şu tacizcilere çare bul.

    eskiden keçiörende a takımı vardı bilen bilir. bak bu tipler harbi atarlı tiplerdi. sizin gibi değil harbi. gününü ya hastanede ya karakolda geçiren atarlı abilerdi o zamanlar. bu tipler ne yaptı. fayda sağlamak amaçlı keçiörende düzeni sağlamaya çalıştı. bence iş çığrından çıktı ama... artık anlatabilmişimdir umarım?

  14. #54

    Üyelik
    30 Nisan 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    SYM Joymax 250i, Bajaj Pulsal 150NS
    O kadar Milliyetçiler ki Rusların işgal ettiği Akyar'a (Sivastopol) gidip Rus eğlencesine misafir olacaklar.
    erenedip bunu beğendi.

  15. #55
    gorkemerden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2015
    Motosikleti
    Honda VT 750 C6 Shadow
    Toplumsal olaylarda chopper kulüplerinin katılımı inkar edilemez. Örneğin kan bağışları, kimsesiz çocuklara yapılan yardımlar, huzurevi ziyaretleri, milli bayram kortejleri, down sendromlu kerdeşlerimizle yapılan etkinlikler ve bunun gibi sayılabilecek sayısız faaliyetin içinde bulunuyoruz. Ancak gezi olayları gibi veya 15 temmuz gibi olaylar bir miktar siyasi içerikli olduğu için buralara katılımlar yeleksiz olur. Hiçbir chopper kulübü yelekli olarak hiçbir siyasi olayın içinde bulunmaz. Kişiler bireysel olarak katılabilir ancak kulüp ismini taşıyan herhangi birşey üzerinde bulunamaz. Bu genel bir kuraldır.

    Ayrıca kulüpler hakkında yapılan yorumları dikkatle okuduğunuzda hakarete varan ve dalga geçen söylemler olduğunu görebilirsiniz. Yok penisi küçük olanların ego tatmini için kurdukları gruplarmış, yok disiplin subayı çarşıları kitlemiş. Orta yaş grubu kel göbekli adamların kurduğu toplulukmuş. Bunlar çok gereksiz ve anlamsız söylemler. Hal böyle olunca ister istemez bu kulüplere üye arkadaşlarımız cevap veriyor ama her verilen cevap bir tehdit veya saldırma olarak algılanıyor. Eminim bu dalga geçer gibi yazan adamlar bizim kulüp üyelerini görünce imreniyorlar Ya da bir ortamda bizleri görünce aman onlara bakmıyayım da yanlış anlamasınlar diye içlerinden geçiriyorlar. Biz insan yemiyoruz. Bizim de işimiz, mesleğimiz, eşimiz, çocuğumuz var. Biz de sizin gibi yaşayan insanlarız. Bu chopper kullananlara karşı olan önyargı nedendir bir türlü anlamam. Kimse çete olmaya çalışmıyor. İki kulüp arasında yaşanan bir olay da dalga geçilecek bir mevzu değildir. Bu kulüplere laf eden adamlar hiç bir kulüple görüşmüş mü acaba? Hiç içlerine girmeyi deneyip tanışmış mı? Sanmıyorum. Sadece içlerinden "zengin zübbeler altlarında 50 bin liralık motorlar var bizimle konuşmaz bunlar" deyip dönüp gitmişlerdir. Her kulübün haftanın belli günü toplantısı olur. Tavsiyem buyursunlar bizlerle bir tanışsınlar. İstedikleri herhangi bir kulübe ulaşarak sizinle tanışmak istiyorum bilgi almak istiyorum desinler. Gerçekten sıcak karşılanacaklarına emin olabilirsiniz. Ama burdan atıp tutmayın be kardeşim. Uzaktan bakmakla olmaz bu işler buyurun çayımızı çorbamızı için tanışalım.

    Kılüplere laf söyleyenlerin profillerine bakıyorum. Çoğu scooter veya commuter kullanıcısı. Kesinlikle küçük görmüyorum yanlış anlaşılmasın. Hiçbir chopper kullanıcısı diğer tür motosikletleri kullananlara bir laf etmemiştir. Sizlerin de kulüpler grupları var. Örneğin scooter kulüpleri veya cg kullananları bir arada olduğu oluşumlar var. Bir tane chopper kullanıcısı da çıkıp bu gruplara hakaret etmemiştir. Vay sizinki de motor mu apaçi misiniz gibi laflar etmez. Neden bu kulüpçülük bu kadar yadırganıyor ki. Sen tek başına keyif alırsın başkası kulüple sürmekten keyif alır. Kime ne? Ama burdan atıp tutarsan cevap da verilir. Cevap gelince de tehdit etti beni diye bağırınıyorlar.

    Arkadaşın dediği gibi, 30 ağustosta buyursunlar gelsinler. Tanışmaya çalışsınlar. Ama önyargısız olarak ve artislik yapmadan gelsinler. Sonra da burda nasıl karşılandıklarını yazsınlar. Tuvalete gitseler buraya yazan adamlar bu deneyimlerini de buraya yazsınlar.
    Greenut ve ObsesifInsan bunu beğendiler.

  16. #56
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada bu tür gruplara şöyle bir eleştiri getirebilirim,
    sivaslılar kahvesinden farkları yok,
    hep bir arkamız olsun ve aidiyet duygusu.
    Daha fazla yazmayayım diyorum da 2-3 kişi aynı şeyleri söylemiş. Allasen bir insanın sevdiklerinin olması, güvenebilecek dostluklarının olması, aile dışında bir ortamda aidiyet araması neden kötü sizin gözünüzde?

