Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

10-20 bin tl bandında ilk motosiklet önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    MotoRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2017
    Şehir
    Kırşehir
    Motosikleti
    -YOK-
    Alıntı tugr.md adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle selamlar arkadaşlar.İstanbulda otomobil kullanıcısıyım alternatif olarak motor almak istiyorum.İlk defa kullanacağım yaş 27.maddi bir kaygım yok çalışıyorum çok şükür.Benim niyetim istanbul trafiğinde acemilik dönemimde kullabileceğim bunun yanında bana sıkıntı çıkarmayacak kullanımı kolay bir motor bulmak.Her türlü değerli önerinize açığım.Skuter de olur başka bir modelde.İş yerim 10km uzakta gidiş gelişi motorla yapmayı planlıyorum
    Cbr 125 veya Cbr 250


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Scooter even Kolay mantıklı olanı.
    Kaliteli tekerlekleri büyük scooter a bakin

  3. #23

    Üyelik
    11 Eylül 2016
    Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    Alıntı burak burk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla 10 20 arası demişsin ama ben sana eğer bulabilirsen yamaha mt25 tavsiye edicem.kullanımı kolay fiyat şu an için çok uygun piyasası dolu parçası full.vergi zammından önce 15.750 sanırım fiyatı var alabilirsen şanslı insanlar arasına girersin.gözün korktuysa tam tersi o zaman 10.000 tl altı scootera bakman mantıklı olabilir.yada 12.000tl nmax155 alıcaksın şehir içinde hayli hayli yeter.kısaca ne alıcaksan acele etmeni tavsiye ederim
    Fiyatı TL 17.750,-
    Satis fiyatina %18 KDV ve %8 OTV dahildir.

  4. #24

    Üyelik
    28 Temmuz 2017
    Arkadaşlar teşekkürler tavsiyeler için kafamda biraz biraz oturmaya başladı bazı şeyler.

    Ben yaklaşık 10 senedir manuel vites araç kullanıcısıyım.Sizce Skuter almak ilk motor olarak iyi görünse de sıkıcı olur mu? Direkt vitesli bir motor almak ne kadar risk taşıyor?

  5. #25
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Alıntı stupid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Suzuki drz400, crf250l.

    Dual sport motorsiklet ile başlamanı tavsiye ederim. Damarlarında endurocu kanı olabilir. Ayrıca bozuk yollar, kaldırımdan inme durumları sıkıntı yaratmaz sana. Kafana eserse haftasonları geziye çıkarsın, malum yaz, gider yüzer dolaşır kafa dinler gelirsin, dağ bayır girer. iki motor da taş kadar sağlamdır, ikinci ellerini almada sıkıntı çekmezsin. iki motorunda yedek parçaları ucuzdur, servisleri her yerde bulunur. Ayrıca dual sport oldukları için kolay kolay bırakamazsın. Başlangıç motorundan çok uzun yıllar kalır sende. 2-3 sene sonra şehir motoru alırsın bunları da %100 dağ bayır motoruna çevirirsin, yine iş yapar. Ya da kafana eser sm yaparsın şehirde çılgın atar.

    Neden dual sport öneriyorum, çünkü kontrol etmeleri kolay. Hafif motorsiklet bunlar. Düşürürsen hiçbir şey olmuyor, kırılan 40tl lik plastik oluyor ya da 100tl lik gidon borusu eğiliyor. Taş gibi. Az yakar, her yerde kullanılır, trafikte yüksek olursun, aynalara çarpmadan geçebiliyorsun. Ayrıca ben hiç endurocu olduğumu bilmiyordum, bir kere arkadaşın wr250r a bindim, ertesi hafta motoru sattım kuba str250 aldım, yani her şeyi yapabilen bir motorsiklet alırsan, başlangıç için, aynı zamanda da hafif, kolay bakımı yapılabilecek, düşürünce içinin acımayacağı, ilerde hangi tür motorsiklet sürmen gerektiğine karar verirsin.
    Yeni başlayacak olana drz400 önermek 😳 Mt07 daha mantıklı olurdu
    MotoRR bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Sonrasında ne ile devam edilecekse ona göre bir model seçilmeli.

