Yıllardan beridir motosiklet kullanırım bu yılki kadar motosiklet düşmanlığı görmedim.Sağdan geçilmez diyenlere örnek bir kaza yaşamıştım yıllar önce onu paylaşmak istedim.
7 yıl kadar önce resmi plakalı aracımla kırmızı ışıkta beklerken arkada oturan memur arkadaş ben kırmızıda durunca inmek için hemen arka sağ kapıyı açmasıyla (ben aynadan gördüm motoru ama dur demeye kalmadı arkadaş kapıyı açtı) arkadan gelen motosiklet kaldırımla bizim kapının arasında kalarak kapıya çarptı ve adam yere düştü. bir baktık birde önünde çocuk varmış 5 yaşlarında o arabanın ön tarafına doğru düştü adamda kask var çocukta kask falan yok çocuk ağlıyor hemen ambulans çağırdık çocuğu aldı götürdüler adam ben iyiyim dyor.
Sonrasında savcının karşısına çıktık adam davacı değil ehliyetide yokmuş.Savcıya olayı anlattım savcı diyor o kapıya sen sahip çıkacaksın ben yolcuyu kaale almam.Diyorum adamda ehiliyet yok önünde çocuk var kask yok,yok efendim sen o kapıyı açtırmasaydın kaza olmayacaktı kazaya sebebiyet veren sensin.Neyse mahkemeye verdi bizi mahkemeye çıktık hakim para cezası kesti bayağı iyi paraydı şimdi unuttum meblayı.Arkada oturan memur arkadaşla ortak ödemiştik.
Örnek olması dolayısıyla anlattım yani sağdan geçince suçlu olmuyoruz kapısına yolcusuna sahip çıkmayan araç süürücüsü suçlu çıkıyor.Bilgilerinize