    Eskiden mahalle dayanışması vardı, artık bir çok metropol şehrinde yok. Biz Avrupa'nın göbeğinde yaşayan modern bir ülkenin kafası rahat insanları değiliz ki. Hep bir vukuat durumu, hep bir sıkıntı olay. Dolayısıyla bazı yerel örgütlenmeler illaki gerekiyor. Buradan çıkan sonuç huzur bozmak değil, huzur bozanlara karşı mücadele etmek. Polis bile artık çoğu mevzuya karışmıyor, ölüp gidiyorsun, asayişi kim sağlayacak, hakları kim savunacak. Sen eşinin dostunun sıkıntısına derdine nasıl koşuyorsun, bu klüpler de bir 'aile' olduğu için birbirlerinin dertlerine yetişiyorlar.

    Hatta belki kulağınıza gelmemiştir ama sırf arkadaşı yaralanmasın diye canından olanlar, hapis cezası alanlar var. Bunları neden kötü bir şeymiş gibi lanse ediyorsunuz.

    Özgüven mevzusuna girmiyorum. Kimse kimseyi tanımadan önyargılı konuşmamalı.
    ObsesifInsan bunu beğendi.
    ''hatırlamak üzere yola koyulmadan önce sahip olmadıkları bir anının izini sürmek..''

    W.S.Merwin

  17. #57
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Alıntı Greenut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polis bile artık çoğu mevzuya karışmıyor, ölüp gidiyorsun, asayişi kim sağlayacak, hakları kim savunacak. Sen eşinin dostunun sıkıntısına derdine nasıl koşuyorsun, bu klüpler de bir 'aile' olduğu için birbirlerinin dertlerine yetişiyorlar.
    Asayiş ve haklar. Hakkaten kim sağlayacak bunları? Bir araya gelen insan toplulukları mı?
    hasmet bunu beğendi.
    Az silindir, çok iş

  18. #58
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asayiş ve haklar. Hakkaten kim sağlayacak bunları? Bir araya gelen insan toplulukları mı?
    Evet neden şaşırdın? Bu ülkede hak ve adaletin olduğunu, zulüm yapanın zulmü yanına kar kalmadığını, sizin haklarınızın korunduğunu söylüyorsanız ya farklı ülkelerde yaşıyoruz ya sizler çok optimistsiniz. 29 yaşındayım ben bu ülkenin hak hukukundan hiç bir fayda görmedim. Hak aramanın anlamı çetecilik oynamak değil yanlış yerlere çekilmesin yine. Ben örgütlenmeden yanayım, ne adına kim adına örgütlenirsen örgütlen ama bireysel değil kitlesel hareket et. O zaman ses getirebiliyorsun. Yukarıda yazdığım gibi en basit mahalleli dayanışması.
    ''hatırlamak üzere yola koyulmadan önce sahip olmadıkları bir anının izini sürmek..''

    W.S.Merwin

  19. #59
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Neden yelekli MC gruplari tepki aliyor?

    Burada haksiz yere"IP'nden ismini adresini bulur, evine gelir, baglar, kiz gibi aglatiriz" diye tehditler savuran MC gruplari da var cunku.

    "Biz icinizdeniz, huzur evi ziyaret edip kan bagisi yapiyoruz" deyip, yukaridaki sozleri yazan uyesine toz kondurmayan iki yuzlu MC gruplari da var cunku.

    Toplu olarak ortalikta gereksiz gurultu cikarip milleti rahatsiz eden, tepki gorunce de cirkinlesip saldirganlasan itici MC gruplari da var cunku.

    Birlikten dogan kuvveti zaptedemeyip suistimal eden MC gruplari da var cunku.

    Burada bizzat yazdilar, "biz eleman seciyorken cok dikkat ediyoruz. Eger sectiysek o eleman yanlis yapmaz" diye. Boyle sacmalik mi olur Allah askina? Kim kimin yanlis yapmayacagina garanti verebilir? Diyelim yapti, ki yapiyor da. Tepkileri ne? "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz" deyip birbirlerini tutuyorlar. Ortacag da mi yasiyoruz Allah askina?

    Bu tip her MC klubu kendilerinden "faydali isler yapan sivil toplum orgutu" gibi bahsetse de, bir kismindan gordugumuz davranis "Kayitsiz sartsiz birbirini kollayan cete bozuntusu" seklinde oldu malesef.

    Tum yelekli MC gruplari hakkinda genelleme yapmak yanlis olur. Buradaki MC gruplarini cocukca sebeplerle asagilayan tahammulsuz insanlara tepki gostermekte de haklilar. Ama her sey bahsettikleri gulluk gulistanlik da degil malesef.
    erenedip, serif abi ve Olcay Avşar bunu beğendiler.

  20. #60
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Şaşırmadım, soru sordum.
    Akılcı ve gerçekçi bir dayanışma elbette fayda sağlar. Fakat insanlar akıllı değildir.
    Bireysel veya topluluk olarak asayişin - hak aramanın temeli yasalar değilse, temel ahlaktır. Vicdandır. Vicdan ve ahlak ise her zihinde farklıdır.

    Toplu olarak tepkiyi dile getirmek bir haktır ve olması gerekendir.
    Fakat bu tepkiyi, tepki gösterilen şeylere karşı eyleme dökmek çeteciliktir. Devleti ve yasaları yok saymaktır.
    Siz, biz o kulüp bu kulüp yapıyor demiyorum.
    RAMİREZ bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)