Geçtiğimiz haftalarda ekipman yeniliği için Motomax alışverişim belirli bir rakamı geçince (sanırım 2000 TL üstü idi) Motto Akademiden eğitim hakkı kazandığımı söylediler. Motto Akademi ile yazışıp, Motomax faturası onaylandıktan sonra temel eğitim veya hakimiyet eğitimi arasında seçim yaparken, yol tecrübemden dolayı hakimiyet eğitiminin daha faydalı olacağına karar verdik.

Cumartesi sabahı Kemerburgazda bulunan Motto Parkta eğitim sabah 0930 gibi başladı. Eğitmen gayet başarılıydı, ayrıca tüm eğitmenler 6 ayda bir eğitimleri tekrarlamak zorunda olduklarından aramızda bir eğitmen daha vardı. Yavaş sürüş ve dönüş teknikleri, ani frenleme, viraj teknikleri, kontra kullanımı, virajda kontra kullanımı ve virajlarda ani duruş gibi eğitimleri uygulamalı olarak aldık. Ders 1730 gibi bittikten sonra, eğitmenin her kursiyer ile ayrı ayrı görüşüp, değerlendirmeleri gayet olumluydu. Eğitim sonunda da IVV onaylı sertifika verildi.

Bundan sonraki adım olan uzun yol eğitimlerine Eylülde katılacağım sanırım. İlgilenen arkadaşlar varsa, bir fikir edinebilmeleri için o günden bazı görüntüleri paylaşayım.