Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bugün rastladığım intihara meyilli Maxi-Scooter Kullanıcısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Yaklaşık bir ay önce kuyruk sokumundan ameliyat olduğum için motosiklet kullanmam bir kaç hafta daha yasak.Hanımla canımız sıkıldı bir Erdek'e araba ile hava almaya gidelim dedik.Dönüşte Bandırma-Karacabey arasında sağ şerit yavaşladı.2 tır ve önünlerinde bir kaç kamyonet araba ortalama 80 km hızla ilerliyorlar.Bende yavaş trafikten kurtulmak için bunları geçmeye karar verdim.Araba hızlimiti olan 110+%10 u geçmeden yaklaşık 120 km ile araçları sollamaya başladım.2-3 sn sonra arkamda bir maxi-scooterlı belirdi.NC 750 Intergra yada Yamaha T-Max tarzı bir şey.Tam markasını çıkartmadım.Kafalarda kask var ama ne mont ne dizlik ne pantolon hiçbirşey yok.Şort,t-shirt son gaz gidiyorlar.Daha arkama geçer geçmez tamponun dibine gelip korna ve uzun kısa ile taciz etmeye başladı.Sanırım arkadaşın istediği ben 120 ile sollamayı bırakıp hızımı 70 km ye düşürüp bunlara yol vereyim.Yavaş gitsem tamamen haklılar.Bir kaç aracı daha sollayıp zaten sağ şeride geçeceğim 15 sn sürmeyecek.Bu arkadaş bir sağ yapıyor ileride giden yavaş aracı görünce yine arkama geçiyor.Sürekli sağ aynada kör noktama girip çıkıyor.Ben sağ şeride dönmeye kalksam adamı göremiyorum.Bu saydığım olay toplam 15 sn sürdü.En sonda yavaş trafikten çıktım sağ şeride geçeceğim bu sefer sağımdan bir süre gitti sonra önüme geçti.

    Şimdi buraya kadar bu scooterlı arkadaşın yaptığı bir şekilde kabul edilebilir terbiyesizlikler.Sonrasında önüme geçti frene asıldı.Dikkatsiz,ortalama bir sürücü olsa bu arkadaşı ve artçısını orada yola yapıştırırdı.Ben gayet sakin motosikletin fren lambasını görür görmez frene asıldım ona rağmen benim ön tampon ile motosikletin arka tekerleği arasında 10 cm mesefe kaldı.Mesafeyi kollayarak gitmelerini bekledim.Eşim bu sakinliğim karşısında baya bir şaşırdı.Trafikte ister motosiklet kullanayım ister araba sinirleri kapatıyorum o şekilde kullanıyorum.Sonrasında yine sağ sol yaptı yavaşladı sağa sinyal verdi.Herhalde durup tartışmak istiyor.Ben trafikte gösterdiğim sankinliği tartışma ve kavgalarda gösteremediğim için haklı da olsam haksız da olsam trafikte kavga etmek için durmam.Daha önceki deneyimlerime dayanarak zaman kaybından ve sinirlerimi yıpratmaktan başka bir işe yaramıyor.

    Bütün bu olaydan sonra kendi kendime dedim şimdi bu arkadaş motosiklet kullanmayan ortalama bir araba sürücüsüne yapsa bu hareketleri adam motosiklet kullanıcıları hakkında ne düşünür acaba?Bu toplum biz motosiklet kullanıcılara boş yere bu düşman değil.Bu tarz tipler yüzünden biz motorcuların,toplumdaki imajı her gün zedeleniyor.Diğer kullanıcılar her gün bize daha düşman oluyor.Bütün motorcuları aynı kefeye koyuyor.

    Maxi scooterı kullanan arkadaş burada ise.Canım arkadaşim sana uzun uzun şortla motor kullanılmaz,o ufacık tekerlekli scooterla virajlara hızlı girilmez diye uzun uzun nasihat vermeyeceğim.Sen yaşamak istiyorsan direk motosikleti bırak.Bu şekilde kullanmaya devam edersen fazla yaşamazsın.Bu olayın bir benzeri motosiklet kullanmayan ortalama bir araç sürücüsü ile yaşarsan büyük ihtimalle ölürsün.Sen kullanma kardeşim.Bizim adımızı da kötüye çıkartıyorsun.

