Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

600 cc motor aldım tavisyeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    MERSİN
    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmen gereken bir kaç şeyi naçizane yazayım. Önceki başlıkta da belirtmiştim. Eğitim al. İlk 10bin km süresince sürüş yeteneklerin/duruşun oturmaya başlayacak. Yolu okumayı falan saymıyorum, motosiklet üzerindeki pozisyonun bile bu süre içerisinde yerleşecek. Yanlış oturuş, örneğin depoyu doğru şekilde kavramaman yükü kollarına bindirmene sebep olur. Uzun süreli sürüşlerde ellerin, kolların yok yere ağrır. En azından bunları doğru şekilde öğren ki boşu boşuna zorluk çekme.

    20 yaşında olduğunu söylemiştin yanılmıyorsam. Umarım ehliyetin 600rr' a uygundur. Polis çevirmesi falan neyse de arabacının biri sana sıkıntı çıkarır, suçlu sen olursun, kimseye derdini anlatamazsın...

    Tam koruma olmaksızın motosiklete binme. Kasksız montsuz motosiklet kullanmak inanılmaz rahat. O rahatlığa bir defa alıştın mı mont giymek özellikle bu sıcaklarda eziyet gibi gelmeye başlar. Ne olursa olsun alışma o rahatlığa. Önce güvenlik...

    Sürüş esnasında çevrendeki araçların yaptığı hatalara takılma, kimseye kendini kanıtlamaya çalışma, kimseyle iddalaşma (bak bu kısım senin için özellikle önemli) Senin altındaki cihaz trafikte karşılaşacağın makinelerin %99 undan daha seri, daha hızlı. Bunu sen bil yeter. Kimse umrunda olmasın.

    En azından 10bin km sürüş yapmadan grup sürüşüne çıkma. Hele hele yüksek süratle yapılan grup gazlamalarından kesinlikle uzak dur.

    Kendini bilen biri için cc lerin bir önemi yok. Hayabusa ile de başlangıç yapılabilir. Ama ne yazık ki trafikteki insanların büyük bölümü "BİLİNÇSİZ" sen azınlıkta kalanlardan ol.

    İnşallah seneye bugün gelir "600RR ile ilk senemi sıkıntısız geride bıraktım" diye bir başlık açarsın.

    Tekerin düz bassın. Forumdaki arkadaşların söyledikleri yüzünden de alınıp gücenme. Merak ettiğin bir şey olursa gel sor. Hiç birimizi 10 yaşında cross kursuna yazdırmadılar sonuçta (MrMud hariç olabilir) Yaşayıp öğreniyoruz hepimiz.
    ++++Size katılıyorum. Mesala motosikleti çalıştırmak dışında göstergeye hiç bakmam ürkek ceylan gibi trafiği keserim. heran bişey çıkacakmış gibi sürmek lazım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    zulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda CBR250
    Kasko , hayat sigortası vs. bilimum ne varsa yaptır. Makara yapmıyorum, Ciddiyim.

  3. #43

    Üyelik
    26 Eylül 2016
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2017
    Tez canlı bir insansınız. Hakkınızı helal edin. Hızlı yaşamak genç ölmekte sizin seçiminizmiş. 100'lükten bu motora geçmek kadar mantığı zengin olmanızı ve kahramanlığınızı hep hatırlayacağım. Genç yaşta 200 lükle basmadan duramıyorum (150). Siz inşallah onunla durabilirsiniz de bu mesajı yazdığım için seve seve utanırım. (ben de makale yazabilen bir insanım.)

