Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Başlarken 2. El mi 0 mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Temmuz 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ne yazık ki yok
    Merhabalar internete girdiğimizde çoğu youtuber işte yok abi dandik motor al sen 2. el al düşüceksin ediceksin parçası ucuz olsun hemen 200 300 e motoru toplama şansın olsun felan tarzı yorumlarda bulunuyor motosiklet e başlarken tavsiye olarak. Geçenlerde izlediğim bir videoda da bu tarz bir yorum beni baya bir sinirlendirdi açıkçası ben motosiklet sürmeyi öğrenmek için illa düşmek zorunda mıyım? Ben düşüp de 700 800 tl bi masrafı motoruma vereceğime düşmeden önce alacağım 2 3 seans sürüş eğitimi ve bilinçli pratik yaparak direk düşmeyede bilirim sonuç olarak maddiyat kısmı çok sorun değil de sonuçta motordan düşmek her zaman basit bir şey değil yavaş da olsak ekipmanlı da olsak tut ki şans eseri ayağımız bir yerimiz kırıldı böyle bir durumda olabilir sonuç olarak. Velhasıl bir diğer nokta da şu ben motosikletimi uzun ömürlü ve keyifli bir sürüş ömrü ile kullanmak istiyorum bu noktada da devreye motorun rodajı nasıl yapıldı acaba? Yağ filtresi bakımı yağ bakımı düzenli yapıldı mı? vs. sorular akla geliyor motosikletin ömrünün uzun olması ve güzel çalışması için bu tarz şeylerin önemiyle ilgili yazılar videolar gördüm bu da beni acaba 2. el mi 0 mı? Sorusunda iyice bir düşünmeye itti. Ucuza gelsin başlangıç diyerek 2. el mi almak yoksa işimizi garantiye alıp 0 bir motosiklet alarak ona evlat gibi bakmak mı daha maddiyat olarak ileride beni daha rahat ettirir?
    mete_han bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Eğer hic tecruben yoksa tabi ki ikinci el al.Ehliyetten ve temel sürüş eğitiminden hic bahsetmeye gerek yok.Motosiklet demek risk demek,illa düşeceksin demek degil,ama ihtimaller dahilinde oda var tabi.Ben 15 yaşından beri iki teker üzerindeyim,şu anda yaşım 29 ama bu geçtiğimiz bir yıl içinde sağlam düşüşler yaşadım. Çok şükür bir yerimiz kırılmadı ama bi kaç yerim asfalt yanığı oldu.Hatalar illa senden kaynaklı olmayabilir trafikte bir çok kendini bilmez var simdi başlangıç olarak alırsın bi r25 gelir biri vurur yazık olur.Dediğim gibi eğer tecrübe yoksa ikinci el al,ama yok tecrübe varsa tabiki sıfır al en azından herseyini sen kendin bilirsin.
    Phenex bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    07 Temmuz 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ne yazık ki yok
    Dediğinize katılıyorum sonuna kadar tabii ki risk demek illa ben düşücem diye bir şey olmasa da başkası da çarpabilir tecrübe konusuna gelince illa yola çıkıp yolda öğrenmek gerekmiyor demek istediğim kendimizi o riske sokmak zorunda değiliz sürüş eğitimleri alarak teoride öğrendiğimiz şeyleri bir de uygun bir koşulda pratik edersek başka birinin çarpmasını saymazsak işte virajda düşme olsun bakış kaçırma olsun bu tarz durumlar yüzünden düşme riskini çok aza indirmiş oluruz gibime geliyor

  4. #4
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Şahsen yeni başlıyor olsam sıfır CBF alır istediğim gibi kullanırım
    Phenex bunu beğendi.

