Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Köşe Yazısı: Türkiye'de Aileler Çocukların Motosiklet Kullanmasına İzin Vermiyor..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500

    İster Scooter kullanın, ister Chopper; sonucunda her motosiklet tutkunu gibi aynı duyguları yaşarsınız. Tarifsiz bir aşktır motosiklet; özgürlüğün ta kendisidir, rüzgarı doyasıya hissetmektir, kafa tutmaktır tüm dünyaya. Trafikte eve 15 dakikada gidebilmektir, elinde kaskla havalı havalı gezmektir, cool'luğuna cool'luk katmaktır. Dahası say say bitmez... Güvenli sürüldüğü, eğitim alındığı, tam koruma ekipmanıyla binildiği sürece size sadık bir yol arkadaşıdır motosiklet.
    Türkiye'de sağlıklı bir motosiklet kültürü oluşturma hedefiyle yola çıkan Honda, Roma'da tasarlanan yeni modeli XADV'nin ilk test sürüşünü Bodrum'da gerçekleştirdi. Bu sürüş sırasında saydığım tüm bu duyguları tekrar anımsadım. Bodrum sokaklarında istenen performansı ve özgürlük hissini veren X-ADV, fazlasıyla saygıyı hak ediyor.
    Motosiklet kullanımı Türkiye'de giderek yaygınlaşsa da yapılan araştırmalarda; aile baskısından dolayı motosiklet kullanmayan kişi oranının yüzde 47 olduğu ortaya çıkmış. Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura bu konuyla ilgili, "Motosiklet kullanmaya başlayacak kişilerin zihnindeki en büyük engel; aracın tehlikeli olarak algılanması. Oysa ki motosiklet tehlikeli bir ulaşım aracı değil, tam tersi akıllı bir ulaşım aracı seçimidir."
    Test sürüşünden sonra yüzde 47 diliminden çıkarak iki yıl önce vedalaştığım Scooter motorumu geri almak için harekete geçtim.
    Bodrum'u motosikletle gezmek de bir başka güzeldi. Erkek motosiklet sürücüleri hiç kusura bakmasın; motosiklet kullanan kadının karizması, erkeğinkinden 500 kat daha fazla; kayıtlara böyle geçebilir.

    ŞEZLONGUNUZU KURDA KUŞA YEM ETMEYİN!

    Bodrum plajlarına motosikletle gidiyorsan, ne bekleme, ne de vale ücreti derdin olur; özgürce parkını yapar, saçlarını savurarak kaskını çıkarır, şezlonguna doğru yol alırsın. Bu plajlarda rezervasyon yaptırsan da yaptırmasan da işin oldukça zordur çünkü yerini beğenmeyenler, 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' diye söze başlayanlar, 'Havada karada denizde nargilem olmadan asla' diyenler; hooop gelip bir anda senin yerini alıverir. Şaşırdık mı, hayır. Bu, Bodrum'da yıllardır yaşanan bir hadisedir ama biz lahmacunun fiyatını konuşmaktan, şezlong savaşlarının, insanlık ayıplarının, görgüsüzlüklerin, bilimum şovların hiç birinden bahsetmeyiz. Siz siz olun, şezlongunuzu kurda kuşa yem etmeyin, erkenden gidip sahip çıkın. Sezon boyunca mekan sahiplerine, işletmecilere Allah sabır versin.

    Funda Karayel Sabah
    volkiacr bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Temmuz 2017
    hlen aileler bu korkularindan kurtulamadi fakat baze hakli olduklarini dusunuyorum.

  3. #3
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Çok şükür, hiç karşı çıkan olmadı zamanında, fakat yaş 40 a yaklaştı, annem hala her görüşünde nasihat eder motorla alakalı, ben de hiç bir zaman aklımdan çıkarmam o nasihatleri.

  4. #4
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Bu tip köşe yazılarının sürekli olması çok iyi mutlaka ilgisini çeken okuyan olacaktır ve trafikte farkedileceğiz bu sayede..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)