    Bence biz insanların anlamadığı temel konu kendimize çok güvenmemiz ben motosikletten bunu öğrendim. Bazen sen en iyi de olsan teknik olarak öndekinin attığı bir çöp parçası bile seni bitirebiliyor. R6 sürerken de kendini riske sokmamak yorucu bir şey olacak. Motoru ölü devirlerde kullanmaya çalışıp duracaksın ve aylar geçicek diyeceksin ki 10.000 km tecrübem var artık iyiyim.(o kadar bile sürmez) Sonra gazı açmaya başlayacaksın bi kere son hız göreyim felan diyeceksin. Sonra 1 yetmeyecek 2 5 10 50 kere belki. Yavaş yavaş beyin bundan da adrenalin alamaz olacak bu sefer çevre yolunda yaptığın şeyleri daha zayıf bir şekilde de olsa şehiriçinde uygulayacaksın. Bir gün bir kavşaktan geçerken şerefsizin biri atlayacak orada bir iki milisaniye hızlıca düşüneceksin ama ibreye denk gelirsen hiç olmak istemediğin bir hız göreceksin. Senin hiçbir hatan yok oysaki yeşil yanmış olacak belki uyandığında ölmediğin için küfür edeceksin kendine. 2 saatte Ankara İstanbul yapan sen bir daha tuvalete bile tek başına gidemeyeceksin. Bu kadar basit işte hocam. Demagoji değil bu yüzlerce binlerce örneği var. Bu motoru genç yaşta süren adam çelikten bir iradesi yoksa bunları yaşıyor yaşamıyorsa da şanslıdır. Umarım sizinkiler çeliktendir. Kazasız sürüşler amacım sizi hedef almak değil ama birileri denk gelip de okursa yapmasın. Hiçbir şey kaçmıyor beklesin yavaş yavaş ilerlesin.
    SavageGarden, espresso ve msaltin bunu beğendiler.

  4. #44
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Hayırlı olsun, ilk 5.000 km boyunca 6.000 devri geçmeyin. Madem para var, sağlam bir hocadan eğitim alın. Virajlı yollarda bir 250r ın arkasından yetişemezseniz de üzülmeyin.
    RAMİREZ ve zekeriyaimam bunu beğendiler.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  5. #45

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Diğer konuda yazmadım ama yazacak olsam ben de taşlardım, yine dönüp taşlayabilirim o konu ayrı ancak bu konuya yazıyorsak eğer, öncelikle hayırlı olsun.

    Hayret helva muhabbetine giren olmamış, ilk geyiği ben yapayım o zaman;
    Önceki konudan bildiğimiz üzere arkadaşın durumu biraz iyi, fıstığın kilosu cevizden pahalı olsa da ekonomik olarak sorun olmayacaktır. Bu nedenle helva fıstıklı olsun. (şaka maksatlı)

    bilginozi konusu ve bağlantılı konular yeterince tekrarlanmamış. Benim motosiklete başlamamdan eski bir konu olduğu halde unutamadığım bir konudur. Bir göz atmanı tavsiye ederim.
    (umarım böyle bir konu açılmasına sebep olmazsın)

    Eğer dinlersen, hızlıca (kullanmadan) satıp R25 ve eğitim almanı öneririm. (Yada durum zaten elverişli, sonra binersin dursun. Buna binme, gidip bir tane de 250'lik al onla başla. Bi 10k km kullandıktan sonra buna geçersin.)

    Eğer dinlemezsen de standart olarak yeterli sürücü belgesi, eksiksiz evrak, tam koruma (bot, tulum, kask, eldiven), ciddi bir eğitim ve çok dikkat öneririm. (en azından bunu dinlemelisin)

  6. #46

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Rodaj meselesinin zorunlulukları ayrı dursun. Motoru düşük devir (dolayısıyla olması gerekenden yüksek vites) kullanmanın -özellikle virajlı bölümlerde ve trafiğin içinde- güvenli ve akıllıca bir tercih olmadığını hatırlatmak isterim. (bkz: https://zafercemotosiklet.wordpress....az-fren-vites/)

  7. #47

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Küçük bir anı anlatayım birebir gerçek.

    İsmini vermek istemediğim bir honda yetkili servisde çalışan arkadaşım var. Bahsettiğim olay 2 yıl kadar oldu.

    Velhasıl kelam bir vatandaş geldi magazaya 600rr repsol aldı (bende ordayım). Sonra ben bakım işini hallettim çıktım gittim.
    5 6 saat sonra arkadaşım aradı. Yaa kanka sana bişey anlatıcam inanmıycan filan.

