Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Köşe Yazısı : Motorculardan Mektup Var.. (Ağlattı be)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Motorculardan mektup var

    Motosiklet, iki tekerlekli, tek başına dengede duramayan, dengede durması için sürücüsünün yardımına ihtiyaç duyan, içten yanmalı bir kara aracıdır.
    Motosikletin icadı arabadan çok daha eskidir.
    Bugün kalabalık şehirlerde havayı daha az kirletmesi ve trafik sıkışıklığına sebebiyet vermemesinden dolayı ulaşımda uygarlığın sembolü olarak kabul edilir.

    Çoğu ülkede motosiklet düşük vergilerle ya da vergisiz olarak satılır, araba yerine kullanılması teşvik edilir.
    Motorculardan mektup var
    Yeni Şafak
    Türkiye’ye gelince,

    Ülkemizde motosiklet “şeytan icadı” olarak bilinir, buna rağmen trafiğe kayıtlı 3 milyondan fazla motosiklet vardır, yani 3 milyondan fazla insan “şeytan icadıyla” seyahat etmektedir.

    Bu rakam toplam motorlu taşıt sayısının %15’i demektir.
    Aslında motosiklet tehlikeli bir araç değildir, tehlikeli olan dikkatsiz ve saygısız sürücüler, yol kenarındaki yeşil alanları sulamak yerine yolları sulayan belediyelerdir.

    Haa bu arada kalitesiz asfalt döken, yolu engelli yarış pistine çeviren mercileri de unutmamalıyız.
    Motorcular, trafikte aralara giren, bazen emniyet şeridinden giden, her boşluğa dalıp kendine yol bulan “trafik haylazları” olarak bilinirler fakat bunun sebebi diğer sürücülerdir; çünkü diğer sürücüler, motosikleti normal bir taşıt olarak kabul etmemektedirler.

    Sıkıştırılmayan, üzerine araç sürülmeyen bir tane motorcu yoktur!...
    Böyle olmasa bile aynasına bakmayan, direksiyon başında mesajlaşan, olur olmaz yerlerde duran, sinyal vermeyen sürücüler de motorcuların korkulu rüyasıdır.Burada esas mesele ne biliyor musunuz?

    Esas mesele sıkışan trafikte saatlerce bekleyen araç sürücülerinin aralardan kayıp giden motorculara uyuz olmaları, motorcuları kıskanmalarıdır, esas konu budur.Ama bunun çözümü basit, o zaman sen de çık arabadan, bin motosiklete, ömrünü direksiyon başında tüketme.
    O rahat ve konforlu aracından inip motosiklete binmenin dezavantajları yok mu, var tabi, ama önce avantajlarını sayayım,

    Belki zenginsindir, bunu bilemem ama normal bir arabaya göre motosiklet 5 kat daha ucuzdur, yakıt tüketimi 3 kat daha azdır, park sorunu yoktur, 30 km’lik bir yolu ortalama 30 dakikada gitmen mümkündür (hem de trafiğin en yoğun olduğu saatlerde) işletim maliyeti, bakımları sudan ucuzdur.

    Gelelim eksilere…

    Bir kere vücudun kaportadır, en ufak bir kazada, burkulma, çatlama, kırılma gibi sonuçlarla karşı karşıyasın, yüksek süratle kaza yaparsan daha da kötü, muhtemelen ölürsün.
    O zaman ne yapacaksın, bu söylediklerime dikkat edeceksin, motorcu olacaksın, yok ben motorcu olmam diyorsan da sorun değil, anlaşabiliriz, biz motorcuların her zaman bir çözüm teklifi vardır

    Bizim teklifimiz şudur;

    Özellikle İstanbul’da, trafik sorununun yegane çözümü motordur, vergiler düşürülmeli hatta kaldırılmalıdır.
    Kask, mont, eldiven gibi ekipmanların vergileri de düşürülmelidir, motorcuların bu koruyucu ekipmanları alıp kullanması teşvik edilmelidir.
    Motosiklet ehliyeti veren kurumlar çok daha ciddi eğitim vermelidir, ehliyetsiz, kasksız, ekipmansız, plakasız motorcular caydırılmalıdır.
    Yanlış anlaşılmasın, biz motorcular bedava seyahat etme derdinde değiliz, hak etmediğimiz bir lokmaya da tamah etmeyiz, mesele teşviktir, sorunu çözme uğraşıdır.

    Şimdi diyeceksiniz ki, “Bu motorcuların hiçbir suçu yok mu, hepsi masum, hepsi kurallara uyan sürücüler mi?”
    Hayır, onların da bir sürü hataları var, kabul ediyorum ama şu anlatacaklarımda haklı değil miyim Allah aşkına?...

    Biz bu motora sadece gezmek için mi biniyoruz, hadi biz öyle biniyoruz diyelim, peki polis niye biniyor, jandarma niye biniyor, zabıta, kurye, sağlık ekipleri niye biniyor motosiklete?
    Su istersiniz motorcu getirir, pizza istersiniz motorcu getirir, acil evraklarınızı motorcu getirir, gecenin üçünde kokoreç getirir, unuttuğunuz ekmeği, yoğurdu getirir, lakin işiniz görülünce, karnınız doyunca, keyfiniz yerine gelince olanları unutursunuz, ertesi gün aracınıza binince motorcuya düşman kesilirsiniz!

    Yapmayın böyle, ayıp oluyor…
    Motorcular iyi insanlardır, yol kenarında sigara içmek için duran bir motorcuya bile, en az 3-5 motorcu bir sorun olup olmadığını, yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormak için durur, bunu bir araba sürücüsü neredeyse hiç yapmaz.
    Motorcu sadece insan için durmaz, zorda kalmış bir hayvan için de durur, yardım eder.

    Motorcu çevreyi kirletmez, motorcu canına kast etmedikçe araç sürücüleriyle tartışmaz, kavga etmez.
    Bu yollar hepimize yeter, herkes gideceği yere varır, mesele insan olmakta…

    Adamın biri “Motorcular teröristtir” mi, yoksa buna benzer mi bir şey yazmış, ortalık karışmış, şu işin aslı astarı nedir, bir bakayım dedim, yukarıdaki mektup düştü önüme.

    Nuri Uyanıkoğlu göndermiş…

    Facebook’daki profil resmini bile, küçük oğluyla yola çömelmiş iki kasklı adam olarak seçmiş bir arkadaş, o kadar motorcu yani, motorcu terörist(!) olarak duygularını, düşüncelerini yazmış, paylaşayım dedim.

    Valla bu Nuri’nin resmine epey bi baktım, epey epey haşin bir arkadaş gibi duruyor, var bir radikallik, köktencilik, sakal makal, sert bir adam ama o profildeki kasklı ufaklık yok mu, “Yerim lan senin gibi teröristi” dedirtecek cinsten.

    O kask nasıl da yakışmış öyle kerataya…

    Faruk Aksoy Yeni Şafak
    Kızıl pars, oggomoggo, zulu ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Temmuz 2017
    Motosiklet ve koruyucu ekipmanın maddi olarak desteklenmesi, teşvik edilmesi mevcut kullanıcılar için iyidir elbette fakat motosiklet trafikte yaygınlaştırılmak isteniyorsa öncelikle otomobil kullanıcılarının hangi nedenlerden dolayı motoru tercih etmediği anlaşılmalı.

    Motosikletlerin zaten otomobile göre çok daha ucuz olduğunu göz önüne aldığımızda, maliyetle ilgili sorunların çok çok gerilerde yer aldığı anlaşılır. Üst sıralarda güvenlik, kullanım kolaylığı, görünüş, imaj gibi etkenlerin yer aldığını düşünüyorum.

    Aramızdaki akademisyen arkadaşlar bu konuya el atabilirler aslında. Bu konuda yapılacak bir araştırma ve yazılacak bir makale bayağı puan kazandırır diye düşünüyorum.
    bursalıali bunu beğendi.

  3. #3
    zulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda CBR250
    Gazete Yeni şafak olunca kimse sallamamış konuyu üstat , sözcü falan olaydı çalkalanırdı ortalık, yersen...

  4. #4
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı zulu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gazete Yeni şafak olunca kimse sallamamış konuyu üstat , sözcü falan olaydı çalkalanırdı ortalık, yersen...
    Benim için yazının içeriği ama dediğin doğru maalesef
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)