  7. #27

    Üyelik
    13 Kasım 2015
    Şehir
    Philippines
    Motosikleti
    DavidmipAJ
    Alıntı Muhammett adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni başlayacak olana drz400 önermek �� Mt07 daha mantıklı olurdu


    drz400 bütün dünya genelinde sadece dual sport için değil, genel olarak en iyi başlangıç motorlarından birisi sayılıyor. Düşük bakım, sağlamlık, kolay hakimiyet vs vs. Bizim türklerde var sadece "125cc ile başla ya da 200 ehehe" muhabbeti. Neden bilmiyorum.

  8. #28
    Darkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-125 ('14), Yamaha MT-25 ('17)
    Ben olsam 2016 model KTM Duke 200'ü düşünürdüm. Sıfırı 15.000 gibi bir fiyattan 13.500'e düştü kısa zaman önce.
    Hem cc açısından başlangıç motoru olarak iyi, hem de 26 beygir güçsüz sayılmaz, daha geç sıkılırsın motordan.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:13 ----------

    Alıntı tugr.md adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar teşekkürler tavsiyeler için kafamda biraz biraz oturmaya başladı bazı şeyler.

    Ben yaklaşık 10 senedir manuel vites araç kullanıcısıyım.Sizce Skuter almak ilk motor olarak iyi görünse de sıkıcı olur mu? Direkt vitesli bir motor almak ne kadar risk taşıyor?
    Ben scooter'la başlama tavsiyesine katılmıyorum, evet otomatik vites daha kolay, fakat motosikleti kullanmanın asıl zevklerinden, mekanik prensiplerinden birini esgeçmek demek bence.

    (Bence vitesli motoru öğrendikten sonra aranılan tat bir scooter (veya maxiscootersa) o zaman otomatik vitese geçmek de uygun)
    There are seven days in a week. And `one day` is not one of them.

  9. #29
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Motosiklet alırken bazı durumlar var;
    ✓Kısa Mesafe mi Uzun mesafemi?
    ✓Trafikte ne kadar kalcak trafik şeritler nasıl?
    ✓Yolların durumu (bozuk-taşlı vb)
    Buna göre moto seçilir,Seçilmelidir..

    Örneğin ; Şehir içi sık trafikte bolca fren dur kalk vites değiştirmek yerine otomatik scooter daha mantıklı ve konforlu
    #vitesli jinlun-mondial-eski kasa ybr-cbf-cb 125e kullandım..şuan scooter kullaniyorum harika rahat.
    ✓koltuk scooter larda daha rahat ve geniş
    ✓Debriyaj derdi yok
    ✓Ani fren yavaşlama için otomatik daha iyi

  10. #30
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Hala 0 japon oneriyorlar. Arkadas, siz cidden bosa mi laf konusuyorsunuz? Gelip zam konulari altina konusmayin madem.

    Arkadasim. Durumun iyi, cok sukur. Ancak benden sana tavsiye, sifir japon alma!! Su anda verecegin parayi hicbir japon haketmiyor. Durumun iyi diye keriz yerine konma. Ya diger ureticilerden al ya da ikinci el japona yonel. Ancak sifir alma. Duyarli olup bencillikten cikarsak bir noktaya varabiliriz. Yoksa ileri donemde cidden ciddi sorunlar bizi bekliyor.

  11. #31

    Üyelik
    28 Temmuz 2017
    Kısa mesafe İstanbul içi kullanıcam.Şehir dışı yapmam asla acemi halimle.Trafikte sabah akşam 1 saati geçmez toplam.Yollar da güzel Üsküdar Kalamış arası yani temiz yollar.Ara ara yoğun trafik oluyor tabii ki.

    rahatlık değil aslında amacım o yüzden scooter a biraz uzağım.Dediğim gibi aracım var zaten kendimi motor kullanacak kadar zinde hissetmessem kullanmam.