    Bugun o repsolü alan adam motoru evine göndermemizi istesi sonra bizimle geldi eve doğru gidiyoruz işte filan dedi. Neyse eve geldik bahceli bir ev dedi. Kapıya indirdik hadi selametle diyip gidicez müşteri rica etsem içeri alırmısınız filan demiş. Bizimki köpürmüş. Ulan motor aldın bizi satın almadın ya demiş içinden kızmış..

    Herneyse bahceye almış. Beyefendi rica etmiş şu depoya alırmısınız diye. Bizim çocukda terslemiş. Abicim orası dar çizilir filan sorumluluk alamam siz alın diye. Maksat adamı bozmak..
    Vatandaş daha önce hiç motor sürmediğini bu ilk olucağını söylemiş. Bizimki eee dokunmuyosun bile demiş. Alışırım ben ona demiş. Bizimki sohbet muhabbet derken yok abi diyor anlamıyor adam keçi gibi illede buna binecem diyip duruyormuş.

    Ben buna şahit oldum. Bırakın sürsün keyfini çıkartsın. Şikirokko da alışır...
    zekeriyaimam bunu beğendi.

  8. #48
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Tekerin düz bassın. Forumdaki arkadaşların söyledikleri yüzünden de alınıp gücenme. Merak ettiğin bir şey olursa gel sor. Hiç birimizi 10 yaşında cross kursuna yazdırmadılar sonuçta (MrMud hariç olabilir) Yaşayıp öğreniyoruz hepimiz.
    Hocam bana lafmı çarptın anlamadım ama sorun yok her türlü canın sağolsun

    Bu arada 10 yaşında başlamadım Enduro/Cross olayına.
    Ama başlangıç motorumda 450exc değildi

    Arazi ile Asfaltı kesinlikle kıyaslayamayız, ben maksimum 90km hız ile hiderim ormanda, önüme araba kırmaz, yaya atlamaz, kimsenin hatası can vermeme sebep olmaz
    Umarım "Onlar Hep Bizimle" konusunda adın geçmez dostum.
    Olmaz diye birsey yok, eğer aklı başında bir insan isen bi kac yıl 4 vitesi görmeden yaşayabilirsin, keza yine boşuna eziyet çekmiş olursun orası ayrı

    Inşallah bi kac sene sonra yeni konu açıp hepimizi utandirirsin dostum, akıllı adama benziyosun bence başarırsın.

    Gerçi dunya yüzünde Enduro/Motocross gibi iki muhteşem kulvar varken, supersport makina almak ne kadar akıllı işiyse artık...

  9. #49
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    arkadaşlar neden engel oluyorsunuz ki? önceki konuda yazdıklarını okuduysanız nasıl bir eğitim ve terbiye aldığı belli. ve en önemlisi geleceği. İleride karşınıza çıkacak "zengin kekolardan" biri olacak.ve belki bir iş ortamında, bir arkadaş ortamında sizi delirtecek. Belki şirketinizde saçma sapan tavırlarıyla sizi ayar edip, ödemesini geciktirecek. Madem paranız var neden ödemiyorsunuz dediğinizde; "canım öyle istiyor" tutumunu sergileyecek. bunun gibi birçok senaryo yazabilirim. ağır mı? hayır. hatta eminim diyebilirim. O yüzden bırakın doğal seçilim işini yapsın...

  10. #50
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bana lafmı çarptın anlamadım ama sorun yok her türlü canın sağolsun

    Bu arada 10 yaşında başlamadım Enduro/Cross olayına.
    Ama başlangıç motorumda 450exc değildi
    Yok niye laf çarpayım, sizdeki arazi tutkusunu okuyorum yazılarınızda. Motosiklete küçük yaşta başlamanın en güzel yollarından biri cross. yazarken aklıma geldiniz belirtmeden geçemedim
    MrMud bunu beğendi.

  11. #51

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok niye laf çarpayım, sizdeki arazi tutkusunu okuyorum yazılarınızda. Motosiklete küçük yaşta başlamanın en güzel yollarından biri cross. yazarken aklıma geldiniz belirtmeden geçemedim
    Sen bide bunu bizim WhatsApp grupda gör.

    Çenesinin bağını yamulttuğum susmuyor.
    MrMud bunu beğendi.

  12. #52

    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Cbr600RR
    Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar neden engel oluyorsunuz ki? önceki konuda yazdıklarını okuduysanız nasıl bir eğitim ve terbiye aldığı belli. ve en önemlisi geleceği. İleride karşınıza çıkacak "zengin kekolardan" biri olacak.ve belki bir iş ortamında, bir arkadaş ortamında sizi delirtecek. Belki şirketinizde saçma sapan tavırlarıyla sizi ayar edip, ödemesini geciktirecek. Madem paranız var neden ödemiyorsunuz dediğinizde; "canım öyle istiyor" tutumunu sergileyecek. bunun gibi birçok senaryo yazabilirim. ağır mı? hayır. hatta eminim diyebilirim. O yüzden bırakın doğal seçilim işini yapsın...
    Sen beni tanımıyorsun bile bu yüzden konuştuklarının hepsi boş. Kıskançsın ya da insanlara çatmayı seviyorsun. Allah sana hidayet versin

  13. #53
    caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı scirocco adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen beni tanımıyorsun bile bu yüzden konuştuklarının hepsi boş. Kıskançsın ya da insanlara çatmayı seviyorsun. Allah sana hidayet versin
    Gel la tem e çıkak fakir köpek anca 600cc alacak parası var
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

  14. #54

    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Cbr600RR
    Alıntı caglar48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gel la tem e çıkak fakir köpek anca 600cc alacak parası var
    Çok şükür alabildim bu motoru. Şu an kendimi o seviyede görmüyorum. Olabildiğince sakin ve yavaş sürüyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------

    Herkesin yorumunu okudum teşekkürler yorumlarınız için dikkate alıcam hepsini

  15. #55
    caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı scirocco adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok şükür alabildim bu motoru. Şu an kendimi o seviyede görmüyorum. Olabildiğince sakin ve yavaş sürüyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------

    Herkesin yorumunu okudum teşekkürler yorumlarınız için dikkate alıcam hepsini
    Aferin şükretmeyi öğrenmişsin yavaş yavaş olcak
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

  16. #56
    Sabırsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2014
    Motosikleti
    ZXr
    Hayırlı olsun kazasız belasız dikkatli kullanın.

  17. #57

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Alıntı Sabırsız adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun kazasız belasız dikkatli kullanın.
    Motor sıfır değil sanırım ve bi yıkat istersen leş gibi olmuş toz içinde

  18. #58
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Sırf mud yüzünden alacam bı exc250 kendimi daga bağıra vuracam , gerçi vakit yok ama olsun .

    Kendi işimi yapınca kısmetse artık
    MrMud bunu beğendi.

  19. #59
    Erky Perky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2016
    Şehir
    Orgrimmar
    Motosikleti
    Mekgineer's Chopper
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam gibi kullan yoksa senin için hiç iyi olmaz ona göre. ayağını denk al yoksa bu açtığın son konu olur, tehdit ediyorlar adamı sanki :D
    Kimsenin kimseyi tehdit falan ettiği yok. Bu arkadaş ilk virajda patlasa, buradaki hiç kimsenin hoşuna gitmez, emin ol. İnsanlar iyi niyetli..

  20. #60
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok niye laf çarpayım, sizdeki arazi tutkusunu okuyorum yazılarınızda. Motosiklete küçük yaşta başlamanın en güzel yollarından biri cross. yazarken aklıma geldiniz belirtmeden geçemedim
    Eyvallah hocam eksik olma

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

    Alıntı gogozh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sırf mud yüzünden alacam bı exc250 kendimi daga bağıra vuracam , gerçi vakit yok ama olsun .

    Kendi işimi yapınca kısmetse artık
    Yakışır baboş, maddiyat el veriyorsa 1 gün bekleme.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)