  5. #5
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Arkadaşım ikinci el bi japon al orta şeker çer çör çinli vs alma sürekli sorun yaratır motoru bırak hayattan soğursun..
    Phenex ve sneakers bunu beğendiler.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

  6. #6
    korkmazunal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBF150
    Yeni başladım hayatımda motora binmedim. Gittim sofır cbf 150 aldım. 1500 km oldu. Şükür henüz motor üstündeyken düşmedim ama bu düşmeyeceğim anlamına gelmiyor. Yan ayaklığı açamadığım için sola düştü motor. Çizik oldu sol arka grenajda. Sorun mu değil. Motoru temiz kullanırım genelde ama bu motoru öğrenmek için aldım ben. Düşecekte çizilecekte. Çokta dert değil benim için. O yüzden dert etmeyeceksen sıfırda alabilirsin ikinci el de.
    Phenex bunu beğendi.

  7. #7
    C.Q.Legend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2017
    Motosikleti
    PULSAR NS 200
    ben olsam ikinci el ile başlarım.Bunun sebebi de kaza falan değil motoru hor kullanmakla alakalı. İkinci el motorda tam kıvama gelip sıfır motora geçer motorun bakımından kullanımına kadar fazla yormadan uzun süreli motor sahibi olurum.
    Phenex bunu beğendi.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    0 km alma.hem bütçene hem motora yazık olur.
    Phenex bunu beğendi.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Nisan 2017
    "parayı fiziksel olarak birşeylere “sahip olmak” için değil de, “deneyim kazanmak” için harcamak, insanı daha çok mutlu ediyor"
    ergonomi, sürüş konusunda kusurlu olmasın. gerisi detay
    Phenex bunu beğendi.

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    cbf olur ybr olur bu motorlar sizi pişman etmez ve piyasa malıdır kolay satılır
    Phenex bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Tabiki egitimlerini,ehliyetini ve koruyucu ekipmanını al ve sonra marşa bas.Ama şu bir gerçek ki,her gün yeni bir şeyler öğrenirsin.Bir kaç yıl önce, debriyaj telim koptuğu için 20 km boyunca debriyaj kullanmadan nasıl vites degisicem derken her zaman izlediğim,takip ettiğim ve çok faydasını gördüğüm ALTIN ELBİSELİ ADAM'ın videoları sayesinde,çok rahat bir şekilde kaza bela almadan devam ettim yoluma.
    Yani şunu demek istiyorum,tamam teori on numara,her şey yerli yerinde,ama iş teoriye geldiğinde yani akan trafiğe girdiğinde her şey değişiyor,her an her turlu insanla ve canavar ile karşı karsiya kalabiliyorsun.
    Phenex bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    27 Nisan 2010
    Şehir
    Gemlik
    Motosikleti
    Yamaha xt 600
    Çinlilerin tepesinde 30 bin km yol yaptım.Hiç yolda kalmadım.Sıfır çinli alırsan sadece satarken zarar edersin.Onun dışında bakımını yapıp fazla sıkıştırmazsan sorun falan yaşamazsın.İkinci el japon alacaksanız da 5-6 yaşında yüksek km li falan olmasın.Kötü kullanılmışına denk gelirseniz motosikletten değil hayattan soğursunuz.
    Phenex bunu beğendi.

  13. #13
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Sıfır motor almaktansa, temiz ve makul fiyatlı 2.el bir motor alıp üzerinde yok ise kaliteli lastik ve fren balataları takarak en iyi koşullarda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.
    Phenex bunu beğendi.

  14. #14
    evural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara, Eryaman
    Motosikleti
    Xmax 300
    Sıfır al temiz temiz bin. Neden düşesin.
    Phenex bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    01 Eylül 2016
    0 kilometre ne gereği var arkadaşım ? Ölümüne kullanacaksan hiç üstünden inmeyeceksen 0 al . Ama ben işte işe gitgel vide hafta sonu diyosan 2. el al ne gerek var aynı motora 4-5 gin fazla vermeye allahasen.