    Şuana kadar Yamaha mt 25,honda cbr 250 bana en yakın gelen motorlar.En az 1 sene kullanırım bunlardan birini alırsam,farklı benzer bir model önerilerine de açığım.Güvenilir bir markanın dışına da pek çıkmak istemiyorum.Yamaha xmax da güzel ama çok cezbedici gelmedi malesef skuterler.Şimdi bu iki motorla ilgili Altın Elbiseli Adam mt25 başlangıç motoru için iyi diyor videosunda,bir diğer videosunda ise net olarak Skuter alın diyor.Yaklaşık 10 yıllık bir manuel otomobil tecrübem var bunu da dikkate alarak - riske de çok girmek istemiyorum -

    sizce tehlikeli olur mu?Skuter kullanmalı mıyım?
    Dual sports use tam anlamıyla yemez cesaret edemem zaten o işlere.Ben sakin sakin gideyim hocam boşver belki ileride.

  12. #32

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse demiyor alma diye. Alirsan bu zamlarin ardi arkasi kesilmeyecek. Sen ben almaya devam edersek bu zamlara bir tepki olmayacak. Almayin kardesim. Ya da ikinci el alin. 2. Elde donsun piyasa sunlara para kazandirmayin...
    kusura bakmayin ama bunun cozumu boykot degil. bu mantikla gidersek bugun boykot etmek icin arac almayiz yarin pirinc bulgurdan ekmekten oluruz. saniyor musun ki tek zam motora geliyor. hele bi dusun iki sene once haftalik pazar alisverin ne kadardi simdi ne kadar. zam geliyor diye pazar alisverisi de mi yapmayalim. bunun cozumu maalesef boykot degil bizi yonetenleri secerken iyi dusunup tasinip gerek.

  13. #33
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Mayıs 2017
    Öncelikle motosikletinizden ne beklediğinize bağlı.

    Beni uğraştırmasın, rahat rahat işime gideyim geleyim az yaksın parçası ucuz olsun diyorsanız 100-150 cc'lik scooterlara yönelebilirsiniz.
    Vitesli olsun, altımda o vitesin değişimini hissetmek istiyorum ama yine de az yaksın diyorsanız CBF150 veya YBR125 alabilirsiniz.
    Uzun yola da giderim diyorsanız ki bu sizin için tehlikeyi bir tık artıracaktır. Sıfır MT25, R25, Hyosung GT250, CBR250 alabilirsiniz. Ama hayatınızda ilk kez motosikelete binecekseniz bu 4 motoru önermem. Hyosung'un kullanımı tam bir racing oturuşu olduğu için çok zor, v motorundan dolayı zor olduğu gibi yüksek güç ve tork nedeniyle sürekli kıç atma hevesinde bir motor. R25'te keza güçlü bir motosiklet bir anlık gaza gelişinizde direkt 100-150'leri görecek motosikletler bunların hepsi. İçlerinde en rahat kullanımı olanlar MT25 ve CBR250 ama onlarda azıcık gaz açayım dediğinizde 100-150 arası bir hıza çıkarlar. Bu yüzden seçiminizi buna göre yapmanız gerekli...