    Bir gün motosikleti bırakırsam motosiklet kazaları yüzünden değil,bu tarz dangalak motosiklet kullanıcıları yüzünden bırakacağım.Cidden insanı motosikletten soğutuyorlar.
    gibigibi1985, Guven, yulis ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Arabacılar da trafikte bazen aynı şekilde davranıyorlar. Aynı hareketi motorcunun yapması çok gerzekce bi hareket olmuş canını hiçe saymış, böyleleri şansına yaşıyor. Doğru şeyi yapmışsınız hocam sinirlerinize hakim olarak. Kimseyle dalaşa girmemek lazım. Geçen motoru servise götürdüm genç bi çocukta motorunu getirmişti ve silah taşıyordu kimin ne zaman ne yapacağı belli olmaz.
    Thracian bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Kimse kanun kural takmıyor bu ülkede. İlk önce bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Ya sırtımız hakikaten sağlam olacak. Bizi ölüm bile korkutamayacak. Bunların hakkından geleceğiz. Ya da hiç bir şeyi görmeden, çoğu şeyi sineye çekip, sinirleri aldırıp, yaşama devam edeceğiz. Aksi taktirde intikamını alamayan, içini kemirip yiyip bitiren kovboylara döneriz. Ne demekse
    Thracian bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    hep böyle şeyler, bunu bir arabacı yapsa sallamazsınız sürekli herkez yapıyor çünkü ama motorlu olan yapınca konu oldu, işte scooteru da sallamadıgımızın sebeplerinden motorcu değiller
    Thracian bunu beğendi.

  5. #5
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Şeytan diyor bazen frene asılacağına görmedim diye geçir arkadan böylelerine.Bunlar her türlü kazayı vs hak eden tipler.
    Thracian bunu beğendi.

  6. #6
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    en iyisini yapmissiniz. neresinden baksaniz haklisiniz.
    Thracian bunu beğendi.

  7. #7
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hocam geçen başka bir konuda da yazmıştım, ben motorculara karşı ön yargılıyım diye. Bugün yine baktım hava güzel atladım xmaxime, vurdum kendimi güzel çift tarafı da ağaçlı yeşillik manzaralı yollara.

    Ve bu gezim sırasında karşılaştığım motorculardan yüzde 70 i kask takmıyordu. Kask takanların da çoğu sadece kask takmış. Full ekipmanlı gördüğüm yüzde 5 falan diyebilirim.

    Hatta bazıları var çocuğu da oturtmuş arkasına ne kask ne başka bir şey tapagaz gidiyorlar. Yahu arkadaş kendini düşünmüyorsun anladık da ufacık çocuğu alet etme bu tehlikeye bari.

    Bu cehaletle nasıl savaşırız, ne ara bu toplum düzelir bilmiyorum ama üzülerek söylüyorum ki motor kullanan kesim maalesef otomobil sürücülerine oranla daha serseri ve daha cahil.

    Trafiğe çıktığımda bin küsür arabayla karşılaşıyorsam o gün, makas atan veya çok riskli ve dengesiz araç kullanan 10-20 taneye denk geliyorum en fazla. Ama o gün 50 motorcuya rastladıysam istisnasız 40 tanesinde kask yok, yarıdan fazlası gereksiz hızlı ve agresif sürüyor, türlü türlü apaçilikler yapıyor. Yani rakamlara değil de yüzdeye bakınca apaçık biz motorcular serserilikte ve kural tanımamazlıkta daha öndeyiz diye düşünüyorum.

    Sonra diyoruz ki motosikletleri fark edin, motosikletlere saygılı olun. Yahu bizim kendimize saygımız yok ki başkalarının bize saygısı olsun?!!

    Offf of gerçekten işimiz zor.

  8. #8
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Moto kuryeyim her gün 6saat trafik içinde inanın motor kullananların çoğu ya apaçi veya altlarında 20-30.000 TL lik mt7 gibi araçlar ile aradan gidip makas atan zigzag yapanlar lambalarda ara gez verenler dikkat çekelim hava atayım derken bir sürü küfür yiyorlar..

    Araçlar zaten dikkatsiz sinyalsiz hatta ehliyetsiz insanlarla dolu siz 20saniye beklemeyerek sağdan gitmeyerek kendi canınızı tehlikeye atıyorsunuz-insanlar her motorcu böyle diyor saygı sıfır
    Thracian bunu beğendi.

  9. #9
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    Hic olur mu oyle sey Onun gittigi hiz da gitmeliydiniz.. Sizin arabada sizin degil onun babasının malı olmali ki, fren yapıp kaza yaptirmaya calismasi boyle dusundugunu gosterir
    Thracian bunu beğendi.

  10. #10
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Yok, olayda hala anlayamadığım şey arabanın önüne geçip sert fren yapmak nedir? Nasıl bir beyine sahip bu motorcu merak ettim şimdi?

    Yahu orangutanı eğitsen o adamdan daha mantıklı hareket eder tahminimce.

    Sert fren yapınca 2 ihtimal var ; 1-araba da fren yapar kaza olmaz, 2-Araba arkadan öyle bir çarpar ki çarpmanın etkisiyle o motorcunun yarım aklı taklalar uçar buhar olur gider.

    Her yeri kırık çıkık kan revan içinde yerde yatarken de ben haklıydım diye düşünür herhalde

    Bazen gerçekten insanların davranışlarını anlamıyorum, anlayamıyorum...
    Thracian bunu beğendi.

  11. #11
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Güzel yapıcı yorumlarınız teşekkürler arkadaşlar.Zaten bu arkadaşın bu forumda takıldığına pek ihtimal vermiyordum.Bu konuyu açmakta öncelikli amacım başıma gelen olayı anlatmaktan ziyade toplumun biz motosiklet kullanıcılarına neden ön yargılı yaklaştığını bir nebze olsun anlatabilmek.Biz ne kadar düzgün kurallara uygun sürsek te trafikte bizim adımızı kötüye çıkaran bir sürü insan.Ben 33 yaşındayım 20 yıldan beri hem motosiklet hem araba kullanıyorum.Kardeşimin benim arabam ile yediği hız cezası hariç ne ehliyetim ne araçlarım üstüne cezam var,büyük kazam yok.Bu olay bende öfkeden çok üzüntü uyandırdı.Ben mecburen bazen araba kullansam da kendimi motosiklet kullanıcısı olarak görüyorum.Benim kabilem "motorcu kabilesi".Benim kabilemden birisinin beni bu derece taciz etmesi,benim kabilemi trafikte kötü göstermesine cidden üzüldüm.

    Bu arkadaşın en büyük şansı normal de motosiklet kullanan bir araba sürücüsüne denk gelmeleri.Motosikletlerin nasıl hareket ettiğini düşük ağırlıklarından dolayı nasıl çok kısa sürede yavaşladıklarını bildiğimden dolayı bu olayı kazasız belasız atlattık.Bu maxi-scooter ı süren arkadaş ve artçısı yatsın kalsın Allah'a dua etsin motosikletçi bir araba sürücüsüne denk geldikleri için.Çünkü normal bir araç sürücüsü sağda kör noktaya girdiklerini hesap edemeyip sağ kırar,önüne geçtiklerinde fren mesafesini ayarlayamayıp arkadan çarpardı.Normal bir sürücüye denk gelseler şu anda ikisi de yoğun bakımdaydı.

    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şeytan diyor bazen frene asılacağına görmedim diye geçir arkadan böylelerine.Bunlar her türlü kazayı vs hak eden tipler.
    Alıntı fenerbahceli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse kanun kural takmıyor bu ülkede. İlk önce bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Ya sırtımız hakikaten sağlam olacak. Bizi ölüm bile korkutamayacak. Bunların hakkından geleceğiz. Ya da hiç bir şeyi görmeden, çoğu şeyi sineye çekip, sinirleri aldırıp, yaşama devam edeceğiz. Aksi taktirde intikamını alamayan, içini kemirip yiyip bitiren kovboylara döneriz. Ne demekse
    Arkadaşlar bu motosikletli arkadaş benim için hiç bir tehlike arz etmediği için sakinim.Benim altımda araba var reflekslerim zayıf olsa yada bu arkadaşlara zarar vermek istesem en büyük hasar onlara gelecek.Onların istediği gibi arabayı sağa çekip tartışsak; yanımda eşim var,arabamda kendimi ve eşimi koruma için gerekli bazı "aletler" var,onlar iki kişiler ben tek kişiyim,arabayı durduğum gibi hiç tartışmaya girmeden onları etkisiz hale getiririm,ne kendimi ne eşimi tehlikeye atmam.Her iki durumda da onlar en iyi ihtimalle acile gider yada kötü ihtimalle morga ben karakolda ifade veririm arkasından da aylar süren mahkeme ve cezalar.Şu anda olayı kompleks haline getirmediğim için,içimi kemirmediği için evde sakin sakin yazıp yorum yapıyorum.Trafikte kimse ile tartışmayın kavga etmeyin,dayak yeseniz de atsanız da zararlı çıkarsınız.Özellikle motosiklet sürerken hiç kimseye bulaşmıyorum basıp gidiyorum.Etrafımızda bedenimizi koruyacak çelik bir kafes olmadığı için biz zaten trafikte 1-0 yenik maça çıkıyoruz.Bu olay sırasında öfkeden çok kafamdan geçen tek düşünce şuydu ;"Ben de normal de motosiklet kullanıyorum onlarda,en küçük ters bir harekette çok kötü yaralanırlar yada ölürler.Ne yaparlarsa yapsınlar sinirlerine hakim ol.Ani hareket yapma."Dediğim gibi motosiklet süren bir araba sürücüsüne denk geldikleri için çok şanslılar.Yoksa normalde araba sürerken diğer dört tekerlek sürücülerine karşı bu kadar anlayışlı pek davranmıyorum.Araba sürerken motosiklet sürücülerine karşı ekstra anlayışlı davranıyorum ve empati kurabiliyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)