Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Aralara girmeyin artık!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Aralarda le le aralardaa,ben kalmışam aralardaa.Verin benim sevdiğimi,ben kalmışaam aralarda


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    NeXuSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2017
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    Xmax 250 ironmax - Honda İntegra - Xmax 250
    Naçizane fikrimdir.
    Plaka takan herşey araçtır ve akan trafikte şeridinde seyretmelidir. Sollamaya her araç gibi sol şeritte boşluk bulduğunda sinyalini vererek çıkmalıdır. Hangi şeritte olursa olsun diğer araçlar gibi yer kaplayarak seyir etmelidir. Duran trafikte motorun artısı ortaya çıkar. Boyutu sebebiyle aradan veya emniyet şeridinden ilerleyebilir. Tabii trafiği ve kendini tehlikeye atmadan. Siz araç gibi davranırsanız trafikte size yer açarak sağlıklı bir şekilde seyretmenizi sağlar. Peugeot 106 gti ların moda olduğu zamanlarda bazı atlangoç motorcular gibi sağa sola daldıkları merterde bir çoğu patladı. Akan trafiğe göre yüksek süratle sağa sola dalmak ha motorla ha arabayla... hiçbirşey farketmez. Motor huzurdur stres değil...

  3. #63

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    arada bir fark var ama o ne yaparsa yapsın sadece kendisine zarar verebilir, ama senin yapıcağın hareketler herkeze zarar verebilir

  4. #64

    Üyelik
    27 Nisan 2010
    Şehir
    Gemlik
    Motosikleti
    Yamaha xt 600
    Son bir iki yılda sol şeridi 100 110 la gittiği halde kapatmak moda oldu.Utanmadan adamlar sol şeritten resmen ayrılmıyorlar.Nasıl girmiyoruz araya merak ettim.Bazen deneme amaçlı soldaki trafiği tıkayan öküzün oluşturduğu konvoyda takılıyorum.Bir arkamdaki araç altımda fazer olduğu halde dibime kadar girecek mi diye merak ediyorum. tabi ki yanılmıyorum öküz dibimde gidiyor.Fazla iyimser olmaya gerek yok.Makas atsan aradan geçsen apaçi oluyorsun küfür yiyorsun.Normal şekilde seyretsen ''bilmiyo bu,acemi'' diye seni yok sayıyorlar sıkıştırıyorlar. Açıkçası apaçi olmayı tercih ediyorum.

  5. #65

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Arkadaşlar bizler Motorsikletimizi yasal sınırlar içerisinde sürecez. Tabi kanımız kaynıyor duramıyoruz ozaman kimseye suç bulmayacaz en büyük hata bizim. Bana gelince araçlar kırmızı ışıkta beklerken fıtı fıtı 30 km en fazla hız ile aradaki boşluktan ilerliyorum ışıkta duruyorum. Yaptıgım doğru değil ama bendeki kanı ancak bu kadar soğutabildim. İlerleyen dönemlerde belki biraz daha hasas davranıp ışıkta araç kuyruğunda bekleyebilirim. O kadar motorsiklet video'su izliyorum aralardan giriyor falan hiç hoş değil bide çok hızlı lar. Ondan sonra bir araç sinyal vermedi diye argo kelimeler kullanıyor. Peki sen aralardan giderken nasıl bir sinyal şekli yapıyorsun ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

    Geçenlerde bir şehiriçi dolmuş bir gidiş şeridi bir geliş şeridi olan ve ortada devamlı çizgi olan yolda benim şeridimden ışıklara geliyordu bende hareket halindeyken karşı karşıya geldik. Adam bana ne dedi sizce motor geçecek yer var sen ordan geçsene. Yani araç sürücüleride artık bizi yok sayıyor araç olarak görmüyorlar bile

  6. #66
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Yok abi, beyin bedava filan değil.
    Net!

  7. #67
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Alıntı Romedon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sabah bursada mudanya yolunda araçtaydım. Cbr 250 lili bir adam 85-100 ile akan yolda Aralardan 125 ile geçiyordu.Arabacıalrdan sinyal vermesini istiyorlar ama kendileri sinyal vermeden makas atıyorlar. Arabaların önüne kırmamasını siityorlar ama kendileri arabaların önüne kırıyorlar. Yanımdaki tır ile aramdan 120 ile geçiyor. Önüme birey çıksa hafif sağa kırmam gerekse peynir olacak.Motosikelt üzerinde yata kalkan biriyim.Trafik durmadığı sürece aralara girmem.Girdiğimde de 20 30 ile gidiyorum.Böyle sürün peynir olmayın kimsenin başını yakmayın.
    Yine Mudanya yolundan Geçit'e gelirken, ben en sag seridin sola yakın kısmında 90la inerken, sağimdan aynanın tozunu 220-230 üstüyle alip nispeten aşağıda daha kalabalık trafige yol alan yaratık! gördüm gecenlerde Zaten sesini duyunca aninda yanımdan geçti hızı sallamadir Allah ne verdiyse basiyor gav.reyzıkle! .Karşıya baktigim anda 300 metre ilerde gördüm. Sorsan iyi motosikletçidir. Hadi yapiyorsun da orda mi yapilir o..Kendini düşünmeyeni düşünmem diyeceğim de zararı bize yine..

    Aralara girme mevzusunda ben de aksine duran trafikte çok çekiniyor beşle onla gidiyorum, yirmi besle akıyorsa 45 50 ile girerim, arabalar zaten gidiyor dipdibe, şerit değiştirecek bi hali yok, giderken nasilsa kapıyı da açmaz deyip yürüyorum, yanlışım varsa duzeltin, tabii gözler fel fecir okuyor o ara, sinyalleri, kadın şoförleri vs.

    Birazda kendini bilmek lazım, ben de kendime hakim olamıyorum mesela özelleştirimi yapayım, belki de risk keyif veriyor o yüzden yapan yapıyor olabilir, fakat başkalarına zarar verme ihtimali durdurmalı yapanı, başkalarını düşünmeyenler de azalarak bilsinler diyorum.. mesela yüksek cc torklu bi motor benim için çok tehlikeli olur ve bedava verseler kullanmam gaz fren limitini kendimce cok zorladigimdan. Fakat nolur araç sağlamayin benim gibi ticari kaportasinda bitebilirsiniz..

    Konuyu dağıttım biraz mazur görün, bir aydir seleye oturmadim yıl gibi geldi, yatıp okuyor arada yazıyoruz. Keyifli sürüşler, surebiliyorsaniz boş gün geçirmeyin..


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)