  14. #34
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı stupid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikinci elmakla sıfır almak arasında fark yok tepkini ortaya koymak için. Sıfır motorsikletler zamlanınca ikinci el sahipleride yukarıya çekiyor fiyatları. Çünkü mecburen alacağız. 5000tl ikinci el 8000 sıfır olsun. sıfır 10k olunca ikinci eldeki adamda çekiyor 6000-7000e. e sonra 7000 vereceğime sıfır alırım daha iyi muhabbeti dönüyor. Temelli almayarak tepkini ortaya koyarsın. Ama o da olmaz, "devletimiz zam yaptıysa vardır bir bildikleri" diyen 30 milyon koyun olduğu için o fiyatlar artmaya devam edecek.
    sen hala fiyat hesabı yapıyorsun. '. el aldığında para içerde döner firmaya gitmez bunun arasında ayrım yapmak çok zor olmasa gerek...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------

    Alıntı bozok_54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kusura bakmayin ama bunun cozumu boykot degil. bu mantikla gidersek bugun boykot etmek icin arac almayiz yarin pirinc bulgurdan ekmekten oluruz. saniyor musun ki tek zam motora geliyor. hele bi dusun iki sene once haftalik pazar alisverin ne kadardi simdi ne kadar. zam geliyor diye pazar alisverisi de mi yapmayalim. bunun cozumu maalesef boykot degil bizi yonetenleri secerken iyi dusunup tasinip gerek.
    yav allahınızı severseniz bir gidin ya. sizi kim yetiştiriyor, nereden öğreniyorsunuz merak ediyorum. Çok laf söylerim de... adam boykot çözüm olmaz diyor yuh ya...

  15. #35
    satabas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2009
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Honda nc750x dct
    vitesli istersen ys125,otomatik istersen nmax125

  16. #36
    MotoRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2017
    Şehir
    Kırşehir
    Motosikleti
    -YOK-
    Alıntı tugr.md adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa mesafe İstanbul içi kullanıcam.Şehir dışı yapmam asla acemi halimle.Trafikte sabah akşam 1 saati geçmez toplam.Yollar da güzel Üsküdar Kalamış arası yani temiz yollar.Ara ara yoğun trafik oluyor tabii ki.

    rahatlık değil aslında amacım o yüzden scooter a biraz uzağım.Dediğim gibi aracım var zaten kendimi motor kullanacak kadar zinde hissetmessem kullanmam.

    Şuana kadar Yamaha mt 25,honda cbr 250 bana en yakın gelen motorlar.En az 1 sene kullanırım bunlardan birini alırsam,farklı benzer bir model önerilerine de açığım.Güvenilir bir markanın dışına da pek çıkmak istemiyorum.Yamaha xmax da güzel ama çok cezbedici gelmedi malesef skuterler.Şimdi bu iki motorla ilgili Altın Elbiseli Adam mt25 başlangıç motoru için iyi diyor videosunda,bir diğer videosunda ise net olarak Skuter alın diyor.Yaklaşık 10 yıllık bir manuel otomobil tecrübem var bunu da dikkate alarak - riske de çok girmek istemiyorum -

    sizce tehlikeli olur mu?Skuter kullanmalı mıyım?
    Dual sports use tam anlamıyla yemez cesaret edemem zaten o işlere.Ben sakin sakin gideyim hocam boşver belki ileride.
    ktm al derim önüne öküzün teki çıkar acemiliğinle cart diye sıkarsın düşersin ama ktm abs koyduğu için ve kayd. debriyaj falan var hayat kurtaracak özellikler benim şahsi görüşüm kimsenin tavsiyesine uyma hoşuna gideni al bin kullan sat cc yükselt

  17. #37
    Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    başlangıç için pcx yada nmax düşünebilirsiniz, pcx konfor ve ekonomi, nmax biraz daha performans odaklı + ABS ve bence tasarım avantajı var, küçük cc ve otomatik olduğundan başlangıç için güvenli 150 cc lik modelleri tercih ettiğinizde trafikte sıkıştırmalardan kaçmak için de yeterli olacaktır. ilerleyen zamanda daha büyük cc scooter mı vitesli mi kararınızı verip hacim yükseltirsiniz.

  18. #38

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen hala fiyat hesabı yapıyorsun. '. el aldığında para içerde döner firmaya gitmez bunun arasında ayrım yapmak çok zor olmasa gerek...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------



    yav allahınızı severseniz bir gidin ya. sizi kim yetiştiriyor, nereden öğreniyorsunuz merak ediyorum. Çok laf söylerim de... adam boykot çözüm olmaz diyor yuh ya...
    beyefendi ben size cozumunu soyledim. ancak gudulmek hosunuza gidiyorsa buyrun boykotunuza devam edin.

    ben de sizin gibilere sizi pek iyi yetistirmisler tek akilli siz kalmissiniz, bi bitmediniz himina diyebilirdim. her mala ek vergi gelirken nasil boykot yapmayi planliyorsunuz cok merak ediyorum. cok delikanliysaniz boykot yapin da biz nasil boykot yapiliyor gorelim. yasiniz kac bilmiyorum ancak bir donem israil mallarini boykot ediyorduk. ozellikle son 10 yildir israille ticari iliskilerimiz artti sizin gibilerin boykotlari sayesinde (!). tek zammi honda yada yamaha yapsa tamam o markadan almazsiniz ancak hepsine zam geliyor. elinizdeki motor, araba yada bisiklet bugun bozulunca yenisini almayacak misiniz yoksa binini bin biykit yipiyirim mi diyeceksiniz?

    beni kimlerin yetistirdigi konusuna gelince ben halimden cok memnunum, cok sukur neyin ne oldugunu ve hayal alemlerinde kosarken klavye basinda delikanlilik yapmanin hicbir halta yaramayacagini idrak edecek kadar aklim ve fikrim var. meseleyi yetismeye dokeceksek eger, burada ovunmek bana birsey kazandirmayacagi icin ne yaptigimi ne isle mesgul oldugumu size anlatmayacagim ama kusura bakmayin bendeki ozgecmisle sizin gibi cok zeki zibilyon tane adami cebimden cikaririm. klavye basinda hadsizce hadi biykit yipilim demekten baska neyiniz var.

  19. #39
    typhoonn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Yamaha nmax 125 tercihin olabilir(su anki aklim ve butcem olsa kesinlikle alirdim). Istanbul trafigini ne kadar iyi bilirsen bil motosiklet ustunde tecruben yoksa ozellikle vitesli motosiklette zorlanabilirsin bende ilk vitesli motorumu ise gidip gelmek icin almistim ilk zamanlar eziyet gibi gelmisti daha sonra alternatif olarak daha trafiksiz yollar bulup oradan gitmistim. Eger hafta sonlari zevk icin alicam deseydin kesinlikle vitesli tavsiye ederdim fakat istanbul trafigi icin benim dusuncem dusuk cc skuter fazla yer kaplamaz aralara rahat girersin trafikte birden sıkıstıginda acaba kacinci viteste kalmistim gibi dusuncen olmaz ayrica nmax te abs var daha guvenli oldugunu dusunuyorum.

  20. #40

    Üyelik
    28 Temmuz 2017
    Alıntı typhoonn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yamaha nmax 125 tercihin olabilir(su anki aklim ve butcem olsa kesinlikle alirdim). Istanbul trafigini ne kadar iyi bilirsen bil motosiklet ustunde tecruben yoksa ozellikle vitesli motosiklette zorlanabilirsin bende ilk vitesli motorumu ise gidip gelmek icin almistim ilk zamanlar eziyet gibi gelmisti daha sonra alternatif olarak daha trafiksiz yollar bulup oradan gitmistim. Eger hafta sonlari zevk icin alicam deseydin kesinlikle vitesli tavsiye ederdim fakat istanbul trafigi icin benim dusuncem dusuk cc skuter fazla yer kaplamaz aralara rahat girersin trafikte birden sıkıstıginda acaba kacinci viteste kalmistim gibi dusuncen olmaz ayrica nmax te abs var daha guvenli oldugunu dusunuyorum.
    yani vitesli motoru sürmek özellikle sıkışık trafikte -manuel vites otomobil kullanmak gibi- bir külfet mi oluşturuyor.Yoksa tecrübesizlikle mi alakalı?


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)