  16. #16

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Motosiklet kullananlar ikiye ayrılırlar;
    1- Düşenler
    2- Düşecek olanlar
    kısacası rahat olun elbet bir gün yeri öpeceksiniz. Mesele işte o zaman en az zararla kurtarmak.
    Sıfır mı 2. el mi sorusunu ben de kendime çok sordum yeni ehliyet eğitim almıştım motosiklet 2.el piyasası hakkında kuşkularım vardı bilgim yoktu güvenemedim gittim sıfır scooter aldım. Ve tabi ki düştüm, neyse ki bana da motora da hiç bir şey olmadı hafif grenaj çizikleri ile atlattım. 1 yıl sonra motoru satıp cc büyüttüm ve 2. el maxi scooter aldım. Bu işler böyle yani bir kere alayım sıfır olsun benim olsun diye bir şey yok. 5-6 yıl motosiklet değiştirmeden duran bir motorcu pek yok. Şimdi ki aklım olsaydı yeni başlarken 2. el alırdım. Biraz bütçe meselesi tabi. İmkanınız varsa sıfır da alabilirsiniz ama gidip de grenajı pahalı ss motor almayın. Çünkü bunlar devrilecek düşecek çizilecek 2. el tavsiye edenler sizin cebinizi düşünüyor, yoksa bize ne yani.

  17. #17

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Siz düşmeseniz de motor düşer muhakkak.

  18. #18
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Şu düşme muhabbeti yapanları bende anlamıyorum 10 senedir motosiklet kullanıyorum ne motordan düştüm, ne motorla beraber düştüm nede motoru düşürdüm.

    Sırrım risk almıyor olmam. Kendimi riske sokacak hiçbir harekette bulunmuyorum.
    Ön kaldırma
    Stoppie gibi hareketleri hayatımda sayılı kez denemişimdir. Birde istemsizce motorun gücüyle kalkan ön teker var ama onu risk kategorisi içine almıyorum.

    Ucunu görmediğim yolda sollama yapmam.
    Hiçbir zaman kendimi motosiklet üstünde kaybetmem. Karı kız, şekil şukul düşkünlüğüm yok.

    Motosiklet ile yaptığım sollama bile benim için risk demektir.

    Aynadan insanların suratına baktığımda ne yapacağını kestiririm. İnanmayan olabilir ama son 3 senedir hiç son anda fren kullanma ihtiyacım olmadı. Herşeyi önceden düşünür ona göre trafikte konum alırım.

    YouTube de izlediğim kaza videoları da %95 oranında çolu çocuğun bilinçsizce gaz açıp karı kıza şekil yapma çabasından kaynaklanıyor. Geçen günlerde Hiçbir neden yokken ön kaldırıp arkadan kamyonun birine patlayan bir pulsarcı vardı. O tür hareketleri asla yapmam mesela. Onun 70 kmh ile gittiği yolda 30-40 kmh ile giderim.

    Kimin ne dediğine bakma. Herşey sende bitiyor. İlk başladığında sınırlarını bilirsen, bilgin dahilinde olmayan hareketlere yeltenmez, kendine zaman tanırsan düşme kalkma yaşamazsın.

    Motora ilk başladığım zamanlarda motoru olduğu yerde araba döndürür gibi yavaş yavaş ağır hareketlerle döndürürdüm. Olduğum yerde kontra ile dönmeyi daha kendim için erken derdim. Kendime zaman tanırdım.

    Unutma, motosiklet araba gibi değildir. En önemlisi zaman. Yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmazsan düşmezsin

  19. #19
    waldorf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Africa Twin
    Orta okula yeni başlamıştım,bir yandan da gitar kursuna başlayacaktım. Babamın bu gitar işini bilen kişilerle konuştuğunu hatırlıyorum. Bu çocuğa nasıl bir gitar alalım. Çoğu kişi ; Abi küçük çocuk vurur, düşürür, kırar diye ucuzundan al geç demişti. Babam da olmaz öyle şey daha bu yaştan müzikten soğutmaya gerek yok dandik gitarla demişti ve kaliteli pahalı bir gitar almıştı o zaman.

    31 yaşımdayım. Hala o gitarı çalıyorum, keyifle.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler